ددلاین پروژه چیست | آخرین مهلت و 3 مزیت آن در انجام پروژه

معنی ددلاین پروژه چیست؟

معنی ددلاین پروژه چیست ؟ اگر منظور شما از این سوال معنای لغوی ددلاین است، باید بگوییم که ددلاین (Deadline) به معنی ضرب‌العجل، آخرین فرصت و موعد مقرر برای انجام دادن یک کار از جمله ثبت نام، تحویل پروژه کاری، تحویل پروژه دانشجویی و … است.

در این مقاله قصد داریم بیشتر راجع به این موضوع که ددلاین پروژه چیست و چه مزایایی دارد، صحبت کنیم.

اگر شما نیز در برنامه‌ریزی خود احساس نیاز به وجود ددلاین (Deadline) می‌کنید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

ددلاین پروژه چیست؟

مدیریت ددلاین پروژه موضوعی است که همه می‌دانند برای موفقیت پروژه بسیار مهم است. بدون داشتن ددلاین پروژه و بدون مشخص نمودن مهلت تحویل کار، دیگر انگیزه و عامل برانگیزاننده‌ای وجود نخواهد داشت تا ما را به سمت انجام کار سوق دهد.

دلیل این اتفاق این است که آدمی در محدودیت خود را بازیابی می‌کند و تصمیم به حرکت می‌گیرد. زمانی که برنامه‌ریزی بدون ددلاین پروژه باشد، عملا انتهای آن باز است و هیچ‌گونه محدودیتی وجود ندارد که پایان کار را تعیین کند. بنابراین، احتمال این که آن کار با موفقیت تکمیل نشود، بسیار زیاد است.

اگر احساس می‌کنید که هنگام فرا رسیدن ددلاین پروژه کارها به روی سرتان آوار می‌شوند و یا همیشه از آن‌ها جا می‌مانید، وقتش رسیده است که تکانی به برنامه‌ریزی خود بدهید و تمامی سعی خود را بکنید تا موعد مقرری را برای پایان کار داشته باشید.

ددلاین در برنامه ریزی چیست؟

همان‌طور که گفته شد، ددلاین پروژه همان زمان مقرر شده‌ای است که در برنامه ریزی باید مشخص شود تا به آن جهت دهد و عاملی باشد برای معنادار شدن برنامه‌ای که تهیه و تدوین می‌کنید.

شیوه مشخص نمودن ددلاین در برنامه ریزی باید جدی گرفته شود. نه باید آن را خیلی سختگیرانه تعیین کرد و نه به شدت سهل‌گیرانه. زیرا در صورتی که سختگیرانه باشد و مدت زمان کوتاهی را برای انجام کارها در نظر بگیریم، آن را پس می‌زنیم چون از پیش می‌دانیم که تحویل آن در تایم مقرر نشدنی است.

هم‌چنین در صورتی که ددلاین پروژه سهل‌گیرانه باشد و مدت زمان طولانی‌ای را برای تحویل پروژه مشخص کنیم، باز هم به این خاطر که فکر می‌کنیم فرصت زیادی داریم، کارها را پشت گوش می‌اندازیم و در آخر کارها آن‌طور که باید به نتیجه نمی‌رسند.


اگر قصد دارید فعالیت فریلنسری خود را با یک برنامه‌ی دقیق پیش ببرید، مقاله‌ی زیر ویژه‌ی شماست.

برنامه ریزی فریلنسرها | ۴ نکته برای داشتن برنامه‌ی موفق


ددلاین کاری چیست؟

ددلاین کاری همان ددلاین پروژه است با این تفاوت که ددلاین کاری ممکن است از طرف کارفرما مشخص گردد زیرا او برای پروژه‌ای که در دست دارد برنامه‌ریزی می‌کند و شما که بخشی از آن پروژه را انجام می‌دهید، باید در تاریخ مشخصی کار را تحویل دهید تا چرخه پروژه به درستی بچرخد.

برنامه بدون ددلاین به چه ماند؟!

برنامه بدون ددلاین در واقع بی‌معناترین عبارتی است که شنیده‌ام.

بیایید از این‌چا شروع کنیم که دلیل برنامه‌ریزی چیست؟

قطعا دلیل ما برای برنامه‌ریزی کردن این است که بتوانیم در مدت زمان مشخصی، کاری را به پایان برسانیم.

خود شما هم به احتمال زیاد این تجربه را داشته‌اید که در زمانی که محدودیت زمانی برای انجام کاری را ندارید، ذهن‌تان به سمت برنامه‌ریزی کردن نمی‌رود زیرا می‌دانید که فرصت زیاد است و بالاخره این کار به پایان خواهد رسید.

حال حتما این تجربه را نیز داشته اید که وقتی یک کاری فورا باید انجام شود و یا محدودیت زمانی برای آن در نظر گرفته شده است، تمامی سعی خود را می‌کنید تا بتوانید با یک برنامه‌ریزی دقیق، آن را انجام دهید و به نتیجه برسانید.

جالب است همیشه آن کارهایی که برای تحویل دادن‌شان محدودیت زمانی داریم، با کیفیت بیشتری انجام می‌شوند زیرا به برنامه‌ریزی توجه می‌کنیم.

حال که حرف از برنامه بدون ددلاین پروژه مطرح است، باید گفت که اساس برنامه‌ریزی و موفقیت در اتمام کارها، مشخص نمودن ددلاین است.

مایل استون با ددلاین پروژه چه تفاوتی دارد؟

همان‌طور که گفته شد، ددلاین پروژه به معنای موعد مقرر برای تحویل یک کار است. در اکثر موارد، موقعی که با افراد مختلف حرف از ددلاین می‌زنیم، حس خوبی از آن‌ها نمی‌گیریم زیرا تاریخ اتمام انجام کار همیشه نشان‌دهنده این است که شما دیگر فرصتی برای تلاش ندارید و موقع تحویل کار است.

این در حالی است که مایل استون یا همان نقطه عطف، موعد مقرری است که در آن تاریخ اتفاقات خاص و خوبی قرار است بیفتد. مثلا یک مایل استون توسط مدیر شرکتی که در آن کار می‌کنید مشخص می‌شود که عنوان آن، برای مثال رونمایی از آپدیت جدید وب‌سایت است.

همان‌طور که می‌بینید، با شنیدن مایل استون حس خوبی به ما دست می‌دهد زیرا نقطه‌ای است که در آن قرار است اتفاق خوشایندی رخ بدهد اما ددلاین تاریخی است که ما باید در آن کارمان را تحویل دهیم.

(البته ممکن است در بسیاری از مواقع ددلاین پروژه حس خوبی به ما بدهد زیرا عاشق کارمان هستیم و با برنامه‌ریزی دقیق، پایان هر قسمت از پروژه را به خوبی رقم می‌زنیم.

مزایای ددلاین پروژه چیست؟

احتمالا تا این قسمت از مقاله متوجه اهمیت وجود داشتن ددلاین پروژه شده‌اید اما در این بخش به طور خلاصه مزایای آن را بررسی خواهیم کرد.

  • ایجاد انگیزه در انجام کار.
  • کمک به تاثیرگذار بودن برنامه‌ریزی.
  • تقویت مهارت خوش‌قولی.
  • تاثیر در جلوگیری از اتلاف وقت.
  • کمک به داشتن دید کلی نسبت به کارها.
  • تاثیر در اولویت بندی تسک‌ها.

چگونه ددلاین پروژه را تعیین کنیم؟

برای این که بتوانید ددلاین پروژه را مشخص نمایید، مسیر زیر را طی کنید:

  • توجه به اولویت کارها.
  • شناخت تسک‌ها و توانایی در تخمین زمان انجام هر کار.
  • در نظر گرفتن همه‌ی اتفاقات احتمالی حین انجام پروژه.
  • جلوگیری از تعین ددلاین به صورت شدیدا سخت‌گیرانه یا سهل‌گیرانه.
  • اگر ددلاین پروژه که از طرف مدیر مشخص شده است، غیر معقول می‌باشد، بی‌تعارف بگویید که انجام کار در این مهلت نشدنی است.
به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

Comments

2 Comments

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا