چرا شرکت‌ها به استخدام فریلنسر روی می‌آورند؟

استخدام فریلنسر برای بسیاری از شرکت ها به صرفه خواهد بود.

تا به‌حال شرکتی رو تصور کردید که کارمند نداشته باشه؟ یعنی وقتی واردش می‌شید صدای تلفن و بگوبخند و اینجور چیزا نباشه؟ اصلا یک‌جورایی اون شرکت محل‌ اصلی کار نداشته باشه!

باید بگم که کم‌کم باهمچین شرکت‌هایی بیشتر آشنا می‌شید. درحال حاضر آمریکا بیشترین رشد رو در این زمینه داره. علتش هم اینه‌که؛ اکثر شرکت‌ها درحال حاضر استخدام فریلنسر رو به استخدام کارمند تمام‌وقت ترجیح می‌دن. شاید بپرسید چرا؟ تو این مقاله می‌ریم سراغ ویژگی‌هایی که باعث استخدام فریلنسر به‌جای کارمند می‌شه. همینطور یه گشتی هم می‌زنیم بین علت‌هایی که شرکت‌ها رو تحریک می‌کنه که کارمند تمام‌وقت استخدام نکنن. همراهم باشید.

چرا شرکت‌ها استخدام فریلنسر را به کارمند ترجیح دهند؟

استخدام فریلنسر می‌تونه توی خیلی از پروژه‌های شرکت‌ها بسیاربسیار منطقی‌تر باشه، همینطور با هزینه کمتر. از طرفی مهارت بالا فریلنسرها و ویترینی که دارن دست کارفرما رو برای انتخاب هرفریلنسری که می‌خواد باز گذاشته. تو ادامه مهمترین دلایلی که کمپانی‌ها رو به این سمت سوق می‌ده مرور می‌کنیم.

1.مهارت و تخصص

متاسفانه اون اوایل که شرکت‌ها شروع به استخدام فریلنسر برای پروژه‌های خارج از عرف کاریشون کردن، یک هجمه‌ای از ناکارآمدی فریلنسرها برای انجام اوامر شرکتی پیش اومد. مسائلی مثل این‌که به‌صرفه نیست، اون‌جور که باید کار رو انجام نمی‌دن، مهارت کافی ندارن و …

اما خیلی نگذشت، با رو آوردن تعداد زیادی از مردم به کار فریلنسینگ و تبدیل شدن این حرفه به‌یکی از مشاغل مناسب برای درآمد مضاعف، سیل عظیمی از افراد متخصص وارد حیطه دورکاری شدن.

درحال حاضر اکثر شرکت‌های بزرگ برای انجام پروژه‌های تخصصی‌شون سراغ استخدام فریلنسر می‌رن. علتش هم مشخصه؛ اطمینان از مهارت بالای شخص. شما وقتی به‌عنوان یک فریلنسر حرفه‌ای خودتون رو معرفی می‌کنید قطعا قبل از ادعای شخصی از طرف تعداد زیادی کارفرما کامن مثبت گرفتید و ویترین درست‌وحسابی‌ای برای خودتون دست‌وپا کردید. در اینش رایط عقل سلیم ایجاب می‌کنه که یک سازمان به‌جای به‌کارگیری کارمند تمام‌وقت –که برای مشخص شدن تخصصش باید کارآموزی بگذرونه و بعد از اون به استخدام دائم دربیاد و …- بره سراغ استخدام فریلنسر.

از طرفی خیلی از شرکت‌ها از همون ابتدای کار دنبال نیروی کار متخصص هستند. و سرپا موندنشون بستگی به خروجی موازی کار و زمان داره. یعنی چی؟ یعنی اگر کارمندی رو استخدام کردن که باید روزی هشت ساعت کار کنه؛ نیاز به خروجی متناسب با این هشت ساعت دارن که عموما نمی‌شه. مخصوصا تو ادارات ایران!

2.مقرون به‌صرفه بودن

قطعا برای هرشرکتی سود بیشتر جزء اولویتاشه. اگر اولی نباشه قطعا دومی هست. با این‌وجود چرا باید یک شرکت کاری بکنه که هزینه‌هاش بره بالا و درتنهایت سود خالصش کم بشه؟

استخدام فریلنسر جلوی خیلی از هزینه‌های کمپانی‌ها رو می‌گیره. از جمله هزینه‌های بیمه کار، بیمه درمانی، روزهای مرخصی، مرخصی استعلاجی و اگر خیلی بخوایم ریز بشیم زمان‌هایی که یک کارمند به بطالت می‌گذرونه درحالی که حقوق اون ساعت‌ها هم می‌گیره.

البته این تاحدودی به ضرر فریلنسرهاست اما قابل مدیریت. شما می‌تونید برای آشنایی بیشتر با این مسائل فریلنسری یه‌سری به مقاله فراز و نشیب های فریلنسینگ بزنید.

از این جهت می‌گم به ضرر فریلنسرهاست که، روزهای تعطیل و بلابه‌دور بیماری برای مشاغل فریلنسینگ تعریف نشده و مگر این‌که در قرارداد ذکر بشه که معمولا هم رخ نمی‌ده.

استخدام فریلنسر جلوی بیشتر این هزینه‌های اضافی رو می‌گیره همینطور به کارفرما این اجازه‌ رو می‌ده که برای هر پروژه که نیاز به برون‌سپاری داره بره سراغ فریلنسرهایی که قیمت مناسب‌تری پیشنهاد می‌دن. با این حال اگر کارفرما هستید نصیحت ما اینه‌که قبل از معیار قرار دادن قیمت، کیفیت کاری اون فریلنسر رو اولویت قرار بدید.

3.کار مبتنی بر پروژه

خیلی اوقات بین کارهای روتین یک شرکت دو سه‌تا پروژه حاشیه‌ای به‌وجود میاد که انجامش از دست هیچکدوم از کارکنان برنمیاد. تو این شرایط قطعا استخدام یه کارمند تمام‌وقت مناسب نیست. چون از یک طرف ممکنه اون کارمند خروجی خوبی نداشته باشه، از یک طرف هم با اتمام اون پروژه دیگه کاری نباشه، یا اگر هم باشه بره برای چندماه بعد. دقیقا همینجاست که فریلنسرها می‌درخشن و استخدام فریلنسر بیشتر از هرچیزی کارآمدی خودشو نشون می‌ده.

شما به‌عنوان کارفرما می‌تونید انجام خیلی از پروژه‌ها رو برون‌سپاری کنید. مثلا اگر می‌خواید یه سایت راه بندازید به‌جای این‌که یک شخصی رو استخدام کنید. برید سراغ فریلنسرهای کاربلد. اینجوری جدا از کم شدن هزینه و عدم اطلاف وقت، این امکان هم فراهم می‌شه که برای پروژه‌های مشابه دیگه برید سراغ کسایی که درحوزه فریلنسینگ فعالیت می‌کنن.

4.در دسترس بودن

درخواست نیروی کار، انتشار نیازمندی تو روزنامه‌های کثیرالانتشار، برگزاری امتحان ورودی، مصاحبه، بیمه و ….. همه‌ی این‌ها موانعی هستن سرراه شرکتی که رشد بالایی داره و نیاز به نیروی متخصص. حالا مقایسه‎ش کنید با استخدام فریلنسر:

سرچ تو گوگل، رفتن به پلتفرم‌های فریلنسینگ، دیدن رزومه و کامنت‌ها و تمام.

در دسترس بودن فریلنسرها یکی از مهمترین ویژگی‌های مثبت این گروهه. حالا بریم ببینیم چه‌چیزهایی باعث در دسترس بودن فریلنسرها می‌شه:

پلتفرم‌های فریلنسینگ

شما برای پیدا کردن و استخدام فریلنسر مورد نظرتون می‌تونید با اعمال فیلتر تو موتور جستوجوگر پلتفرم فریلنسینگ دقیقا برید بالاسر همونی که می‌خواید. تو این قسمت برعکس رویه استخدام کارمندی، لازم نیست فریلنسر تحصیلات آکادمیک در زمینه‌ی پروژه داشته باشه. یعنی صرفا تخصص مهمه. جدا از این شما در بستر فریلنسینگ می‌تونید رزومه‌های متنوعی بخونید و درنهایت کسی رو انتخاب کنید که بیشتر از بقیه به‌کارتون میاد.

ویترین فریلنسرها

درحال حاضر با رشد جمعیت فریلنسینگ رقابت هم بین فریلنسرها زیاد شده. همین چلنج‌ها باعث شده که کسایی که به‌دنبال درآمد بالاتر و قراردادهای حرفه‌ای‌تر هستن با نوآوری‌های جالبی خودشون بدون واسطه برن سراغ جذب کارفرما.

یکی از این کارها ساخت ویترین در شبکه‌های اجتماعی مخصوصا اینستاگرام و یوتیوب هستش. فریلنسرها-خصوصا فریلنسرهای حوزه گرافیک- درحال حاضر صفحه‌های بسیار جذاب و البته مفیدی برای کارفرماها –حتی فریلنسرهای دیگه و عموم مردم- ایجاد کردن. همین باعث شده خیلی از کارفرماها برای استخدام فریلنسر دیگه سراغ بسترهای فریلنسینگ نرن و مستقیم با خود شخص وارد رابطه کاری بشن.

بازخورد کارفرماها

کامنت‌هایی که کارفرماها برای فریلنسرهایی که باهاشون کار کردن یا می‌شناسنشون می‌ذارن، خودش یکی از منابع خوب برای استخدام فریلنسر مناسب پروژه مدنظر هستش. از بازخوردهای اینستاگرام یوتیوب بگیرید تا پلتفرماهی فریلنسینگ و حتی چیزهایی که از اطرافیانشون می‌شنون.

5.افزایش انعطاف‌پذیری

دو مورد هست که باعث استخدام فریلنسر به‌جای کارفرما می‌شه. این دو مورد به‌علت انعطاف‌پذیری فریلنسرهاست.

  • امکان انتقال فریلنسر از یک پروژه به پروژه دیگه، بدون این‌که بخواد به بیزینس اصلی لطمه‌ای وارد بشه.
  • استفاده از خدمات و توانایی‌های فریلنسر درصورت لزوم و نیاز کارفرما.

شما به‌عنوان کارفرما وقتی می‌رید سراغ استخدام فریلنسر دیگه نگران این نیستید که اگر کار نباشه چه کنم؟ باید همچنان حقوقشو بدم و این حرفا. با اتمام پروژه و پرداخا مبلغ توافق شده به فریلنسر کار شما با اون شخص هم تموم شده. حتی این امکان فراهمه که اگر در آینه دور یا زود نیاز داشتید به انجام پروژه‌ای دیگه بازم با فریلنسری که ازش راضی بودید تماس برقرار کنید و همکاری دیگه‌ای رو شروع کنید.

لپ کلام درباره‌ی استخدام فریلنسر

به‌کارگیری کارمند به‌جای استخدام فریلنسر بیشتر مطابق نظر و سیاسیت کاری شرکت‌های سنتی و قدیمیه. اونا ترجیحشون کارمند یا پیمانکار تمام‌وقته که همیشه پیششون باشن و بتونن کنترلشون کنن. انگار وقتی نمی‎‌بیننشون نمی‌تونن کار رو جلو ببرن.

در حالی که دنیای فریلنسینگ یک چیز متفاوتیه. اکثر فریلنسرها الان پر از ایده‌ان. تو انجام پروژه‌هاشون جسارت کافی رو برای ریسک ساختن چیزهای جدید دارن. از انجام کارها به‌شکل معمول و روتین خوششون نمیاد همین چابکی، باعث خلق چیزهای جدید و بهتر می‌شه.

من که میگم همین حالا یه فریلنسر استخدام کنید. تمام.

مخ‌لص

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا