شغل پاره وقت دانشجویی | 3 شغل فریلنسری برای دوران دانشگاه

ریلنسینگ یکی از بهترینها در شغل اره وقت دانشجویی است.

متاسفانه، متاسفانه و باز هم متاسفانه دوران دانشجویی در ایران برای بسیاری از دانشجوها به بطالت می‌گذره. این قضیه فقط به یک بیکاری ساده منتهی نمی‌شه. افسردگی پنهان، سستی، عدم هدفمندی زندگی و خیلی چیزهای دیگه از برکات حضور دانشگاه برای خیلی از دانشجوهاست و ریشه‌شون رو بگردی می‌رسی دوباره به همین دوران بطالت دانشجویی!

بی‌شک یکی از راه‌های خلاصی از این گودال، رفتن سراغ کاریه که هم زمانمون رو پر می‌کنه، هم کمی به زندگیمون هدف می‌ده. شغل پاره وقت دانشجویی می‌تونه دقیقا همون چیزی باشه که خیلی‌هامون رو از این‌که هر روز بدون هدف با یه کوله‌پشتی بریم دانشگاه و برگردیم نجات بده. (این هم داخل پرانتز بگم که: دانشجو بودن و کلا تحصیل کردن برای خیلی‌ها خودش هدف اصلی زندگیشونه. من تو این وبلاگ بحثم با اون گروهی از دانشجوهای عزیزه که خودشونم می‌دونن دانشگاه براشون فقط یه سرگرمیه –حتی اجبار- نه هدف.)

ویژگی‌های شغل پاره وقت دانشجویی

شغل پاره وقت دانشجویی می‌تونه همون نظمی رو که زندگی ما کم داره بهمون بده. این‌که زمانمون رو چجوری مدیریت کنیم، با پولی که درمیاریم چیکار کنیم، همزمان هم به کار برسیم هم به درس و دانشگاه و … . اما مسئله‌ای که هست اینه‌که همیشه شغل‌های پاره وقت مناسب یک دانشجو نیستن. حالا چرا؟

  1. زمان زیادی که می‌گیرن: علی‌رغم اسمی که این مشاغل دارن، خیلی اوقا خیلی‌هاشون پاره وقت نیستن و تقریبا با زمانی که برای رفت‌وآمد باید بذاریم روزمون رو پر می‌کنن.
  2. درآمد نامعقول: قطعا هدف از رفتن سراغ شغل پاره وقت دانشجویی گذران زمان نیست. یه پولی هم باید باشه دیگه! نه؟ خیلی از مشاغل پاره وقت مقدار حقوقی که می‌دن خنده‌داره!
  3. مسافت طولانی از دانشگاه(یا خونه): این مورد تو شهرهای کلان خیلی‌خیلی مشهوده. دور بودن محل کار از خوابگاه _یا خونه یا دانشگاه_ واسه خودش معضلیه.
  4. نیاز به تخصص بالا و سابقه کاری: اینم که اصلا نیازی نیست چیزی بگم راجع‌بهش.

پس برای داشتن شغل پاره وقت دانشجویی یک‌سری از این موارد رو باید مورد بررسی قرار داد و به قدار به آب نزد. چون ممکنه به‌مرور مخرب باشه و همون زمان بطالتمون هم ازمون بگیره. یعنی یه‌جورایی از اینور مونده و از اونور رونده بشیم.

برای همین بهتره شغلی که انتخاب می‌کنیم چندتا از ویژگی‌هایی که نام می‌برم رو داشته باشه:

  1. نیاز به زمان کم: وقتی می‌گیم پاره وقت منظورمون هشت ساعت صبح یا مثلا شش ساعت بعدازظهر نیست. این که دیگه اسمش نمی‌شه نیمه‌وقت. پس باید بریم سراغ شغل پاره وقت دانشجویی که کمتر از حداکثر پنج ساعت زمانمون رو بگیره.
  2. در دسترس بودن: این‌که بخوایم هر روز سوار مترو و تاکسی بشیم و یک ساعت تو راه باشیم اصلا جالب نیست. پس باید حواسمون باشه، کاری که تنخاب می‌کنیم نیاز به طی کردن مسافت طولانی نداشته باشه.
  3. درآمد مرقون به صرفه: نمی‌گم بگردیم دنبال کاری که سرتاپامون رو طلا بگیرن. اما باید حداقل طوری باشه که به‌اندازه تلاشمون، مواجب دریافت کنیم.

چه شغلی؟

شغل پاره وقت دانشجویی اگر بخواد ویژگی‌هایی که نامبردم رو داشته باشه؛ باید تا درصد زیادی مربوط به مشاغل آنلاین باشه. چون مشاغل حضوری گزینه‌ی مسافت و زمان زیاد رو دارن. و همینطور خیلی‌هاشون درآمد نامعقول.  نمی‌خوام بگم تموم مشاغل آنلاین پول زیادی توشون هست. اما شما با یه کوچولو زرنگی می‌تونید یه خوبش رو انتخاب کنید و مشغولش بشید.

حالا منظورم از زرنگی برای پیدا کردن شغل پاره وقت دانشجویی چیه ؟ منظور اینه‌که تو مرحله اول توانایی‌ها و مهارت‌هاتون رو بسنجید، بعد ببینید کدوم مهارت رو که ندارید می‌تونید به سرعت به‌دست بیارید. و در نهایت این‌که کدوم یک از این‌مهارت‌ها زمان کم و درآمد مناسبی داره.

من برای این‌که کار شما رو یه کمی راحت کرده باشم و به‌قولی دو، سه پله بندازمتون بالا، اومدم یک‌سری از مشاغل فریلنسینگ که تو دوران دانشجویی می‌تونن کمک خرجتون باشن و حتی به مرور به درآمد اصلی‌تون تبدیل بشن، براتون لیست کردم که مرورش خالی از لطف نیست.

بریم ببینیم چه خبره؟

مشاغل فریلنسینگ دانشجویی

تو این قسمت از وبلاگ برای این‌که راحت‌تر شغل پاره وقت دانشجویی مناسب خودتون رو پیدا کنید، هر حرفه از فریلنسینگ رو با ویژگی‌های مثبت و منفیش آوردم که راحت‌تر بشه انتخاب کرد.

فریلنسر تایپیست

یه شغل پاره وقت دانشجویی که هم کاملا دردسترسه و هم نیاز حداقلی به مهارت و پیش‌نیاز سابقه‌ای داره، تایپ کردنه. اگر می‌خواید جامع و کامل راجع‌به این حرفه بدونید به مقاله مهارت فریلنسر تایپیست و مسیرهای پیوستن به فریلنسرهای حوزه تایپ سر بزنید.

فریلنسر تایپیست اگر بخوام ساده معرفیش کنم، کسیه که یه لپ‌تاپ –نه‌چندان گرون و خفن- به علاوه اینترنت نه‌چندان پرسرعت و خفن و محیطی نسبتا آروم برای کارش داره. مهارتی که برای تایپ کردن نیازه به مرور به‌دست میاد. اگر هم عجله دارید برای این‌که به سرعت بالایی در تایپ برسید می‌تونید به یک‌سری سایت‌ها که ازتون هر روز آزمون تایپ می‌گیرن سر بزنید و به‌مرور این تواناییتون رو بالا ببرید. مثل سایت‌های زیر:

Hindityping.info

Fast-typing.com

Typo.top

چه چیزی بهتر از یه شغل پاره وقت دانشجویی که ابزارش لپ‌تاپ و اینترنته و مکانش هرجا. خونه، دانشگاه، کتاب‌خونه، کافه و خیلی جاهای دیگه که به‌راحتی می‌تونید توش پروژه بگیرید و پول دربیارید. حواسمونم هست دیگه؟ همچنان دانشجو هم هستیم.

و اما ویژگی‌هاش:

ویژگی‌های مثبت:

  • هزینه اولیه پایین
  • دسترسی آسان
  • عدم نیاز به محیط تخصصی
  • عدم نیاز به مهارت بالا
  • سرعت یادگیری بالا برای همه گروه‌ها
  • سهولت گرفتن پروژه(بالا بودن درخواست تایپیست)

ویژگی‌های منفی:

  • طولانی بودن-وقت‌گیر بودن- برخی از پروژه‌های تایپ
  • تخصصی بودن برخی از پروژه‌ها
  • آسیب فیزیکی(دصورت رعایت نکردن بهداشت کار)

فریلنسر کپی تایپیست

این شغل پاره وقت دانشجویی بی‌شباهت به همون فریلنسر تایپیست نیست. اما اگر می‌خواید تخصصی تو یک زمینه از مشخص که برای تایپش مدام مجبور به نگاه کردن به کاغذ و مانیتور نیستید بهتره که وارد این حرفه بشید. تو این حرفه شما یه فایل صوتی رو گوش می‌دید و همزمان تایپ می‌کنید.

فقط مسئله‌ای که هست اینه‌که این نحوه از تایپ نیاز به کمی مهارت بالاتری داره. برای همین پیشنهاد می‌کنیم بعد از مدتی که تو حرفه تایپ پیشرفت کردید برای تغییر شغل پاره وقت دانشجویی برید سراغ کپی‌تاپیست.

ویژگی‌های مثبت:

  • دسترسی آسان
  • عدم نیاز به محیط تخصصی
  • سرعت یادگیری بالا برای همه گروه‌ها
  • سهولت گرفتن پروژه(بالا بودن درخواست تایپیست)

ویژگی‌های منفی:

  • نیاز به مهارت نسبتا بالا
  • نیاز به پدال تایپ
  • آسیب فیزیکی(در صورت رعایت نکردن بهداشت کار)

فریلنسر نویسنده(حوزه تولید محتوا)

یکی دیگه از گزینه‌های شغل پاره وقت دانشجویی نویسنده‌گیه. برای وارد شدن تو این حوزه شما باید تا حدودی با مسائل سئو و وبلاگ‌نویسی آشنا بشید. اما اوایل می‌تونید با گرفتن پروژه‌های آسون شروع کنید و به مرور مهارتتون رو بالا ببرید.

اگر کامل می‌خواید با این حرفه آشنا بشید برید سراغ مقاله فریلنسر نویسنده درغیر این صورت بریم سراغ ویژگی‌های فریلنسرهای نویسنده:

وقتشه که بخونی : مقاله فریلنسر نویسنده

ویژگی‌های مثبت:

  • دسترسی آسان به پروژه
  • هزینه اولیه پایین
  • عدم نیاز به مکان تخصصی
  • مطرح نبودن سرعت تایپ(تو پروژه‌های غیر فوری)
  • درآمد تصاعدی(درصورت کسب مهارت سئو

ویژگی‌های منفی:

  • نیاز به تخصص در بلند مدت
  • نیاز به تخصص در برخی پروژه‌ها
  • زمان جستوجو زیاد برای بعضی‌ از موضوع‌ها

کلام آخر

خلاصه این‌که بیکار نشینید و مشغول یه پروژه‌ای بشید که وقتتون رو پر کنه. من تو آینده‌ای زود میام و کلی شغل پاره وقت دانشجویی دیگه به این لیست اضافه می‌کنم. شما هم اگر دوست دارید یک‌سری به لینک‌هایی که دادیم بزنید. خالی از لطف نیست. همین.

مُخ‌لص

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا