توضیحات پروژه باعث جذب فریلنسر میشود؟| 5 نکته دیسکریپشن پروژه
توسط: پریا میرزائی
- 30 دی 1401
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 741 نمایش
چرا باید توضیحات پروژه (project description) را بنویسیم؟ چگونه دیسکریپشن پروژه میتواند در جذب بهترین فریلنسرها به ما کمک کند؟ کارفرماها چه نکاتی را باید هنگام نوشتن توضیحات پروژه رعایت کنند؟
اینها پارهای از سوالاتی هستند که کارفرماها هنگام ثبت پروژه در پلتفرمهای فریلنسری راجع به توضیحات پروژه میپرسند.
راستی، پلتفرم فریلنسینگ یا شبکه اجتماعی؟ کدام یک بهترین گزینه برای پروژه گرفتن فریلنسرهاست؟ روی لینک کلیک کنید تا نظر تیم کاخن را در این باره بخوانید.
حال در این مقاله قصد دارم به این سوالات پاسخ بدهم و به شما کمک کنم تا با یادگیری اصول نوشتن توضیحات پروژه، آنها را هنگام ثبت پروژههای فریلنسری خود استفاده کنید و به بهترین نتایج برسید.
دلیل اهمیت توضیحات پروژه
نوشتن توضیحات پروژه ، اولین قدم برای این است که فریلنسر(های) مناسب کار خود را پیدا کنید. در واقع، فریلنسرها با مطالعهی توضیحات پروژهی شما و متوجه شدن خواستههایتان تصمیم میگیرند که با شما وارد تعامل بشوند یا خیر.
شرح پروژه که توسط شما نوشته میشود، میتواند فریلنسر را نسبت به نیازهایتان آگاه سازد و انتخاب یا رد نمودن پروژه را تعیین کند.
چگونه توضیحات پروژه حرفهای بنویسیم؟
اکنون این سوال پیش میآید که چگونه میتوانیم توضیحات پروژه خود را حرفهای کنیم تا فریلنسر متناسب با ما و پروژهمان را جذب کنیم؟
پیشنهاد من این است که نکات زیر را مطالعه و هنگام ثبت پروژه استفاده کنید.
پروژه خود را معرفی کنیم
تصور کنید که خود شما یک فریلنسر هستید. هنگام مواجه شدن با یک پروژه، چه چیزی در اولین قدم برای شما سوال میشود؟ احتمالا این که: این پروژه راجع به چه موضوعی است.
آگاهی داشتن فریلنسرها نسبت به محوریت پروژهی شما باعث میشود در همان ابتدا تکلیف آنها با شما مشخص شود.
برای مثال اگر پروژهی شما در رابطه با راه و شهرسازی باشد و به دنبال یک تولید کننده محتوا بگردید، قطعا به عنوان یک فریلنسر تولید کننده محتوا در همان ابتدا تصمیم خود را میگیرم که از این پروژه عبور کنم زیرا موضوع مورد پسند من و در حیطهی دانشم نیست.
حال اگر پروژه شما راجع به جهانگردی باشد و باز هم به دنبال یک فریلنسر تولیدکننده محتوا باشید، بدون مکث به مطالعهی ادامهی توضیحات پروژه شما ادامه خواهم داد و این برای من دلپذیر است که بدون معطلی متوجه موضوع پروژه شدهام.
در صورتی که اگر شما شرکت، کسب و کار و پروژهی خود را معرفی نکنید، ممکن است کشش برای ادامه دادن به مطالعهی توضیحات پروژه را نداشته باشم.
در واقع معرفی پروژه به فریلنسر کمک میکند با آگاهی بیشتر نسبت به کاری که باید برای شما انجام دهد، وارد عمل شود.
جامعه هدف پروژه را مشخص کنیم
شاید این نکته را مهم به شمار نیاورید اما من به عنوان یک فریلنسر میگویم که در اکثر پروژهها به دنبال این میگردم که به کدام دسته از افراد قرار است کمک کنم؟ کدام قشر از انسانها قرار است با دانش من تحت تاثیر قرار گیرند؟
این نکته بسیار مهم است. شاید خیلیها فکر کنند کار فریلنسرها تنها پشت لپتاپ است و آنها از دنیای بیرون بیخبرند اما واقعیت این است که اگر فریلنسرها اقشار مختلف را نشناسند و ویژگیهای آنها را ندانند، عملا کار بیهوده انجام میدهند.
همهی ما در کسب و کار، به دنبال حل مشکل دیگران هستیم. پس چگونه میشود بدون شناخت جامعه هدف و عدم آگاهی نسبت به نیازهای آنها، کار خود را پیش ببریم؟
نوشتن راجع به جامعه هدف در توضیحات پروژه میتواند به فریلنسر کمک کند که تشخیص دهد آیا مناسب این پروژه هست یا خیر؟
در کل هرچه شما توضیحات کلیدی و مهم را جدیتر بگیرید، فریلنسرها را فیلتر میکنید و در آخر، مناسبترین انها را از آن خود خواهید کرد.
همهی نیازهای خود را ذکر کنیم
این نکته مهم است که یک فریلنسر بداند دقیقا برای رفع چه نیازهایی قرار است فعالیت کند.
مثلا ممکن است شما این گونه بنویسید: به یک کارشناس سئو نیازمندیم.
این عنوان بسیار کلی است. ممکن است شما به دنبال یک تولیدکننده محتوای متنی برای وبلاگ سایت باشید که با رعایت اصول سئو، مقالات متناسب برای کاربر و گوگل را منتشر کند و رنک خوبی را به ارمغان بیاورد.
غیر از این، ممکن است شما به دنبال فردی باشید که سئو فنی وبسایت شما را بر عهده بگیرد.
این دو موضوع با هم تفاوتهای زیادی دارند و هرکدام، فریلنسرها و متخصصین خاص خود را دارا هستند. این که شما صرفا از عنوان کارشناس سئو استفاده کنید، فریلنسرها را گیج خواهید کرد. در این صورت، یا فریلنسری به دنبال تعامل با شما نمیآید، چون نمیداند دقیقا چه میخواهید، یا برعکس، فریلنسرهای زیادی (به اشتباه) به شما پیشنهاد میدهند زیرا فکر میکنند شاید منظور شما آن چیزی باشد که آنها هستند.
سعی کنید نیازها را به طور دقیق مشخص کنید تا فریلنسرهای مرتبط با خواستههایتان را سادهتر پیدا کنید.
ددلاین و محدوده زمانی را مشخص کنیم
این که فریلنسرها بدانند برای انجام پروژهی شما چه مقدار زمان دارند، به آنها کمک میکند ذهن خود را مرتب کنند و جایی برای این کار کنار بگذارند. غیر از این، ممکن است در همین بخش آنها متوجه بشوند از نظر زمانی با این پروژه مشکل دارند و تکلیف خود را روشن کنند.
مزایای تعامل را اضافه کنیم
اگر مزایایی را برای فریلنسرها در نظر گرفتهاید، آنها را در توضیحات پروژه ذکر کنید. این کار هم باعث قوت قلب میشود و هم پروژهی شما را با دیگر پروژهها متمایز میکند. غیر از این، ممکن است مزیتی که در نظر دارید، مطابق با نیاز یک فریلنسر باشد و این موضوع نظر او را جلب کند.
مثلا شاید زمان کاری منعطف، پیش پرداخت حقالزحمه، امکان سپردن پروژههای بعدی به همین فریلنسر و … را به عنوان مزایا در نظر داشته باشید و با پرداختن به آنها در توضیحات پروژه، شانس جذب بهترین فریلنسرها را کسب کنید.
از امتیازات مورد نظرمان بگوییم
خیلی از پروژهها هستند که برخی مهارتها را ضروری نمیدانند اما فردی که آن مهارت را داشته باشد، گویی امتیاز مثبتی دریافت میکند و از دیگران پیشی میگیرد.
برای مثال، در یک پروژه تحقیقاتی در زمینه گیاهان دارویی، دانش زبان از الزامات نیست اما فردی که بر زبان انگلیسی مسلط باشد، قطعا میتواند محتوای کمیابتر و جامعتری را جمعآوری کند و از این رو، دانش زبان فریلنسرها، برای کارفرمای پروژه یک امتیاز محسوب میشود که آن فریلنسر را از دیگران متمایز میکند.
خلاصه این که امتیازاتی که در ذهن دارید را داخل توضیحات پروژه اضافه کنید تا فریلنسرها بدانند و گاها بیشتر ترغیب به همکاری شوند.
الزامات فراموش نشوند
الزامات پروژه مواردی هستند که فریلنسر مورد نظر باید آنها را دارا باشد و در غیر این صورت، رد خواهد شد.
این الزامات، چیزهایی هستند که پروژه شما بر پایه آنهاست و بدون آنها، پروژه پیش نمیرود. مثلا اگر به دنبال طراح لوگو هستید، مشخص است که تسلط بر ایلاستریتور از الزامات است و شخصی که بدون تخصص در آن پیشنهاد کار میدهد، عملا زیادهخواهی کرده است.
فریلنسرها را به ارسال رزومه دعوت کنیم
این که یک کال تو اکشن (CTA) در انتهای توضیحات پروژه قرار دهیم، مثلا بگوییم در صورت مناسب بودن شرایط رزومه خود را ارسال کنید، تکلیف آنها و خودمان را روشن میکنیم.
با این کار، میدانیم چه تعداد از فریلنسرها قصد همکاری با ما را دارند و آنها هم زودتر از نتیجه پیشنهاد همکاری مطلع خواهند شد.
در ابتدا، خلاصه پروژه را ذکر کنیم
این نکته در نوشتن توضیحات پروژه بسیار مهم است. شما باید در ابتدا پس از نوشتن عنوان مناسب، خلاصهای از پروژه را بنویسید و به جزئیات نپردازید. چرا؟ چون وظیفه شروع توضیح پروژه این است که اطلاعات کلی را به فریلنسر بدهد تا او ببیند اصلا برای این پروژه ساخته شده است یا خیر.
توضیحات بیش از حد و پرداختن به جزئیات، او را خسته میکند و از ادامه دادن به مطالعه دیسکریپشن پروژه منصرف خواهد شد.
در ادامه، جزئیات پروژه را وارد کنیم
بعد از این که از بخش ابتدایی توضیحات میگذریم، احتمالا فریلنسرها را الک کردهایم و آنهایی که خودشان را برای این پروژه و این پروژه را برای خودشان مناسب دیدهاند، به مطالعه متن ادامه میدهند. پس جای این است که جزئیات پروژه و نکات ریزی که وجود دارد را نیز اضافه کنیم تا اطلاعات بیشتری را به فریلنسر بدهیم و به آنها در انتخاب کردن یا نکردن همکاری با پروژه ما کمک کنیم.
عنوان را به صورت دقیق بنویسیم
عنوان پروژه، اولین و مهمترین بخش توضیحات است و چون فریلنسرها در نگاه اول آن را میبینند، مشخص و یا درست نبودن آن، آنها را به راه اشتباهی میکشاند.
برای مثال، ممکن است شما یک پروژه برنامهنویسی سایت فروشگاهی داشته باشید و در عنوان بنویسید: برنامهنویسی سایت فروشگاهی. در این صورت، مشخص نیست دقیقا به کدام دسته از برنامهنویسان نیاز دارید و چون مبهم است، اکثر برنامهنویسها از آن رد میشوند و ترجیح میدهند پروژهای را باز کنند که از همان ابتدا زبان آن مشخص است.
حال ممکن است توضیح بیشتری بدهید ولی نادرست باشد. در همین مثال، شما عنوان پروژه را اینگونه مینویسید: برنامهنویسی سایت فروشگاهی با Php. ولی در اصل، نیاز شما Php نباشد. در این موقعیت، شما برنامهنویسان Php را به اشتباه به صفحه خود آوردهاید در صورتی که برنامهنویسان مناسب برای پروژه خود را از دست دادهاید.
روز شروع کاری را تعیین کنیم
بسیاری از فریلنسرهایی که به دنبال پروژه جدید میگردند، در حال حاضر مشغول انجام یک یا چند پروژه دیگر هستند و میخواهند پروژه جدیدی را برای دوران پس از به پایان رساندن پروژههای فعلی، پیدا کنند.
آنها در توضیحات پروژه در جستجوی این هستند که ببینند کارشان از چه تاریخی قرار است شروع شود و بتوانند تصمیم بگیرند که به شما قول انجام آن را بدهند یا خیر.
مشخص نمودن کار داخل شرکت یا به صورت ریموت
بعضی از شرکتها هستند که به دنبال فریلنسر میگردند ولی شاید معنای دقیق فریلنسر را ندانند. آنها میخواهند این نیروی متخصص در محل همان شرکت کار کند و در کنار دیگر نیروها حضور داشته باشد.
اگر شما هم چنین چیزی میخواهید، حتما داخل توضیحات پروژه به آن بپردازید چون کار فریلنسرها به این صورت است که زمان مشخصی را برای هر تسک در نظر میگیرند و ممکن است به طور پیوسته روی پروژه شما نباشند و نتوانند ساعاتی که شما در نظر میگیرید را با برنامه خود تطبیق دهند و برای آن مدت در محل حاضر شوند.
نرخ قیمت را قرار دهیم
تقریبا همه فریلنسرها (به خصوص آنهایی که به سطح بالایی رسیدهاند) دیگر وقت انجام پروژههایی با قیمت پایین را ندارند و ترجیح میدهند با سر زدن به سایتهای فریلنسری یا شغلیابی، خیلی سریع قیمت پروژهها را ببینند و تصمیم بگیرند آن را انتخاب کنند یا خیر.
برعکس، خیلی از آنهایی که تازه کار هستند، با توجه کردن به قیمت پروژه متوجه میشوند میزان تخصص مورد نیاز آن چقدر است. مثلا یک طراح لوگو که تازه شروع به کار کرده است، با دیدن یک پروژه با قیمت 25 میلیون تومان، متوجه میشود این پروژه بسیار جدی میباشد و ممکن است او نتواند نیاز کارفرما را برطرف کند. بنابراین، از پیشنهاد دادن صرف نظر میکند و کارفرما صرفا پیشنهاد متخصصینی را میبیند که سطح تخصص مورد نیاز پروژه او را دارند.
آدرس وبسایت و شبکههای اجتماعی شرکت را قرار دهیم
چنانچه پروژه شما برای یک شرکت است برای مثال: ریدیزاین رابط کاربری سایت (نه یک پروژه شخصی مانند ترجمه مقاله برای دانشگاه و …) بهتر است آدرس و لینکهای مورد نظر را داخل توضیحات پروژه قرار دهید تا فریلنسر با سبک شما و نیازهایی که دارید، بیشتر آشنا بشود و ببیند از پس پروژه برمیآید یا خیر.
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (58)
- سبک زندگی (5)
- کافه کاخُن (16)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
متن بیو برای کسب و کار فریلنسرها چرا و چقدر مهم است؟
29 خرداد 1402اخطارهای فریلنسری | 11 هشدار برای فریلنسرها
21 خرداد 1402
ارسال یک پاسخ