فریلنسرینگ در گذشته، حال و آینده

از گذشته تا به حال و آینده‌ی فریلنسرینگ

قبل از صحبت راجع به فریلنسرینگ یا به اصطلاح فریلنسینگ، بهتر است کمی به جهان اطراف‌مان نگاه کنیم.

جهان خیلی سریع در حال تغییر است. به نظر می‌رسد الگوهای قدیمی دیگر به سوالات جدید این روزها پاسخ نمی‌دهند و اکنون دیگر وقت بازگشت به شیوه‌ی کار و زندگی گذشته نیست.

بازی اشتغال هم امروزه به خصوص با توسعه اینترنت، روز به روز در حال تغییر است. با توجه به این، پرسشی پیش می‌آید : نیروی کار در آینده چگونه خواهد بود؟

ادامه مطلب را بخوانید و از حقایق حیرت انگیز آن مطلع شوید.

برای دهه‌های اخیر، جهان عقیده‌ای شبیه به این داشت :

تحصیل در دانشگاه + پیدا کردن یک شغل / حرفه ثابت + خرید خانه = خوشبختی

کار در گذشته
گذشته، حال و آینده‌ی فریلنسرینگ

امروزه ، معادله به شدت تغییر کرده است و دیگر به این معادله شباهتی ندارد. به طوری که جوانان راضی نیستند برای پرداخت وام مسکن، سی سال در یک مکان مشخص و برای یک فرد مشخصی کار کنند.

امروزه شغل‌هایی که بیشترین درآمد را دارند لزوما متقاضیان زیادی ندارند.. در واقع، مردم به این نتیجه رسیده‌اند که گران‌بهاترین سرمایه‌ای که یک شخص می‌تواند داشته باشد، آزادی است. اینجاست که حرف از فریلنسرینگ به میان می‌آید و موضوع جدی‌ای به شمار می‌رود.

گران‌بها دانستن آزادی بدان معنا نیست که جوانان نمی‌خواهند میلیونر شوند ! این بدان معناست که آنها سعی می‌کنند راهی برای انجام کار بیابند تا بدون این‌که آزادی را فدای کارشان کنند، و حتی بالاتر از این‌ها بدون این‌که بر خلاف ارزش‌های خود عمل کنند، به درآمد برسند.

آزادی در فریلنسرینگ

توجه داشتن به خواسته‌های خود، موضوعی است که مردم امروز را به سمت فریلنسرینگ سوق می‌دهد چون این کار برایشان معنادار و الهام‌بخش است.

نسلی که ما در مورد آن صحبت می‌کنیم، هزاره است که در بر دارنده‌ی افرادی است که به تازگی قصد دارند با به اتمام رساندن تحصیل‌شان، وارد بازار کار شوند. آنها نسل تصمیم گیرندگان توان‌مند هستند. آنها نمی‌خواهند در شغلی که متناسب با سبک زندگی آنها نیست، محصور شوند و این ما را به دنیایی می‌آورد که در آن کارآفرینان و آزادکاران در حال افزایش هستند.

چرا فریلنسرینگ در این هزاره بیشتر جا افتاده است؟

همانطور که یک مطالعه نشان می‌دهد، هزاره بزرگ‌ترین گروه جمعیتی از نظر سن در کل نیروی کار را نشان می‌دهد و بیش از یک سوم آن‌ها، فریلنسرها هستند.

اکثر کارمندها هنگام جلب اعتماد مدیران خود و پیروز شدن در برابر رقبایشان، با چالش سختی روبرو هستند. در صورتی که امروزه این چال‌ها دیگر جایی ندارند چون ترس از استخدام نشدن تا حدودی کمتر شده است. برای درک کامل دلیل وقوع این تغییر، ضروری است که به درگیری اینترنت و تلفن‌های هوشمند نگاهی بیندازید. این نوآوری ها نقل قول از “خانه جایی است که شما آن را می‌سازید” را به “دفتر کار جایی است که شما آن را ایجاد می‌کنید” تغییر می‌دهند.

تمام نیازهای فردی که مشغول فریلنسرینگ است، Wi-Fi و تلفن / رایانه لوحی / نوت بوک است. از آنجا که اینها بدون در نظر گرفتن موقعیت مکانی در دسترس هستند، رفتن به مسافرت و دیدن دنیا در حالی که یک درآمد ثابت دارید بیش از هر زمان دیگری وسوسه انگیز است.

از فریلنسرینگ به صورت پاره وقت تا تمام وقت

ما می توانیم وضعیت فریلنسرینگ و فریلنسرها را از سال 1995 مورد توجه قرار دهیم. طبق گزارشی که توسط که GOA (اداره پاسخگویی دولت) ارائه داده است، نشان داده شده است که فریلنسرها 32.2٪ از نیروی کار را تشکیل می‌دهند.

اگرچه اکثر افرادی که مشغول فریلنسرینگ هستند، اظهار داشتند که شغل دیگری با پرداخت دست‌مزد منظم دارند. در سال 2005، در همان مطالعه به 30.6 درصد کاهش یافت. اتحادیه فریلنسرها اخیراً اعلام کرد که آخرین نظرسنجی نشان می‌دهد که تعداد کل فریلنسرها در ایالات متحده امروز 53 میلیون نفر است که تقریبا 34٪ از جمعیت آمریکا است و آن‌ها به طرز غیر قابل باوری 715 میلیارد دلار به اقتصاد این کشور کمک می‌کنند.

علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که 80٪ از کارمندانی که مشغول فریلنسرینگ نیستند، کار در خارج از منبع درآمد اولیه خود را به عنوان فریلنسر برای کسب درآمد بیشتر در نظر می‌گیرند. 36٪ از کسانی که هر دو شغل را انجام می‌دهند ، به فکر ترک کار تمام وقت خود افتاده‌اند تا با انتخاب فریلنسرینگ ، کاملاً مستقل شوند. طبق مطالعه دیگری به نام فریلنسینگ در آمریکا (2016) ، 63٪ از فریلنسرها به این دلیل که خودشان تصمیم گرفتند، نه به این دلیل که نیاز داشتند، گرایش پیدا کردند و 54٪ از آنها درآمد بیشتری به عنوان فریلنسر از شغل ثابت خود داشتند.

 79٪ خیره کننده گفت که مشاغل فریلنسرینگ نسبت به کار در یک شغل سنتی به سبک زندگی بهتری کمک می‌کند. این موضوع، حقایق آزادکاری را در کانون توجه قرار می‌دهد.

آیا تا به حال سعی کرده‌اید در کاری که مهارت دارید، آزادانه کار کنید یا کارهای کوچک آزار دهنده‌ای را که دیگر نمی‌خواهید انجام دهید به یک فریلنسر واگذار کنید؟

حداقل یک بار امتحان کنید و ببینید چطور پیش می‌رود. این ممکن است زندگی شما را نیز تغییر دهد.

ارتباط مدارک تحصیلی با اشتیاق مردم به فریلنسرینگ

امروزه گرفتن مدرک دانشگاهی و شروع کردن کار، کاری است که بسیاری حاضر به انجام آن نیستند. افراد امروزی مشاغلی را انتخاب می‌کنند که تکیه و توجه اصلی‌اش روی مدرک تحصیلی نباشد و معیارش مهارت‌های افراد باشد. این افراد مهارت‌های خودآموز را بیش از مهارت‌های به دست آمده در سطح دانشگاهی ارزیابی می‌کنند.

یکی دیگر از عناصر مورد احترام، قابلیت‌های چند وظیفه‌ای است. کسانی که می‌توانند بیش از یک کار را انجام دهند، بیشتر از همه درخواست می‌شوند. بنابراین، آنها به جای کامل کردن یک شغل، به دنبال مسیرهای یادگیری متعدد با هزینه کم می روند.  YouTube و رسانه‌های اجتماعی منبع اصلی و هدف اصلی آن‌ها هستند. امروزه برخلاف دانش دانشگاهی، تجربه یک سرمایه ارزشمند است. شخصیت‌های بدون تحصیلات تکمیلی به مراتب شناخته شده‌تر هستند. با این حال، تحصیلات دانشگاهی هنوز یک روش عالی برای موقعیت یافتن در بازار کار و تکمیل مشاغل سنتی با مهارت‌های جدید است.

آینده‌ی فریلنسرینگ

اگر روند در همان مسیر ادامه یابد، می‌توان انتظار داشت که جهان پر از افرادی باشد که مشغول فریلنسرینگ هستند. بر اساس گزارش اتحادیه آزادکاران، 77 درصد از فریلنسرها فکر می‌کنند که بهترین زندی در انتظار فریلنسرها است. به علاوه، منابع مختلف اظهار داشته‌اند كه تا سال 2024 ، 50٪ از نیروی كار آمریكا به صورت فریلنسرینگ کار خواهند کرد. چندین پیشرفت در ارتباطات، انتقال داده‌ها و به ویژه اندازه دستگاه وجود دارد که می‌تواند هر فضایی را به یک دفتر تبدیل کند. برخی از فریلنسرها حتی در حال تبدیل شدن به عشایر دیجیتال هستند ، زیرا انبوهی از گزینه‌های آنلاین وجود دارد که سفر و اقامت در خارج از کشور را به گزینه‌ی آسان‌تری تبدیل می‌کند.

چالش‌های فریلنسرینگ

اگرچه فریلنسرینگ در حال افزایش است، اما چالش‌هایی وجود دارد که جامعه فریلنسر برای زنده ماندن باید با آنها رو به رو شود :

مسئول همه‌ی امور، خود فریلنسرها هستند

در فریلنسرینگ ، برخلاف خیلی از مشاغل دیگر، تمام مسئولیت‌ها بر گردن خود فرد است. امور مربوط به حسابداری، بیمه و … توسط خود فرد باید انجام شود.

غیر از این، کم و زیاد شدن میزان درآمد فریلنسرها تقصیر هیچ کس دیگری جز خود فریلنسرها نیست. آن‌ها دلیل تغییر مقدار درآمدشان را باید در عملکرد خودشان پیدا کنند.

احتمالا اتفاقات پیش آمده و یا کم کاری و تنبلی خود فرد باعث تغییر میزان درآمد شده است.

میزان درآمد در فریلنسرینگ ثابت نیست

فریلنسرها با توجه به مقدار زحمتی که می‌کشند و تعداد پروژه‌ای که می‌گیرند، درآمد کسب می‌کنن. این نکته می‌تواند جنبه‌ی مثبت داشته باشد به شرطی که با بیش از حد توان کار کردن و یا کم‌کاری، این نکته را بر علیه کسب و کار خود قرار ندهیم.

خیلی از فریلنسرها برای کسب درآمد بیشتر، مقدار زمان زیادی را برای کار در نظر می‌گیرند و پروژه‌های بی‌شماری را قبول می‌کنند.

آن‌ها با این کار، تا مدتی از شرایط حاضر راضی هستند ولی بعد از گذشت زمان، حس می‌کنند که از زندگی دور افتاده‌اند و مدتی‌ست که استراحت و تفریح در برنامه‌شان نبوده است.

در این مواقع، احساس خستگی از کار می‌کنند و به قولی کار دل‌شان را می‌زند. از این گذشته، مطمئنا به دلیل کمبود وقت و نداشتن تمرکز، پروژه‌ها را با کیفیت مناسب تحویل نمی‌دهند و کارفرماهای ناراضی خود را روز به روز بیشتر می‌کنند. در نتیجه، تعداد کارفرماهای آن‌ها رو به نیستی سقوط می‌کند.

بعضی از فریلنسرها هم بر عکس دسته‌ی قبلی، به دلیل در دست داشتن زمان، بیشتر وقت‌شان را صرف تفریح و خوش‌گذرانی می‌کنند و بعد از مدتی می‌بینند تمام پس اندازها خرج شده و درآمدی هم ندارند.

اگر می‌خواهید بیشتر راجع به چالش‌ها و معایب فریلنسرینگ بدانید، کلیک کنید.

منبع : مقاله‌ی The Past, Present & Future Of Freelancing: Some Shocking Facts از سایت freelancer.com

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا