بازاریابی در توییتر چگونه است| به همراه 5 نکته آموزشی

توییتر یکی از فضاهای اجتماعی پرطرفدار به حساب می‌آید که امروزه مانند خیلی دیگر از سوشال مدیاهای مرسوم، به پلتفرمی برای بازاریابی هم تبدیل شده است. در این مقاله قصد دارم راجع به بازاریابی در توییتر بیشتر صحبت کنم و نکاتی برای کسب و کارهای مختلفی که قصد بازاریابی در توییتر دارند و خواهان فعالیت بیشتری در این شبکه اجتماعی هستند را مرور کنم.

اگر به دنبال کسب اطلاعات در حیطه‌ی مسیرهای کسب درآمد هستید و به یادگیری نحوه‌ی بازاریابی در توییتر علاقه دارید، تا پایان این مقاله همراه من باشید.

مختصر توضیحی راجع به توییتر

همانطور که کمی پیش گفتم، توییتر یک شبکه اجتماعی پر مخاطب است که در سال 2006 راه اندازی شد و امروز حدود 100 میلیون کاربر را در خود مشغول کرده است به طوری که روزانه حدود 500 میلیون توییت در آن منتشر می‌شود که در حال حاضر، تنها توییت‌های فان و سرگرمی و حتی سیاسی در آن نمی‌بینیم بلکه در کنار این‌ها شاهد کاربرانی هستیم که مشغول بازاریابی در توییتر هستند.

در همان سال 2006، Jack Dorsey (جک دورسی) که یکی از بنیان‌گذاران توییتر است، ایده‌ای در سر داشت. ایده و قصد او این بوده است که یک پلتفرم ارتباطی مبتنی بر پیامک را راه اندازی کند تا افراد مختلف با به نمایش گذاشتن وضعیت خود (status  ) از همدیگر مطلع شوند. بنابراین، ایده‌ی توئیتر در ابتدا یک پلتفرم پیام رسان بوده است.

این ایده وجود داشت اما زمانی که جک دورسی به همراه یکی دیگر از بنیان‌گذاران به نام Evan Williams (ایوان ویلیام) جلساتی برقرار کردند و طوفان فکری شکل گرفت، ایده‌ی آن‌ها تکامل بیشتری یافت.

هدف این روزهای توییتر این است که در آن، محتواهایی تولید شوند که بسیار قابل مشاهده و قابل بازنشر در دنیای مدرن امروز هستند.

شبکه اجتماعی توییتر در 10 سال اخیر رشد تصاعدی و فوق‌العاده‌ای داشته است. کاربران این شبکه اجتماعی در تلاش هستند تا سریعا اطلاعاتی را به زبان عامیانه منتشر کنند تا تعداد افراد زیادی آن‌ها را مشاهده کنند. این اطلاعات همیشه جدی نیستند. از ساده‌ترین و روزمره‌ترین اخبار تا اطلاعاتی که نیاز به تفکر دارند در توییتر وجود دارد.  البته بازاریابی در توییتر هم از موضوعاتی است که این روزها تعداد زیادی از کاربران از این طریق فعالیت خود را عرضه می‌کنند.

توییت‌ها (محتواهایی که کاربران توییتر منتشر می‌کنند) آنی هستند و طی چند ثانیه منتشر می‌شوند. شاید یکی از دلایلی که تعداد توییت‌ها زیاد است، سریع بودن روند انتشار آن‌ها باشد.

در آخر، باز هم می‌شود توییت‌ها را به عنوان پیامک در نظر بگیریم با این تفاوت که آن پیام به جای ارسال و نمایش داده شدن به یک نفر، می‌تواند به همه‌ی افراد جهان نمایش داده شود.

چگونگی بازاریابی در توییتر

شبکه اجتماعی توییتر علاوه بر این که برای انتشار اتفاقات روزمره، اطلاعات مختلف و … مناسب است، امروزه با گسترش کسب و کارهای آنلاین، تبدیل به پلتفرمی برای بازاریابی شده است.

استراتژی بازاریابی در توییتر طرحی است که حول محور ایجاد، انتشار و توزیع محتوا برای شخصیت‌های خریداران، مخاطبان و دنبال‌کنندگان شما از طریق پلتفرم رسانه‌های اجتماعی متمرکز است.

هدف استراتژی بازاریابی در توییتر، جذب دنبال کننده‌ها و سر نخ‌های جدید، افزایش نرخ تبدیل مخاطب به مشتری، بهبود شناخت برند و در نهایت، افزایش فروش است.

یکی از مواردی که برای ایجاد یک استراتژی بازاریابی در توییتر لازم و ضروری است، آن است که همان مراحلی که برای ایجاد استراتژی بازاریابی در رسانه‌های اجتماعی دیگر انجام می‌دادید را دنبال کنید.

برای مثال، درباره‌ی شخصیت‌ها و مخاطب‌ها (مشتری‌های فرضی و احتمالی خود) تحقیق و بررسی انجام دهید.

محتوای منحصر به فرد و جذب کننده‌ای تولید کنید.

برنامه‌ی سازماندهی شده‌ای را برای انتشار پست‌های خود در نظر بگیرید و به آن پایبند باشید.

تاثیری که بر مخاطب‌ها گذاشته‌اید و نتایجی که به دست آورده‌اید را تجزیه و تحلیل کنید.

مزایای بازاریابی در توییتر | چه چیزی توییتر را منحصر به فرد می‌کند؟

قبل از اقدام به بازاریابی در توییتر، شما باید در نظر بگیرید که این پلتفرم چه برتری‌هایی نسبت به سایر پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی دارد. با داشتن آگاهی نسبت به مزایا و معایب این فضاها می‌توانید انتخاب درست‌تری داشته باشید.

توییتر می‌تواند دامنه دسترسی شما به افراد را افزایش دهد زیرا امروزه تعداد افراد زیادی در این شبکه اجتماعی مشغول فعالیت هستند. علاوه بر این، به شما و کسب و کارتان کمک می‌کند تا هر محتوایی راجع به برند خود را در مدت چند ثانیه به اشتراک بگذارید و آن را در معرض دید خیلی از افراد قرار دهید.

توییتر برای استفاده‌ی کاربران رایگان است و برای حضور و فعالیت در این شبکه اجتماعی نیاز به پرداخت وجود ندارد. بازاریابی در توییتر به شما این امکان را می‌دهد که خدمات و پشتیبانی سریع به مشتری‌های خود را ارائه دهید و هم‌چنین، به عنوان یک ابزار موتور جست و جو برای شما کار می‌کند تا رقبای خود در کسب و کارتان و محتوایی که تولید می‌کنند را بررسی کنید و ببینید که از چه تاکتیک‌هایی استفاده می‌کنند.

بازاریابی در توییتر به مشتری‌ها و کارفرماهای احتمالی شما کمک می‌کند راهی برای یافتن و کسب اطلاعات درباره‌ی شما و کسب و کارتان پیش رو داشته باشند. در واقع توییتر می‌تواند به عنوان یک ابزار موتور جست و جو در این زمینه عمل کند.

هم‌چنین، بازاریابی در توییتر به شما این امکان را می‌دهد که با دنبال کنندگان خود از طریق صحبت کردن ارتباط برقرار کنید، آخرین ب ‌روز رسانی‌های شرکت خود را به اشتراک بگذارید و مخاطبان، مشتریان و کارفرمایان خود را مورد خطاب قرار دهید.

حال که اندک اطلاعاتی راجع به پلتفرم و شبکه اجتماعی توییتر، بازاریابی در توییتر و مزایای بازاریابی در توییتر پرداختیم، خوب است روش‌های استفاده از این فضای اجتماعی برای کسب و کار را هم مورد بررسی قرار دهیم.

روش‌های بازاریابی در توییتر و استفاده از این پلتفرم برای کسب و کارها

رعایت نکاتی که در این قسمت خواهم گفت، به شما کمک می‌کند تا نرخ تبدیل بیزینس خود را بالاتر ببرید (تبدیل مخاطب‌ها به مشتری/کارفرما)، روابط پایدار و نزدیکی با دنبال‌کنندگان خود شکل دهید و در ذهن‌ها بیشتر ماندگار شوید، آگاهی از برند بیزینس خود را بهبود ببخشید و … .

در همان حالی که هدف بازاریابی در توییتر را در ذهن خود مرور می‌کنید و استفاده از این شبکه اجتماعی برای کسب و کار خود را شروع کرده‌اید، مراحل و روش‌هایی وجود دارد که می‌توانید با طی کردن آن‌ها به درجه‌ای برسید که نسبت به دستیابی به مخاطبان هدف و نهایی خود اطمینان کامل حاصل کنید.

در ادامه‌ی این مقاله به برخی از این راه‌ها اشاره خواهم کرد که بسته به اهداف کسب و کارتان، اندازه‌ی شرکت و صنعت شما و … ممکن است لازم بدانید که برخی از آن‌ها را عملی کنید و بعضی‌ها را خیر. بنابراین، مراحلی که ذکر خواهم کرد را بر اساس نیازها و اهداف کسب و کار خودتان تنظیم و طی کنید.

پروفایل توییتر خود را سفارشی و برند کنید

وقتی یک شخص با نمایه توییتر شما مواجه می‌شود و آن را برانداز می‌کند، باید در همان نگاه اول به طور خودکار متوجه شود که این نمایه به شرکت شما تعلق دارد. برای این که مخاطب‌های شما (که ممکن است مشتری‌ها و کارفرماهای احتمالی شما در آینده باشند) به راحتی با دیدن نمایه‌ی شما ذهن‌شان به سمت کسب و کارتان روانه شود، باید سعی کنید نمایه توییتر خود را با نشانه‌هایی از خود مانند لوگو، رنگ‌های تجاری‌تان و هر المانی که یادآور شما باشد، سفارشی کنید.

با این کار، برای مخاطب‌ها قابل تشخیص و به یاد ماندنی می‌شوید و رفته رفته در مسیر برندسازی به درجات مطلوبی خواهید رسید.

برای سفارشی‌سازی نیاز است که چند قسمت را در نظر بگیرید.

Handle: در اینجا منظور ما همان نام کاربری شما است که می‌تواند شامل نام شرکت شما باشد تا دنبال کنندگان، مشتریان و طرفداران شما بتوانند به راحتی شما را در پلتفرم توییتر جست و جو و پیدا کنند. برای مثال، نام کاربری ما در توییتر @kakhon_com است. بنابراین اگر فردی کسب و کار ما را بشناسد و در توییتر به دنبال پروفایل ما بگردد، می‌تواند با جست و جوی این نام کاربری ما را پیدا کند.

Header: هدر پروفایل توییتر شما تصویر پس زمینه شماست. ممکن است انتخاب شما این باشد که یک تصویر منحصر به فرد برای هدر نمایه‌ی خود طراحی کنید یا از لوگوی شرکت یا هر تصویر دیگری بهره بگیرید.

Profile picture: تصویر نمایه توییتر شما یا همان تصویر پروفایل شما نشان دهنده هر حرکت، تعامل، پست و توییت شرکت شما در پلتفرم است. این تصویری است که بالای بیو شما قرار دارد و ممکن است تصویری از لوگو، حروف اول شرکت یا تصویری از مدیر عامل شرکت شما را در بر گیرد.

bio: یک بیو توییتر خلاصه‌ای از آن کاری است که انجام می‌دهید و مامور آن هستید، هم‌چنین می‌تواند توضیحی راجع به تیم شما یا مطلب طنز و جذابی باشد که به افرادی که به پیج شما گریزی می‌زنند، اطلاعاتی کلی جهت آگاهی و آشنایی بیشتر ارائه دهد. بیو در نمایه‌ی هر شرکت یا شخصی باید در 160 کاراکتر یا کمتر باشد.

Website URL: در زیر تصویر نمایه و بیوگرافی شما، قسمتی وجود دارد که می‌توانید URL خود را برای هدایت مخاطبان به وب سایت خود به طور مستقیم وارد کنید.

Birthday: در همان قسمت URL خود، می‌توانید تاریخ تولد شرکت خود را درج کنید – یا روز تاسیس شرکت – تا مخاطبان شما کسب و کار شما را در سطح شخصی‌تری بشناسند.

لیست‌های توییتر ایجاد کنید

ایجاد فهرست توییتر قابلیتی است که هر کاربری توانایی استفاده از آن و مشاهده‌ی آن را دارد. این فهرست یا همان لیست، یک گروه سازمان یافته از حساب‌های مختلف توییتر است که هر فردی انتخاب می‌کند و آن را در دسته‌های خاصی قرار می‌دهد. وقتی یکی از این لیست‌های توییتر را باز می‌کنید، فقط توییت‌های بارگذاری شده توسط حساب‌هایی که در آن لیست موجود هستند را مشاهده می‌کنید.

به عنوان مثال شما می‌توانید با توجه به نوع کسب و کار خود، حساب‌هایی مانند مخاطبان هدف خود، رقبایی که در زمینه‌ی کسب و کار دارید، حساب‌هایی که برای کسب و کار شما الهام‌ بخش هستند و … را در این لیست قرار دهید.

اگر قصد دارید زمانی که در توییتر در حال گشت و گذار و فعالیت هستید را به پیگیری حساب‌های خاصی بگذرانید، این امکان توییتر (ایجاد لیست) می‌تواند بسیار کارآمد باشد زیرا علاوه بر هدایت کردن شما به سمت هدف معینی که دارید، باعث می‌شود به راحتی بتوانید از پست‌هایی که منتشر می‌کنند، تعاملاتی که دارند، محتواهایی که بارگذاری می‌کنند و … باخبر شوید و آن‌ها را بررسی کنید.

یک چت توییتر را میزبانی کنید

یکی از امکانات توییتر این است که شما می‌توانید یک چت توییتر را برنامه‌ریزی کنید و میزبان آن شوید و درباره‌ی یک موضوع در آن بحث کنید. این کار باعث می‌شود که شما دنبال‌کنندگان خود را درگیر کنید، درباره‌ی یک موضوع صدای خود را به افراد بیشتری برسانید، یک جامعه‌ای خاص از افراد را تشکیل دهید و از مخاطبان خود بخواهید که درباره‌ی موضوعی که روی آن در حال کار هستید، نظر بدهند.

برای این که میزبان یک توییت چت باشید، باید در ابتدا موضوع خاصی را در ذهن داشته باشید و آن را نهایی کنید، تاریخ و زمان مشخص برگزاری چت را تعیین کنید و یک هشتگ مرتبط برای آن ایجاد کنید. شما می‌توانید این اطلاعات را در یک توییت، در وب‌سایت شخصی یا وب‌سایت شرکت، در بیو توییتر و هرجای دیگری که قابلیت در معرض دید قرار دادن را دارد، قرار دهید و با مخاطبین خود آن را به اشتراک بگذارید تا این جامعه گسترده‌تر بشود. این کار یکی از راه‌هایی است که با انجامش می‌توانید قدم بزرگ و مهمی در مسیر بازاریابی در توییتر بردارید.

هر فردی که بخواهد در چت توییتر شرکت کند باید بتواند تمامی پاسخ‌ها، سوالات و نظرات مربوط به موضوعی که انتخاب شده است را با جست و جوی هشتگ منحصر به فردی که دارد، مشاهده کند و هم‌چنین نظرات و افکار خود را با افزودن هشتگ به توییت‌های خود به اشتراک بگذارد.

یکی از مزایای چت‌های توییتر در مسیر بازاریابی در توییتر این است که باعث می‌شود تعامل افراد مختلف در نمایه‌ی شما ترویج بیشتری پیدا کند مردم بیش از پیش راجع به برند شما بحث و گفت و گو کنند. هم‌چنین، تجربه‌ی شخصی‌تری بین دنبال‌کنندگان شما و کسب و کاری که دارید، ایجاد می‌کند.

در توییتر تبلیغ کنید

در کنار همه‌ی مواردی که گفته شد، بازاریابی در توییتر نیازمند تبلیغات هم هست. تبلیغات از طریق توییتر راهی بسیار عالی برای دستیابی شما به مخاطب‌هایتان است. شما با تبلیغات به کسب و کارتان این امکان را می‌دهید که بیشتر دیده شود زیرا از این طریق، توییت‌های شما به راحتی توسط هزاران نفر قابل کشف می‌شوند و به شما کمک می‌کند نفوذ افراد به سمت برند خود را بالاتر ببرید.

توییت‌های تبلیغاتی باعث می‌شوند توییت‌های شما در جریان‌های توییتر یا نتایج جستجوی کاربران خاص ظاهر شوند. این یک گزینه عالی برای هر کسی است که به دنبال جذب افراد بیشتری در یک صفحه وب است.

ترافیک را به وب سایت خود هدایت کنید

یکی دیگر از امکاناتی که می‌توانید جهت بازاریابی در توییتر از آن بهره بگیرید، این است که ترافیک افراد دنبال کننده در توییتر را به سمت وب‌سایت خود روانه کنید. برای این کار، نیازمند این هستید که URL وب‌سایت کسب و کارتان را در نمایه‌ی توییترقرار دهید و هم‌چنین در توییت‌ها خود، پیوندهایی را به صفحات وب و وبلاگ‌های سایت مورد نظر اضافه کنید. این کار به بازاریابی در توییتر برای کسب و کار شما کمک می‌کند تا با افزایشی در نرخ تبدیل و فروش مواجه شوید.

در ادامه چند راه برای هدایت ترافیک به وب‌سایت خود را ذکر خواهم گفت.   

راه‌هایی برای هدایت ترافیک به وب‌سایت

آدرس وب‌سایت کسب و کارتان را در قسمت بیو نمایه توییتر خود اضافه کنید.

لینک‌های وب‌سایت کسب و کارتان را در توییت‌هایی که بارگذاری می‌کنید، قرار دهید.

هر یک از محتواهایی که شامل پیوندهای مستقیمی به وب‌سایت و یا وبلاگ‌هایی است که دیگران به اشتراک گذاشته‌اند را ریتوییت کنید.

تبلیغات توییتر را طوری تنظیم کنید که مخاطبان را به یک صفحه فرود (Landing page)  خاص در سایت شما هدایت کند.

در به روز رسانی‌های بعدی قصد دارم راجع به بازاریابی فریلنسرها در توییتر هم مطالبی را اضافه کنم زیرا این روزها توییتر به یکی از پلتفرم‌های پر طرفدار بین فریلنسرهای مختلف تبدیل شده است به طوری که تعداد زیادی از آن‌ها از طریق بازاریابی در توییتر به پروژه‌های جدید دست‌یابی پیدا می‌کنند.

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

نظر

2 نظر

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا