تعادل بین کار و زندگی فریلنسرها چگونه ایجاد می‌شود | 3 دلیل اهمیت آن

فریلنسینگ ،سبکی از کار کردن هست که به افراد دارای مهارت این قابلیت رو می‌ده تا بدون این‌که تحت نظر ارگان خاصی باشن، به صورت پروژه‌ای و برای کارفرماهای مختلفی کار کنن. افرادی که به این شیوه کار می‍‌کنن، آزادی زیادی در جنبه‌های مختلفی از کار کردن دارن. آزادی داشتن بیش از حد در برخی موارد باعث می‌شه تعادل بین کار و زندگی فریلنسرها از بین بره. در واقع می‌شه گفت کار و زندگی‌شون با هم قاطی میشه و مرز بین این دو قابل تخشیص نیست.

شاید برای افرادی که فریلنسر نیستن، این قضیه خیلی جدی و مهم به نظر نیاد ولی برای خیلی از فریلنسرهایی که مدتیه مشغول کار هستن، این موضوع یکی از اساسی‌ترین مشکلات‌شون محسوب میشه.

بیاید تو این مقاله با هم راجع به تعادل کار و زندگی فریلنسرها بیشتر صحبت کنیم.

بزن بریم…

چرا کار و زندگی فریلنسرها با هم یکی می‌شه ؟

همون‌طور که کمی قبل اشاره کردم، ما فریلنسرها آقا بالاسر نداریم و می‌شه گفت تحت نظر خودمون کار می‌کنیم. با وجود این شرایط، آزادی زیادی رو همه جوره لمس می‌کنیم. این موضوع روی همه‌ی جنبه‌های کار و زندگی ما تاثیر می‌ذاره. در اکثر موارد، این نکته جزو مزایای فریلنسینگ به حساب میاد و به فریلنسرها کمک می‌کنه تا بتونن راحت‌تر و با علاقه‌ی بیشتری کار کنن. ولی مشکل از اون‌جایی شروع می‌شه که این آزادی موجب به هم خوردن تعادل بین کار و زندگی فریلنسرها بشه.

خیلی از فریلنسرها رو دیدیم که با شروع فعالیت‌ فریلنسری‌شون، دیگه قید زندگی رو می‌زنن و زمان زیادی رو صرف کار کردن می‌کنن. چرا؟ چون اون‌ها به این درک رسیدن که هرچه بیشتر کار کنن، پول بیشتری هم درمیارن. پس تصمیم می‌گیرن کارهای شخصی و تفریحات‌شون رو به حداقل برسونن و حتی در بعضی مواقع اون‌ها رو حذف کنن و وقت‌شون رو برای کار کردن خالی کنن.

تعادل کار و زندگی فریلنسرها این‌جاست که به هم میریزه و باعث میشه بعد از مدتی از کار زده بشن و حس و حال کار کردن رو از دست بدن یا حتی در موارد جدی‌تر، ممکنه در اثر کار کردن زیاد آسیب جبران ناپذیری به جسم و روح‌شون بزنن.

چرا مهمه که بین کار و زندگی فریلنسرها تعادل وجود داشته باشه ؟

مورد اول : نبود تعادل بین کار و زندگی فریلنسرها ، به سلامت جسم و روان اون‌ها آسیب وارد می‌کنه.

این روزها خیلی از بیماری‌هایی که در گذشته شایع نبودن، بین مردم زیاد شده. دلیل بروز خیلی از این بیماری‌ها، فشارهای روانی‌ای هست که افراد به خودشون وارد می‌کنن.

غیر از شرایط جامعه و زندگی روزمره که فشارهایی رو به ما وارد می‌کنه، بعضی از مشاغل هم هستن که ما رو ناخود آگاه درگیر این فشارها می‌کنن.

فریلنسینگ، سبکی از کار کردنه که به دست خود ما می‌تونه به پر استرس‌ترین سبک کاری تبدیل بشه. در صورتی که برای خیلی‌های دیگه می‌تونه به عنوان یک سبک کار کردن کم تنش و لذت‌بخش باشه. اگر تعادل بین کار و زندگی فریلنسرها جدی گرفته بشه و تلاش کنن که برای کار کردن‌شون برنامه ریزی دقیقی داشته باشن، خیلی از استرس‌ها کاسته می‌شه.

در نتیجه‌ی این برنامه ریزی دقیق و هوشمندانه، تعادل بین کار و زندگی فریلنسرها رو به بهبودی پیش میره و بروز بیماری‌های متفاوت، از بیماری جسمی گرفته تا روانی، در اون‌ها کمتر دیده میشه چون اینطوری زندگی‌شون شکل نرمال‌تری به خودش می‌گیره و کارشون به سمت مسیری سالم‌تر و شاد‌تر روانه میشه.  

مورد دوم : نبود تعادل بین کار و زندگی فریلنسرها هردوی اون‌ها رو ازشون می‌گیره

نظم نداشتن و کار کردن بدون برنامه ریزی، باعث میشه کار و زندگی فریلنسرها کیفیت کافی خودش رو از دست بده.

همون‌طور که کمی قبل اشاره کردم، بعضی از فریلنسرها برای این که به کارهاشون رسیدگی کنن و پروژه‌ها رو به نتیجه برسونن، قید زندگی رو می‌زنن. این کار باعث میشه از فرط کار کردن، بعد از گذشت مدت زمانی، دیگه لذتی ازش نبرن. همچنین، اگه برای مدت کوتاهی از کار دست بکشن، هنگام وقت گذروندن با خانواده و تفریح کردن هم ذهن‌شون درگیر کارهای عقب افتاده هست. همین موضوع باعث به هم ریختن زندگی فریلنسرها میشه.

برعکس این دسته از فریلنسرها، دسته‌ی دیگه‌ای هم هستن که با اهمال کاری و خوش گذرونی بیش از حد، پروژه‌ها رو به تعویق می‌اندازن و این شکلی به کارشون لطمه وارد می‌کنن.

کسی که به دنبال لذت بردن از لحظه لحظه‌ی کار و زندگی باشه، هیچوقت اجازه نمی‌ده چنین شرایطی بر کار و زندگی‌اش حاکم بشه.

در صورتی که اگر فریلنسرها طبق روتین مناسب و دقیقی پیش برن و بین کار و زندگی‌شون تعادل ایجاد کنن، می‌تونن از هردوی این‌ها لذت کافی رو ببرن.

مورد سوم : فریلنسرهایی که تعادلی بین کار و زندگی‌شون ایجاد نمی‌کنن، خانواده‌های شاکی‌ای دارن

آسیبی که عدم تعادل بین کار و زندگی فریلنسرها به وجود میاره، غیر از اینکه به خود فریلنسر وارد میشه، خانواده‌ی اون فرد رو هم درگیر می‌کنه.

اگر پدر یا مادری فریلنسر باشن و با بی‌نظمی راهشون رو پیش بگیرن، تاثیرات منفی زیادی روی فرزندان‌شون گذاشته میشه. این در حالیه که خیلی از کارمندها تصمیم می‌گیرن از کار استعفا بدن تا به فرزندان‌شون رسیدگی بیشتری بکنن.

در صورتی که با ورود به فریلنسینگ و بی توجهی به تعادل بین کار و زندگی، شرایط بدتر از دوران کارمندی میشه. چون وقتی یک فرد فریلنسر شدن رو انتخاب می‌کنه، باید همیشه مشغول آپدیت کردن خودش و شبکه سازی و فعالیت روزمره باشه تا بتونه تو مسیر فریلنسینگ مانا باشه. طی کردن این راه پر پیچ و خم، بدون برنامه‌ریزی و پررنگ کردن مرزهای بین کار و زندگی عملا نشدنی و غیر ممکنه.

چه مواردی برای ایجاد تعادل بین کار و زندگی فریلنسرها باید مدیریت بشه ؟

مورد اول : زمان کار کردن

مدیریت زمان فریلنسرها رو از دو منظر می تونیم مورد بحث قرار بدیم . اولین وجه ، مقدار زمانی هست که فریلنسرها صرف کار کردن می کنن . دومین وجه این هست که چه ساعاتی از شبانه روز رو مشغول کار کردن هستن .

در این جا به هر کدوم از اون ها جداگانه می پردازیم . 

وجه اول : فریلنسر چه مقدار زمان برای کار کردن صرف می کنه ؟

اجازه بدید از اینجا شروع کنم که میزان درآمد فریلنسرها کاملا بستگی به مقدار زحمتی داره که برای کار میکشن. خیلی از فریلنسرها طمع می کنن و می خوان با کار کردن بیش از حد، به درآمد بالایی برسن.

این کار، اشتباه محضه. تموم کردن خودمون برای کار؟ با هدف کسب پولِ بیشتر؟ این یکی از بزرگ ترین ظلم هاییه که یک فرد می تونه در حق خودش و خانوادش بکنه.

چون نه تنها به سلامت روح و جسم خودش آسیب وارد میکنه، بلکه خانوادش نمیتونن از بودن کنار او لذت ببرن.

فریلنسرها با این کار ، زندگی شون رو وقف کار کردن می کنن . با این حجم از زمانی که صرف کار می کنن ، تا مدتی از کار کردن لذت می برن.

بعد از اون ، نم نم از کار کردن خسته می شن . این جاست که افسردگی ، انزوا و بیماری های جسمی رو تو خودشون پیدا می کنن . جالبه که تا مدت ها نمی تونن سمت کار کردن برن ، چون ازش زده شدن .

این موقع هست که میرن پی زندگی شون و کار رو میذارن کنار . می بینید ؟ تو این شرایط ، تعادلی بین کار و زندگی فریلنسرها پیدا نمیشه .

مدیریت مقدار زمانی که فریلنسرها صرف کار کردن می کنن ، اینجا به کمک شون میاد . اگر مشخص کنن که چه مقداری از لحظات زندگی شون رو مشغول فعالیت فریلنسری باشن ، تعادل بین کار و زندگی شون هم به وجود میاد .

وجه دوم : فریلنسر چه ساعاتی از شبانه روز رو کار میکنه ؟

این مورد شاید برای بعضی از فریلنسرها بی معنی باشه. اصلا خیلی از فریلنسرها قبل از شروع فعالیت فریلنسری، دلخوشی شون اینه که میتونن هر ساعتی از شبانه روز که حس و حال داشتن، کار کنن.

خوبه اینجا بگم که درسته ساعات کاری تون دست خودتونه و تو انتخابش انعطاف زیادی دارید، ولی کار کردن در ساعات مناسب، میتونه به ایجاد تعادل بین کار و زندگی فریلنسرها کمک ویژه ای بکنه.

تصور کنید که شما تصمیم می‌گیرید صبح تا ظهر که همه ی اعضای خانواده سرکار یا در مدرسه هستن، بیخیال کار بشید و عصر یا شب که همه اعضای خانواده دور هم جمع هستن، شما مشغول کار باشید.

اینطوری هیچ تایمی رو نمیتونید کنار خانواده تون سپری کنید. این موضوع به مرور زمان باعث منزوی شدن شما میشه. چون ارتباطات تون رو حتی با خانوادتون به حداقل رسوندید. غیر از این، خوابیدن و کار کردن در ساعات غیر معقول می‌تونه به سلامت جسم هم آسیب جدی‌ای وارد کنه.

توجه داشته باشید که با وجود آزادی در انتخاب زمان کار کردن، ساعاتی از شبانه روز رو کار کنید که به زندگی شخصی تون لطمه ای وارد نکنه.   

مورد دوم : محیط کار

انتخاب محیط کار فریلنسرها موضوع بسیار مهمیه که باید هر فریلنسری اون رو جدی بگیره .

کار کردن در بعضی محیط های نامناسب باعث میشه مغز به ما فرمان کار کردن نده. چون اون محیط رو به عنوان محیطی برای کار کردن نشناخته .

این انتخاب نادرست ، علاوه بر این که تمرکز ما رو حین انجام کار پایین میاره، باعث میشه کار و زندگی مون به هم گره بخورن و یکی بشن .

مثلا تصور کن داخل آشپزخونه شروع به کار کنیم . مطمئنا به خاطر تردد دیگر اعضای خانواده، حس کار کردن روو از دست میدیم و ناخواسته وارد کارهای شخصی و زندگی غیر کاریمون میشیم.

این موضوع نم نم کار و زندگی فریلنسرها رو نا متعادل میکنه. در پی این موضوع، فریلنسرها نمیتونن تشخیص بدن که چقدر کار کردن و چقدر به زندگی شخصی شون رسیدگی کردن .

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا