بازاریابی اپلیکیشن موبایل چیست | 9 مرحله برای ساخت استراتژی آن
توسط: پریا میرزائی
- 14 مهر 1401
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 997 نمایش
در این مقاله، به موضوعی مهم و امروزی خواهیم پرداخت. موضوعی که برای پیشرفت در دنیای تکنولوژی باید به طور ویژهای مورد توجه قرار گیرد. بازاریابی اپلیکیشن موبایل یا هم موبایل اپ مارکتینگ.
بیایید در ابتدا راجع به چیستی بازاریابی اپلیکیشن موبایل صحبت کنیم و سپس راههای این شیوهی بازاریابی را بررسی کنیم و در نهایت، نکات مهم در این زمینه را با یکدیگر مرور کنیم.
بازاریابی اپلیکیشن موبایل چیست؟
بازاریابی اپلیکیشن موبایل (Mobile App Marketing) یک استراتژی بازاریابی است که هدف آن تبلیغ یک اپلیکیشن، جذب کاربران و افزایش تعداد دانلود اپلیکیشن است. این نوع از بازاریابی به تاکتیکهای مورد استفاده برای جذب کاربران و ایجاد علاقه به برنامه شما اشاره دارد.
به عبارت دیگر، بازاریابی اپلیکیشن موبایل به معنای هدایت کاربران در قیف تبدیل – از لحظهای که برای اولین بار در مورد برنامهی شما میشنوند تا لحظهای که آن را دانلود میکنند – میباشد.
اما این سفر زمانی پایان نمییابد که کاربران برنامهی شما را دانلود کنند. هنگامی که آنها مشتری شما شدند، باید رابطه خود را با آنها تقویت کنید تا حفظ آنها در اپلیکیشن خود را افزایش دهید و آنها را به طرفداران برندی که روی آن کار میکنید، تبدیل کنید.
یک استراتژی بازاریابی اپلیکیشن موبایل شما را قادر میسازد که دقیقاً این کار را انجام دهید: برنامهی خود را تبلیغ کنید، مردم را وادار به دانلود آن کنید و در عین حال ارزش برنامهی خود را افزایش دهید.
بازاریابی اپلیکیشن موبایل تکنیکهای مشترک زیادی با بازاریابی سنتی دارد. با این تفاوت که به طور خاص به سمت کاربران اپلیکیشنهای موبایلی هدایت میشود. همچنین برای اطمینان از این که استراتژی شما در مسیر درستی قرار گرفته است یا نه، نیاز به آگاهی از آخرین روندهای برنامه دارد.
چرا بازاریابی اپلیکیشن موبایل مهم است؟
از استارتآپها گرفته تا شرکتهای بزرگ، به نظر میرسد که تقریباً هر کسب و کاری یک برنامه توسعه داده است. آن گونه که مطالعات و تحقیقات نشان میدهند، بازار جهانی توسعه اپلیکیشن در سال 2019 به 154 میلیارد دلار رسید و انتظار میرود که در سالهای آینده به طور تصاعدی رشد کند.
با چنین بازار اپلیکیشن پرطرفداری، اگر میخواهید بعد از توسعه دادن برنامهی خود به کاربران دسترسی بیشتری پیدا کنید و آنها را وادار کنید برنامههای شما را از بین بسیاری از اپلیکیشنهای موجود دانلود کنند، باید روی تبلیغ اپلیکیشن خود سرمایهگذاری کنید. این عمل، نیازمند ایجاد استراتژیهای با پایه و اساس و پیروی از آنها است.
استراتژیهای ارتقای بازاریابی اپلیکیشن موبایل، این موارد را به ارمغان میآورند:
افزایش آگاهی نسبت به محصول شما و شناخت بیشتر آن
افزایش درآمد شما در نتیجهی شناختهتر شدن
تعامل بیشتر با مشتری و جذب بیشتر آنها
حفظ مشتری بیشتر و تبدیل آنها به طرفداران برند خود
حال که اهمیت استراتژی بازاریابی اپلیکیشن موبایل را بیش از پیش درک کردهایم، این سوال پیش میآید که چگونه میتوانیم اپلیکیشن موبایل خود را به طور موثر تبلیغ کنیم؟ و چگونه میتوانیم یک برنامه را بازاریابی کنیم و به اهداف خود برسیم؟
ایجاد و اجرای یک استراتژی موفق بازاریابی اپلیکیشن موبایل نیازمند تحقیق و آماده سازی عمیق است.
۹ مرحله برای ساخت استراتژی بازاریابی اپلیکیشن موبایل
مواردی که در این بخش به آنها میپردازیم، مراحلی هستند که شما با طی کردنشان میتوانید سریعتر به اهداف خود در ساخت استراتژی بازاریابی اپلیکیشن موبایل برسید.
1. تحقیقات بازار انجام دهید
تحقیقات بازار و تجزیه و تحلیل رقبا نقشی کلیدی در بازاریابی اپلیکیشن موبایل و همچنین کمپینهای تبلیغاتی این برنامهها دارند. این تحقیق، دادههای ارزشمندی را ارائه میدهد که به راهنمایی شما در مراحل توسعه و ارتقاء کمک میکند.
قبل از اینکه شروع به سرمایه گذاری پول خود در توسعه یک اپلیکیشن کنید، باید بازار هدف خود را بررسی کنید.
انجام تحقیقات بازار به شما کمک میکند تا موارد زیر را تعریف کنید:
مخاطبان شما چه کسانی هستند؟
چرا آنها به برنامه شما علاقهمند هستند؟ رقبای برتر شما چه کسانی هستند؟ چه تفاوتهایی بین اپلیکیشن شما و بقیه رقبا است؟ نقاط برتر اپلیکیشن شما و ارزشهای افزودهی آن چیست؟
پاسخ دادن به سؤالات بالا به شما کمک میکند تا ارزش پیشنهادی کلیدی برنامه خود را مشخص کنید و همچنین تعیین کنید که هدف آن برای کاربران چیست.
هدف برنامه شما و ارزشی که ارائه میدهد باید برای کاربرانی که آن را دانلود میکنند، مشخص باشد. در این مرحله، یکی از دو چیز را متوجه خواهید شد: برنامه شما یا شانس واقعی برای پیشرفت دارد یا این که ایده شما برای قرار گرفتن در بازار برنامهها آماده نیست. سپس میتوانید استراتژی خود را با توجه به بینشهای جمع آوری شده در مرحله تحقیقات بازار، ایجاد کنید.
این مرحله به شما کمک میکند تا بازار هدف خود را تعریف کنید، تعیین کنید چگونه میتوانید برنامه خود را متفاوت از رقبای خود قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که سرمایه گذاری شما قابل اجرا است.
2. پرسونای کاربر ایجاد کنید
اکنون که میدانید مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند و مشکلات و در مقابل، علایق آنها چیست، قدم بعدی ایجاد پرسونای کاربر است.
ایجاد پرسونای کاربر به این معناست که مخاطبان خود را بر اساس علایق، سن، جنسیت، نیازها و سایر عوامل به چند گروه تقسیم کنید. سپس، شخصیتهای تخیلی را بر اساس اطلاعاتی که در اختیار دارید، میسازید تا این موضوع به شما در درک بهتر مخاطبانتان کمک کند.
این شخصیتهای خیالیای که در هر گروه قرار میگیرند، مسیر شما را برای رفع نیاز آنها هدفمندتر میسازد.
بنابراین، این دادهها برای حصول اطمینان از رفع نیازها و مشکلات مخاطبان هدف و ارائه اطلاعات مورد نظر آنها ضروری است.
برای ایجاد پرسونای کاربر، مراحل زیر را دنبال کنید:
دادههای مربوط به مخاطبان هدف خود را جمع آوری کنید.
بر اساس دادههای جمع آوری شده، الگوهای رفتاری را شناسایی کنید.
نیازهای مشترک بین مخاطبان خود را شناسایی کنید.
کشف کنید که چه نوع محتوایی با مخاطبان شما طنینانداز میشود.
پلتفرمهای رسانههای اجتماعی را که مخاطبان ترجیح میدهند در آن فعالیت داشته باشند را بشناسید و در آنها حضور پررنگ داشته باشید.
مشخص کنید که آن ها اندروید یا iOS را ترجیح میدهند.
کسب اطلاعاتی که در این بخش گفته شد، به راهنمایی استراتژی بازاریابی اپلیکیشن موبایل شما کمک میکند و همچنین باعث میشود که شما بتوانید تبلیغات را مطابق با نیازها و علایق بازار هدف خود انجام دهید.
3. یک وب سایت بسازید
زمانی که به بازاریابی اپلیکیشن موبایل فکر میکنید، ساخت یک وب سایت باید در بالای لیست اولویتهای شما باشد. در حالت ایدهآل، حتی قبل از شروع توسعه برنامه خود، باید شروع به ساخت یک وب سایت کنید.
چرا؟
زیرا این کار به کاربران این فرصت را میدهد که در مورد برنامهی شما بشنوند. استراتژی بازاریابی اپلیکیشن موبایل شما میتواند قبل از اینکه برنامه شما حتی برای دانلود آماده شود، شروع شود.
یک وب سایت جذاب و بهینه بسازید که اطلاعات مفیدی را در اختیار مخاطبان هدف شما قرار میدهد و ویژگیها و مزایای برنامه شما را برای آنها مشخص میکند.
از تصاویری جذاب، با کیفیت بالا، مختصر و ویدیوهایی برای جلب توجه کاربران از همان ابتدا استفاده کنید.
وبسایتهای کند با طراحی غیرجذاب و UX ضعیف، احتمال جذب مخاطبان را به شدت کاهش میدهند. بنابراین مطمئن شوید که بهترین شیوههای طراحی وب را برای ایجاد وبسایتی که مخاطب و کاربر را جذب و تبدیل میکند، دنبال کنید.
از وب سایت خود برای انتشار اخبار در مورد نام تجاری خود و ایجاد هیجان برای راه اندازی برنامه خود استفاده کنید.
4. یک صفحه فرود ایجاد کنید
یکی دیگر از مراحل ساخت استراتژی بازاریابی اپلیکیشن موبایل ، ایجاد کردن یک صفحه فرود است. صفحه فرود نمایی از برنامه شما است و در آن باید اطلاعاتی درباره محصول شما وجود داشته باشد تا در اختیار کاربران قرار گیرد. صفحه فرود برنامه شما باید آموزنده و از نظر بصری جذاب باشد تا بتواند نگاهی اجمالی به تجربه برنامه در اختیار کاربران بگذارد. سعی داشته باشید که از پاراگرافهای طولانی اجتناب کنید و با استفاده از جملات کوتاه برای سازماندهی اطلاعات، اطمینان حاصل کنید که کپی قابل مشاهده است.
مطمئن شوید که صفحه فرود شامل پیوندهایی به برنامه شما در فروشگاه App و Google Store باشد. شامل اسکرینشاتهای برنامه و CTA هایی که مستقیماً به گزینه دانلود لینک میشوند.
مهمتر از همه، صفحه فرود برنامه خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید تا در SERP رتبه بالاتری داشته باشد و دیده شود.
5. یک وبلاگ راه اندازی کنید
در اسرع وقت وبلاگ نویسی در مورد برنامه خود را برای ایجاد اعتبار در دامنه خود شروع کنید. در مورد کلمات کلیدی و موضوعات مرتبط که بازدیدکنندگان شما علاقهمند به خواندن آن هستند، تحقیق کنید و به سوالات خود پاسخ دهید.
در صورت امکان، حتی قبل از ایجاد برنامه، کار روی وب سایت خود را شروع کنید.
شما می توانید از طریق وبلاگ نویسی، آگاهی از نام تجاری خود را ایجاد کنید و اطلاعات مربوط به ویژگیهای برنامه را به اشتراک بگذارید. وبلاگ های آموزشی با کیفیت بالا به شما کمک میکند تا بین مخاطبان خود اعتماد ایجاد کنید و به عنوان یک متخصص در جایگاه خود دیده شوید. میتوانید محتوای وبلاگ خود را از طریق ایمیل یا رسانههای اجتماعی نیز به اشتراک بگذارید.
مهم است که به طور منظم وبلاگ داشته باشید و روی نویسندگان با کیفیت سرمایه گذاری کنید. یک برنامه وبلاگ نویسی، به عنوان مثال، یک وبلاگ در هفته تنظیم کنید و برای اطمینان از ثبات، به آن پایبند باشید.
6. حضور پررنگی در رسانههای اجتماعی داشته باشید
امروزه بزرگترین اجتماع مردم جهان در رسانههای اجتماعی آنلاین است و شما میتوانید به راحتی جامعه هدف خود را در این پلتفرمها پیدا کنید. حضور و دیده شدن در رسانههای اجتماعی باید بخشی جدایی ناپذیر از استراتژی بازاریابی اپلیکیشن موبایل شما باشد زیرا میتوانید از حضور خود در رسانههای اجتماعی برای شناخت بهتر مخاطبان و افزایش دیده شدن برنامهتان استفاده کنید.
دریابید که بازار هدف شما کدام پلتفرمهای رسانه اجتماعی را ترجیح میدهد و در هر کدام حساب کاربری ایجاد کنید و فعالیت خود را ارائه دهید.
گفتگوهای واقعی را با مخاطبان خود شروع کنید، با آنها تعاملات زیادی برقرار کنید، ببینید چه چیزی را پست میکنند و محتوای تولید شده توسط کاربر را دوباره به اشتراک بگذارید. تبلیغات در این پلتفرمها را جدی بگیرید. مطمئن شوید که به طور منظم پست میکنید تا دنبال کنندگان را علاقهمند و پیگیر نگه دارید.
7. از بازاریابی ایمیلی استفاده کنید
یک لیست ایمیل با مخاطبهایی که به برنامه شما علاقهمند هستند، جمع آوری کنید و شروع به ارسال به روز رسانی مشترکین کنید. میتوانید از یک خبرنامه برای به اشتراک گذاشتن چیزهای جدید با برنامه خود، ارائه مزایای محصول خود و بهروزرسانی کاربران در مورد پیشنهادهای تبلیغاتی استفاده کنید.
یک کمپین بازاریابی ایمیلی میتواند به شما کمک کند تا میزان حفظ مشتری خود را افزایش دهید و همچنین راهی عالی برای ایجاد ارتباط با مخاطبان و پاداش دادن به مشتریان وفادار با تخفیف یا مزایای دیگر است.
8. محتوای ویدیویی ایجاد کنید
محتوای ویدیویی روشی بسیار موثر برای جلب توجه مخاطبان شماست. ویدیوهای کوتاه و جذاب که در آن، اپلیکیشن خود و ویژگیهای آن را به نمایش میگذارید، میتواند به کاربران کمک کند تا با برند شما بیش از پیش آشنا شوند.
میتوانید محتوای ویدیویی را در حسابهای رسانههای اجتماعی خود مانند فیس بوک و اینستاگرام دوباره به اشتراک بگذارید. (البته اگر دسترسی ما به فیس بوک و اینستاگرام و … غیر ممکن نشده باشد.)
9. بهینه سازی برای فروشگاه های App
همان گونه که وب سایت شما برای رتبه بالاتر در نتایج جستجو به بهینه سازی نیاز دارد، برنامهها و اپلیکیشنهای شما هم باید برای فروشگاههای مخصوص خود بهینه شوند. اپلیکیشنها در دو فروشگاه بزرگ برنامه در جهان نمایش داده میشوند: Google Play Store و Apple App Store.
بهینهسازی برای فروشگاه برنامه باعث افزایش دید برنامه شما در این فروشگاهها میشود تا برنامه شما در نتایج جستجو بالاتر ظاهر شود. درست مانند وبسایتها و SERP، بهینهسازی برای فروشگاه به برنامه شما کمک میکند تا در میان میلیونها برنامه دیگر که ممکن است مشابه اپلیکیشن شما باشند، متمایز شود.
در آپدیتهای بعدی این مقاله، نکات بیشتری را برای ساخت استراتژی بازاریابی اپلیکیشن موبایل اضافه خواهیم کرد.
این مقاله با الهامگیری از مقالهی Mobile App Marketing Strategy: A Guide To Market Your App نوشته شده است.
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (58)
- سبک زندگی (5)
- کافه کاخُن (16)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
متن بیو برای کسب و کار فریلنسرها چرا و چقدر مهم است؟
29 خرداد 1402اخطارهای فریلنسری | 11 هشدار برای فریلنسرها
21 خرداد 1402
ارسال یک پاسخ