مدیریت زمان فریلنسرها چرا مهمه | 10 راه برای بهبود مدیریت زمان

توسط: پریا میرزائی
- 16 آذر 1399
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 6491 نمایش
قبل از پرداختن به موضوع مدیریت زمان فریلنسرها ، جا داره بهتون بگیم که تو هر شغل و رشتهای، توجه به مدیریت زمان ضروریه و باید برای یادگیری مهارتهای مربوط به اون تلاش کنیم. پس، مطالعهی این مقاله حتی برای افرادی که فریلنسر نیستن و شغل دیگهای دارن هم خالی از لطف نیست.
حال، برای این که موضوع مدیریت زمان فریلنسرها رو بهتر درک کنیم، خوبه قبلش توضیح ساده و مختصری راجع فریلنسینگ و فریلنسر بدیم تا اون دسته از افرادی که این دو مفهوم رو به خوبی نمیشناسن، اندک اطلاعاتی به دست بیارن.
فریلنسینگ چیست و فریلنسر کیست
فریلنسینگ، شیوهی جدیدی از کار کردنه که امروزه خیلی از افراد در سرتاسر جهان به خصوص در کشورهای امریکایی و اروپایی به این سبک کار میکنن. البته با شیوع ویروس کرونا و آنلاین شدن خیلی از مشاغل، قدر فریلنسینگ بیش از پیش دونسته شد.
افرادی که به شیوهی فریلنسینگ کار میکنن، مهارت(هایی) دارن که به کمک اونها میتونن بدون این که زیر نظر ارگان یا شرکت خاصی باشن، به صورت پروژهای و برای کارفرماهای مختلفی کار کنن.
به این دسته از افراد، فریلنسر میگیم. در واقع فریلنسرها آزادانه و تحت نظر خودشون کار میکنن و همهی تصمیمات کاریشون رو خودشون میگیرن چون همه کاره خود اونها هستن.
احتمالا وقتی حرف از آزادی در کار هست، ذهنمون به این سمت میره که آزادی یعنی در لحظه، هر کاری که خودمون میخوایم رو میتونیم انجام بدیم.
کاملا درسته. وقتی فریلنسینگ رو به عنوان شیوهی کار کردنمون انتخاب میکنیم، باید این رو در نظر بگیریم که زمانمون به طور کامل تو دستای خودمونه و فریلنسری موفقه که بتونه از پس مدیریت زمانش بربیاد.
مدیریت زمان فریلنسرها عضو جدایی ناپذیر زندگی اونهاست، پس باید بیشتر از هرچیز دیگهای حواسشون بهش باشه. اصلا شاید دلیل اینکه خیلی از آدما فریلنسر شدن رو انتخاب میکنن این باشه که در رابطه با کار، خودشون همهچی رو مدیریت میکنن و کنترل همهچی دست خود اونهاست. به خصوص مدیریت مهمترین نعمت زندگی، که زمان هست.
دلیل قانعکنندهای هم هست. کی دلش میخواد کارش، که بخش عظیمی از زندگیاش رو تشکیل میده، تحت نظر یه نفر دیگه باشه؟
واضحه که در دست داشتن زمان میتونه یکی از بهترین نعمات برای هر فردی باشه، ولی این موضوع، که میشه به عنوان یکی از مزایای فریلنسینگ ازش یاد کرد، میتونه با بیخیالی ما و توجه نکردن به زمانمون، آینده شغلیمون رو تحت تاثیر قرار بده.
پس خوندن این مقاله برای افرادی که میخوان تو حرفهی فریلنسینگ پایدار باشن و تا مدتها به این شکل کار کنن، میتونه بسیار کمککننده باشه.
دلایل اهمیت مدیریت زمان فریلنسرها
دلایل زیادی برای مهم بودن مدیریت زمان فریلنسرها وجود داره که در این بخش به تعدادی از اونها گریزی میزنیم.
1. مدیریت زمان فریلنسرها و کم شدن استرس در برابر اتفاقات غیرمنتظره
به نظر من مدیر بودن به مراتب سختتر از مدیر داشتنه. باید از قبل پیشبینی کنی که مثلا ممکنه تو ماه آینده چند روزی رو نتونی کار کنی، ممکنه بیماریای پیش بیاد و بین کارها وقفه بیفته، ممکنه مهمون بیاد، ممکنه سیستم خراب بشه، ممکنه هر مشکلی پیش بیاد و تمرکزت رو ازت بگیره و خیلی موارد دیگه.
پس مهمه که به عنوان یک فریلنسر، آیندهنگر باشیم و با مدیریت زمان صحیح، هر شرایطی که ناخواسته برای زندگیمون پیش اومد رو با کمترین استرسی پشت سر بذاریم.
همونطور که میدونید، حضور استرس و اضطراب میتونه تمرکز ما رو از روی کار برداره و باعث بشه که نتونیم کارمون رو با کیفیت مطلوب انجام و تحویل کارفرما بدیم.
2. مدیریت زمان فریلنسرها و تاثیر آن بر خوشقولی
میدونیم که یکی چیزهایی که برای کارفرماها خیلی مهمه و همیشه اون رو هنگام انتخاب فریلنسر در نظر میگیرین، خوش قول بودن اون فریلنسر هست. پس توجه به این موضوع امری ضروری به حساب میاد.
برای اینکه در تعاملاتمون با کارفرماها خوش قول باشیم حتما باید بدونیم که مهمترین نکته برای رسیدن به این نقطه، مدیریت زمان فریلنسرها هست. اگه مدیر خوب و دقیقی برای زمانمون باشیم، میتونیم نظمی رو وارد زندگیمون کنیم که با خیال راحت به همهی برنامههای شخصی و کاریمون برسیم و بدون استرس، همهی پروژهها رو به نتیجهی مطلوبی برسونیم. خب چقدر خوب که تو سبک زندگی فریلنسریای که داریم، موضوع مدیریت زمان رو هم بگنجونیم و با برنامهریزی مناسبی کارهامون رو پیش ببریم.
3. مدیریت زمان فریلنسرها و کمک به زندگی شخصی آنها
متاسفانه یکی از چیزهایی که بین خیلی از فریلنسرها شایعه اینه که وقتی میبینن میزان درآمدشون بستگی به مقدار زمانی که صرف کار میکنن داره، خودشون رو در راه کار و پول درآوردن تموم میکنن. بدون اینکه توجهی به موضوع مدیریت زمان فریلنسرها داشته باشن. در صورتی که زیاد کار کردن، چیزی نیست که ما رو همیشه پرکار نگه داره و فکر کنیم تا ابد قراره همه چیز همینطور پیش بره.
کمی که زمان بگذره و ما به زندگی غیر کاریمون رسیدگی نکنیم، متوجه تاثیرات منفی “زیاد کار کردن” میشیم. در اکثر مواقع هم میبینیم که فریلنسرهای پرکار و بیبرنامه، بعد از مدتی پشت سر هم کار کردن دیگه نمیتونن حتی به اندازهی طبیعی هم کار کنن. میشه گفت از کار زده میشن و دیگه خستگی تو جونشون میمونه. با این شیوهی کار کردن، نوسانات عجیبی تو زندگیشون حس میکنن که از همه نظر بهشون آسیب میزنه.
اینها همه در حالیه که مدیریت زمان فریلنسرها میتونه شرایط زندگی یک فریلنسر رو خیلی شیرینتر کنه و کاری کنه که واقعا از لحظه به لحظهی کار و زندگیاش لذت ببره. به طوری که بتونه با اندازه و به موقع کار کنه و در حد لزوم استراحت هم داشته باشه و زندگی شخصیاش رو هم در دست بگیره.
با این همه تعریفی که از مدیریت زمان فریلنسرها کردیم، در ادامه بریم با هم توصیههایی رو بخونیم تا ببینیم که مدیریت زمان فریلنسرها بهتره که به چه صورتی باشه.
مدیریت زمان فریلنسرها چطوری به وجود میآید؟
1-مدیریت زمان فریلنسرها با “نه گفتن”
هشیار باش که در زمانی که تو دست داری، چقدر میتونی کار کنی. ممکنه وقتی مشغول پروژهای هستی، هجوم پیشنهادات رو به خوبی حس کنی. اون لحظه پیش خودت فکر میکنی: حالا که داری اینقدر خوب پیش میری، پس میتونی چندتا پروژه رو با هم پیش ببری تا از وقتت اونطور که باید استفاده کنی. میفهمم، خیلی وسوسهبرانگیزه.
ولی یه لحظه توجه کن، اگه یک پروژه رو کامل و همونطور که خودت و کارفرما انتظارشو داشتید، انجام بدی بهتره؟ یا چندتا پروژه رو همزمان قبول کنی و وقتی مهلتت تموم شد، تو بمونی و پروژههای نصفه و نیمه؟ به نظرت دیگه بهت اعتماد میکنن؟ دیگه تو رو به بقیه معرفی میکنن؟ اعتماد به نفس خودت چی میشه؟ بی برو برگشت این کار اشتباهه. بهتره که با قبول نکردنِ بعضی از پروژهها، در مسیر موفقیت قدم مهمی برداریم.
بخش عظیمی از مدیریت زمان فریلنسرها میتونه با رعایت این نکته انجام بشه.
2-مدیریت زمان فریلنسرها با “کنترل حواسپرتیها”
این روزها همه فشارهای عظیمی رو داریم تحمل میکنیم. حین رانندگی، غذا خوردن، قبل از خواب و کلا تو هر شرایطی حواسمون پیش چیزهای مختلفی هست. میشه گفت در لحظه زندگی نمیکنیم. خب میدونی با این کار، چقدر از تمرکز ما کم میشه؟ در نتیجهی این کم شدنِ تمرکز، زمان بیشتری هم برای انجام پروژه صرف میکنیم. چون بخشی از تایممون رو برای حواسپرتیها صرف کردیم و تو این شرایط، بازگشت به کار اصلی ساده نیست. در صورتی که میشد با صرف زمان کمتر، کارهای مهم و بیشتری رو انجام بدیم. پس سعی کنیم هنگام کار هم که شده، حواسپرتیهامون رو به کمترین مقدار ممکن برسونیم.
مثلا میتونیم هنگام انجام کارهای مهم، یک برگ کاغذ و یک خودکار کنارمون بذاریم و هرگونه افکاری که باعث حواسپرتی میشه رو یادداشت کنیم. تجربهی شخصی من اینه که هروقت مطلبی رو روی کاغذ میارم، خیالم راحت میشه که یک جایی ثبتش کردم و میتونم سر فرصت بهش سر بزنم. در کل وقتی افکار رو تو ذهنمون نگه میداریم، اونها بزرگ و بزرگتر میشن و به این طرف و اون طرف میرن ولی وقتی نوشته میشن، به طور منسجم یک جا جمع میشن و ذهنمون از اونها رها میشه.
با کم کردن حواسپرتیها میتونیم زمان بیشتری رو برای خودمون آزاد کنیم و براش برنامهریزی مفیدی داشته باشیم.
3- مدیریت زمان فریلنسرها با “کوچک کردن تسکها“
یکی از چیزهایی که باعث میشه کارهامون رو پشت گوش بیندازیم و نتونیم تسکها و زمانمون رو مدیریت کنیم، اینه که از کارها غول میسازیم. احتمالا این تجربه رو داشتید که تحت هر شرایطی سمت یکی از کارهاتون نرفتید و بعد از اینکه بالاخره انجامش دادید، با خودتون گفتید : همین بود ؟
آره واقعا همینه. مثل حرفی که تو مورد قبلی زدم: تا زمانی که چیزی رو تو ذهنمون نگه میداریم، اون رشد میکنه و بزرگ میشه ولی وقتی که دقیقتر بهش نگاه کنیم، میبینیم که خیلی هم ترسناک نیست.
پیشنهاد من به شما اینه که اول از همه، تسکهاتون رو روی کاغذ بیارید تا بتونید منطقیتر بهش فکر کنید. بعد از اون، سعی کنید کارهاتون رو به بخشهای ک.چکتری تقسیم کنید و اونها رو تو روزهاتون پخش کنید.
مثلا من اگه تو برنامهام، نوشتن مقاله رو قید کرده باشم، احتمالا تنبلی میکنم که برم سمتش چون کلی پروسه باید طی کنم و اسمش برای من بزرگه. تو این شرایط چکار میکنم ؟ شروع میکنم به نوشتن و تقسیم کردن کارها.
خب من برای نوشتن یک مقاله نیاز به ایده دارم. پس تسک اول میشه پیدا کردن موضوع مناسب. بعد میبینم که برای نوشتن باید راجع به اون موضوع تحقیق کنم و مطالب به دست اومده رو با حرفهای خودم تلفیق کنم. پس تسک دوم میشه تحقیق و جستوجو راجع به موضوع (ترجمهی مطالب هم تو همین تسک میگنجه) و نوشتن حرفهای خودم. تسک سوم میشه تلفیق مطالب تحقیق شده با درونیاتم. تسک چهارم میشه کار کردن روی سئوی متن و تسک پنجم هم مرور و ویرایشهای نهایی.
میبینید؟ اینطوری من به طور واضح میدونم که دقیقا چه کارهایی رو باید انجام بدم تا بتونم به تسک نهایی که نوشتن مقاله هست برسم. اندکی تجربهی پیشین هم بهمون کمک میکنه تا بتونیم برای هرکدوم این تسکها محدودهی زمانی تعیین کنیم و مقولهی مدیریت زمان فریلنسرها رو حرفهای تر کنیم.
4-مدیریت زمان فریلنسرها با “برنامهریزی”
یکی از مهمترین ارکان مدیریت زمان فریلنسرها و حتی افراد غیر فریلنسر، داشتن برنامهریزی درست و مناسب هست.
چیزی که همیشه میتونه دستمون رو تو انجام کارها بگیره، همین برنامهریزیه. برنامه ریزی برای دقیقه به دقیقهی زندگیمون. به خصوص ما فریلنسرها که کار و زندگیمون یه جورایی با هم پیش میره و به هم گره خورده. مثلا با تعیین کردن این که از چه ساعت تا چه ساعتی کار کنیم، چقدر استراحت کنیم، چه موقعی از روز کارهای مختلف رو انجام بدیم و … میتونیم قدم مهمی تو مسیر مدیریت زمان برداریم.
ما باید با در نظر گرفتن ویژگیهای شخصیتی خودمون، برنامهای مناسب رو بچینیم تا بتونیم راحتتر بهش عمل کنیم. مثلا میتونیم لیستی تهیه کنیم که داخلش تموم کارهایی که باید انجام بدیم، زمان دقیق انجامشون، تایمهای استراحت و کارهای شخصی و … نشون داده بشه. با این کار میتونیم به طور دقیق متوجه بشیم که چه کارهایی رو در پیش داریم و همچنین تمرکز روی کار و زمانمون رو بالاتر ببریم.
توجه کنید که حتما تفریح و استراحت رو هم در نظر داشته باشید. حتی گاهی اوقات یک استراحت و تفریحِ به جا میتونه به بازدهی بیشترمون کمک کنه و باعث بشه سرعت عمل بیشتری تو کار پیدا کنیم و در نتیجه، زمان قابل توجهی رو ذخیره کنیم.
5- مدیریت زمان فریلنسرها با “یادآوری موفقیتهای گذشته”
شاید گاهی اوقات این فکر به ذهنمون برسه که کارا اونطور که فکرشو میکردیم پیش نمیره، به برنامهمون نمیرسیم و در کل از عملکردمون راضی نباشیم و ناامیدی بر ما غلبه کنه. تو این موقعیتها، زمان زیادی رو از دست میدیم و بخش زیادی از روزمون رو با افکار اشتباه سپری میکنیم. باید قبول کنیم که بعضی وقتا کارهایی که با تلاش بسیار انجام دادیم و با موفقیت به نتیجه رسوندیم رو فراموش میکنیم و فقط شکستهای گذشته رو میبینیم.
تو این شرایط، بهترین کار اینه که برای برگشتن به زمان حال، یه کاغذ برداریم و شروع کنیم به نوشتن کارهایی که تا به امروز به خوبی انجام دادیم. موقع نوشتن ناخودآگاه ذهنمون منطقیتر عمل میکنه و واقعیات رو بهمون یادآوری میکنه.
اگه میتونیم کارهایی که انجام دادیم رو اندازهگیری کنیم، پس حتما میتونیم ارتقاش هم بدیم.
6- مدیریت زمان فریلنسرها با “انتخاب درست اهداف”
همونطور که میدونید، اگر هدفی در زندگی وجود نداشته باشه، همهچیز معنی خودش رو از دست میده. ما هم برای رسیدن به اهدافمون اینجاییم تا بتونیم تو این مسیر موفق باشیم. پس قبل از هر چیزی، مدیریت زمان فریلنسرها باید بر اساس اهداف درست و منطقی انجام بشه.
اهدافی که ما تعیین میکنیم بهتره که خاص، قابل اندازهگیری، قابل دستیابی، مرتبط و به موقع باشن. اگه میخواید این موارد تو ذهنتون به خوبی بمونن، واژهی SMART رو به خاطر بسپارید. این واژه، مخفف 5 کلمهی Special, measurable ,attainable ,relevant ,timely هست.
اگه هدفها رو به طور درستی انتخاب کنید و داخل برنامهتون قرار بدید، میتونید قدمهای موثرتری رو بردارید و از ابتدا بدونید که داخل مسیر درستی در حال حرکت هستید. اما اگه برعکس عمل کنید، یعنی اهاف درستی رو انتخاب نکنید، باید مدت زمان زیادی رو برای راهی که انتهاش به پوچی میرسه صرف کنید و دوباره تایم قابل توجهی رو برای پیدا کردن هدف درست و قدم برداشتن داخل اون، خالی کنید.
7- مدیریت زمان فریلنسرها با “اولویتبندی عاقلانه”
برای این که مدیریت زمان فریلنسرها حرفهای باشه و اونها رو به صورت هدفمندی پیش ببره، نیازه که کارهاشون رو به شیوهی درستی اولویت بندی کنن.
طی مطالعاتی که داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که اولویتبندی کارها بهتره بر اساس اهمیت و فوریت اونها انجام بشه. به این صورت که کارهای مهم ولی غیر فوری رو تو برنامه قرار بدن تا سر فرصت بهشون رسیدگی کنن، کارهای کم اهمیت ولی فوری رو زودتر انجام بدن تا بعدا دچار مشکل نشن و ذهنشون رو برای کارهای پراهمیت خالی کنن.
کارهای مهم و فوری رو هم در اولویت اول قرار بدن تا به موقع و با کیفیت عالی به انجام برسن. کارهای غیرضروری و غیر فوری رو هم از برنامه حذف کنن یا اونها رو به بقیه افراد واگذار کنن.
مثلا صحبت کردن با کارفرما در تایمی که از قبل تعیین کردیم، هم مهمه و هم فوری. پس باید در اولویت اول قرار بگیره. چک کردن پیامهای شبکههای اجتماعی ممکنه برای افرادی که فعالیت مفیدی دارن، ضروری باشه ولی احتمالا فوری نیست. پس میشه اون رو برای زمان دیگهای گذاشت و حال رو برای کارهای فوری خالی کرد.
البته نمیدونم چرا با وجود این که گشت و گذار تو فضاهای مجازی نه ضروریه و نه فوری، ولی اکثر افراد روزشون رو با این کار شروع میکنن.
8- مدیریت زمان فریلنسرها با “ایجاد محدودیت زمانی برای انجام کارها”
خیلی از ما موقع برنامهریزی کردن، فقط تسکهایی که باید انجام بدیم رو در نظر میگیریم و محدودهی زمانیای برای انجامشون تعیین نمیکنیم.
یکی از اصول مدیریت زمان فریلنسرها اینه که حین برنامهریزی، مشخص کنن که چه مقدار زمان باید برای هر تسک صرف کنن. با این کار، تمرکز و کارایی بالاتر میره و باعث میشه از قبل به خودشون این آمادگی رو بدن که قراره چقدر مشغول باشن.
بدون در نظر گرفتن محدودهی زمانی، گویی که بی هدف به سمت کارها میریم و ممکنه کمتر یا بیشتر از حد معقول برای تسکهامون وقت بذاریم و همچنین، احتمالا دچار سردرگمی در ابتدای روز میشیم.
9- مدیریت زمان فریلنسرها با “توجه داشتن به استراحت حین کار”
شاید موقع کار حس کنید که استراحت کردن یعنی اتلاف وقت. امروز میخوام بهتون بگم که اتفاقا کار کردن بدون استراحت یعنی هدر دادن انرژی و در نتیجه، اتلاف وقت به شکل خستهکننده.
ما وقتی بدون استراحت و بی وقفه (NON STOP) کار میکنیم، ناخودآگاه سطح تمرکز و کارایی مغزمون پایین میاد. غیر از این، در بعضی مواقع انگیزه و انرژیمون هم تحت تاثیر قرار میگیره.
استراحت بین کار به ما کمک میکنه که فرصتی به جسم و روحمون بدیم تا دوباره خودشون رو بازیابی کنن. کمی تحرک و فعالیت فیزیکی، حالت کسلی و خستگی رو کم میکنه و همچنین، باعث میشه جلوی خیلی از مشکلات جسمی که بر اثر کم تحرکی به وجود میان، گرفته بشه. غیر از این، مدیتیشن و گوش سپردن به موسیقی مناسب و خیلی کارهای دیگه هم میتونن به سلامت روحمون کمک کنن.
حالا اینا چه ربطی به مدیریت زمان فریلنسرها داشت؟
ما برای این که بتونیم زمان بیشتری برای خودمون بخریم تا به همهی کارهامون برسیم، نیازمند خالی بودن ذهن و بدنمون از هر نوع خستگی هستیم. خستگیای که با کار بیش از حد به وجود بیاد، شدیدا روی تمرکز ما تاثیر میذاره و اون رو کاهش میده. بنابراین، ما مجبوریم برای حل مسائلی که حین کار به وجود میان، زمان بیشتری رو صرف کنیم و در آخر به نتیجهی دلخواه و درست نرسیم. میبینید اینطوری چه مقدار زمان رو از دست میدیم؟
در صورتی که اگر بین کار به اندازه استراحت داشته باشیم، هم زمانمون رو صرف کار دلپذیری میکنیم، هم بعد از اون با انرژی بیشتری میتونیم به کار ادامه بدیم و کارایی بیشتری داشته باشیم.
10- مدیریت زمان فریلنسرها با “حذف کارهای غیرضروری”
احتمالا تجربهی این رو داشتید که زمان زیادی رو برای انجام کاری صرف کردید و در آخر با خودتون گفتید: خیلی هم کار مهمی نبود، حیف اون وقتی که صرفش کردم.
میخوام به این نکته بپردازم که کارهای غیرضروری میتونن بخش عظیمی از انرژی و زمان ما رو بگیرن ولی نتیجهی قابل توجهی برای ما نداشته باشن.
بهترین کار اینه که فعالیتهای غیر ضروری و بی اهمیت رو تا حد امکان کم کنیم و حتی در مواقعی، حذف کنیم. اگر کاری هست که غیر ضروریه ولی فکر میکنیم که بهتره انجام بشه، میتونیم اون رو به دیگران واگذار کنیم تا زمان زیادی رو صرفش نکنیم.
تکنیکهایی برای مدیریت زمان فریلنسرها
ما برای این که بتونیم به شیوهی استانداردی از زمانمون استفاده کنیم، خوبه از تکنیکها و روشهایی که تو این زمینه وجود دارن بهره بگیریم. کارایی این تکنیکها ثابت شده و در سطح جهان مورد استفاده و بررسی قرار گرفته.
بریم برای یادگیری اونها.
تکنیک پومودورو برای مدیریت زمان فریلنسرها
این تکنیک توسط نویسنده و کارآفرین، فرانچسکو سیریلو، خلق شد.
نحوهی استفاده از این تکنیک
وظایف و تسکهایی که باید در طول روز انجام بدیم رو به چند بخش تقسیم کنیم. برای انجام هریک از این تسکهای تقسیم شده، حدودا 20 الی 30 دقیقه زمان در نظر بگیریم و بعد از اینکه زمان انجام اون کار به اتمام رسید و تایمرمون به صدا درومد، اون کار رو کنار بذاریم و به مدت 3 الی 5 دقیقه استراحت کوتاه کنیم. مثل حرکات کششی بدن برای رفع خستگی و مشکلات جسمی، نوشیدن قهوه و چای و … و بعد از این که استراحت کردیم، بریم سراغ تسک بعدی و به همین روال ادامه بدیم. به هر یک از این بخشها، یک پومودورو گفته میشه.
بعد از این که چهار بار چنین روندی طی شد، میتونیم استراحت طولانیتری داشته باشیم.
این تکنیک نه تنها برای مدیریت زمان فریلنسرها ، بلکه برای این که بتونن هدفگذاری موثری داشته باشن و به اون اهداف برسن هم کارآمده. غیر از این، میتونه به پایبندی اونها در اجرای برنامهها هم کمک کنه.
برای کدوم دسته از افراد مناسب واقع میشه
تکنیک پومودورو برای همهی افرادی که هدف و برنامهریزی جدی دارن میتونه مناسب باشه ولی برای اون دسته از فریلنسرهایی که کارهای فکری و خلاقانه انجام میدن میتونه کارایی بیشتری داشته باشه. چون اونها با استراحتهای کوتاه میتونن ذهنشون رو بازیابی کنن و دوباره با انرژی بیشتری به سراغ خلق آثار متفکرانهشون برگردن.
علاوه بر این دسته از افراد، کسانی که حین کار احساس خستگی و فرسودگی میکنن هم میتونن از این تکنیک استفاده کنن تا با استراحتهای کوتاه و به جا، این حس رو در خودشون کاهش بدن.
تکنیک ماتریس آیزنهاور برای مدیریت زمان فریلنسرها
این تکنیک توسط دوایت آیزنهاور ، رییس جمحور امریکا در سالهای 1953 الی 1961، خلق شد.
نحوهی استفاده از این تکنیک
برای عمل کردن به تکنیک ماتریس، نیازه که کارهامون رو به 4 بخش تقسیم کنیم. به طوری که کارهای ضروری و غیرضروری در مقابل هم قرار بگیرن، کارهای فوری و غیر فوری هم به همین شکل. باید کارهای ضروری و فوری در قسمت بالای جدول قرار بگیرن و به این ترتیب، ترجیحمون این میشه که تسکها و وظایف بالای جدول رو در اولویت قرار بدیم و کارهای قسمت پایین جدول رو یا از لیست تسکها حذف کنیم، یا اونها رو به افراد دیگه تفویض و واگذاری کنیم. یا این که اونها رو به آینده محول کنیم تا در تایمهای خالی به انجامشون بپردازیم.
برای کدوم دسته از افراد مناسب واقع میشه
این تکنیک علاوه بر این که برای مدیریت زمان فریلنسرها میتونه موثر واقع بشه، برای مدیران و رهبرانی که کسب و کاری رو در دست دارن هم میتونه کمک کننده باشه.
این دسته از افراد، میتونن با اولویتبندی مناسب و کارآمد، یک تیم رو به مسیر درست و هدفمند هدایت کنن.
قانون پارکینسون برای مدیریت زمان فریلنسرها
سیریل نورثکوت ، مورخ بریتانیایی، توسط این جملهاش مشهور شد: “کار گسترش مییابد تا زمانی که برای انجام آن در دسترس دارید، پر شود.”
به نظر من جملهی او به این معناست که وقتی ما برای انجام کاری یک مدت زمان زیادی رو در نظر میگیریم، ناخودآگاه خودمون رو آماده میکنیم تا به اندازهی اون زمان مشغول کار باشیم و کار رو طوری انجام بدیم تا اون تایم مورد نظر پر بشه.
این یک قانون به حساب میاد. در شرایطی که زمان زیادی برای انجام کاری داشته باشیم، اصطلاحا شل و وارفتهتر باهش برخورد میکنیم. این در حالیه که وقتی برای انجام هر تسک مقدار زمان کمتری رو در نظر بگیریم، به طور منسجمتری کار میکنیم و میبینیم که تونستیم کارآمدتر عمل کنیم.
نحوهی عمل به این قانون
چند راه برای عمل کردن به این قانون و کمک به مدیریت زمان فریلنسرها وجود داره. مثلا یکی از اونها اینه که وقتی برای انجام کاری برنامهریزی میکنید و مقدار زمان مشخصی رو برای به پایان رسوندنش در نظر میگیرید، سعی کنید طی انجام اون کار طوری عمل کنید که زمان صرف شده به نصف اون تایمی که در نظر گرفتید برسه.
یکی دیگه از راهها اینه که زمان تو دستتون رو محدود کنید و بهش پایبند باشید. مثلا بدون اینکه لپتاپتون رو به شارژر بزنید، کار کنید و با خودتون طی کنید که تا قبل از خاموش شدن سیستم باید کارم انجام شده باشه.
برای کدوم دسته از افراد مناسب واقع میشه
توجه و عمل کردن به این قانون برای اون دسته از افرادی که کارها رو پشت گوش میاندازن میتونه کارایی خوبی داشته باشه. چون عموما زمانی که فکر میکنیم برای انجام کاری نیاز به صرف تایم زیادی داریم، سعی میکنیم از انجام اون کار سرپیچی کنیم و اون رو به آینده موکول کنیم. تو این شرایط اگر زمان کمتری رو در نظر بگیریم، احتمالا راحتتر میتونیم به سمت انجام اون کار یا وظیفه بریم و عملکردمون هم بهتر میشه.
این قانون برای افرادی که وقتی تحت فشار قرار میگیرن بهتر کار میکنن هم میتونه مناسب باشه چون یک مدل تمرین برای تحت فشار کار کردنه.
توجه به قانون پارکینسون نه تنها برای مدیریت زمان فریلنسرها بلکه برای همهی افراد میتونه نقش مفید و موثری ایفا کنه.
روش برنامهریزی سریع (RPM) برای مدیریت زمان فریلنسرها
این روش توسط تونی رابینز ، سخنران انگیزشی، خلق شد.
یک راه دیگه برای مدیریت زمان فریلنسرها میتونه استفاده از همین روش باشه.
RPM، مخفف Rapid Planning Method و همچنین مخفف Result, Purpose & Massive action plan هست.
اولین عبارت به معنای “روش برنامهریزی سریع” و دومین عبارت به معنای “نتیجه، هدف و برنامهی اقدام گسترده” هست.
این روش، راهی هست که شما میتونید با کمک اون به مغزتون آموزش بدید تا روی چیزهایی که میخواید، تمرکز کنه و اونها رو به حقیقت بدل کنه.
نحوهی استفاده از این روش
برای استفاده از این روش و عمل کردن به اون، باید همهی وظایف و کارهایی که داریم رو روی کاغذ بیاریم و اونها رو تقسیمبندی کنیم. مثلا در نظر بگیریم که کدوم کارها شخصی، کاری، تحصیلی و … هستن.
سپس در بالای یک صفحهی جدید، سه ستون ایجاد کنیم. ستون اول رو با وظایف پر میکنیم. داخل ستون دوم، نتیجهای که میخوایم از انجام اون وظایف به دست بیاریم رو یادداشت میکنیم و داخل سومین ستون، هدفمون از تکمیل این وظایف رو شرح میدیم.
بعد از انجام این کارها، اقداماتی که باید برای رسیدن به این اهداف و دیدن نتیجهشون انجام بدیم رو لیست میکنیم.
برای کدوم دسته از افراد مفید واقع میشه
این روش هم مثل بقیه روشها و تکنیکهایی که راجع بهشون صحبت کردم، اینطور نیست که فقط برای مدیریت زمان فریلنسرها مناسب باشه. همهشون میتونن برای خیلی از افراد مناسب باشن به خصوص برای اون کسایی که اهداف بلندمدت دارن و قراره کاری رو به نتیجهی بزرگی برسونن.
تکنیک قورباغه رو قورت بده برای مدیریت زمان فریلنسرها
این تکنیک برگرفته از نقل قولی از مارک تواین هست که گفت: “اول صبح یک قورباغه رو قورت بدید. اینطوری مطمئن میشید که تا آخر روز هیچ کاری سختتر از این به تورتون نمیخوره.”
این تکنیک بهمون میگه که کارها و تسکهای سخت رو در ابتدای روز انجام بدید چون با این کار، بقیه وظایف به نظرتون ساده میان و راحتتر به سمت انجامشون میرید.
نحوهی استفاده از این تکنیک
یکی از اهدافی که تو کار زو زندگیتون دارید رو برای خودتون روشن کنید و ببینید که بیشتر از هر چیزی، میخواید به کدومیک از این اهداف برسید. بعد از تعیین کردنشون، اونها رو روی کاغذ بیارید و بنویسید و براشون ددلاین مشخص کنید. سپس، فهرستی از کارهایی که باید انجام بدید تا به اون اهداف برسید رو تهیه کنید و مواردش رو به ترتیب از پراهمیتترین به کماهمیتترین اولویتبندی کنید.
(احتمالا مهمترین قدمها، سختترین کارهایی هستن که باید انجام بدید. در نتیجه اونها قورباغههای شما هستن.) طی توضیحاتم قطعا الآن میدونید که باید کارتون رو با انجام تسکهای مهم و سخت شروع کنید. حتی اگه چند قدم مهم و سخت (چند قورباغه) دارید، سعی کنید تلخترینشون رو اولویت قرار بدید. این کار رو هر روز تکرار کنید تا همیشه طوری عمل کنید که به سمت رسیدن به اهدافتون قدم بردارید و به نتیجهای که میخواید، نزدیکتر بشید.
برای کدوم دسته از افراد مفید واقع میشه
این تکنیک علاوه بر تاثیر روی مدیریت زمان فریلنسرها ، برای همهی افراد مناسب و موثره. مثلا افرادی که کنکوری هستن و برای رسیدن به هدفشون باید کتابها و منابع مختلفی رو مطالعه کنن. این تکنیک برای افراد کنکوری به این شکل مورد استفادهست که در ابتدا، درسهایی که مورد علاقهشون نیست یا براشون سخته رو شروع کنن به مطالعه کردن و بعد از اون، برن سراغ دروس مورد علاقهشون.
به عنوان مدیریت زمان فریلنسرها هم میتونیم اینطوری استفاده کنیم که پروژهها و کارهای سختتر و اونهایی که علاقهمون بهشون کمتره رو در ابتدای روز انجام بدیم.
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (58)
- سبک زندگی (5)
- کافه کاخُن (16)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
متن بیو برای کسب و کار فریلنسرها چرا و چقدر مهم است؟
29 خرداد 1402اخطارهای فریلنسری | 11 هشدار برای فریلنسرها
21 خرداد 1402
ارسال یک پاسخ