پروژه فریلنسری را چگونه بگیریم | 2 راه اصلی برای فریلنسرها

هر فردی که به فکر وارد شدن به فریلنسینگ هست، این سوال رو تو ذهنش مرور می‌کنه که چطوری پروژه فریلنسری بگیرم ؟

شما هم اگه در حال آماده کردن خودتون برای فریلنسر شدن هستید، خوبه تو همین حین تصمیم بگیرید که چطوری می‌خواید به پروژه فریلنسری دستیابی پیدا کنید.

تو این مسیر، ما کنارتون هستیم و مشتاقیم که کمک‌تون کنیم. این پست هم دقیقا برای افرادی نوشته شده که می‌خوان پروژه فریلنسری بگیرن ولی اطلاعات کافی ندارن.

دو راه کلی برای دستیابی به پروژه فریلنسری

ما فریلنسرها می‌تونیم از دو طریق به پروژه فریلنسری دست پیدا کنیم. در ادامه‌ی این پست، به هر کدوم‌شون بیشتر می‌پردازیم.

بعد از مطالعه‌ی این پست، یک سری اطلاعات کلی و ساده راجع به مسیر‌های مختلف گرفتن پروژه فریلنسری دست‌تون میاد. پیشنهاد ما اینه که خودتون این مسیرها رو امتحان کنید و با توجه به تجربه‌ای که کسب کردید، تصمیم بگیرید که کدومش براتون مناسب‌تره ولی هرچه اطلاعات بیشتری راجع به این موضوع داشته باشید، می‌تونید با دید بازتری کسب و کار خودتون رو شروع کنید.

گرفتن پروژه فریلنسری در سایت‌های فریلنسری

یک سری سایت‌ها وجود دارن که پیوندی بین فریلنسرها و کارفرماها ایجاد می‌کنن. این روزها با رواج بیشتر فریلنسینگ و فرهنگ سازی این شیوه‌ی کار کردن، تعداد سایت‌های فریلنسری هم افزایش شگرفی داشته. شما می‌تونید بعد از این‌که روی مهارت‌تون تسلط پیدا کردید و تجهیزات لازم برای کارتون رو تهیه کردید، یکی از این سایت‌ها رو انتخاب کنید و واردشون بشید تا بتونید داخل اون‌ها پروژه فریلنسری بگیرید.

نحوه‌ی ثبت نام و فعالیت در سایت‌های فریلنسری

وقتی بین سایت‌های فریلنسری‌ای که امروزه در دسترس فریلنسرها هستن یه کدوم رو انتخاب کردید، به عنوان فریلنسر داخل‌شون ثبت نام می‌کنید.

تو این سایت‌ها اطلاعات شخصی مثل نام و نام خانوادگی، شماره تلفن همراه، آدرس ایمیل و … رو وارد می‌کنید و مشخص می‌کنید که مهارت و تخصص‌تون چی هستش.

هم‌چنین، رزومه و نمونه کار‌های فریلنسری‌تون رو می‌تونید داخل این سایت‌ها آپلود کنید.

اگه راجع به ساخت نمونه کار نیاز به اطلاعات داری، می‌تونی پستی که راجع به این موضوع نوشتیم رو مطالعه کنی.

در بعضی از این سایت‌ها، وقتی یک کارفرما پروژه‌ای رو ثبت کنه که مربوط به مهارت و تخصص شما باشه، بهتون از طریق اس ام اس یا ایمیل اطلاع داده میشه. شما هم می‌تونید موضوع پروژه و شرایطی که داره رو ببینید و با توجه به برنامه‌ی خودتون، تصمیم بگیرید که این پروژه رو انجام بدید یا نه. اگه همه‌ی شرایط مناسب بود و دیدید که از پس این پروژه فریلنسری برمیاید، می‌تونید به کارفرما پیشنهاد بدید که پروژه فریلنسری رو به شما برون سپاری کنه.

کارفرما هم با توجه به رزومه، نمونه کارها و نظراتی که بقیه کارفرماها راجع به شما دادن، تصمیم می‌گیره که پروژه فریلنسری اش رو به شما بسپره یا نه.

بعد از همه‌ی این‌ها، اگه هر دو طرف موافق این همکاری باشید، با هم وارد تعامل می‌شید.  

یک نکته برای گرفتن پروژه فریلنسری از طریق سایت‌های فریلنسری

برای این‌که بتونید پروژه فریلنسری دریافت کنید، باید حتما به یک سری نکات توجه کنید و من قصد دارم همین‌جا یکی از مهم‌ترین این نکات رو بهتون بگم.

قیمت مناسب دادن

نکته‌ای که تو سایت‌های فریلنسری هست، اینه که فریلنسرها باید به دنبال کارفرما و پروژه‌اش باشن. این موضوع باعث می‌شه وقتی یک کارفرما پروژه‌ای رو ثبت می‌کنه، همه‌ی فریلنسرهای مربوط اون پروژه برای گرفتنش هر کاری می‌کنن.

متاسفانه تو این وضعیت که رقابت شدیدی شکل می‌گیره، اتفاق نامطلوبی بین بعضی از این فریلنسرها رخ میده. اون هم پایین کشیدن مقدار دستمزد توسط خود فریلنسرهاست.

شاید براتون عجیب باشه که یک فریلنسر بهای کارش رو پایین بیاره ولی واقعیت محضه.

ما باید به عنوان یک فریلنسر و همچنین به عنوان یکی از کاربران این سایت‌ها، به اندازه‌ی ارزش کارمون قیمت بدیم. نه بالاتر از اون و نه پایین‌تر. چون مطمئنا کارفرماهایی هم هستن که به دنبال فریلنسر کار درست و درجه یک باشن و حاضر باشن بهای بالایی رو برای پروژه‌شون صرف کنن. (البته یه وقت این حرفم باعث نشه قیمت رو بالاتر از حدی که هستید ببرید.) باید سعی کنید دقیقا به اندازه‌ی ارزش کارتون قیمت تعیین کنید. بی شک کارفرماها متوجه تفاوت قیمت و نتیجه‌ی کارشون میشن.

مزایای سایت‌های فریلنسری

این سایت‌ها برای گرفتن پروژه فریلنسری می‌تونن خوب یا بد باشن. نمیشه گفت صد درصد خوب و مناسب هستن یا برعکس. البته این روزها شاهد دید منفی خیلی از فریلنسرها نسبت به این سایت‌ها هستیم.

بیاید با هم نگاهی به مزایا و معایب این سایت‌ها بیندازیم. اول از مزایا صحبت کنیم.

وجود کارفرماهای بیشتر

این سایت‌ها ساخته شدن تا فریلنسرها و کارفرماها رو به هم متصل کنن. پس احتمالا خیلی از کارفرماها برای این‌که پروژه‌ای رو به فریلنسری بسپرن، میان سراغ این سایت‌ها.

این سایت‌ها می‌تونن برای فریلنسرهایی که اول راه هستن و تازه کارن، مناسب باشه چون همین اول کار می‌تونن پروژه‌ها و کارفرماها رو پیدا کنن. البته اگه نمونه کار خوبی ساخته باشن، رفتار حرفه‌ای داشته باشن، قیمت خوب و مناسبی رو در نظر بگیرن و … .

پرداخت امن

یکی از خاصیت‌های این سایت‌ها اینه که فریلنسر و کارفرما می‌تونن خیال‌شون رو بابت پرداخت راحت کنن. احتمالا خودتون هم با این موضوع رو به رو شدید که وقتی به صورت آزاد و بدون حضور تو سایت‌های فریلنسری پروژه‌ای رو می‌گیرید، نگرانید که نکنه در آخر کارفرما دست‌مزدتون رو پرداخت نکنه.

این ترس رو کارفرما هم داره. اون هم این هراس رو داره که نکنه پول رو اول کار به فریلنسر بدم ولی پول رو بزنه به جیب و پروژه‌ام رو انجام نده.

این قضیه، کار رو برای هر دو سخت می‌کنه چون هیچ شناختی نسبت به هم ندارن و اصلا نمی‌دونن طرف مقابل‌شون چه مدل آدمیه.

ولی تو سایت‌های فریلنسری، خیال فریلنسر و کارفرما راحته که این سایت‌ها پرداخت امن دارن و حق هیچ فردی پایمال نمیشه.

معایب سایت‌های فریلنسری

در کنار این مزایا، سایت‌های فریلنسری معایبی هم دارن که اتفاقا خیلی از فریلنسرها به خاطر همین معایب هستش که دل خوشی از این سایت‌ها ندارن و ترجیح میدن خارج از این سایت‌ها پروژه بگیرن.

رقابت سر قیمت

همون‌طور که کمی قبل گفتم، روند گرفتن پروژه تو اکثر سایت‌های فریلنسری در حال حاضر این‌طوریه که وقتی یک کارفرما پروژه‌ای رو ثبت می‌کنه، فریلنسرهای مرتبط با اون پروژه باید به کارفرما پیشنهاد بدن.

پس رقابت شدید بین فریلنسرها ایجاد میشه تا بتونن اون پروژه فریلنسری رو دریافت کنن.

تو خیال این فریلنسرها چیه ؟ اون‌ها فکر می‌کنن کارفرما فریلنسری رو انتخاب می‌کنه که قیمت پایین‌تری بده. پس سعی می‌کنن قیمت پروژه رو پایین بیارن تا نظر کارفرما جلب اون‌ها بشه.

این کار باعث میشه وقتی یک فریلنسر حرفه‌ای به کارفرما قیمت معقولی پیشنهاد میده، به نظر کارفرما قیمت بالایی بیاد و اون رو انتخاب نکنه و ترجیح بده پروژه رو به فریلنسری برون سپاری کنه که قیمت پایین‌تری رو پیشنهاد داده.

رنک بندی غلط

یکی از معایبی که تو برخی از سایت‌های فریلنسری دیده میشه اینه که اگر فریلنسری عضو کاربرای قدیمی اون سایت باشه، رنک بالاتری می‌گیره و برای کارفرماها در دسترس‌تره.

این موضوع باعث میشه فریلنسرهایی که زودتر وارد این سایت‌ها شدن (حتی اگه سطح کیفیت کارشون خیلی هم بالا نباشه) شانس بیشتری برای دیده شدن دارن نسبت به فریلنسرهایی که سطح توانایی و تسلط‌شون رو مهارت بالاست ولی دیرتر داخل این سایت‌ها وارد شدن.

پورسانت‌های غیر معقول

خیلی از این سایت‌ها در ازای هر پروژه‌ای که انجام میشه، پورسانتی رو در نظر می‌گیرن که عقلانی به نظر نمی‌رسه.

این نکته می‌تونه برای خیلی از کاربران زننده باشه و باعث بشه به این نتیجه برسن که کار کردن از طریق این سایت‌ها نمی‌صرفه و تصمیم بگیرن که پروژه فریلنسری رو به شیوه‌ی دیگه‌ای بگیرن.

گرفتن پروژه فریلنسری در شبکه‌های اجتماعی

خب خب خب… بحث‌مون یکم جذاب‌تر شد. رسیدیم به مبحث گرفتن پروژه فریلنسری از راهی که این روزا رو بورسه و مسیر باحالیه.

همون‌طور که می‌دونید، این روزها دیگه شبکه‌های اجتماعی فقط جنبه‌ی فان و تفریح و سرگرمی ندارن. بلکه یه جورایی تبدیل شدن به بستری برای کسب و کارهای مختلف تا بتونن داخل اون‌ها خودشون رو تعریف کنن و در معرض نمایش قرار بدن.

حتما تو این چند سال، به خصوص از وقتی ویروس کرونا سر و کله‌اش پیدا شد، کسب و کارهای زیادی رو تو اینستاگرام دیدید که شکل گرفتن و هنوز هم روز به روز در حال رشد هستن.

مثل خیلی از افرادی که مشغول بلاگری هستن و از تجربیات و روزمرگیاشون و چیزایی که یاد می‌گیرن صحبت می‌کنن، یا افرادی که با ساخت دست‌سازه‌ها کسب درآمد می‌کنن، افراد دیگه‌ای هم هستن که مشغول آموزش دادن یک مهارت هستن و … .

خب شما هم به عنوان یک فریلنسر، می‌تونید شبکه‌های اجتماعی رو به عنوان یکی از راه‌های گرفتن پروژه فریلنسری انتخاب کنید.

برای این‌که به این شیوه پروژه فریلنسری بگیرید، نیازه که در ابتدا تحقیق کنید و ببینید که کدوم یک از شبکه‌های اجتماعی برای تخصص شما مناسب‌تره.

بعد از این‌که مناسب‌ترین شبکه اجتماعی رو برای خودتون انتخاب کردید، باید یک پیج کاری بسازید و البته قبل از اون، خودتون رو برای فعالیت کردن تو هر کدوم آماده کنید.

چطوری تو شبکه‌های اجتماعی پروژه فریلنسری پیدا میشه ؟

شما وقتی فعالیت‌تون رو داخل شبکه‌های اجتماعی مناسب تخصص‌تون شروع می‌کنید، مطمئنا مخاطب‌هایی به سمت‌تون جذب میشن چون کاربران زیادی جذب این شبکه.

برای این‌که تعداد مخاطب‌هاتون بیشتر و بیشتر بشه، می‌تونید با بقیه فریلنسرها (فریلنسرهایی که مدتیه تو شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارن و افراد زیادی اون‌ها رو دنبال می‌کنن) آشنا بشید و باهشون ارتباط صمیمانه‌ای برقرار کنید و ازشون بخواید که شما رو به بقیه افراد معرفی کنن.

یا مثلا به بلاگرها پیشنهاد بدید که پیج شما رو تبلیغ کنن و از این طریق مخاطب‌هایی رو جذب کنید.

هم‌چنین می‌تونید با فعالیت روزانه و مفید، خودتون رو وارد این بازار کنید.

وقتی که تعدادی مخاطب جذب کنید و فعالیت موثر و مفیدی داشته باشید، بی شک افرادی از بین اون‌ها پیدا میشن که پروژه‌ای داشته باشن و اون رو به شما برون سپاری کنن.

این مخاطب‌ها اگه کار شما رو بپسندن، بهتون پیام میدن و ازتون دعوت می‌کنن تا پروژه‌شون رو انجام بدید. اگه هر دو طرف از شرایط راضی باشید، می‌تونید با هم وارد تعامل بشید.

چطور می‌تونم تو شبکه‌های اجتماعی فعالیت کنم ؟

قرار دادن نمونه کار

شما می‌تونید داخل شبکه‌های اجتماعی (مثلا اینستاگرام) نمونه کارهای فریلنسری‌تون رو آپلود کنید و اون‌ها رو در معرض دید مخاطب‌هاتون قرار بدید.

مطمئنا اگه کسی به دنبال تخصص شما باشه و بخواد پروژه‌اش رو بهتون برون سپاری کنه، راغبه که نمونه کارهایی از شما ببینه.

پس خیلی خوب میشه اگه نمونه کارهاتون رو با شرح توضیحات آپلود کنید.

آموزش و تولید محتوا

اگه به اموزش دادن تخصص‌تون علاقه دارید و این توانایی رو تو خودتون احساس می‌کنید، می‌تونید تخصص‌تون رو برای دیگران تو شبکه اجتماعی آموزش بدید و تو این حیطه تولید محتوا کنید.

این کار برای شما دو مزیت مهم داره. اولین مزیت اینه که مخاطب‌های زیادی رو از این طریق می‌تونید جذب کنید. چون مشتاقن که ازتون چیزی یاد بگیرن. دومین مزیت اینه که وقتی مخاطبی به عنوان کارفرما وارد پیج‌تون میشه، با دیدن محتواهایی که تولید کردی و آموزش‌هایی که دادی، حس اطمینان بیشتری بهش دست میده و احتمالا راحت‌تر راغب میشه که پروژه‌ا رو بهتون بسپره.‌

یک سری نکته تو این زمینه وجود داره که خوبه بهشون توجه کنید تا راحت‌تر به تعداد زیادی پروژه فریلنسری دست پیدا کنید.

به خاطر این‌که این روزها اینستاگرام یکی از پرکاربردترین شبکه‌های اجتماعی هست، نکات مربوط به اون رو این‌جا مورد بررسی قرار می‌دم.

نکات گرفتن پروژه فریلنسری از طریق شبکه‌های اجتماعی (اینستاگرام)

انتخاب آی دی مناسب

سعی کنید آی دی خوانا و متناسبی رو برای خودتون انتخاب کنید. ترجیحا طوری باشه که وقتی مخاطبی برای بار اول با اون برخورد می‌کنه، متوجه بشه که تو چه زمینه‌ای فعالیت می‌کنید.

مثلا اگه نام و نام خانوادگی‌تون علی رضوی هست و تو شاخه‌ی طراحی گرافیک فعالیت می‌کنید، خیلی خوب میشه که هم Ali ، هم Razavi و هم designer رو داخل آی دی‌تون بیارید. این‌طوری، هم اسم و فامیل‌تون همیشه  تو ذهن می‌مونه، هم همیشه می‌دونن که شما تو چه رشته‌ای متخصص هستید.

انتخاب عکس پروفایل مناسب

پر واضحه که استفاده از رنگ‌های مناسب و انتخاب عکسی که حس خوبی به مخاطب بده، رو ذهن اون‌ها تاثیر مثبتی می‌ذاره و راحت‌تر شما رو به یاد میارن.

پس سعی کنید عکس خوبی رو انتخاب کنید و از رنگ یا رنگ‌های تجاری‌تون حتما داخل عکس پروفایل‌تون استفاده کنید.

توجه به بایو

بایو مثل شناسنامه‌ی شما می‌مونه. وقتی کسی وارد پیج کاری شما می‌شه، باید با همون نگاه اول اطلاعات کلی راجع به شما دریافت کنه.

مثلا نام و نام خانوادگی‌تون، دلیل و هدف‌تون از ایجاد کردن این پیج، راه‌های ارتباطی با شما، رشته و تخصص‌تون و … .

نکته‌ی مهم اینه که حتما سعی کنید تو بایو از کلمات کلیدی مربوط به تخصص‌تون استفاده کنید.

قبل از این‌که پیج‌تون رو تو شبکه‌های اجتماعی مختلف راه بندازید، باید خودتون رو برای فعالیت باکیفیت و منظم آماده کنید.

مثلا اگه اینستاگرام رو به عنوان بستری برای گرفتن پروژه فریلنسری انتخاب می‌کنید، باید از قبل مشخص کنید که چه پست‌ها و استوری‌هایی رو قراره منتشر کنید. دلیلش هم اینه که وقتی از قبل مسیرتون رو بدونید، از همون اول به طور مفید و موثری فعالیت می‌کنید.

فعالیت باکیفیت در شبکه‌های اجتماعی

باید سعی و تلاش‌تون رو بکنید تا پست‌ها و استوری‌هایی رو منتشر کنید که به درد مخاطب‌هاتون بخوره و براشون جذاب باشه.

مثلا اگه قراره نمونه کارهاتون رو منتشر کنید، حتما توجه داشته باشید اون دسته از نمونه کارهایی رو منتشر کنید که نشون دهنده‌ی سطح توانایی فعلی شماست. به علاوه، توضیحات و اطلاعات مورد نیاز هر نمونه کار رو داخل کپشن ذکر کنید.

این‌طوری مخاطب‌ها به پروژه‌ای که تو دست داشتید واقف می‌شن و این‌که همه چیز براشون روشن و واضح باشه، به حس راحتی‌شون اضافه می‌کنه.

یا مثلا اگه قراره تخصص‌تون رو آموزش بدید، سعی کنید محتواهای مفیدی رو منتشر کنید تا به درد مخاطب‌ها بخوره. حتما توجه داشته باشید که محتواهاتون به سمت حواشی و موضوعات دور از تخصص‌تون نره.

خیلی از افرادی که تو شبکه‌های اجتماعی مشغول کار هستن، وقت‌هایی که موضوعی واسه گفتن ندارن ولی مجبورن همیشه فعال باشن، شروع می‌کنن به پرداختن به موضوعاتی دور از حیطه‌ی کاری‌شون.

این‌طوری نباشید !!!

چون مخاطب‌های شما به دنبال این هستن که چیزی راجع به تخصص‌تون ببینن یا یاد بگیرن.

فعالیت منظم در شبکه‌های اجتماعی

غیر از این‌که رسیدن به پروژه فریلنسری نیاز به فعالیت باکیفیت داره، شما باید به منظم بودن در میزان فعالیت هم توجه ویژه‌ای داشته باشید.

فریلنسرهایی که قصد دارن از طریق شبکه‌های اجتماعی پروژه فریلنسری بگیرن، باید طوری فعالیت کنن که تو ذهن مخاطب‌هاشون بمونن.

همون‌طور که گفتم : علاوه بر این‌که منتشر کردن پست‌ها و استوری‌های مفید و موثر مهمه، شما باید سعی کنید فعالیت زیادی داشته باشید تا در اکثر مواقع جلو چشم مخاطب‌ها باشید.

شاید پیش خودتون بگید : خب حالا جلو چشم باشیم یا نباشیم چه فرقی می‌کنه ؟

فرقش اینه که کسایی که روزانه فعالیت زیادی دارن، نظر مخاطبان‌شون رو بیشتر سمت خودش جلب می‌کنن و هویت‌شون بهتر تو ذهن مخاطب‌هاشون شکل می‌گیره. (چون هر لحظه باهشون رو به رو می‌شن.)

مزایای شبکه‌های اجتماعی

وجود تعداد کاربران زیاد و متنوع

واضحه که این روزها کاربران زیادی تو شبکه های اجتماعی عضو هستن و فعالیت می‌کنن. پس فریلنسرها هم می‌تونن با حضور در شبکه های اجتماعی، با افراد بیشتری مواجه بشن.

فعالیت خوب و مفید می‌تونه تعداد زیادی از مخاطب‌ها (از هر قشری) رو جذب فریلنسرها کنه.

نزدیکی به کارفرما

وقتی که شما هر روز فعالیت کنید و جلو چشم باشید، ناخودآگاه کارفرما حس نزدیکی نسبت به شما پیدا می‌کنه و یک نوع صمیمیت بین فریلنسر و کارفرما شکل می‌گیره.

این می‌تونه باعث بشه که کارفرما اعتماد بیشتری نسبت بهتون پیدا کنه و بیشتر راغب بشه که پروژه‌اش رو بهتون بسپره.

معایب شبکه‌های اجتماعی

پرداخت امن نداره

همون‌طور که موقع صحبت از مزایای سایت‌های فریلنسری حرف از پرداخت امن شد، این‌جا هم همین بحث پیش میاد.

تو شبکه‌های اجتماعی، فریلنسرها و کارفرماها خیلی سخت می‌تونن به هم اعتماد کنن و سر قضیه پرداخت به مشکل برنخورن.

البته عقد قرارداد می‌تونه راه حلی برای این مشکل باشه.

رشد کند در ابتدای فعالیت

فریلنسرهایی که در ابتدای مسیر هستن، ممکنه با شروع کار تو شبکه‌های اجتماعی دلسرد بشن چون احتمالا کسایی که اول راهن، نمونه کارهای زیادی ندارن و ممکنه فعالیت سطح خیلی بالایی نداشته باشن. به همین ترتیب، ممکنه از این‌که نتونستن کارفرما و پروژه فریلنسری ای رو دریافت کنن، حس خوبی نگیرن.

آماری از کاخن راجع به گرفتن پروژه فریلنسری

ما یک سری سوال از جامعه‌ی 6هزار نفری شبکه اجتماعی‌مون که ما رو دنبال میکنن، پرسیدیم و از پاسخ‌هایی که دادن به نکات آماری مهمی رسیدیم که می‌تونه براتون کمک کننده باشه.

حدودا 72% از فریلنسرهایی که کاخن رو دنبال می‌کنن، تازه کار هستن و 28% اون‌ها فریلنسرهای حرفه‌ای هستن.

54% از فریلنسرهایی که دنبال کننده‌ی ما هستن بر این عقیده هستن که حتی در ابتدای مسیر فریلنسینگ هم پروژه گرفتن از طریق شبکه‌های اجتماعی بهتر و راحت‌تر از سایت‌های فریلنسریه. 46% از اون‌ها نظرشون اینه که سایت‌های فریلنسری برای گرفتن پروژه فریلنسری در ابتدای مسیر بهتره.

73% از فریلنسرهایی که از طریق شبکه‌های اجتماعی پروژه فریلنسری می‌گیرن، اکثر فعالیت‌شون داخل این شبکه‌ها “به اشتراک گذاشتن نمونه کار” هست و 27% فریلنسرها مشغول تولید محتوا و آموزش هستن.

شما هم نظرتون درباره‌ی گرفتن پروژه فریلنسری رو با ما به اشتراک بذارید.

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

نظر

2 نظر

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا