آینده فریلنسینگ | آیا فریلنسر بودن آینده‌ی تضمین شده‌ای دارد؟

دنیا تو دو دهه گذشته ثابت کرده که تغییر دیگه امری نیست که با گذر زمانی دراز میسر بشه. هر سال، حتی هر ماه ما شاعد تغییرات بزرگی هستیم. طوری که خیلی از دگرگونی‌هایی که درگذشته اتفاق می‌افتاد. مثلا پنجاه سال قبل و باعث حیرت مردم می‌شد، حالا حتی کوچکترین شگفتی‌ای هم برای ما نداره.

تو روند این تغییرات قطعا بازار کار هم دچار تحول شده و مفهوم شغل و شاغلی دیگه مثل گذشته نیست. دوره‌ای که شما می‌باید به مدت سی‌سال روزی 8 الی 12 ساعت کار می‌کردی تا باحقوق بازنشستگی به باقی زندگی بپردازی تموم شد. درحال حاضر ما با امری به‌نام فریلنسینگ مواجهیم که پیش‌بینی می‌شه تا سال 2027 نیمی از جمعیت آمریکا رو مشغول به‌خودش کنه.

آینده فریلنسینگ از روی پارامترهایی که اتفاقا بدیهی و واضح هستن قابل پیش‌بینیه. فقط کافیه یه‌سری به آمار رشد فریلنسینگ که ما قبلا سروتهشو درآوردیم بزنید، تا ببینید این حرفه باچه سرعتی داره جای مشاغل سنتی و کارمندی رو می‌گیره.

اما هم من می‌دونم هم شما که این امر همین‌جوری اتفاق نمی‌افته. آینده فریلنسینگ که ما می‌گیم درخشانه قطعا باید معلول به یک علتی باشه. من اومدم که از همین علت‌ها براتون حرف بزنم. مواردی که باعث می‌شه فریلنسینگ روشن‌ترین آینده رو بین مشاغل دیگه دنیا داشته باشه. بریم با هم ببینیم چه خبره.

چرا می‌گیم آینده فریلنسینگ درخشانه؟

اگر یادتون باشه یه‌دوره‌ای بود که یه نفر استخدام می‌شد و بعد از سی‌سال از همونجایی که بود بازنشسته برمی‌گشت خونه. بدون این‌که شغلشو عوض کنه. اخراج بشه. شرکت ورشکست بشه و …(کاری به استثنائات نداریم.)

اما یه نگاه به دور و برتون بندازید. چند نفر در روز شغلشونو تغییر می‌دن؟ چقدر شرکت جدید هرسال تاسیس می‌شه و جای شرکت‌های دیگه‌رو می‌گیره. با این دگرگونی‌ها جای‌پا برای مشاغل آزادی مثل فریلنسینگ باز می‌شه. دیگه شرکت‌ها دنبال کارمندهای مادام‌العمر نیستن. بیشتر ترجیح می‌دن خروجی بالایی داشته باشن برای همین درحال حاضر کمترکسی به استخدام رسمی درمیاد و اکثرا قرادادین. همین باعث برون‌سپاری توسط شرکت‌ها می‌شه، برون‌سپاری کار به فریلنسرها و این باز مهر تاییدی هست بر آینده فریلنسینگ.

بیشتر از این مقدمه نمی‌چینم، بریم سراغ اصل مطلب. دلایلی که آینده فریلنسینگ رو روشن نشون می‌ده.

فرصت درآمدزایی بالا

همونطور که گفتم میل شرکت‌های امروزی به برون‌سپاری پروژه‌ها رفته بالا. همین یعنی موقعیت شغلی بیشتر برای فریلنسرها. آینده فریلنسینگ بیش از هرچیزی نیازمند تعداد داوطلب‌های زیاد در این شغله. این قضیه هم مستلزم اینه‌که دراین حرفه چرخش پول وجود داشته باشه. چیزی که آمار درآمد فریلنسرها نشون می‌ده، حاکی از رشذ مبلغ پروژه‌ها و بالا رفتن درآمد نهایی اونهاست. با این وجود به‌نظر میاد مهمترین معیاری که مارو از آینده فریلنسینگ مطمئن می‌کنه حل شده.

تغییر همراه با تغییرات بازار کار

عمده مشاغل دنیا طوری هستن که از روز اول تا آخر از شما یک کار ثابت با بازه بسیار کمی از نوآوری و تحول می‌خوان. همین امر باعث سکون اون شغل و عدم پیشرفت به‌ موازات نیازهای جامعه می‌شه.

چیزی که مهمه و باعث شده که ما به ‌آینده فریلنسینگ امیدوار باشیم اینه‌که نیازهای بازار کار مدام درحال تغییره، پس بدیهیه که به‌طبع اون مشاغل هم دچار تحول بشن و خودشون رو با زمان و مقتضیاتش همسو کنن.

فریلنسینگ در این بین بیشترین انعطاف پذیری رو داره. علتش هم درچند مورد خلاصه می‌شه:

  • نیاز به نوآوری از پروژه‌ای به پروژه دیگه
  • به‌روز نگه داشتن مهارت‌ها برای عقب نیفتادن از رقابت موجود در بازار
  • پیشرفت همراه با تکنولوژی روز دنیا

هوش مصنوعی و ماشینی شدن صنایع عظیم

مسئله‌ای که از انقلاب صنعتی سال 1760 تا الان مشاغل مختلف رو تهدید می‌کنه، هوش مصنوعی و جایگزین شدن سیستم، ماشین و تکنولوژی به‌جای نیروی کار انسانیه. با این شرایط به‌نظر میاد شغلی که آینده خوبی داشته باشه باید غیرقابل جایگزینی با نیروی کار غیرانسانی(مثل هوش مصنوعی و ماشین‌آلات و …) باشه.

به همین جهت آینده فریلنسینگ درخشان به‌نظر میاد. چون همواره برای فعالیت در این حرفه نیاز هست به نوآوری، قدرت بصری، قدرت تشخیص(اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، زیبایی‌شناسی و …) خلاقیت و بسیاری از مهارت‌ها که یا فقط در انسان وجود داره یا اگر نمونه‌اش به‌صورت ابزار تولید بشه خاصیت و توانایی‌های انسانی رو نداره.

کاهش به‌خطر افتادن شرکت‌ها

جهان اقتصادی همیشه با رکودهای خاصی مواجهه که ناشت گرفته از تغییرات سیاسی و اقتصادی دنیاست. از دست کسی هم کاری برنمیاد. دراین بین به چیزی نیاز هست که جلوی فروپاشی شرکت‌هایی که باسرمایه اولیه زیادی شروع به‌کار کردن رو بگیره.

در این زمینه فریلنسینگ مثل سرمایه گذاری تو صندوق‌های شاخص، عمل می‌کنه. تو این مورد، خرید طیف گسترده‌ای از شرکت‌ها خطر از بین رفتن هر یک از شرکت‌های دیگه رو کاهش می‌ده.

آینده فریلنسینگ به این جهت تضمین می‌شه که این فرصت رو به شرکت‌ها می‌ده تا به‌جای استخدام طیف گسترده‌ای از کارمندهای تمام‌وقت و پرداخت مواجبشون به‌صورت پروژه‌ای با فریلنسرها کار کنن تا هزینه‌هاشون کاهش پیدا بکنه. از یک طرف هم برقراری ارتباط به‌صورت مستقیم باشرکت‌ها و کار در هرشرایط اقتصادی‌ای و پیش بردن پروژه‌ها در بازه‌ زمانی‌های مختلف شرکت‌ها رو از رفتن به‌سوی دره‌ی ورشکستگی درامان نگه می‌داره.

 

فریلنسر بودن یعنی داشتن برند شخصی

اما مهمترین مسئله‌ای که آینده فریلنسینگ رو تا درصد بالایی تضمین می‌کنه اتکا فریلنسرها به خودشونه.

فریلنسرها به‌مرور با ایجاد سبک کارری برند خودشون رو می‌سازن و به این شعار که: شما صاحب خود هستید”  مهر تاییدی می‌کوبن که قابل تغییر هم نیست. تموم کارهایی که یه فریلنسر برای آینده فریلنسینگ خودش انجام می‌ده درجهت رشد شخصی و سرمایه‌گذاری روی چیزیه که به‌هیچ عنوان از بین نمی‌ره. یعنی خود شخص. ما‌ به‌طور فردی دچار رکود نمی‌شیم، خودمون نمی‌تونیم خودمونو اخراج کنیم، کسی نیست بهمون دستور بده، ارزش سهامیمون سقوط نمی‌کنه، پس چی بهتر از سرمایه‌گذاری کردن رو خودمون؟

پس می‌شه گفت فریلنسینگ دقیقا همون ضمانت‌نامه‌ایه که شما رو از خطر بی‌کار موندن و درآمد نداشتن حفظ می‌کنه. نمی‌گم سخت نیست. نمی‌گم از روز اول پول زیاد درمیارید. اما باصبر و پشتکار حداقل آینده درخشانی برای خودتون می‌سازید. آینده فریلنسینگ پیش از هرچیزی به خود شما، یعنی فریلنسرها بسگی داره. شمایید که این مسیر رو تضمین می‌کنید. پس صبور باشید و کوشا.

کلام نهایی

خداییش پنج‌تا دلیل برای تضمین آینده فریلنسینگ کمه. نیست؟ خودمم می‌دونم اما این مقاله هم مثل اکثر وبلاگ‌های دیگه در آینده‌ای زود قراره که پربارتر از این حرفا بشه. هنوز راجع‌به تاثیر امنیت کاری به فریلنسرها، ساده بودن همکاری، هزینه‌ی کم برای اقتصاد با بازدهی بالا و کلی چیزای دیگه حرف نزدیم. پس منتظر آپدیت بعدی این نوشته باشید.

مخ‌لص

منابع

مقاله “چرا آینده کاری متعلق به فریلنسینگ است؟از از سایت linkedin.com

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا