لینکدین چیست؟ | راهنمای جامع فعالیت فریلنسرها در Linkedin
توسط: پریا میرزائی
- 23 بهمن 1400
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 3737 نمایش
احتمالا افرادی که واژهی لینکدین / Linkedin رو در گوگل جستوجو میکنن، یا اسم این شبکهی اجتماعی رو در جایی شنیدن و دیدن، یا برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فعالیت داخل این پلتفرم نیاز به مرجع دارن. من هم بیوقفه و اضافهگویی، مطالعاتی که در این مورد داشتم رو با شما به اشتراک میذارم. با این امید که برای تک تکتون مفید واقع بشه.
Linkedin / لینکدین چیست
یک شبکه اجتماعی یا پلتفرم تخصصی جهانی برای کسب و کارهاست که در سال 2003 راهاندازی شد. از همون ابتدای فعالیت این پلتفرم حرفهای، افرادی داخلش عضو میشدن که دارای مهارت و کسب و کار بودن و به دنبال استخدام شدن توسط شرکتها میگشتن. علاوه بر این دسته از افراد، صاحبان و مدیران شرکتها و کسب و کارهایی که به دنبال جذب نیرو و استخدام افراد متخصص بودن هم داخل این شبکه اجتماعی عضو بودن.
این پلتفرم در واقع به عنوان پلی بین مدیران شرکتها و افرادی که به دنبال استخدام شدن هستن، عمل میکرد.
البته هنوز هم قضیه از همین قراره. Linkedin (لینکدین) مثل بقیه شبکههای اجتماعی که روزانه صدها بار اسمشون به گوشمون میخوره و داخل موبایل، تبلت و لپتاپ همهمون نصب هستن، نیست. این شبکه اجتماعی، مناسب قشر خاصی از مردم هست و برای این قشر، بسیار مفید و تاثیرگذار واقع میشه و در عوض برای افرادی که به دنبال استخدام شدن و استخدام کردن نیستن، احتمالا حوصله سر بره.
ویژگی بارز این شبکه اجتماعی، همونطور که گفتم، حرفهای و تخصصی بودنشه. پس با این اوصاف، میتونه گزینهی خیلی خوبی برای کسب و کار هر فردی تلقی بشه.
موارد استفاده از این پلتفرم
همونطور که کمی پیش گفتم، این شبکهی اجتماعی تا مدتی پیش برای دو دسته از افراد مورد استفاده قرار میگرفت و براشون کاربردی و مفید واقع میشد. دستهی اول: افرادی که به دنبال استخدام شدن در شرکتها بودن. دستهی دوم: افرادی که به دنبال استخدام کردن نیرو برای شرکت یا کسب و کارشون بودن.
چرا از فعل گذشته استفاده میکنم؟ مگه الآن دیگه این پلتفرم در دسترس نیست؟
دلیل این که من از فعل گذشته استفاده میکنم اینه که چند وقت اخیر، Linkedin (لینکدین) امکانات جدیدی رو اضافه کرده ولی من در حال حاضر دارم از امکانات گذشتهاش صحبت میکنم. برای اینکه راجع به بهروز شدن این پلتفرم هم اطلاعاتی کسب کنید، تا آخر این مقاله همراهم باشید.
شاید براتون این سوال پیش بیاد که فعالیت تو این شبکه اجتماعی چه مزایایی برای ما داره؟
حضور و فعالیت در این پلتفرم چند حُسن برای کاربران داره که همین الآن راجع بهشون صحبت میکنیم. اول به مزایایی که برای استخدام شوندگان میرسونه بپردازیم. یکی از اصلیترین مزایا اینه که این پلتفرم کاملا حرفهای و تخصصی برای کسب و کارهاست. پس قطعا با حضور در این بستر، میتونیم در معرض دید مدیرانی که به دنبال استخدام نیرو میگردن، قرار بگیریم و شانس استخدام شدنمون رو بیشتر کنیم.
دومین مزیتی که برای استخدامشوندگان داره اینه که با حضور و فعالیت در این بستر، میتونن با افراد حرفهای آشنا بشن و شبکهسازی موثری رو شکل بدن. این موضوع به رشد فردیشون هم کمک میکنه.
Linkedin (لینکدین) قطعا مزایایی برای استخدام کنندگان هم داره. مثلا یکی از این مزایا اینه که مدیران کسب و کارها و شرکتها با ورود به این بستر، میتونن به راحتی متخصصین مورد نیازشون رو پیدا، مقایسه و انتخاب کنن. بی شک این کار بهشون کمک میکنه که با صرف زمان کمتر، نیروی متخصص حرفهایتر رو استخدام کنن.
تصور کنید اگه مدیران تصمیم بگیرن برای پیدا کردن و انتخاب نیروهاشون از شیوههای سنتی و آگهیهای استخدام قدیمی استفاده کنن، چقدر زمان باید صرف کنن تا آخر سر به نتیجهی مطلوبی برسن.
امکان جدید Linkedin (لینکدین) برای فریلنسرها
به قسمت جذابی رسیدیم که میتونه برای خیلی از فریلنسرها کاربردی باشه.
در گذشته، لینکدین برای افرادی که قصد داشتن بلندمدت استخدام بشن و شرکتهایی که میخواستن افرادی رو برای مدت طولانی به عنوان نیرو استخدام کنن، مناسب بود. ولی حالا رویکرد جدید Linkedin به این سمت پیش میره که برای افرادی که به شیوهی فریلنسینگ (پروژهای) کار میکنن هم کاربردیه.
یک توضیح کوتاه از فریلنسینگ و فریلنسر برای افرادی که اطلاعات کافی راجع به این شیوهی کار کردن ندارن، بدم.
فریلنسینگ چیست و فریلنسر کیست
فریلنسینگ، شیوهای نو و جدید از کار کردن هست که به افرادی که مهارتی دارن ولی تحت نظر ارگان و شرکت خاصی کار نمیکنن، این امکان رو میده که به صورت پروژهای با کارفرماهای مختلفی وارد تعامل بشن.
در واقع فردی که فریلنسینگ رو به عنوان شیوهی کار کردنش انتخاب میکنه، حتما در ذهن داره که به صورت آزادانه پروژههای کارفرماها رو ببینه و با توجه به تخصص و سطح توانایی خودش، تصمیم بگیره که اون پروژه رو انجام بده یا نه. به افرادی که این شیوهی کار کردن رو برمیگزینن، میگیم “فریلنسر”.
فریلنسرها اغلب به صورت پارهوقت و کوتاهمدت با کارفرماها تعامل میکنن و بعد از به نتیجه رسیدن پروژه، ارتباط اونها به اتمام میرسه.
فریلنسرها میتونن از طریق شبکههای اجتماعی مختلفی که مرسوم هست مثل توییتر، اینستاگرام و … پروژه بگیرن. (البته فریلنسرهای طراحی گرافیک و UI/UX DESIGN میتونن تو پلتفرمهایی مثل دریبل، بیهنس و … هم فعالیت کنن و پروژه بگیرن.) ولی در کل و به صورت میانگین، اینستاگرام پرکاربردترین شبکه اجتماعی فریلنسرهاست.
البته سایتها و پلتفرمهای فریلنسری زیادی هم هستن که برای اتصال کارفرماها به فریلنسرها راهاندازی شدن ولی به خاطر سیاستهای غلط و معایبی که اکثرشون برای فریلنسرها دارن، خیلی از افراد حرفهای داخلشون فعالیت نمیکنن.
اگه دوست دارید راجع به نحوهی گرفتن پروژه فریلنسرها اطلاعات بیشتری به دست بیارید، کلیک کنید.
چقدر وجود پلتفرمی مثل Linkedin (لینکدین) میتونه برای این دسته از فریلنسرها به خصوص برای فریلنسرهایی که قصد دارن به صورت بینالمللی پروژه بگیرن، خوب باشه. نه؟
فریلنسرها تو این شبکهی اجتماعی میتونن نمونهکارها و رزومهی خودشون رو ثبت کنن و پستهایی در حیطهی تخصصشون منتشر کنن. کارفرماها یا مشتریان بالقوه هم میتونن با سر زدن به صفحهی این فریلنسرها و مقایسهی اونها باهم، تصمیم بگیرن که پروژهشون رو بهشون بسپرن یا نه.
نکات مربوط به کار فریلنسرها در لینکدین
برای اینکه فریلنسرها بتونن داخل این شبکه اجتماعی یا بهتره بگم داخل این پلتفرم کاریابی پروژه بگیرن، باید به یک سری نکات توجه کنن تا بتونن نظر کارفرماها رو جذب خودشون کنن.
توجه به فعالیت روزانه
Linkedin هم مثل بقیه شبکههای اجتماعی، نیازمند اینه که فعالیت مفید و منظمی از کاربرانش ببینه تا اونها رو به خوبی در معرض نمایش قرار بده. اگه تصمیمتون اینه که داخل این بستر کار کنید و پروژه بگیرید، خودتون رو برای برنامهریزی جهت فعالیت موثر در این بستر آماده کنید.
شما میتونید نمونهکارها یا هر محتوای دیگهای که نشون دهندهی تخصص شما باشه رو منتشر کنید تا نظر مشتریهای بالقوه به سمتتون جلب بشه و با نگاهی به صفحهی شما، اطلاعاتی از میزان توانایی شما دستگیرشون بشه.
ایجاد کانکشن
Connection در لینکدین مثل Follow در اینستاگرام هست. ما در Linkedin باید با افرادی اتصال ایجاد کنیم که از نظر کاری، ارتباطی با ما دارن و میتونیم در مسیر کسب و کار برای یکدیگر مفید باشیم و روی هم تاثیر بذاریم.
صرفا بالا بودن تعداد کانکشنها مهم نیست. کیفیت اونها مهمه چون هدف اصلی لینکدین از ایجاد کردن این قابلیت، این بوده که کانکشنها باعث ارتقا افراد در مسیر کاریشون باشه.
برای این که بتونید داخل لینکدین به افراد مختلف متصل بشید و به اصطلاح کانکشن ایجاد کنید، باید به تب My Network رجوع کنید. در این قسمت، لیستی از افرادی که ممکنه بشناسید در دسترستون قرار میگیره و میتونید هرکدوم رو که صلاح دونستید انتخاب کنید و روی گزینهی کانکت (Connect) کلیک کنید.
تعامل سازنده با شرکتها
اگه بتونیم با شرکتها و کارفرمایان هدفمون (اونهایی که میدونیم به دنبال تخصص ما میگردن) ارتباط موثر و سازندهای برقرار کنیم، قدم بزرگی به سمت موفقیت در گرفتن پروژه برداشتیم.
این که با اونها تعامل داشته باشیم، به ما کمک میکنه که پیگیر بودنمون رو بهشون نشون بدیم و تو ذهنشون حک بشیم. همین موضوع باعث میشه موقع برونسپاری پروژه، توجهشون به سمت ما جلب بشه و راحتتر به یاد ما بیفتن.
کانکت شدن با شرکتها در لینکدین، مثل فالو کردن اونها داخل اینستاگرام هست. هر فعالیتی که انجام بدن، داخل قسمت Home برای ما نمایش داده میشه و میتونیم از اخبار جدیدشون مطلع بشیم.
تماس با بازدیدکنندگان صفحهی ما
در Linkedin (لینکدین) میتونیم افرادی که وارد صفحهی ما شدن و داخلش گشت و گذار داشتن رو رصد کنیم و متوجه بشیم که توجه کدوم دسته از افراد به ما و فعالیتمون جلب شده. قطعا فردی که نتیجهی دلخواه و مورد نظرش رو داخل صفحهای پیدا نکنه، چندین بار به اون سر نمیزنه و وقتش رو برای بررسی بیش از حد اون فریلنسر صرف نمیکنه. پس افرادی که در حال رفت و آمد داخل صفحهی ما هستن، به احتمال زیاد در آینده تبدیل به کارفرماهای ما میشن.
چقدر خوب میشه اگه بعد از پیدا کردن این افراد، باهشون تماس بگیریم و راجع به کار خودمون و پروژهای که در دست دارن و در کل، راجع به اینطور مسایل باهشون صحبت کنیم.
این موضوع هم میتونه به ما کمک کنه که تو ذهن اون فرد حک بشیم و حس مطلوبی بهش القا کنیم.
مزایای لینکدین برای فریلنسرها
کار کردن فریلنسرها در لینکدین و دستیابی به پروژه از طریق این پلتفرم، مزایای زیادی رو به همراه داره. البته این پلتفرم مزایای زیادی رو تقدیم کارفرماها هم میکنه. به طوری که 82% از کارفرماهایی که فریلنسر مورد نظرشون رو از لینکدین پیدا کردن، بر این عقیده هستن که این دسته از فریلنسرها، بهترین گزینهها برای برون سپاری پروژه بهشون هستن.
در ادامه به چند مورد از مهمترین مزایای Linkedin میپردازیم.
امکان به نمایش گذاشتن خدمات فریلنسرها در لینکدین
فریلنسرها میتونن یک صفحهی خدمات داخل لینکدین راهاندازی کنن. این صفحه در بالای پروفایل Linkedin اونها قرار میگیره و نمایش داده میشه تا پروفایل شخصی و خدمات اونها به هم مرتبط بشن. بعد از این که فریلنسرها صفحهی خدماتشون رو ایجاد و راه اندازی کردن، میتونن از ابزار کشف لینکدین استفاده کنن تا بهشون کمک کنه که خدمات اونها رو در مقابل کارفرماها ارائه بدن.
اگر فریلنسرها با ایجاد صفحهی خدمات به ارائه دهنده تبدیل بشن، کارفرماهاشون میتونن بدون استفاده از Income و Premium با کلیک بر روی دکمهی درخواست پیشنهاد در صفحهی خدمات به صورت رایگان به فریلنسر مورد نظر پیام بدن و وارد تعامل بشن.
امکان مدیریت پروژه در لینکدین
مدیریت پروژه یکی از چیزهاییه که اگر یک فریلنسری به اون توجه نداشته باشه، نمیتونه به خوبی روی کارهاش تمرکز کنه و برنامهریزی دقیقی برای کار و زندگیش بچینه. نتیجهاش این میشه که اون فریلنسر به دلیل عدم مدیریت پروژههایی که تو دست داره، نه کار رو میتونه به موقع و باکیفیت تحویل بده، نه میتونه بدون استرس تسکهاش رو به پایان برسونه.
خیلی از اپلیکیشنها و برنامهها هستن که به ما کمک میکنن تا بتونیم کارهامون رو باهشون مدیریت کنیم. ولی چقدر خوب میشه اگه همونجایی که داخلش همهی اطلاعاتمون هست، بتونیم مدیریت پروژه هم انجام بدیم.
یکی از مزایای لینکدین برای فریلنسرها و حتی برای افراد دیگه اینه که داخل خود این پلتفرم میتونیم پروژهها رو مدیریت کنیم.
وقتی که یک صفحه خدمات داشته باشیم، به داشبوری دسترسی پیدا میکنیم که به ما این امکان رو میده تا درخواستها و پیامهای مربوط به پروژهها رو مدیریت کنیم.
امکان مدیریت نظرات کارفرمایان در لینکدین
همونطور که میدونید، بررسی نظرات کارفرماهای مختلف میتونه برای خود فریلنسرها و کارفرماها بسیار مورد نیاز واقع میشه. چرا؟ چون فریلنسرها با دیدن نظرات کارفرماها میتونن از عملکرد خودشون از نظر کارفرماها و واکنش اونها مطلع بشن و بتونن از این نظرات درس بگیرن. کارفرماها هم با توجه به نظرات بقیه کارفرماها میتونن تصمیم منطقیتری در انتخاب فریلنسر بگیرن.
داخل لینکدین، داشبوردی دارای گزینهی وضعیت بررسی وجود داره که فریلنسرها میتونن با استفاده از اون، نظرات کارفرماها رو مدیریت و بررسی کنن.
مشاوره به کارفرما در انتخاب فریلنسر
یکی دیگه از مزایای Linkedin اینه که به کارفرماها مشاوره میده تا بتونن فریلنسر مناسبی رو برای برون سپاری پروژهشون انتخاب کنن. شاید این مزیت، مورد استفادهی افرادی باشه که اطلاعات زیادی راجع به تخصصی که برای انجام پروژهشون نیازه، ندارن. در این شرایط، یک مشاورهی خوب میتونه به اونها کمک کنه تا فریلنسری رو انتخاب کنن که در پایان، پروژه به نتیجهی خوبی برسه.
در ویرایشهای بعدی این مقاله، به موضوعات بیشتری در این باره میپردازم.
منبعی که ازش الهام گرفتم:
Linkedin برای فریلنسرها: راههای هوشمند برای رشد شبکه حرفهای شما
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (58)
- سبک زندگی (5)
- کافه کاخُن (14)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
بهترین ساعات روز برای کار کردن فریلنسرها | 6 یا 9 صبح؟!
29 اردیبهشت 1402زبان انگلیسی برای فریلنسرها چه چیزی را رقم میزند؟
23 اردیبهشت 1402
ارسال یک پاسخ