انگیزه در کار | 7 راه برای افزایش انگیزه در فریلنسینگ
- توسط: پریا میرزائی
- 19 فروردین 1400
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 6761 نمایش
چرا داشتن انگیزه در کار مهم است؟ چرا نداشتن انگیزه در کار، به خصوص در فریلنسینگ میتواند کسب و کار را به هم بریزد؟
در این مقاله قصد دارم راجع به این موضوع مهم صحبت کنم و البته بیشتر تلنگر بزنم تا اندکی به خودمان بیاییم و انگیزهمان را با کارهای ساده تقویت کنیم.
صبر کنید.
اول باید ببینیم که چرا موضوع انگیزه در کار برای فریلنسرها دارای اهمیت است و باید به آن توجه ویژهای داشت.
اهمیت انگیزه در کار برای فریلنسرها
ما فریلنسرها در کار خود آزادی مطلق را لمس میکنیم.
میتوانیم هر زمان، هر کجا، هرقدر و برای هر کارفرمایی که دلمان بخواهد و تصمیم بگیریم، کار کنیم.
حتی قادر هستیم پا فراتر از شهر و کشور گذاشته و در سطح جهانی فعالیتمان را ادامه دهیم.
اما چیزی که خیلی از افراد نمیدانند، این است که این آزادی میتواند خیلی زود، تاکید میکنم خیلی زود، از بین برود و حتی بر علیه ما فریلنسرها عمل کند و در مواقعی، باعث ایجاد آسیبهای جدی در کسب و کار ما بشود.
اگر شما که در حال مطالعهی این مقاله هستید هم فریلنسر باشید، حتما این حرفهای من را بهتر از بقیه و به طور کامل درک میکنید. فریلنسرها در طول انجام پروژههای مختلف با موانع و سدهای متفاوت و زیادی رو به رو میشوند. (چیزی که شاید از دیدهی خیلی از افراد غیر فریلنسر به دور باشد و با دور نگاهی به فریلنسینگ، اصلا به چشمشان هم نیاید.)
همین موضوع کار در خونه دفتری به خودی خود میتواند باعث اختلالات زیادی در ذهن ما فریلنسرها بشود. از جمله حواس پرتی.
غیر از این، این واقعیت هم وجود دارد که وقتی ما به تنهایی و بدون حضور هیچ همکاری کنار خودمان کار میکنیم، در مواقع بروز استرس و اضطراب در حیطهی کاری نمیتوانیم از کسی کمک بگیریم تا با حضور و دلگرمی دادنش روحیهمان را احیا کند و ذهنمان را از این استرسها خالی کند.
البته همین کار کردن به تنهایی و بدون ارتباط با بقیه افراد میتواند از خیلی جوانب برای ما فریلنسرها چالش ایجاد کند.
در این مواقع، انگیزه در کار به کمترین مقدار خودش میرسد و خستگی و درماندگی در وجود ما فریلنسرها غلبه میکند.
به عنوان یک فریلنسر، آیا معمولاً کارهایتان را به تعویق انداختهاید؟ انجام پروژهها را به روزهای آخر موکول کردهاید؟ زمان خودتان را از دست دادهاید و احساس پوچی کردهاید؟
اگر جوابتان به این سوالات ” بله ” هست، باید به شما بگویم که شما درگیر نبودِ انگیزه در کار شدهاید.
البته شما تنها نیستید. یک موقع فکر دست کشیدن از فریلنسینگ نشوید.
آماری برای افزایش انگیزه در کار
بر اساس یک مطالعه، نزدیک به دو میلیون آمریکایی اکنون به صورت آزاد کار میکنند و این تعداد 36٪ از نیروهای کار ایالات متحده است.
میبینید؟
تعداد کمی نیست. پس از مسیری که داخلش هستید، نا امید نشوید و از آن نترسید. امروزه افراد زیادی هستند که در همین مسیر در حال قدم برداشتن هستند و به خوبی کار میکنند.
بنابراین مهم است که انگیزه در کار داشته باشید و آن را حفظ کنید. با این کار، احتمال این که به اهداف والایی که دارید، برسید، بیشتر و بیشتر میشود و میتوانید نقش خود را نه تنها در موفقیت خود، بلکه در موفقیت کل جامعهی فریلنسرها هم پررنگ کنید.
داشتن انگیزه در کار ، هر کاری نه فقط فریلنسینگ، فوق العاده مهم و ضروری تلقی میشود چون مانند موتور یک اتومبیل که حرکت آن را ممکن میسازد، انگیزه در کار هم برای ما حکم محرک را دارد.
بدون انگیزه در کار ، هیچ گونه انرژیای برای ادامه دادن به راه و رسیدن به اهدافی که در سر داریم، در خود نمیبینیم.
در این مسیر، پیدا کردن منبع الهامبخش هم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. چون به ما فریلنسرها این امکان را میدهد تا طرز تفکر خودمان را نسبت به شغلمان تغییر بدهیم و با امید بیشتری کار کنیم. همچنین ما را به تعیین اهداف و برنامهریزی دقیق ترغیب میکند.
داشتن انگیزه در کار این فرصت را به ما میدهد تا ایدههای ابتکاری و جالب توجهی را به سمت ذهنمان روانه کنیم. ایدههایی که میتوانند خلاقیت و بهرهوری ما را تقویت کنند.
همین ایدهها در ادامه باعث میشوند انرژی بیشتری برای ادامه دادن به کار پیدا کنیم و در پی آن، باز هم ایده ایجاد کنیم.
راههای تقویت انگیزه در کار
برای ایجاد انگیزه در کار ، هدفگذاری داشته باشیم
روش OKR (اهداف و نتایج کلیدی) یک استراتژی تعیین هدف است که اهداف واضح و نتایج کلیدی یک پروژه را مشخص میکند.
فریلنسرها برای ایجاد چارچوب در برنامهریزیهایشان، به OKR متوسل میشوند. چون به آنها کمک میکند اولویتها را تعیین کنند تا در نتیجه بتوانند با موفقیتهای پی در پی به کار خود ادامه بدهند.
استفاده از رویکرد OKR میتواند انگیزه در کار ایجاد کند چون به فریلنسرها کمک میکند تا اهداف فردی خودشان را با اهداف کارفرما هماهنگ کرده و راههای بهرهوری را شناسایی کنند.
همچنین شفافیت در مورد به روزرسانیها و اولویتهای شرکت را فراهم میکند و باعث روشن شدن فریلنسرها میشود که در چه حیطههایی باید پیشرفت بیشتری داشته باشند.
خبر خوب این است که تنظیم OKR لازم نیست به صورت دستی انجام بشود. برخی از ابزارهای عالی OKR برای کمک به شما در مدیریت وظایف، OKR ها، عملکرد خودتان و جریان کار وجود دارد.
برای داشتن انگیزه در کار ، یک برنامهی روتین داشته باشیم
اینکه ما فریلنسرها برای کار کردن به محل کاری خارج از منزل نمیرویم، ممکن است به ما احساس راحتی و غیر جدی بودن بدهد و در مواقعی، نظم کار ما را دچار تزلزل کند اما این آزادی به این معنا نیست که نمیتوانیم و یا نباید یک برنامهی روتین برای کار کردن داشته باشیم.
تنظیم یک الگوی مناسب به اولویتبندی کارهای مهم کمک میکند و اطمینان حاصل میکند که ما شبانهروزی کار نمیکنیم.
وقتی در خانه مقابل سیستم مخصوص کار هستیم، ممکن است کار کردن به مقدار زیاد را ترجیح بدهیم و از همهچیز بگذریم تا بیشتر کار کنیم و درآمد بیشتری را کسب کنیم. اما کمی بعد متوجه میشویم که این موضوع باعث کم شدن انگیزه در کار ، خستگی، کم انرژی شدن و ناامیدی میشود.
در اینجا یک راهنمای سریع برای ساختن این ایده برای برنامهی روتین یک فریلنسر آورده شده است:
زمان مشخصی را برای بیدار شدن و خوابیدن در نظر بگیریم
گاهی اوقات جدیت و داشتن قوانین پایدار میتواند کارآمد باشد – با وجود آزادیای که در کار و زندگیمان داریم – . درست است که ما میتوانیم در هر زمانی که اراده کنیم، از خواب بیدار بشویم و کارمان را شروع کنیم و همچنین، میتوانیم تعیین کنیم که تا چه ساعتی کار کنیم و کِی بخوابیم ولی اینها تا مدت کوتاهی دلچسب هستند و با گذر زمان، بر خلاف روند پیشرفت و موفقیت ما حرکت میکنند.
مهمترین کاری که میتوانیم برای خودمان انجام بدهیم تا از شر بینظمی و سو استفاده از آزادی خلاص بشویم، این است که قوانینی را برای کار و زندگی خود وضع کنیم و تابع آنها باشیم.
برای مثال، زمان مشخصی را برای بیدار شدن تنظیم کنیم دقیقاً مثل فردی که کارمند است و برای شروع روز کاری باید ساعت مشخصی بیدار بشود و به محل کارش برود.
این کار به ما نظم میدهد. نظم هم باعث ایجاد آمادگی ذهنی و چارچوبی در فکر ما میشود که تکلیفمان را با خودمان مشخص میکند و همین به ما کمک میکند تا انگیزه در کار را بیشتر لمس کنیم.
ورزش را فراموش نکنیم
احتمالا با دیدن این عنوان با خود میگویید: ای بابا کی حوصلهی ورزش کردن را دارد و اصلا ورزش چه تاثیری بر انگیزه در کار میگذارد؟
جا دارد بگویم که حتی یک پیاده روی سبک 20 دقیقهای هم میتواند به شما کمک کند تا روز خود را با یک حس و حال خوب و انرژی مثبت شروع کنید.
پس سعی کنید حتما تحرک داشته باشید و فعالیت فیزیکی را در برنامهتان بگنجانید.
دلیل خیلی از بیانگیزه شدنها، عدم تحرک و مدام پای میز نشستن است.
ساعاتی که در آن بیشترین کارایی را داریم را کشف کنیم
ما فریلنسرها در انتخاب ساعات کاریمان آزادی داریم و میتوانیم با توجه به شناختی که از کارایی خود در ساعات مختلف به دست آوردهایم، بهترین و مفیدترین ساعات را برای انجام کارهایمان انتخاب کنیم.
بنابراین، فراموش نکنید که حتما تایمی از روز که انرژی بیشتری برای کار کردن دارید را بسنجید تا متوجه بشوید که در چه ساعاتی از شبانه روز عملکردتان بیشتر است و چه تایمی خلاقانهتر عمل میکنید.
اگر به این نکات توجه کنید، میتوانید از روزتان بهترین استفاده را ببرید و کارها را با انرژی بیشتری انجام بدهید و زمان خستگی و بیانگیزگی را به تاخیر بیاندازید.
در نتیجه، هم کار باکیفیتتری را ارائه میدهید، هم از کار کردن لذت بیشتری میبرید.
جلسات خود را در یک گوشه خانه برگزار کنید
توجه به این موضوع و عمل کردن به آن، تضمین میکند که هر زمان که شما با یک فردی جلسه دارید یا تماس میگیرید، میتوانید از نظر جسمی به آن نقطه منتقل بشوید، ایدههای خود را سازماندهی کرده و با وضوح بیشتری، بدون هیچ گونه مزاحمتی، آنها را انتقال بدهید.
ارتباطات خود را تقویت کنید
یکی از رایجترین موانعی که فریلنسرها با آن رو به رو هستند، نبود سیستم ارتباطی مناسب است.
حتی اگر همه کانالها باز باشند، مواردی وجود دارد که فریلنسرها منتظر هستند پروژهای را در زمان اصلی تصویب کنند، اما تأخیر میتواند انگیزه و خلاقیت آنها را از دست بدهد.
از ایمیلهای به موقع ارسال شده تا تماسهای بزرگی که از قبل رزرو شده اند، ابزارهای رایگان زیادی در اختیار شما است که میتوانید از آنها برای ارسال به روزرسانیها و درخواست اطلاعات استفاده کنید و همهی آنها را به صورت کامل ثبت کنید.
تماسهای تلفنی و گپهای ویدئویی برای جلسات پرسش و پاسخ سریع مناسب هستند. زیرا میتوانند لحن شما را انتقال بدهند و به شما کمک کنند کارفرما را بهتر از سایر راههای ارتباطی درک کنید.
اینکه شناخت بهتری داشته باشید و یا حتی ارتباط صمیمانهای با کارفرما برقرار کنید، میتواند باعث بشود که انگیزه در کار شما بالاتر برود و با انرژی بیشتری کار را پیش ببرید.
این کار در مواقعی که مشغول کار هستید و حتی پس از پایان کار ضروری است.
سعی کنید سوالات به جا بپرسید زیرا به شما کمک میکند کار خود را بهتر انجام دهید و حسن نیت کارفرما را به دست آورید. و کار با یک کارفرمای شاد و مشتاق نیز کاملاً انگیزه آور است.
ارتباطات و شبکه سازی با بقیه فریلنسرها را افزایش دهیم
یکی از دلایل اصلی و مهم که بر کاهش انگیزه در کار ما فریلنسرها تاثیر میگذارد، این است که در اکثر مواقع، به تنهایی کار میکنیم. هرقدر هم که ما با خوشبینی از این موضوع صحبت کنیم و بگوییم که یکی از مزایای فریلنسینگ همین است که به دور از جمع و با تمرکز بالا میتوانیم کار کنیم، ولی به هر حال باید واقع بین بود و حقیقت را پذیرفت.
کار کردن به دور از همکاران و در خلوت خود، یکی از مهمترین دلایل کاهش انگیزهی ما فریلنسرها در ادامه دادن به کار است.
این موضوع به خصوص برای آن دسته از افرادی که در اجتماع بودن را به تنها ماندن ترجیح میدهند، حیاتیتر است.
در این شرایط، ایجاد ارتباط با بقیه فریلنسرها و شبکهسازی با آنها میتواند به ما کمک کند تا از همصحبتی با آنها انرژی بگیریم و دلگرم بشویم.
هرچه نباشد، کار ما فریلنسرها به نوعی شبیه یکدیگر است و با ایجاد ارتباط با بقیه همکاران میتوانیم مطالب مهمی را یاد بگیریم و همانها ممکن است روی حالات روحی و سطح انگیزه در کار ما تاثیرات مثبتی بگذارند. جتی اگر در کنار هم کار نکنیم.
غیر از این، همانطور که در مقالههای مختلفی این موضوع را بیان کردهایم، شبکه سازی و ایجاد ارتباطات با بقیه فریلنسرها میتواند به ما در گرفتن پروژههای بیشتر هم کمک کند.
اهداف کوچک، در مسیر اهداف بزرگ!
همیشه اهداف بزرگ و عظیمی که برای خودمان در نظر میگیریم، در ابتدا ما را کوهی از انرژی میکنند ولی اندکی که زمان میگذرد و سیل افکار کسلکننده مانند این که: این کار خیلی سخت است. من برای این کار ساخته نشدهام. دیگران شرایط انجام این کار را دارند اما من ندارم. شاید این هدف را به اشتباه انتخاب کرده باشم. نکند این راه را بروم و پشیمان بشوم و … به سمت ما روانه میشوند و ما را از پیش رفتن به سوی رسیدن به آن هدف، دور میکنند.
در واقع انگیزهی ما را به صفر میرسانند.
دلیل این امر چیست؟
ممکن است همهی بهانهها و افکاری که در ذهنمان مرور میشوند، درست باشند ولی تاثیرگذارترین دلیل برای بروز این افکار، سنگینی و بزرگی آن هدف است که ما خودمان را در برابر انجامش ناتوان میانگاریم.
راه حل این مسئله چیست؟
خیلی ساده است. کاری که من برای رفع این مشکل کردم و پیشنهاد میکنم که شما هم این روش را امتحان کنید، این است که اهداف بزرگ را برای خود تعیین کنید ولی خودتان را به آن اهداف نسپارید.
یعنی چه؟ یعنی این که اهداف بزرگ را به عنوان یک جهت در نظر بگیرید ولی خودتان را در این مسیر، به اهداف کوچک و زود بازده بسپارید تا بتوانید سریعتر به نتایج – هرچند کوچک – برسید. انگیزه در کار زمانی به دست میآید و افزایش مییابد که ما به نتایجی دست یابیم تا متوجه بشویم که مسیر درستی را انتخاب کردهایم.
در غیر این صورت، یعنی اگر خودمان را با اهداف بزرگ و دیر بازده واگذار کنیم، احتمال این که اواسط مسیر به دلیل کاهش انگیزه در کار آن را رها کنیم، افزایش مییابد.
به طور روزانه مطالعه داشته باشیم
شاید این نکته به عنوان راهی برای افزایش انگیزه در کار، اندکی بی ربط به نظر آید اما واقعا آزمون خود را پس داده است.
زمانی که ما در طول روز، مشغول مطالعهی کتابها، مجلات، روزنامهها، مقالات و … میشویم، در واقع ذهن خود را از کار جدا میکنیم و در این موقعیت، فرصتی برای آزادی فکرمان ایجاد میشود.
گاهی اوقات، دلیل بی انگیزه شدن ما در کار این است که اکثر ساعات روز خود را با کار کردن سپری میکنیم و گاهی به دلیل خستگی ذهن، کارایی ما افت پیدا میکند و عموما در مواقعی که ذهن خسته میشود، انگیزه هم به پایینترین حد خود میرسد.
چه کاری بهتر از مطالعه که به کمک آن، ذهن خود را درگیر موضوعات دیگر و خارج از کار کنیم و پس از آن، با فکری باز و آزاد به انگیزهی قبلی خود بازگردیم؟
نتیجه گیری در حیطهی انگیزه در کار
فریلنسرها شغل خود را با شور و شوق و اشتیاق خاصی شروع میکنند اما با گذشت زمان انگیزه در کار را از دست میدهند.
این اتفاق زمانی می افتد که احساس خستگی ، بی نظمی و ناامیدی و ترس در کار کنن.
این دی حالی است که کار شما باید محلی برای بررسی ایدهها و اشتیاق شما باشد. فریلنسرهایی که عاشق شغل خود هستند همیشه بهترین ایدهها را ارائه میدهند.
ایدههایی که به آنها امکان میدهد شور و شوق خود را برای بازگشت به کار خود دوباره بدست آورند.
امیدوارم که این مقاله بتواند به شما کمک کند انگیزه در کار خود را حفظ کنید و انرژی خود را برای کار مجدداً تأمین کنید و یک فعالیت فریلنسری موفق را ایجاد کنید.
منبع : مقالهی How To Keep Motivated As A Freelancer از سایت freelancer.com
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (57)
- سبک زندگی (6)
- کافه کاخُن (16)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
متن بیو برای کسب و کار فریلنسرها چرا و چقدر مهم است؟
29 خرداد 1402اخطارهای فریلنسری | 11 هشدار برای فریلنسرها
21 خرداد 1402
ارسال یک پاسخ