بازاریابی در فریلنسینگ به چه صورت است | همراه 8 راه پیشنهادی

اگه فریلنسر هستی یا در شرف فریلنسر شدنی، بهت پیشنهاد می‌کنیم که علاوه بر تمرکز روی مهارت و تخصصت، حتما بازاریابی در فریلنسینگ رو هم جدی بگیر.

اگه این موضوع برات اهمیت داره و می‌خوای راجع بهش اطلاعات بیشتری کسب کنی، این پست می‌تونه برات مفید واقع بشه.

چرا بازاریابی در فریلنسینگ مهمه ؟

بازاریابی در فریلنسینگ می‌تونه یکی از مهم‌ترین لازمه‌ها برای پیدا کردن کار، جذب کارفرما و به درآمد رسیدن یک فریلنسر باشه.

با توجه به این‌که روز به روز تعداد فریلنسرها بیشتر میشه و هر کدوم‌شون هم روی تخصص‌شون مسلط هستن، رقابت شدیدی بین اون‌ها شکل می‌گیره. این‌جاست که اهمیت بازاریابی در فریلنسینگ بیشتر و بیشتر میشه.

بازاریابی در فریلنسینگ باید به شیوه‌ای باشه که کارفرمایان بتونن شما رو به راحتی پیدا کنن و باهتون وارد تعامل بشن. چون می‌دونید دیگه، کارفرماها ما فریلنسرها رو تو فضای اینترنت پیدا می‌کنن پس این‌که جلو چشم‌شون باشیم، کمک‌مون می‌کنه تا شانس بیشتری برای گرفتن پروژه‌هاشون داشته باشیم.

در ادامه، جا داره شما رو با یک راه و روش کلی برای بازاریابی در فریلنسینگ آشنا کنم. البته که ممکنه برای هر کسی بسته به نوع کسب و کارش، متفاوت باشه ولی دونستن این موارد به عنوان یک سری اطلاعات اولیه می‌تونه کارساز باشه.

راه‌های بازاریابی در فریلنسینگ

برای این که فریلنسرهای متخصص بتونن تخصص خودشون رو به کار بگیرن و از اون کسب درآمد کنن، نیاز به بازاریابی در فریلنسینگ و در دنیای دیجیتال دارند.

مواردی که در ادامه نام می‌برم و راجع بهشون توضیح می‌دم، شاید برای همه‌ی فریلنسرها مناسب و قطعی نباشه ولی یک مسیر کلی هست که شما می‌تونید با انتخاب هر یک از مناسب‌ترینِ اون‌ها به نقاط خوبی برسید.

اولین راه بازاریابی در فریلنسینگ (فعالیت حرفه‌ای در شبکه‌های اجتماعی)

این روزا شبکه‌های اجتماعی می‌تونن یکی از بهترین گزینه‌ها برای فعالیت کسب و کارها باشن. ما هم به عنوان فریلنسر می‌تونیم با توجه به حرفه و تخصصی که داریم، مناسب‌ترین شبکه‌های اجتماعی رو انتخاب کنیم و فعالیت‌مون رو داخل اون‌ها شروع کنیم.

رسانه‌های اجتماعی برای افرادی که به دنبال بازاریابی در فریلنسینگ هستن، یک نعمت محسوب میشه. چون اون‌ها می‌تونن بدون صرف هزینه با مخاطب‌های زیادی آشنا بشن و اون‌ها رو به سمت خودشون جذب کنن.

البته همین‌جا باید بهتون بگم که فعالیت تو شبکه‌های اجتماعی و جذب مخاطب به این سادگیا که حرفش رو می‌زنیم هم نیست. فریلنسری می‌تونه بازاریابی خوبی داشته باشه که باکیفیت بالا فعالیت کنه و همیشه محتواهای سطح بالایی رو منتشر کنه. به علاوه، فعالیت منظم هم خیلی موثره. در کل، برای این‌که تو این زمینه موفق بشیم، باید خودمون رو هیچ‌وقت از ریتم نندازیم و منظم و باکیفیت به فعالیت‌مون ادامه بدیم.

تو ذهن داشته باشید که مخاطب‌ها بسیار بسیار نکته سنج و تیزبین هستن و کوچک‌ترین کوتاهی از طرف ما می‌تونه باعث بشه که خیلی از اون‌ها رو از دست بدیم.

شبکه‌های اجتماعی مثل Linkedin (لینکدین) ، Twitter (توئیتر) ، Instagram (اینستاگرام) ، Facebook (فیسبوک) ، Pinterest (پینترست) ، Dribbble (دریبل) ، Behance (بیهنس) و … می‌تونن برای خیلی از فریلنسرها تو حیطه‌ی بازاریابی در فریلنسینگ مفید و کارآمد باشن.

نکته : حتما توجه داشته باشید که کدوم شبکه اجتماعی برای تخصص‌تون مناسب‌تره. به فرض مثال، برای طراحان گرافیک مطمئنا شبکه‌های اجتماعی پینترست ، دریبل ، بیهنس و اینستاگرام بسیاااار مناسب ترن نسبت به لینکدین.

دومین راه بازاریابی در فریلنسینگ (ساخت وب‌سایت شخصی)

وقتی حرف از بازاریابی در فریلنسینگ می‌شه، ساختن یک وب‌سایت شخصی جزو اولین چیزهایی هست که به ذهن همه‌مون می‌رسه.

اگر اطلاعاتی تو حیطه‌ی برنامه‌نویسی و طراحی سایت و یا طراحی گرافیک ندارید، نگران نباشید چون این روزها می‌تونید از سایت‌های وردپرسی بهره ببرید. البته ما پیشنهادمون اینه که یک وب‌سایت خاص و ویژه برای خودتون بسازید که مخاطب رو از همه نظر جذب خودش بکنه. ولی برای شروع، داشتن یک وب‌سایت وردپرسی می‌تونه گزینه‌ی مناسبی براتون باشه.

شما می‌تونید با منتشر کردن پست‌های وبلاگ، حرفه و تخصص‌تون رو در معرض نمایش دیگران قرار بدید.

 اگه بخوایم صادق باشیم، باید بهتون بگیم که وبلاگ نویسی سخت و وقت گیر هست و احتمالاً برای همه مناسب نیست. همچنین نیاز به درک بهترین شیوه های بهینه سازی موتور جستجو (SEO) و برخی استعدادهای ذاتی در نوشتن داره. اما حتی اگه بهترین شیوه‌ی نوشتاری رو هم داشته باشید، باز هم پست‌هاتون باید به طوری باشه که در دسترس افراد مناسب شما قرار بگیره. این ممکنه نیاز به داشتن یک کانال مانند خبرنامه ایمیل یا حضور تو شبکه‌های اجتماعی داشته باشه.

وقتی وبلاگ نویسی رو شروع کنید، واقعاً به کارساز بودنش پی می‌برید و رشدتون تو حیطه‌ی بازاریابی در فریلنسینگ رو می‌بینید. نکته‌ی اصلی اینه که مطمئن بشید پست‌های شما مستقیم و قابل دسترس هستن.

به عنوان مثال، اگه می‌خواید پست وبلاگ شما وقتی که شخصی تو حیطه‌ی تخصص شما سوالی می‌پرسه ظاهر بشه، باید تموم تلاش‌تون رو بکنید که پست‌تون جامع‌تر و کامل‌تر از رقبا باشه. کامل‌تر بودن به این معنیه که هم صفر تا صد مطالب رو توضیح بدید تا مخاطب با خوندنش به جوابی که می‌خواد، برسه و بتونه اون رو اشتراک گذاری کنه. هم به این معنیه که تو پست‌تون قواعد و قوانین سئو رعایت شده باشه تا ربات‌های گوگل بتونن اون رو شناسایی کنن و رنک خوبی بهش بدن.

سومین راه بازاریابی در فریلنسینگ (همکاری در فروش یا Affiliate marketing)

خب اصلا ببینیم افیلیت مارکتینگ چی هستش. همکاری در فروش یا همون افیلیت مارکتینگ (Affiliaite marketing) یکی از روش‌های بازاریابی هست، شیوه‌ی بازاریابی به این صورته که فردی خارج از کسب و کار، از طریق وب‌سایت یا هر بستری محصول و یا خدمات اون کسب و کار رو منتشر می‌کنه و به دیگران پیشنهاد استفاده از اون رو می‌ده. در ادامه، اگر این کار نتیجه‌بخش باشه، کمیسیون مشخصی از طرف اون کسب و کار دریافت می‌کنه.

تو بازاریابی در فریلنسینگ ، می‌تونه به این صورت باشه که شما به عنوان یک فریلنسر بخشی از وظایف یک کسب و کار (که شما عضوش نیستید) رو انجام می‌دید. اگه این کار شما تاثیر مثبتی تو پیشرفت اون کسب و کار داشته باشه، به همون نسبت پورسانتی رو براتون در نظر می‌گیرن.

این‌طوری می‌تونید پیوندهای قوی ایجاد کنید و ارتباطات‌تون رو گسترش بدید و در ادامه، کارفرمایان بیشتری رو به دست بیارید.

چهارمین راه بازاریابی در فریلنسینگ (پیشنهاد همکاری دادن)

اگه نظرتون جلب یک شرکت یا یک کارفرمایی شده که واقعاً می‌تونن از خدمات شما بهره‌مند بشن، یا اگه یک بار پروژه‌ای رو برای شرکتی انجام دادید که نتیجه‌ی خیلی خوبی گرفتید، از درخواست کار به اون‌ها نترسید.

مثلا اگه شرکتی به طراح گرافیک‌، ویرایشگر محتوا، مربی بازاریابی رسانه‌های اجتماعی و … نیاز داشته باشه و مجموعه مهارت‌های شما متناسب با نیازهای اون‌ها باشه، این شانس خوبی هست که با یک درخواست ساده، پروژه رو به دست بیارید.

یا اگه شرکتی در حال حاضر به خدمات شما احتیاج نداره اما تحت تأثیر کار شما قرار گرفته، اطلاعات تماس خودتون رو در اختیار اون‌ها قرار بدید و در مدت چند ماه اون‌ها رو پیگیری کنید و به اون‌ها یادآوری کنید که هنوز هم علاقه‌مند به کمک هستید.

وقتی مشتریان احتمالی متوجه اشتیاق و علاقه شما به کار بشن، تمایل بیشتری برای همکاری با شما خواهند داشت.

علاوه بر این‌که از شرکت‌ها یا افراد می‌پرسید که آیا به خدمات شما احتیاج دارن یا خیر، می‌تونید از کارفرماهایی که قبلا پروژه‌های اون‌ها رو انجام دادید بخواید که نظرشون رو براتون بنویسن و توصیف‌تون کنن شما اون‌ها رو به اشتراک بذارید. مطمئنا برای بقیه مخاطبان جالب و مفید واقع می‌شه. این‌ها همه از روش‌های بازاریابی در فریلنسینگ هستن که می‌تونید ازشون استفاده کنید.

پنجمین راه بازاریابی در فریلنسینگ (شبکه سازی – Networking)

یکی از مهم‌ترین راه‌های بازاریابی در فریلنسینگ و یا حتی از تاثیرگذارترین راه‌ها برای رشد و پیشرفت فریلنسرها در حرفه‌ی خودشون، شبکه سازی هست.

فریلنسرها با شبکه سازی می‌تونن ارتباطات گسترده و محکمی رو ایجاد کنن. این کار چند مزیت داره. یکی از مزایای شبکه سازی اینه که فریلنسرها با برقراری ارتباط با بقیه فریلنسرها، می‌تونن از تجربیات اون‌ها استفاده کنن و با هم راجع به موضوعات مختلف کاری صحبت کنن و درس‌های زیادی دریافت کنن. با شبکه سازی می‌شه تیم ساخت و به صورت تیمی و گروهی کار کرد.

این‌طوری به کمک همدیگه بیشتر شناخته می‌شیم و با حمایت‌هایی که از سمت هرکدوم اعضا دریافت می‌کنیم، میم‌تونیم پروژه‌های بیشتری بگیریم. غیر از این، هر یک از اعضای اون تیم می‌تونن زمانی که پروژه‌ای بهشون پینهاد میشه و شرایط پذیرش اون رو ندارن، کارفرما رو به سمت دیگر اعضا روانه کنن.

ششمین راه بازاریابی در فریلنسینگ (ایمیل مارکتینگ)

همه‌ی ما روزانه ایمیل‌های مختلفی رو دریافت می‌کنیم که در این دو دسته قرار دارن.

1- آن دسته از ایمیل‌هایی که هیچ گونه ربطی به ما ندارن و فقط از روی اون‌ها رد می‌شیم.

2- آن دسته از ایمیل‌هایی که متناسب با نیازهای روزمره‌ و یا کاری ما هستن و برای ما ارزش خاصی دارن.

برای بازاریابی از طریق ایمیل باید سعی کنیم طوری فعالیت داشته باشیم که داخل دسته‌ی دوم قرار بگیریم. یعنی باید مخاطب رو بشناسیم و بعد تشخیص بدیم که آیا برای اون فرد مفید هستیم یا خیر.

این کار رو می‌تونیم با استفاده از نظرسنجی انجام بدیم.

فراموش نکنید که ایمیل‌ها باید کوتاه، مفید و موثر و منظم باشن. البته منظم به معنای مکرر نیست.

هفتمین راه بازاریابی در فریلنسینگ (سفارشی‌سازی پروژه‌ها)

یکی از موضوعاتی که به ما کمک می‌کنه تا پروژه‌ها رو حرفه‌ای انجام بدیم و از این نظر تو ذهن کارفرماها بمونیم، اینه که نحوه‌ی انجام هر پروژه‌ای رو با نوع نیاز کارفرما و ماهیت اون پروژه، تطبیق بدیم و در واقع اون رو سفارشی‌سازی کنیم.

با داشتن توجه به این نکته، کارفرما به این نتیجه می‌رسه که ما بهترین فرد متخصص برای انجام پروژه‌ی تو دستش هستیم و ثمره‌ی تلا‌ش‌هامون یک نمونه کار قوی برای به نمایش گذاشتن و در معرض دید قرار دادن هست و هم‌چنین، یک کارفرمای راضی و خوشنود دیگه رو هم به جمع بقیه کارفرماها اضافه می‌کنیم.

در صورتی که یک کارفرما از نتیجه راضی باشه، احتمال این که برای پروژه‌های بعدی‌اش هم به ما رجوع کنه و اون رو به ما بسپره، میره بالاتر. غیر از این، اون کارفرما می‌تونه زمانی که یک فرد دیگه‌ای به تخصص ما نیاز داره، شخص ما رو معرفی و تبلیغ کنه. به همین شکل، زنجیره‌ی کارفرماها گسترده‌تر و پایدارتر میشه و روز به روز به تعداد پروژه‌هامون افزوده میشه.

هشتمین راه بازاریابی در فریلنسینگ (ساخت پورتفولیو قوی)

با اطمینان می‌تونم بگم که داشتن پورتفولیو و نمونه کار قوی می‌تونه کسب و کار فریلنسری شما رو زیر و رو کنه.

دلیلش چیه؟ خب طبیعیه، چیزی که نظر یک کارفرما رو به یک فریلنسر جلب می‌کنه، نمونه‌کارهای اون هست. همه‌ی ما حتی وقتی برای لوله‌کشی ساختمان هم نیاز به یک فرد متخصص داریم، قبل از انتخاب اون فرد حتما پرس و جو می‌کنیم تا ببینیم کارهای قبلی‌ای که انجام داده چه کیفیتی داشته و آیا بقیه کارفرماها از نتیجه راضی بودن یا نه.

حالا اگه پروژه جدی‌تر و سنگین‌تری باشه که یک کسب و کار به اون وابسته‌ست، قضیه پیچیده‌تر میشه و اطمینان حاصل کردن، از ملزومات میشه.

ما به عنوان یک فریلنسر باید تموم سعی خودمون رو بکنیم تا پروژه‌ها رو به طور حرفه‌ای و سفارشی‌سازی شده انجام بدیم تا هم کارفرما رو راضی نگه داریم و اون فرد با کامنت‌های مثبتش باعث جلب نظر دیگران بشه و هم این که یک نمونه کار عالی دیگه به لیست نمونه‌کارهامون اضافه کنیم.

تو این پست می‌تونید حرف‌هایی از چند فریلنسر درباره‌ی بازاریابی در فریلنسینگ رو مطالعه کنید.

The Ultimate Guide for Freelancers to Market their Businesses

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا