فریلنسر تمام وقت | 10 نکته که هر فریلنسری باید بداند
توسط: پریا میرزائی
- 11 فروردین 1400
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 6067 نمایش
بسیاری از افراد، میخواهند فریلنسر تمام وقت بشوند و آن را به صورت رویایی که به حقیقت میپیوندد، میبینند.
یک فریلنسر تمام وقت ، رئیس خودش است، ساعات کاری مختص خود را دارد و خود او موفقیت در حرفهاش را تعیین میکند.
این نکتهی خوب و مثبتی است ولی هر کسی از پس آن برنمیآید و نمیتواند آن را مدیریت کند. بعضی از افراد، با کار کردن به دور از بقیه افراد و به صورت تنها، شکوفا میشوند. این دسته از افراد میتوانند فریلنسر تمام وقت باشند ولی بعضی از افراد هم هستند که کار به شیوهی سنتی از ساعت 9 صبح تا 5 عصر ( البته در ایران، ساعت 7:30 صبح تا 2:30 بعد از ظهر ) را مناسبتر میدانند.
خیلی از افراد هستند که به دلایل مختلفی علاقه به فریلنسر تمام وقت بودن دارند و حتی بعضی از آنها تنها به خاطر داشتن استقلال، تصمیم میگیرند فریلنسر تمام وقت شوند.
اینها همه در حالی است که خیلی از این افراد نمیتوانند خود را با شرایط زندگی یک فریلنسر تمام وقت وفق دهند.
پس، قبل از اینکه به فریلنسینگ وارد شوید، به این موارد توجه ویژهای داشته باشید.
نکات مربوط به سبک کار کردن یک فریلنسر تمام وقت :
یک فریلنسر تمام وقت ، تحت نظر خودش کار میکند
فریلنسینگ یک حرفهی تک نفره است. وقتی محیط کار شما از یک محیط پر جنب و جوش و پر رفت و آمد به یک میز تک نفره تبدیل میشود، این احتمال وجود دارد که احساس تنهایی و انزوا کنید و فکر کنید از بقیه افراد دور ماندهاید.
فرزندانتان در مدرسه مشغول تحصیل هستند، یا پدر و مادرتان خارج از منزل در محل کارشان هستند. در حالی که شما و سیستم مربوط به کارتان تنها در خانه هستید.
بعضی لحظات نادر و کمیابی هم هستند که برای صحبت با مشتری یا برقرار کردن جلسه با افرادی که در کسب و کار از هم کمک میگیرید. در این موقعیتها است که بیرون میروید و با دیگران ارتباط برقرار میکنید و از فضای تنهایی خارج میشوید.
این نوع از انزوا میتواند به زودی روی بعد روانی شما و حتی کارتان تاثیر بگذارد و به شما آسیب برساند. اگر فردی هستید که قبلا در محیط کار شلوغی کار میکردید و حالا میخواهید فریلنسر تمام وقت باشید، حتما در ابتدا محیط کاری را دست و پا کنید و با چند همکار روزهای اول کاری را سپری کنید و از کنار آنها کار کردن، لذت ببرید.
یک فریلنسر تمام وقت مسئول همهی کارهایش است
فریلنسر تمام وقت بودن یعنی اینکه شما مسئول و پاسخگوی خودتان هستید. این باعث میشود با پشتکار کار کنید و حواستان به همهی ابعاد کار و زندگیتان باشد.
هیچکسی خودش را وارد کار شما نمیکند تا بسنجد که شما چقدر پیشرفت کردهاید و یا اصلا همتراز با اهدافتان پیش میروید یا نه .
اینکه یک فریلنسر تمام وقت پاسخگوی خودش باشد، باعث میشود این فرد برنامهی روزانهاش را به طوری بچیند که طی آن اتفاقات مفیدی در حیطهی کاریاش رخ دهد و کمتر به سمت اتلاف وقت مثل چت کردن، توییت زدن و … برود.
اگر یک فریلنسر تمام وقت ، مسولیت پذیری و پاسخگویی به خود را فراموش کند، به کسب و کارش صدمه وارد میشود. به علاوه، کارفرماهای او هم شاهد پایین آمدن کیفیت کارش میشوند و احتمالا دیگر پروژهای را به او برون سپاری نمیکنند.
در فضای اینترنت، مطمئنا مجموعههایی وجود دارند که میتوانند به شما کمک کنند تا راحتتر تمرکزتان را حسن کار حفظ کنید.
یک فریلنسر تمام وقت ، باید منضبط باشد
وقتی فعالیت خود را به صورت فریلنسینگ شروع میکنید، احتمالا وسوسه میشوید که شبها را هم بیدار بمانید و آن را با کار کردن سپری کنید. اما باید بدانید که کار کردن در طول شب، شما را تنها خسته میکند. به طوری که صبح نتوانید به راحتی بیدار شوید و در نتیجه، فردای آن روز را کسالتبار طی خواهید کرد.
وقتی یک بار این شرایط را تجربه کردید، پس از آن میتوانید برنامهی خود را به خوبی بچینید و برای خواب وقت بگذارید. کم اهمیت انگاشتن موضوع خواب، اشتباهی است که بسیاری از فریلنسرها مرتکب میشوند. این درحالی است که نظم و انضباط شخصی در همهی پروژه ها یک فضیلت است. حتی این نظم و برنامهریزی باید در انتخاب و پذیرفتن پروژهها هم مشهود باشد.
اگر عادت دارید که خیلی دیر بخوابید و همچنین صبحها دیر بیدار شوید، پس شما برنامهی کل روز خود را به این شکل تغییر میدهید و آنرا اینگونه تنظیم میکنید.
با رواج دادن این عادت در برنامهریزی خود، خواهید دید که خیلی وقت است که در طول شب کار میکنید و در طول روز میخوابید. این عادت ناسالمی است زیرا ساعات کار طبیعی شما را به ساعت خواب تغییر داده است. برای موفقیت در کار و لذت بردن از آن، به زمانی که قبلاً در دفتر کار میکردید پایبند باشید.
به هر حال، مشتریان شما شبانه کار نمیکنند. آنها به ساعت اداری پایبند هستند و در زمانی که شما پروژهی آنها را در دست دارید و در حال انجام آن هستید، احتمال این که با شما تماس بگیرند، زیاد است. همانطور که میدانید، در دسترس کارفرما بودن موضوعی است که به آنها حس خوبی میدهد چون احساس اطمینان و دلگرمی در انها به وجود میآورد. پس سعی کنید برنامهی روزانهتان را به طوری بچینید که شبیه به زندگی بقیه افراد باشد تا بتوانید در دسترس کارفرمایان باشید.
یک فریلنسر تمام وقت ، با کارفرماهای خود تعامل خوبی دارد
اگر در مشاغل قبلی خود با مشتریان یا کارفرماها سر و کار نداشتهاید، احتمالاً در رسیدگی به کارفرماهای خود در فریلنسینگ با مشکل رو به رو خواهید شد.
هنگام تعامل با آنها باید از حسن نیت استفاده کنید. ارتباطات شما با کارفرماهایتان باید مفید و تاثیر گذار باشد. شما نباید در هیچ شرایطی در کارفرماهایتان بیزاری و دلسردی ایجاد کنید، حتی اگر آنها مشکل داشتند و حق با شما بود، باز هم با ملایمت برخورد کنید.
اینگونه فکر کنید : نق زدن آن کارفرما، مانند گیر دادن و سختگیری رئیس شما در شغل قبلی است. پس شما باید صبور باشید زیرا بیشتر از آنچه که آنها به شما نیاز داشته باشند، شما به آنها احتیاج دارید.
خیلی از کارفرماها میتوانند با فریلنسرهایی که انعطاف پذیر هستند و برای تحقق بیشتر از اهدافی که کارفرما در نظر گرفته است، سخت کار می کنند، راحت باشند و در نتیجه، بعدها هم بای انجام پروژه به سراغ آنها بروند. کار شما باید این باشد که کارفرما را تحت تأثیر قرار دهید. اگر این کار را انجام دهید و به این موضوع عمل کنید، کسب و کار و زندگیتان بسیار راحتتر خواهد بود.
یک فریلنسر تمام وقت ، مهارتهای مذاکره را میآموزد
اگر شغل تمام وقت دارید و تحت نظر ارگان خاصی کار میکنید، پس از حقوق ثابت هر ماه مطمئن هستید. در این حالت، ممکن است بیمه درمانی ، تعطیلات به همراه حقوق و سایر مزایای جذاب دریافت کنید.
ولی وقتی نوبت به کار آزاد میرسد، آنچه بدست میآورید به تلاش شما بستگی دارد. هیچ کس به شما امتیاز اضافی نمیدهد.
مهارتهای مذاکره شما باید هوشمندانه باشد تا بتوانید به موفقیت برسید. شما نباید از درخواست دستمزد بالاتر ترس داشته باشید. ممکن است با نرخ پایین شروع کنید – این خوب است – اما با کسب تجربه و پس از مدت زیادی کار کردن، باید رشد مداوم داشته باشید.
اطمینان حاصل کنید که مهارتهای شما با افزایش نرخ افزایش مییابد. اگر نتوانید برای حقوق بالاتر مذاکره کنید، در نرخ های پایین گیر خواهید کرد و هیچ کس آنها را برای شما افزایش نمیدهد.
هر زمان مشتری جدید میگیرید، با دریافت پروژههای جدید از کارفرمایان مختلف، نرخ خود را بالا ببرید و این کار را ادامه دهید.
یک فریلنسر تمام وقت ، احساسات خود را کنترل میکند
در فریلنسینگ ، شما به عنوان یک فریلنسر نباید در برابر خواستههای نامعقول مشتری، مردود شدن کار به اتمام رسیده توسط کارفرماها و رو به رو شدن با کارفرمای غیرحرفهای خشمگین و عصبانی بشوید. در شغل ثابت قبلیای که داشتید، اخبار را از یکی از همکاران یا رئیس خود میشنیدید. در فریلنسینگ، مستقیماً از کارفرمای خود – مشتری خود – میشنوید.
خواه مشتری کار شما را رد کرده باشد ( که پذیرش آن می تواند شرایط سختی برایتان به وجود آورد. )، مشتری خواستههای نامعقولی داشته باشد یا احساس نارضایتی کند، شما باید هنگام برخورد با آنها با درایت رفتار کنید. احساسات خود را کنترل کنید و از توهین آمیز بودن خودداری کنید. مشتریان شما نجاتدهنده شما هستند. شما نباید آنها را از دست بدهید.
یک فریلنسر تمام وقت ، پیگیر اخبار ترند است
اگر میخواهی در حرفهی خودت از بقیه جلوتر باشی، باید همیشه اخباری که در حیطهی کاریات اتفاق میافتد را پیگیری کنی. البته این به این معنی نیست که زمان زیادی را صرف پیگیری اخبار به صورت آنلاین کنی. شما باید فقط اخباری که مستقیما روی پیشرفت شغلیتان تاثیر میگذارد را مطالعه کنید.
مثلا چند سال پیش که وبلاگ نویسی به تازگی رواج پیدا کرده بود، آن دسته از فریلنسرهایی که به سرعت و بیدرنگ سراغ وبلاگ نویسی رفتند، کارفرماهای زیادی را جذب کردند.
فریلنسر تمام وقت بودن به این نیاز دارد که شما نسبت به موضوعاتی که ترند میشوند و یا در حال ظهور هستند، بیتفاوت نباشید. و بدانید که چه چیزی برای پیشرفت کسب و کارتان مفید است.
یک فریلنسر تمام وقت ، حمایتهای دوستان و خانوادهاش را میسنجد
قبل از اینکه وارد فریلنسینگ شوید، باید بسنجید که آیا خانوادهی شما میتواند از شما حمایت کند ؟
فریلنسینگ در ابتدا شرایط پر استرسی را ایجاد میکند. شما در آن شرایط، مدام نگران پیدا کردن کارفرمای جدید هستید و باید نیازهای زندگی خود را تعیین کنید. اگر خانوادهتان شما را حمایت نکنند و هوایتان را نداشته باشند ( نه فقط از لحاظ مالی ) ، ممکن است پس از مدتی کار کردن با افسردگی مواجه شوید و این موضوع به شما و کسب و کارتان آسیب وارد کند.
شاید بعضی او.قات احساس کنید که فریلنسینگ برای شما کار نمیشود. این زمانی است که شما به خاونادهتان احتیاج دارید. حمایتهای یک همسر، فرزند، پدر و مادر و دوستان چیزی از که به آن نیاز پیدا میکنید.
دوستان شما میتوانند چرخهای برای پیشرفت خدمات شما ایجاد کنند و به گسترش کسب و کارتان کمک کنند.
یک فریلنسر تمام وقت ، حواسش به پسانداز کردن هست
در ابتدا، به صورت پاره وقت مشغول فریلنسینگ باشید و شغل ثابتی که دارید را رها نکنید. این باعث میشود که کار کردن به شیوهی فریلنسری برای شما ریسک کمتری داشته باشد.
در کنار شغل ثابت، کارفرماهایی هم دارید و پروژههایشان را انجام میدهید و بعد از مدتی که به صورت پاره وقت کار کردید و به درآمد رسیدید، میتوانید تبدیل به یک فریلنسر تمام وقت بشوید.
یک فریلنسر تمام وقت ، به غیر قابل پیشبینی بودن فریلنسینگ عادت میکند
حتی اگر یک فریلنسر، بهترین فریلنسر جهان باشد به طوری که همهی پروژههایش را سر وقت و با کیفیت به نتیجه برساند و درآمدش را به خوبی مدیریت کند، باز هم نباید نسبت به درآمدش اطمینان کامل داشته باشد و خیال کند که همیشه از طرف کارفرماها مقدار دستمزد ثابتی دریافت میکند.
چون هر لحظه ممکن است هر کارفرمایی به آن میزان که حق فریلنسر است، دستمزد را نپردازد.
به گفتهی Michelle Thread Gould ، بیش از 30% کارفرماها دستمزد را آنقدر که فریلنسر برنامهریزی میکند، نمیپردازد.
هیچوقت روی مقدار دستمزد حساب باز نکنید، تا زمانی که ان را در حساب خود مشاهده کنید.
آخرین کلام :
برخی از مشتریان به شما مبلغی پرداخت نخواهند کرد
اینکه در ازای هر پروژهی انجام شده مبلغی از کارفرما دریافت کنید، آسان است. اما فریلنسینگ شامل ساعات زیادی است که قابل پرداخت نیستند. به خاطر بسپارید که برخی از مشتریان پس از اتمام پروژه آنها، از پرداخت دستمزد طفره میروند. به راحتی نمیتوان تشخیص داد که چه کسی جدی است و چه کسی جدی نیست.
فریلنسر بودن کار آسانی نیست. همه از این طریق درآمد کسب نمی کنند اما این یک دارایی خارق العاده برای افراد با اراده است که هرگز تسلیم نمیشوند.
امروز ممکن است ضرر کنید، اما ادامه دهید!
فردا مشتری بهتری پیدا خواهید کرد.
ایمان را حفظ کنید ، سخت کار کنید و هرگز عقب نشینی نکنید.
فریلنسینگ جواب این تلاشها را به شما میدهد.
اگر مایل هستید، پیشنهاد میکنم یکی از مقالات ما که راجع به فریلنسر پاره وقت هست را هم مطالعه بفرمایید.
این مقاله به نقل از مقالهی 11 Things You Should Know About Freelancing Full-Time از سایت freelancer.com است .
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (58)
- سبک زندگی (5)
- کافه کاخُن (16)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
متن بیو برای کسب و کار فریلنسرها چرا و چقدر مهم است؟
29 خرداد 1402اخطارهای فریلنسری | 11 هشدار برای فریلنسرها
21 خرداد 1402
ارسال یک پاسخ