مهارت های مورد نیاز فریلنسرها | 4 مهارت جانبی فریلنسینگ

تو این مقاله، به موضوع مهارت های مورد نیاز فریلنسرها پرداختیم و تعدادی از مهارت‌های نرمی که فریلنسرها باید بهشون توجه کنن رو با هم مرور کردیم.

قبل از هر چیزی جا داره بهتون بگم که موفقیت شما در فریلنسینگ به میزان زیادی بستگی به خود شما داره. بنابراین، موضوع مهمی که مطرح میشه اینه که شما باید خودتون رو برای رویارویی با وظایف متفاوت و مشارکت‌های جدید آماده کنید و اطمینان داشته باشید که می‌تونید از پسشون بربیاید.

از ارتباط برقرار کردن با کارفرمایان فعلی گرفته تا ارائه‌ی توضیحات به کارفرمایان جدید و مدیریت امور مختلف و حسابداری و … .

در این موقعیت، اهمیت مهارت های مورد نیاز فریلنسرها هم بیشتر به چشم میاد و افرادی که به دنبال موفقیت در فریلنسینگ هستن، احتمالا خواستار تسلط بر این مهارت‌ها میشن.

تا به طور اختصاصی وارد بحث مهارت های مورد نیاز فریلنسرها نشدیم، خوبه توضیحی راجع به فریلنسینگ و فعالیت فریلنسری بدیم تا اگر فردی به طور اتفاقی با این مقاله رو به رو شده و اطلاعاتی راجع به این موضوع نداره، کامل متوجه مبحث‌مون بشه.

فریلنسینگ چیست و فریلنسر کیست؟

فریلنسینگ یک سبک کار کردن به حساب میاد و نزدیک یک دهه هست که داخل ایران افرادی به این سبک و شیوه کار می‌کنن.

خب فریلنسینگ دقیقا چه سبکی از کار کردنه؟

فریلنسینگ دقیقا دست می‌ذاره روی مهارت‌های افراد. یعنی شما اگه می‌خوای به این شیوه کار کنی، باید حتما یک یا چند مهارت رو بلد باشی و داخل هر کدومش به سطح بالایی رسیده باشی و روشون مسلط باشی.

کسی که شیوه‌ی کار کردنش به صورت فریلنسینگه، تحت نظر هیچ ارگانی نیست و به صورت پروژه‌ای برای کارفرماهای مختلف کار می‌کنه.

به این دسته از افراد که با مهارت‌شون به طور مستقل و تحت نظر خودشون و برای کارفرماهای مختلفی کار می‌کنن، می‌گن فریلنسر.

حالا چرا موضوع این مقاله ” مهارت های مورد نیاز فریلنسرها ” هست؟ مگه فریلنسرها کسایی نیستن که مهارتی دارن؟ پس این مهارت های مورد نیاز فریلنسرها دیگه چه صیغه‌ایه؟

به خوندن این مقاله ادامه بدید تا به طور کامل براتون جا بیفته این قضیه.

خیلی از افراد فکر می‌کنن برای وارد شدن به فریلنسینگ و شروع فعالیت فریلنسری، فقط احتیاج دارن که در یک مهارت خاص و تخصصی، حرفه‌ای بشن. در صورتی که اگه این افراد نگاه عمیق‌تری به فریلنسینگ داشته باشن، متوجه می‌شن که علاوه بر توجه به مهارت اصلی، حواس‌شون باید به مهارت‌های مورد نیاز فریلنسرها که از نوع مهارت‌های نرم هستن و باعث موفقیت هرچه بیشترشون تو این مسیر می‌شن هم باشه.

یادگیری مهارت های مورد نیاز فریلنسرها به ما کمک می‌کنه تا بتونیم تو بازار کار فریلنسینگ حرفی برای گفتن داشته باشیم و بتونیم با بقیه فریلنسرها رقابت کنیم.

البته این به این معنی نیست که همه‌ی افرادی که وارد فریلنسینگ می‌شن، باید روی همه‌ی مهارت های مورد نیاز فریلنسرها کاملا مسلط باشن. سوی صحبتم در این مقاله به اون دسته از فریلنسرهایی هست که قصد دارن بهترین نتیجه رو از کار کردن به دست بیارن و میشه گفت: می‌خوان جا پاشون رو تو این حرفه سفت کنن و به موفقیت هر چه بیشتر برسن.

همون‌طور که گفتم، مهارت های مورد نیاز فریلنسرها از مهارت اصلی اون‌ها که داخلش تخصص ویژه‌ای دارن، جدا هستن و فقط در بهبود عملکرد اون‌ها تاثیر می‌ذارن.

در این جا با بعضی از اون‌ها آشنا می‌شیم.

تعدادی از مهم ترین مهارت های مورد نیاز فریلنسرها

1. مهارت مذاکره‌ی فریلنسرها

مهارت مذاکره یکی از مهم‌ترین مهارت های مورد نیاز فریلنسرها هستش که می‌خوام اینجا کمی بیشتر راجع بهش صحبت کنم.

مبحث مذاکره نه فقط در فریلنسینگ، بلکه برای اکثر مشاغل موضوع مهمیه. چون همون‌طور که همه‌مون تجربه داریم، رفتار و نوع صحبت افراد مختلف می‌تونه نظر ما رو راجع به این که تعامل‌مون رو با اون فرد ادامه بدیم یا نه، تغییر بده.

حتی گاهی اوقات تجربه داشتیم که به خاطر نحوه‌ی مذاکره‌ی نامناسب یک پزشک، از ادامه‌ی روند درمان تحت نظرش منصرف شدیم. می‌بینید؟ تاثیر نوع مذاکره به قدری زیاده که حتی اگر پزشک بسیار خوبی هم باشیم، با شیوه‌ی نادرست صحبت کردن‌مون می‌تونیم بیماران‌مون رو از دست بدیم.

پس این موضوع برای همه‌ی مشاغل از پزشکی گرفته تا فروشندگی و … مهمه و باید بهش توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

این قضیه تو فریلنسینگ هم کم اهمیت نیست، چون فریلنسرهای زیادی برای انجام پروژه سر راه کارفرماها قرار می‌گیرن و کارفرماها خیلی وقتا برای انتخاب فریلنسر مورد نظرشون، دچار تردید می شن.

از همین رو، رقابتی بین فریلنسرها پیش میاد که بالاخره یکی از اون‌ها پیروز میدان میشه. در این بین، اون دسته از فریلنسرهایی که مهارت مذاکره رو به خوبی بلدن، می‌تونن اعتماد کارفرما رو در ابتدا جلب کنن و تا آخرین لحظات تعامل‌شون اون‌ها رو راضی نگه دارن.

این مورد از مهارت های مورد نیاز فریلنسرها بهشون کمک میکنه تا از فرصت‌های پیش پاشون به خوبی استفاده کنن. خیلی از فریلنسرها هستن که علم و آگاهی و سطح تسلط بر تخصص‌شون خیلی بالاست ولی به خاطر این که نمی‌تونن به خوبی ارتباط برقرار کنن و خودشون رو به طور کامل به کارفرما ارائه بدن، متاسفانه پروژه‌های زیادی رو از دست میدن.

ولی اون دسته که به مهارت های مورد نیاز فریلنسرها توجه می‌کنن و روی اون‌ها کار می‌کنن، هم پروژه‌های بیشتری رو می‌تونن بپذیرن، هم در انتهای تعاملات‌شون سربلند و موفق خواهند بود. غیر از این، هر کارفرمایی که از یک فریلنسر راضی باشه و تجربه‌ی خوبی رو با هم رقم زده باشن، می‌تونه اون فریلنسر رو به بقیه معرفی کنه و همینطور کارفرماهای بعدی رو به سمت فریلنسر مورد نظر روانه کنه.

البته داشتن مهارت مذاکره فقط برای جلب اعتماد و راضی نگه داشتن کارفرما به کارمون نمیاد. خیلی وقتا اگه به خوبی بتونیم مذاکره کنیم، میزان مشکلات و ابهامات احتمالی‌ای که در اواسط تعامل به وجود میاد رو کم می‌کنیم.

2. مهارت مدیریت زمان فریلنسرها

اگر کسی حتی کمی راجع به فریلنسینگ بدونه، احتمالا به این نکته‌ی مهم برخورد کردن: فریلنسرها هر وقت و هر قدر که بخوان، می‌تونن کار کنن.

به همین خاطر، خیلی ها نسبت به فریلنسینگ حس خوبی می‌گیرن و با امید آزادی واردش می‌شن. اون‌ها تو این شرایط و موقعیت، چیزی راجع به مهارت های مورد نیاز فریلنسرها “به خصوص مهارت مدیریت زمان” نمی‌دونن.

در حالی که باید به این موضوع هم آگاه باشن که: آیا می‌تونن به تنهایی از پس مدیریت زمان‌شون بربیان و این آزادی‌ای که تو دست دارن رو حلال کنن؟

از اون جایی که مدیریت همه‌ی جوانب زندگی فریلنسرها دست خودشونه، باید مراقب باشن که مدیریت هیچ یک از بخش‌های کار و زندگی‌شون از کنترل خارج نشه.

چیزی که برای خیلی‌هامون این روزها مهمه، موضوع زمان هستش. چون تنها چیزیه که اگه از دستش بدیم، دیگه نمی‌تونیم اون رو دوباره به دست بمیاریم. این‌جاست که مهارت مدیریت زمان، به عنوان یکی از مهم ترین مهارت های مورد نیاز فریلنسرها محسوب می‌شه.

فریلنسرها باید آگاه باشن که تمام لحظات زندگی‌شون دست خودشونه و تنها اون‌ها هستن که تصمیم می‌گیرن چه ساعاتی از شبانه روز رو کار کنن و چه ساعاتی رو به انجام کارهای شخصی‌شون اختصاص بدن و یک موضوع مهم‌تر، اون‌ها خودشون انتخاب می‌کنن که چقدر کار کنن.

در این شرایط، خیلی از فریلنسرها با پشت گوش انداختن کارهاشون، پروژه‌ی خیلی از کارفرماها رو نمی‌تونن به نتیجه برسونن و تبدیل به فریلنسر بد قول و غیر قابل اعتماد می‌شن. خیلی‌های دیگه هم با گرفتن پروژه های زیاد و کار کردن شبانه روزی، رسما خودشون رو در راه کار کردن فدا می‌کنن و یادشون میره که تفریح و وقت گذاشتن برای خانواده و … هم بخشی از زندگی اون‌هاست.

این ها همه در حالیه که مدیریت زمان فریلنسرها می تونه دستی به روی این مشکلات بکشه و به زندگی فریلنسرها سبک درستی رو اضافه کنه و بهشون کمک کنه تا هم به طور مفیدی کار کنن و هم زندگی شخصی‌شون رو به طور استاندارد پیش ببرن.

3. مهارت مدیریت پروژه ی فریلنسرها

پُر واضحه که درآمد فریلنسرها با میزان وقت و تلاش مفیدی که برای کار صرف می‌کنن، ارتباط مستقیمی داره.

این موضوع یکی از مزایای خیلی مهم فریلنسینگ به حساب میاد چون خیلی از افرادی که مشاغل دیگه‌ای دارن، هر قدر که کار کنن، میزان درآمدشون همیشه ثابته و تعیین اون مقدار، دست خودشون نیست.

خب در این جا خیلی از فریلنسرها برای درآمد بالا دندون تیز می‌کنن و تصمیم می‌گیرین از همه چی زندگی‌شون بزنن و از صبح تا شب و حتی گاهی اوقات از شب تا صبح کار کنن. این دسته از فریلنسرها به قدری پروژه‌های مختلف ‌می‌گیرن که کل زندگی‌شون تو کار کردن خلاصه میشه.

این‌ها همون افرادی هستن که نمی‌تونن برنامه‌ریزی دقیقی برای پروژه‌هاشون داشته باشن. از این رو، کارفرماهای زیادی رو ناراضی نگه می‌دارن و نه خودشون از کار لذت می‌برن، نه کارفرما به نتیجه‌ی دل‌خواهش می‌رسه. یکی نیست بهشون بگه حتی اگه تو پول خوبی هم دربیاری، زیر این همه فشار و استرس چطور می‌تونی با اون درآمدت کیف کنی؟

در کل به دلیل این که فریلنسرها کسی رو بالای سرشون ندارن تا به عنوان مدیر، حواسش به کارهایی که انجام میدن باشه، خودشون باید مدیریت پروژه‌هاشون رو بر عهده بگیرن.

این کار اون قدرها هم ساده نیست که بشه به راحتی از کنارش گذشت و پیش خودمون بگیم: خب این که راحته، یه برنامه‌ریزی ساده و راحت برای پروژه‌ها می‌کنیم دیگه. اصلا این طور نیست.

هر کسی با شناختی که از خودش داره و با آگاهی نسبت به اتفاقات غیر منتظره‌ای که حین کار ممکنه پیش میاد، باید در نظر بگیره که انجام دادن چه تعداد پروژه در ماه می‌تونه براش مناسب باشه و عملکردش رو در سطح استانداردی نگه داره.

به طوری که هم بتونه همه‌ی پروژه‌ها رو سر وقت و با کیفیت مطلوب به دست کارفرما برسونه، هم بتونه هنگام رخ دادن اتفاقات از قبل تعیین نشده و غیر منتظره، شرایط کار و زندگی‌اش رو متعادل کنه. 

فکر می‌کنم تا اینجا به اهمیت تسلط بر مهارت های مورد نیاز فریلنسرها پی بردید. اما برای این که با موارد بیشتری رو به رو بشید، پیشنهاد می‌کنم به مطالعه ادامه بدید.

4. مهارت مدیریت رسانه‌ی فریلنسرها

علی رغم اینکه خیلی‌ها فکر می‌کنن مدیریت رسانه موضوع خیلی مهمی نیست، یکی از کاربردی‌ترین مهارت های مورد نیاز فریلنسرها همین مهارت هستش که باعث پیشرفت اون‌ها در زمینه‌ی مارکتینگ و بازاریابی و شبکه سازی میشه.

این روزها نسبت به قبل اهمیت رسانه برای همه‌ی کسب و کارها بالاتر رفته، چون روزمرگی اکثر ما آدما با همین رسانه‌ها سپری میشه‌. البته خوبه همین جا بهتون بگم که درسته فعالیت در رسانه‌ها ما رو با رشد زیادی رو به رو می‌کنه، ولی کوچک‌ترین حرکت اشتباهی در اون، می‌تونه ما رو به چند پله پایین‌تر بکشونه.

پس مدیریت رسانه رو باید جزو یکی از اساسی ترین مهارت های مورد نیاز فریلنسرها بدونیم و اون رو جزو موضوعات مهم تو کسب و کارمون قرار بدیم و به خوبی اون رو یاد بگیریم. با این امید که از این طریق، هم افرادی که در حیطه‌ی کاری ما مشغول هستن رو بیشتر بشناسیم و باهشون شبکه سازی شکل بدیم و هم کارفرماهای مخصوص خودمون رو در این رسانه‌ها پیدا کنیم.

پیشرفت در این رسانه‌ها نیازمند نظم و برنامه‌ریزی دقیقه که بسته به رسانه‌ای که انتخاب می‌کنیم، باید با توجه به شرایطی که داره و هدفی که خود ما داریم اون‌ها رو مدیریت کنیم.

5. مهارت حل مسئله

خیلی از مشاغل فریلنسینگ هستن که اصل نیازشون حل کردن یک مسئله یا پیدا کردن پاسخی جدید به پرسش‌های قدیمی هست. اگر حرفه‌ی شما حول این محور می‌گرده و فرد موفقی در اون زمینه هستید، احتمالا مهارت حل مسئله رو به خوبی یاد گرفتید و در کار ازش به طور مفیدی استفاده می‌کنید.

این مورد از مهارت های مورد نیاز فریلنسرها به احتمال زیاد به درد افرادی می‌خوره که در کارشون نیاز به خلاقیت زیادی دارن و روزانه باید این مدل سوال‌ها رو از خود بپرسن: چی میشد اگه … ؟ چکار باید انجام بشه تا … ؟ و …

حل مسئله نیازمند تفکر انتقادی و توانایی پرسیدن سوالاتی در موقعیت‌های خاص از خودمون هست. مهم اینه که حین انجام کار، از خودتون سوالاتی که گفته شد رو بپرسید و و توجه کنید که چه نتایجی رو به دست میارید.

حواس‌تون باشه که اهداف اصلی خودتون رو در نظر داشته باشید و تا پایان کار، اون‌ها رو از یاد نبرید.

6. حفظ رویکرد مثبت

نمی‌دونم این مورد رو میشه جزو مهارت های مورد نیاز فریلنسرها قرار داد یا نه ولی قطعا یکی از موضوعاتی هست که یاد گرفتنش تو خیلی از موقعیت‌ها به دردمون میخوره و شدیدا کارسازه. به هر حال اگر شما فریلنسر باشید، به خوبی می‌دونید که تو بعضی شرایط مثبت اندیشی و داشتن دید مثبت نسبت به خیلی چیزها سخت و حتی نشدنیه.

این مورد از مهارت های مورد نیاز فریلنسرها به ما کمک میکنه تا بتونیم هنگام رویارویی با پروژه‌هایی که برامون شیرین و ساده نیستن، با انرژی بیشتری سمت‌شون بریم و نتیجه‌ی بهتری رو تولید کنیم. همچنین، به ما کمک میکنه تا بتونیم ذهن‌مون رو برای پذیرش ایده‌های جدید و به وجود آوردن آثار خلاقانه باز کنیم.

غیر از این دو مزیت، توجه داشتن و کار کردن روی این مورد از مهارت های مورد نیاز فریلنسرها به ما این امکان رو میده که از دیدگاه شخص خارجی به موضوع نگاه کنیم و گاها به نتایج بهتری برسیم.

نتیجه گیری :

در اقتصاد این روزهای دنیا که کاملا بستگی به میزان تسلط ما بر مهارت‌هامون داره و به اون‌ها متکیه، به این باور می‌رسیم که شاید کسب کردن مهارت‌هایی که در قبال یادگیری‌شون مدرکی بهمون تعلق می‌گیره، بتونیم موفق‌تر باشیم چون این‌طوری اعتماد خیلی‌ها رو جلب می‌کنیم. ولی این رو یادتون نره که یادگیری مهارت های مورد نیاز فریلنسرها فقط مهارت‌هایی نیستن که با مدرک بهشون اعتبار بدیم بلکه تاثیری که در روند کار ما می‌ذاره، بسیار ارزشمندتر از هزار مدرک هست.

پس نسبت به یادگیری اون‌ها بی توجه نباشیم.

اگر قبل از ورود به سبک کاری فریلنسری، نسبت به مهارت های مورد نیاز فریلنسرها آگاهی داشته باشیم، می‌تونیم زودتر برای یادگیری اون‌ها اقدام کنیم و روی خودمون کار کنیم تا با آمادگی بیشتری واردش بشیم.

با این کار، مطمئنا روند موفقیت‌مون سریع‌تر میشه و از ابتدا می‌تونیم با کیفیت بهتری پروژه‌های کارفرماها رو به نتیجه برسونیم.

غیر از این‌ها، مهم‌ترین نکته اینه که ما با توجه به مهارت های مورد نیاز فریلنسرها ، سبک زندگی فریلنسری رو هم به بهترین شکل می‌سازیم.

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا