کتاب آزادکار فوق ستاره | چجوری تبدیل به یک فریلنسر حرفه‌ای بشیم؟

کتاب آزادکار فوق ستاره یا How to be a rockstar freelancer اثریه که توسط جمعی از نویسنده‌های freelanceswitch نوشته شده. یک کتاب خوش‌ساخت و جامع و البته تخصصی در زمینه‌ی فریلنسینگ. به‌نظرم چه فریلنسر باشید چه نباشید و بخواید این کار رو شروع کنید، خوندن این کتاب می‌تونه تو دنیای فریلنسینگ کمکتون کنه.

کتاب آزادکار فوق ستاره توسط کیان و کولیس تایید نوشته شده. کیان تایید همسر کولیس تاییده. کولیس هم از خوبای حوزه سئو هستش که جلوتر راجع‌بهش براتون می‌گم. این کتاب یه فصل‌بندی فوق‌العاده داره که همین نکته‌ش باعث می‌شه که شما توهر مرحله از قریلنسینگ که باشید بتونید ازش استفاده کنید. از شروع و استارت فریلنسینگ گرفته، تا مدیریت زمان و پروژه، حتی نحوه ارتباط با کارفرما، برندسازی شخصی، تعیین قیمت پروژه و کلی چیزای خفن دیگه.

اما شاید هرکسی زمان و حوصله مطالعه کتاب آزادکار فوق ستاره رو نداشته باشه. یا حتی اگر بخواد بخونه ترجیحش این باشه که قبل از خوندن یه خلاصه‌ای، دورنمایی، چیزی راجع‌به کتاب مطالعه کنه.(البته پیشنهاد من اینه که همیشه حوصله خوندن کتاب رو داشته باشید. بهترین روش برای رشد فردیه. چه به‌لحاظ شغلی و چه به‌لحاظ انسانی و درونی.)

من تو این مقاله تلاش کردم که چکیده‌ای از How to be a rockstar freelancer  رو همراه با بخشایی از کتاب و نظر شخصیم درباره این اثر براتون بنویسم.

شناسنامه کتاب آزادکار فوق ستاره

اول بریم سراغ این‌که این کتاب کی، کجا و چجوری منتشر شده؟

تاریخ انتشار

کتاب آزادکار فوق ستاره تو روز اول ژانویه سال 2011 منتشر شد که بسی عجیبه. این تاریخ دقیقا می‌شه یازدهم دی‌ماه سال 1389. اگر خیلی ارفاق کنیم تو اون سال مجموعا صدنفر تو ایران نمی‌دونستن فریلنسر کیه و فریلنسینگ چیه. همین باعث شده ما جهان سوم باشیم و اونا اول!!! اما قضیه این‌جا جذاب می‌شه که بدونید کیان و کولیس این اثر رو سال 2007 نوشتن. زیبا نیست؟ 2007 ایران اینترنتش با کابل برق وصل می‌شد به تلفن و باسرعت دو کیلوبایت ده ساعت طول می‌کشید آلبوم خودکشی ممنوع چاوشی رو دانلود کنی.

البته این هم بگم که اونور هم همچین خبر نبوده که فکر کنید حالا همه با فریلنسینگ آشنا بودن اما مسئله اینه که تو سال 2011 انتشار کتاب آزادکار فوق ستاره اون هم با این جزئیات، نیازمند دیدی گسترده و جسورانه درمورد بازار کار در آینده‌ای زود بوده.

محل نشر

 کتاب آزادکار فوق ستاره تو پایتخت امریکا یعنی واشنگتن منتشر شده. خیلی پرفروش نبوده و طبق اطلاعات سایت آمازون 5 هزارمین کتاب پرفروشه دنیاست. البه من اطلاعاتی راجع‌به رده‌بندی‌های پرفروش‌ترین‌ها ندارم، ولی این رو خوب می‌دونم که کتاب‌های پرفروش کتاب‌های خوبی نیستن. شما یه نگاه به مزخرف‌هایی مثل “پیش از تو” و “خودت باش” و این‌ها بندازید، متوجه منظورم می‌شید.

نویسنده اثر

نویسنده کتاب آزادکار فوق ستاره آقای کولیس تایید و همسرشون هستن. آقای کولیس حدود بیشتر از پونزده ساله که تو حوزه سئو فعالیت داره. طوری که اکانت لینکدین ایشون برمی‌گرده با چهارده سال و ده ماه پیش. فکرشو کن! نویسنده کتاب How to be a rockstar freelancer یه شرکتی هم داره به‌نام Envato که کارش کمک کردن به مردم برای ساخت پروژه‌های خلاقه. ایشون تو ملبورن استرالیا زندگی می‌کنه و فعالیت داره.

اما خانوم کیان تایید که گویا از همسرشون هم فعالتر هستن و تو لینکدین اکانت حرفه‌ای(professional) دارن. همراه کولیس شرکت Envato رو تو سال 2006 تاسیس کردن و حالا برای خودش فکر می‌کنم دو سه تایی بیزینس داره.

کل کتاب در یک نگاه

اما خود اثر. من تو این قسمت یه خلاصه‌ای از هر بخش در حد یکی دو خط براتون می‌گم و بعدش می‌ریم سراغ مرور کردن کتاب آزادکار فوق ستاره به‌صورت فصل‌به‌فصل و بخش‌به‌بخش.

کتاب همونجوری که ازش انتظار می‌ره شروعش رو توسط آشنا کردن مخاطب با فریلنسینگ و فریلنسری و دورکاری انجام می‌ده. اگر نگاهی به فصل‌بندی کتاب آزادکار فوق‌ستاره بکنید، می‌بینید که نویسنده مثل یک مادر یا پدر دلسوز دست مخاطب رو می‌گیره و با تموم گوشه‌وکنارهای دنیای فریلنسینگ آشناش می‌کنه و یه‌جورایی آموزش هم می‌ده بهش. این‌که مسی رو چجوری شروع بکنه و از چه طریقی برند خودش رو بسازه یا زمان و انجام پروژه‌هاش رو مدیریت کنه و …

فصل اول کتاب آزادکار فوق ستاره با عنوان “شروع شدن” یا “شروع کردن” نام‌گذاری شده. تو این فصل نویسنده یه توضیحی درمورد فریلنسینگ و کلیت این حرفه می‌ده و بعد شما رو به‌عنوان یک شخص شاغل(که شغلی به جز فریلنسری داره) تصور می‌کنه. بهتون درباره چگونگی مدیریت کاری که دارید و شروع فریلنسری درکنار شغل‌تون  می‌گه. این‌که چجوری فریلنسینگ رو به‌عنوان شغل پاره‌وقت شروع کنید که یک‌وقت لطمه نخورید(حالا به هردلیلی) و بعد چجوری از این مسیر وارد فریلنسینگ تمام‌وقت بشید.

کتاب آزادکار فوق ستاره تو فصل اول انتظار خروج شما از شغلتون(اگر شاغلید) و ورود به عرصه فریلنسینگ رو داره. درواقع این‌جوری به‌نظر میاد که اگر فریلنسر باشید نیازی نیست که فصل اول این کتاب رو بخونید. بعد از فصل اول هرچی که نوشته شده برمی‌گرده به بازاریابی شما و دووم آوردنتون در بین رقبا و فریلنسرهای دیگه.

فصل دوم کتاب آزادکار فوق ستاره که مجموعا ده، دوازده صفحه بیشت نمی‌شه به یکی از مهمترین مسائل حوزه فریلنسینگ می‌پردازه. یعنی برندسازی. یا شخصی سازی برند خودتون. تو این بخش شما یاد می‌گیرید که چجوری خودتون و کارتون رو تبدیل به برند کنید. یعنی اسم شما می‌شه برندی که به گوش کارفرماه آشناست.

تو فصل سوم ما با سبک زندگی آشنا می‌شیم که خودمون هم تو کاخُن کلی مقاله راجع‌بهش رفتیم. یکی از موضوعات جذابی که تو این دسته بندی بهش پرداختیم خونه‌ دفتریه!

وقتشه بخونی : خونه دفتری کجاست و چرا محیط کار مناسبی برای فریلنسرها است ؟

تو این بخش از کتاب How to be a rockstar freelancer ما با تفاوت‌های اداره و خونه دفتری آشنا می‌شیم. با این‌که چجوری یه فضای خوب برای خودمون ایجاد کنیم که انرژی مثبت بهمون بده و کلی چیزای دیگه.

گرفتن اولین پروژه هم هیجان داره هم استرس. این‌که می‌تونیم به این زودی‌ها پروژه بگیریم یا نه، اگر گرفتیم چه کنیم؟ قیمت چی می‌شه و این حرفا، همش تو فصل چهارم کتاب گنجونده شده.

فصل پنج و ششم و هفتم همشون حول محور پروژه و انجام پروژه و مدیریت زمان و مدیریت شخصی می‌چرخه. این‌که چه موقع استراحت کنیم، چه پروژه‌هایی رو نگیریم و این‌ها. همینطور به مسئله مهم قیمت‌گذاری هم اشاره می‌کنه(فصل شش) این‌که چجوری و با توجه به چه نکاتی برای کاری که انجام می‌دیم قیمت بذاریم. یا کی قیمتمون رو بالا ببریم و این حرفا.(این بخش خیلی کارآمده و کلی توصیه می‌شه.)

تبدیل شدن به یه فریلنسر خوب از نگاه کتاب آزادکار فوق ستاره فقط محدود به خود فریلنسر نمی‌شه. بلکه ارتباطش با کارفرما از اصلی‌ترین معیارهاست. نحوه برقراری ارتباط با کارفرما ایجاد قرارداد و … (راجع‌به این موضوع یک مقاله رو در مجله کاخُن نوشتیم که توضیه می‌کنیم مطالعه‌اش کنید.) همش تو فصل هشت کتاب اومده. که تقریبا طولانی‌ترین فصل هم هست.

وقتشه بخونی : قرارداد بین فریلنسر و کارفرما

فصل نهم که کوتاه‌ترین فصله به نحوه پرداخت مبلغ تعیین شده‌ی قراداد می‌پردازه. چون خودش کوتاهه من دیگه چیزی نمی‌گم تا بریم سراغ اصل متن.

اما دو فصل پایانی کتاب آزادکار فوق ستاره به دو مود از اساسی‌ترین مسائل برای پیشرفت مداوم و موندن درعرصه رقابت تو فریلنسینگ می‌پردازه: “بازاریابی” و “توسعه”. برای یک فریلنسر بعد از شروع دریافت پروژه مهمترین چیز افزایش تعداد مشتری‌ها یا همون کارفرماهاست. برای این‌کار هم نیاز به بازاریابی هست که از مسیرهای خیلی متنوعی می‌شه انجامش داد. کیش همین اینستاگرام خودمون.

اما تو بخش توسعه با با نحوه ارتباط‌گیری با فریلنسرهای دیگه، همکاری کردن، وارد پروژه‌های اشتراکی شدن و این مسائل آشنا می‌شیم که یکجو سرمایه‌گذاری بلند مدته.

این‌ها شدن چکیده‌ترین حالت معرفی کتاب. از این‌جا به بعد می‌ریم سراغ اصل متن و وارد کردن نظر شخصیم درمورد این اثر.

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا