اخطارهای فریلنسری | 11 هشدار برای فریلنسرها

اخطارهای فریلنسری

خاصیت فریلنسینگ به شکلی هست که شاید بعضی از جنبه‌های زندگی و کسب و کار فریلنسری از دید فریلنسرها پنهان بمونه. ولی دیر یا زود اون‌ها رو با مشکلات جدی مواجه می‌کنه و باعث سردرگمی و پیشیمونی‌شون میشه. بنابراین، چرا فریلنسرِ عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی؟!

شاید شما هم به عنوان فریلنسر نیاز داشته باشید یکی از این 11 اخطار رو دریافت کنید و به خودتون تلنگری بزنید پس پیشنهاد می‌کنم با تمرکز بیشتری به مطالعه‌ی مقاله‌ی اخطارهای فریلنسری ادامه بدید.

1. هشدار برای پرداخت‌های خارج از سایت‌های فریلنسری

این موضوع اولین مورد از اخطارهای فریلنسری و از قضا یکی از جدی‌ترین مشکلات فریلنسرها و حتی کارفرماها به حساب میاد که حتما باید دقت لازم رو بهش داشته باشید.

خیلی از کارفرماها به جای پرداخت حق‌الزحمه از طریق خود سایت فریلنسری که داخلش فعالیت می‌کنند، ترجیح میدن مبلغ مورد نظر رو کارت به کارت کنن یا به هر طریقی که شده، غیر از پرداخت درون برنامه‌ای، اون هزینه رو به دست فریلنسر برسونن. (بیاید قضاوت نکنیم. شاید اینطوری راحت‌ترن و تنها واسه ساده شدن روند پرداخت، چنین تصمیم می‌گیرن. الله اعلم) …

ولی خب طبق تجربیاتی که خودم از کار کردن با 38 کارفرما کسب کردم با مواردی به قصد کلاه‌برداری رو به رو شدم.حتی ممکنه تعدادی از کارفرماها فارغ از قضیه کلاهبرداری مالی، خارج از سایت حق‌الزحمه رو به دلیل سوتفاهم در حین کار اشتباه پرداخت کنن. (این مورد به وفور اتفاق میفته که فریلنسر کارهایی خارج از قرارداد رو انجام میده و قراره در ازاش هزینه‌ای رو دریافت کنه اما اون هزینه بر هر دلیلی برای کارفرما قابل توجیه نیست و پرداخت نمیشه)!

تو این شرایط چطور می‌خواید اثبات کنید که مبلغ مشخص شده رو دریافت نکردید؟

دست رو قرآن گذاشتن و قسم آیه دادن هم که دیگه جواب نمیده. اصن روابط فریلنسر و کارفرما چون حضوری نیست، این موارد رو پس میزنه.

خلاصه عموم سایت‌های فریلنسری شاید دو سه تا مزیت داشته باشن که یکیش همین پرداخت امن هست. ازش استفاده کنید تا این مورد از اخطارهای فریلنسری رو حلال کرده باشید.

2. هشدار برای ارتباط‌های خارج از سایت‌های فریلنسینگ

بعضی کارفرماها همیشه و همه جا به دنبال اینن که تا جای ممکن هزینه‌هاشون رو به کمترین حد ممکن برسونن حتی به غلط! مثلا وقتی وارد سایت‌های فریلنسری میشن و فریلنسر مورد نظرشون پیدا می، اون رو به ایجاد ارتباط خارج از پلتفرم مورد نظر دعوت می‌کنن تا شاید با قیمت پایین‌تری معامله رو تموم کنن یا این که هزینه بیشتری رو به پلتفرم فریلنسری تقبل نکنن. البته این موضوع در بیشتر موارد از سمت فریلنسر گزارش شده است!

با همه‌ی این احوال وقتی توافق در یک پلتفرم فریلنسینگ صورت گرفته مهاجرت به خارج از سایت‌های فریلنسری علاوه بر این که غیر اخلاقی و غیر حرفه‌ای هست، ممکنه برای کارفرما و فریلنسر هم عواقب خوبی رو به همراه نداشته باشه! یکی از مهمترین چالش‌ها در این خصوص زمانبندی پروژه است و ممکن هست به هر دلیلی زمانبندی مدنظر طرفین چه تحویل پروژه و چه پرداخت هزینه پروژه به تعویق بیفته و در این حالت هیچ‌کسی برای دفاع از شما حضور نداره. این در حالیه که داخل سایت‌های فریلنسری، همه‌چیز تحت نظره و خطری شما رو تهدید نمی‌کنه.

3. هشدار برای کار رایگان

هستند کارفرماهایی که از شما نمونه‌های زیادی می‌خوان و شما می‌بینید فقط یک پروژه برای اون‌ها انجام دادید و پول یک پروژه رو قراره دریافت کنید ولی ده‌ها نمونه براشون ارسال کردید و انرژی زیادی گذاشتید.

اون‌ها ممکنه هزار کار با نمونه‌های مختلفی که براشون آماده کردید انجام بدن. شاید اون‌ها رو با قیمتی بالا بفروشن، چند پروژه دیگه رو باهاش هندل کنن و …

اصلا غیر از اینا، شما وقت و انرژی گذاشتید و این‌ها هزینه دارن.

برای این که کار به اینجا کشیده نشه، نیازه که حتما داخل قرارداد ذکر کنید که مثلا دو عدد نمونه برای کارفرما ارسال خواهد شد و تعداد بیشتر نمونه، هزینه مخصوص خود را دارند.

چنین چیزی…

تو اون لحظه، اخطارهای فریلنسری رو فراموش نکنید.

4. هشدار برای سهل‌انگاری در برابر پرداخت نشدن هزینه پروژه

گاهی اوقات کارفرماها ترجیح می‌دن به جای پرداخت حق‌الزحمه به طور یکجا، اون در موعدهای مختلفی تقسیم و پرداخت کنن.

یکی از اخطارهای فریلنسری اینه که وقتی قرار بر این شد که مایل استون‌هایی برای پرداخت هزینه مشخص بشه، حتما اولا داخل قرارداد ذکر کنید و لطفا حتما در صورت پرداخت نشدن، واکنش نشون بدید و پیگیر بشید تا سریعا مشکل برطرف بشه و از ضایع شدن حق‌تون جلوگیری کنید.

5. هشدار برای خرید نرم‌افزارهای پیشنهادی کارفرما

تعداد انگشت شماری از کارفرماها رو دیدم که می‌گن برای انجام این پروژه حتما از فلان نرم‌افزاری که من بهت پیشنهاد میدم، استفاده کنی.

تو اغلب موارد، این دسته از کارفرماها دارن یه جور بازاریابی برای محصولشون انجام میدن که شما رو به خاطر بقای تعامل‌تون، مجبور به خرید و استفاده از اون محصول کنن. حالا این محصول صرفا ممکنه برای اون‌ها نباشه و صرفا عرضه کننده‌ی اون باشن! (مثلا کارفرمایی که فروشنده یک قالب وردپرس است و به شما همون قالب رو برای نصب وردپرس پیشنهاد میده).

در این شرایط چون فکر می‌کنن شما به خاطر حفظ پروژه مجبور به خرید نرم افزار مورد نظر هستید، قیمت نجومی رو براش قرار میدن و متاسفانه کلاه گشادی رو سرتون قرار میدن.

خلاصه شما در این موارد سعی کنید می‌تونید به خوبی ذهن‌شون رو دچار پیچ‌خوردگی کنید تا دست از کلاه‌برداری بردارن.

فقط یاد اخطارهای فریلنسری بیفتید و خیلی مراقب باشید و با ترفندهای خلاقانه‌ای از شرشون خلاص بشید.

6. هشدار برای کار کردن با کارفرماهای صاحب کامنت منفی

این مورد از اخطارهای فریلنسری رو خیلی جدی بگیرید.

داخل خیلی از سایت‌های فریلنسری، فریلنسرها برای کارفرماهایی که باهاشون تعامل داشتن، کامنت می‌ذارن.

به این نظرات و امتیازات توجه ویژه‌ای داشته باشید و صرفا به خاطر این که رقابت بین شما و بقیه فریلنسرها بالاست و شانس پذیرفتن پروژه‌ها برای شما پایینه، با کارفرماهایی که کامنت منفی از سمت فریلنسرها دریافت کردن کار نکنید.

این امتیازات پایین و کامنت‌های منفی حاصل تجربه امثال شما هستن که بهتون نشون میده کار کردن با چنین کارفرمایی، چه نتیجه‌ی مشمئزکننده‌ای خواهد داشت.

بنابراین، بهتره پناه ببرید به بیکاری از شر کارفرمای رانده شده.

کار با کارفرمای نامناسب نه تنها باعث میشه روند انجام پروژه تلخ و طاقت‌فرسا بشه، بلکه قطعا در آخر نتیجه‌ی مطلوبی نخواهد داشت و چیزی جز خستگی به جا نخواهد گذاشت.

7. هشدار برای ارسال مدارک شخصی به کارفرما

بریم سراغ یکی دیگه از اخطارهای فریلنسری .

شما همیشه با شخصیت واقعی خودتون وارد فضاهایی میشید که کارفرماها حضور دارن از جمله شبکه‌های اجتماعی، پلتفرم‌های فریلنسری و … چون برای خودتون برند دارید و شناخته شده هستید.

ولی کارفرماها اینطور نیستن. ممکنه بعضی از اون‌ها با شما خصومت شخصی داشته باشن و زیر نقاب یک کارفرمای خوب قایم شده باشن و بخوان از این طریق، اطلاعات داخل مدارکی مثل شناسنامه، کارت ملی و … شما رو به دست بیارن.

هیچ موقع یک کارفرما به مدارک شخصی شما نیازی نداره و همیشه شاخک‌هاتون رو تیز کنید وقتی یک کارفرما چنین درخواستی از شما کرد.

8. هشدار برای کار زیاد و آسیب زنده

فریلنسرهای زیادی رو می‌شناسیم که چون حسابی شناخته شدن و پروژه‌های فراوونی به سمت اون‌ها روانه شده، زندگی‌شون رو تبدیل کردن به یک کارگاه که فقط داخلش کار انجام می‌دن و پول به دست میارن.

اوه چه جذاب. کلی پول!

ولی نه. گول نخورید… با این که کار برای بعضی از فریلنسرها با هر مهارتی که دارن، زیاده و می‌تونن همیشه مشغول کار باشن، اما کار مداوم و شبانه‌روزی هیچ‌وقت توصیه نمیشه.

شما مگه برای زندگی کار نمی‌کنید؟ نه مثل این که برای کار، زندگی می‌کنید!

کار زیاد خوبه ولی تا حدی که بتونید از غروب خورشید، آرامش ساحل، زیبایی جنگل، قهوه عصر با یک رفیق و … لذت ببرید نه این که تنها خاطره شما از چند سال گذشته‌تون، نگاه به مانیتور باشه و تمام.

کار زیاد و غیر عقلانی نه تنها باعث میشه بعد از مدتی کار زده بشید و دیگه دلتون نخواد کار کنید، بلکه باعث میشه همون کاری که دارید تو دوران پرکاری‌تون انجام می‌دید، کیفیت خیلی پایینی داشته باشه.

دلیلش هم اینه که وقتی دارید یک پروژه رو انجام میدید، دائما حواس‌تون پرت پروژه بعدی و قبلی خواهد بود و غیر از این، نداشتن تفریح و کار بیش از حد، سلامت بعد روانی شما که برای انجام کار باکیفیت شدیدا مورد نیازه، رو تهدید و دچار آسیب میکنه.

9. هشدار برای صرفا کار کردن در سایت‌های فریلنسری ایرانی

به آخرین موارد از اخطارهای فریلنسری نزدیک میشیم و یکی از مهم‌ترین موضوعات برای هر فریلنسری رو قراره مورد بحث قرار بدیم:

درآمد دلاری !

عقل سلیم میگه که اگه کارت خوبه و زبان بلدی، فراتر از مرزها برو. حتی اگه هنوز به چنین نقطه‌ای نرسیدی، تموم سعی خودت رو بکن تا بتونی برسی و به طور بین‌المللی کار کنی.

چرا؟ چون قطعا کسب درآمد دلاری برای تامین زندگی خودت داخل ایران کافیه، بهت این فرصت رو میده تا کلی تجربه جالب کسب کنی، می‌تونی نمونه‌کارت رو پربار کنی، می‌تونی برندت رو جهانی کنی و …

بنابراین منطقیه که خودت رو در برابر جهان قرار بدی. هرچی نباشه تو یک فریلنسری و خاصیت کارت اینه که بی حد و مرز کار کنی.

10. هشدار برای به تعویق انداختن یادگیری زبان

این مورد از اخطارهای فریلنسری به موضوع قبلی گره خورده.

یادگیری زبان غیر از این که بهتون کمک می‌کنه کارفرماهاتون محدود به ایران نباشن و درآمد دلاری داشته باشید، باعث میشه برای استفاده از منابع خارجی، دوره‌ها، آموزش‌های ناب، مقالات، کتاب‌ها و … مانعی نداشته باشید و با دنیا در ارتباط باشید.

پشت گوش نندازید. بلد نبودن زبان شوخی بردار نیست. به خصوص برای شما فریلنسرهایی که با هم در رقابت هستید و باید آپدیت باشید.

تو مقاله زبان انگلیسی برای فریلنسرها ، تک تک مزایای یادگیری این مهارت برای یک فریلنسر رو مرور کردیم که خوندنش شاید تاثیراتی روی شما بذاره.

11. هشدار برای سپردن نوشتن قرارداد به کارفرما

مثل این که اخطارهای فریلنسری تمومی ندارن.

سپردن کارهای مربوط به قرارداد به کارفرما می‌دونید از کجا نشأت می‌گیره؟

از اعتماد به نفس پایین شما.

یک اخطار فریلنسری جدی. با اعتماد به نفس باشید. حداقل جلوی کارفرماها.

فکر می‌کنید چون کارفرما قراره پول بده، پس باید خودش همه‌چی رو تعیین و قانونی کنه و شاید فکر می‌کنید در حدی نیستید که لایق تعیین ارزش کار و … باشید.

به ولله که اینطور نیست.

شما متخصص هستید، شما پروژه رو انجام می‌دید، شما چم و خم کار رو می‌دونید. کارفرمای شما تو کار دیگه‌ای متخصصه و اگه تخصص شما رو داشت، برای انجام پروژه‌اش دنبال شما نمی‌گشت.

پس شما باید مفاد مورد نظر داخل قرارداد رو تعیین و ثبت کنید و نهایتا با هم به نتایجی برسید.

مقاله اخطارهای فریلنسری | 11 هشدار برای فریلنسرها واستون جذاب و مفید بود؟

شما دیگه چه مواردی رو به عنوان اخطارهای فریلنسری در نظر دارید؟ برامون بنویسید تا همگی استفاده کنیم.

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا