پیش بینی هزینه انجام پروژه فریلنسرها چگونه است؟ 4 عامل تاثیرگذار
- توسط: پریا میرزائی
- 17 فروردین 1402
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 1162 نمایش
پیش بینی هزینه انجام پروژه
عموما پیش از شروع تعاملات کاری بین فریلنسر و کارفرما، توافقاتی از جمله سر هزینه انجام پروژه و … میان آنها صورت میگیرد. در این موقعیت که پیش بینی هزینه انجام پروژه اهمیت دارد، باید با آگاهی نسبت به نحوه برآورد قیمت پروژه قدم بردارید.
در این مقاله به طور مفصل به موضوع هزینه های مستقیم پروژه ، روش های برآورد هزینه در بودجه و این که اصلا برآورد هزینه چیست؟ میپردازیم.
مقاله پیشنهادی برای افرادی که به تازگی قصد کار به صورت فریلنسینگ دارند:
پروژه فریلنسری را چگونه بگیریم؟ | 2 راه اصلی برای فریلنسرها
براورد هزینه چیست؟
برآورد هزینه یعنی فریلنسر با توجه به بودجهای که برایش در نظر گرفته شده است، میزان زحمتی که میکشد، هزینههایی که صرف میکند و … ارزش کار خود را مشخص کند.
این کار باید پیش از بستن قرارداد با کارفرما صورت گیرد زیرا باید قبل از شروع کار سر این موضوع به توافق برسند و همچنین، در قرارداد باید ذکر بشود که این پروژه چه میزان هزینهای خواهد داشت.
اهمیت پیش بینی هزینه انجام پروژه
در کار به شیوه فریلنسینگ، فریلنسر باید تعیین کند که در ازای دریافت چه رقمی پروژه را انجام میدهد. برعکس کارمندی که یک رقم مشخصی دارد و دیگران تصمیم میگیرند که چقدر باید حقوق بگیرد.
اهمیت پیش بینی هزینه انجام پروژه برای فریلنسرها از این جهت بالا است که بالا بودن قیمت و یا پایین بودن آن ممکن است مشکلساز بشود. بنابراین، باید دقت بالایی در تعیین هزینه داشته باشند.
اگر پیش بینی هزینه انجام پروژه به طوری باشد که فریلنسر قیمت پایینی را در نظر بگیرد، پس از بستن قرارداد قیمت تغییر نخواهد کرد و ممکن است انجام پروژه سود بالایی برای او نداشته باشد.
غیر از این، این کار باعث فرهنگسازی غلط میشود و کمک میکند کارفرماها به قیمتهای پایین عادت کنند و از همه فریلنسرها همین انتظار را داشته باشند.
حال اگر فریلنسر قیمت بالا و غیر معقولی را در نظر بگیرد، ممکن است کارفرما را از دست بدهد.
در کل، دانش راجع به قیمتگذاری و آگاهی نسبت به روشهای پیش بینی هزینه انجام پروژه کلید مهمی در موفقیت یک فریلنسر است که کمک میکند کارفرماها را از دست ندهید.
عوامل تاثیرگذار در پیشبینی هزینه انجام پروژه
عوامل مختلفی وجود دارد که فریلنسرها میتوانند بر اساس آنها هزینه پروژه را مشخص نمایند.
برخی از عوامل تاثیرگذار در پیشبینی هزینه انجام پروژه فریلنسرها را در این بخش مورد بررسی قرار دادهایم.
بر اساس ساعت
بعضی از فریلنسرها نرخ ساعتی برای پروژهها در نظر میگیرند تا به میزان تعداد ساعاتی که مشغول کار هستند، هزینهای را دریافت کنند.
این روش میتواند برای بسیاری از فریلنسرها کارآمد باشد اما برای بعضی از آنها که باید برای انجام یک پروژه به مقدار زیادی فکر کنند ولی تکمیل آن به زمان زیادی احتیاج دارد، هم بهصرفه نیست و هم ارزش کار آنها زیر سوال میرود.
بر اساس روز
به جای توجه به ساعاتی که مشغول کار هستید، میتوانید هزینه را بر اساس تعداد روزهای مورد نیاز برای انجام پروژه تعیین کنید.
با این کار، دیگر درگیر ساعات مفید انجام کار نمیشوید و صرفا تعداد روزهایی که مشغول بودهاید، مورد اهمیت قرار میگیرند.
این روش میتواند برای پروژههای کوتاه مدتی که با صرف تعداد روزهای محدود به پایان میرسند، مناسب است اما در کنار این، ممکن است بعضی از پروژهها بیش از ساعات کاری یک روز معمولی از شما انرژی و زمان بگیرد. در این صورت، روش مناسبی نخواهد بود.
بر اساس پروژه
شما میتوانید خود پروژه را مبنایی برای پیش بینی هزینه انجام پروژه در نظر بگیرید.
با این کار، دیگر نیاز نیست تعداد ساعات سپری شده برای انجام کار را بشمارید، کافیست با تخمین کلی قیمت پروژه، رقمی را پیشبینی کنید.
این کار ممکن است گاهی اوقات شما را با مشکل مواجه نماید. مثلا این امکان وجود دارد که هنگام تخمین قیمت، فکر کنید پروژه سبکی است و زحمت زیادی ندارد اما اینگونه نباشد.
بر اساس تعداد لغت
اگر در حیطهای مانند نویسندگی و تولید محتوا فعالیت میکنید، میتوانید قیمت را بر اساس تعداد لغاتی که مینویسید، قرار دهید.
این کار میتواند بسیار کارآمد باشد اما در برخی از مواقع ممکن است موضوعی که راجع به آن مینویسید، پیچیده باشد و در عوض، حجم مورد نیاز برای نوشتن، کم باشد.
در این شرایط، شما باید زمان زیادی را برای تحقیق و به دست آوردن اطلاعات صرف کنید ولی در نهایت، آن اطلاعات را باید در تعداد لغات کمی نشر دهید.
اگر بر اساس تعداد لغت پیشبینی هزینه انجام پروژه را انجام دهید، این امکان وجود دارد که ارزش کار شما آنطور که باید، قدردانی نشود.
نحوه براورد قیمت پروژه
موارد مختلفی هستند که میتوانید هنگام براورد و پیش بینی هزینه انجام پروژه بررسی کنید و از آنها کمک بگیرید. در این بخش به تعدادی از این موارد میپردازیم.
تحقیق و پرس و جو چگونه در قیمت گذاری کمک میکند؟
یکی از راههای مهم و حیاتی برای تعیین هزینه این است که از فریلنسرهای باتجربه و قدیمی سوال بپرسید.
آنها قطعا در دوران طولانیای که مشغول کار بودهاند، بسیار آزمون و خطا کردهاند و پس از کسب تجربیات فراوان، به بهترین راه جهت قیمتگذاری و پیش بینی هزینه رسیدهاند.
بنابراین، یکی از کارهای مهم این است که در شبکههای اجتماعی تخصصی کسب و کار مانند لینکدین، عضو بشوید و با گروههای مختلف ارتباط برقرار کنید و تحقیقات لازم را در این جهت انجام دهید.
هزینههای خود را محاسبه کنید
شما باید هنگام تخمین قیمت پروژه، هزینههایی که صرف کار میشود و همچنین هزینههای زندگی را در ذهن داشته باشید و با حساب کردن آنها و معیارهای دیگر، رقم مناسب و معقولی را پیشنهاد بدهید.
تعیین قیمت پروژه با توجه به ارزشی که برای کارفرما دارد
ممکن است شما یک پوستر طراحی کنید و در قبال انجام این کار، مثلا 5 میلیون تومان دریافت نمایید و همیشه این نرخ را برای پروژههای مختلف داشته باشید.
این شیوه پیش بینی هزینه انجام پروژه از دید خیلیها درست است اما برخی دیگر از متخصصین هستند که میگویند هزینه انجام پروژه را باید با در نظر داشتن ارزشی که برای کارفرما دارد و سودی که از این محصول یاخدمت میبرد، حساب کنید.
یعنی چه؟ یعنی این که مثلا اگر یک پوستر برای یک شرکت بزرگ و معروف طراحی کردید و میدانید که آن شرکت از طریق تبلیغات با آن به سود بالایی میرسد، پس قطعا کار شما برای او ارزش بسیار زیادی دارد و شما یکی از عوامل تاثیرگذار در این سود بودهاید.
غیر از این، قطعا کار کردن با شرکتها و کسب و کارهای بزرگ، نیاز به دقت، تلاش و ریسکپذیری بالاتری دارد و کار شما ارزش بیشتری را به دست میآورد.
در این موقعیت، شما باید از نرخ همیشگی دست بکشید و ارزش کار برای آن کارفرما را نیز لحاظ نمایید.
چگونه قیمت پروژه را بالا ببریم؟
بالا بردن قیمت پروژه یکی از چالشهایی است که بسیاری از فریلنسرها پس از چالش پیش بینی هزینه انجام پروژه با آن مواجه میشوند.
در این بخش به شما میگوییم که چگونه قیمت پروژه را بالا ببرید تا کارفرما را همچنان راضی نگه دارید.
- برای بالا بردن قیمت در همکاری با کارفرمایی که به صورت بلندمدت با او کار میکنید، صبر کنید تا قرارداد جدید بسته شود.
- دلایل افزایش قیمت را برای کارفرما روشن نمایید تا خود او شرایط را درک کند.
- طی مدت همکاری طوری کار کنید که خود کارفرما راضی به افزایش قیمت باشد.
- به کارفرماها فرصتی برای فکر کردن بدهید و با آنها به توافق برسید.
- قیمت پروژهها را به طور کل بالا ببرید نه این که فقط برای یک کارفرما، هزینه انجام پروژه بالا باشد.
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (57)
- سبک زندگی (6)
- کافه کاخُن (16)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
متن بیو برای کسب و کار فریلنسرها چرا و چقدر مهم است؟
29 خرداد 1402اخطارهای فریلنسری | 11 هشدار برای فریلنسرها
21 خرداد 1402
ارسال یک پاسخ