فریلنسینگ برای دانش آموزان | 5 نکته جهت کسب درآمد حین تحصیل
توسط: پریا میرزائی
- 12 اسفند 1400
- 2 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 3775 نمایش
در این مقاله قصد داریم راجع به موضوع فریلنسینگ برای دانش آموزان بیشتر صحبت کنیم و افرادی که در دورهی دانش آموزی به دنبال کسب درآمد هستند را نسبت به وجود شیوهای از کار کردن به نام فریلنسینگ، فریلنسری یا فریلنسرینگ آگاه کنیم.
کسب درآمد دانش آموزان در زمان قدیم
کسب درآمد حین تحصیل در مدرسه، یکی از موضوعاتی است که از گذشته تا به امروز مورد توجه قرار گرفته است و قطعا در آینده هم به طور جدیتری اهمیت پیدا خواهد کرد. دلیل نوشتن این مقاله با محوریت موضوع ” فریلنسینگ برای دانش آموزان ” هم دقیقا همین است.
بارها از زبان بزرگترها شنیدهایم که در گذشته یعنی زمانی که پدران و مادران ما دوران تحصیل خود را سپری میکردند، در کنار مطالعه و انجام تکالیف مدرسه، با استفاده از مهارتهایی که داشتند مشغول فعالیتهایی میشدند که از طریق آن به اندک درآمدی میرسیدند. به قول خود آنها، درآمدشان در حدی بود که پول تو جیبی آنها به حساب میآمد.
به عنوان یکی از کارهایی که آنها در آن زمان انجام میدادند و این روزها برایشان بسیار خاطرهانگیز است، میتوان به فروش آلاسکا، لواشک و آلبالو خشکه خانگی در کوچه پس کوچههای محله اشاره کرد. اما امروزه سبک کسب درآمد دانش آموزها دستخوش تغییرات فراوانی شده است. این تغییرات از کجا نشات گرفتهاند؟ تغییر سبک کار کردن دانش آموزها حین تحصیل در دنیای امروز از تغییر تفریحات و سرگرمیهای آنها شروع میشود.
در گذشته، تفریحات کودکان و دانش آموزان این بوده است که در کوچههای محل زندگیشان مشغول بازیهای پر تحرکی مانند فوتبال و … شوند. در آن زمان و در حین انجام این بازیها، حس چشیدن بستنی یخی یا تنقلاتی شبیه به آن را به خوبی هضم میکردند و اگر به دنبال شغلی میگشتند که در پی آن به درآمدی برسند، چیزی که به نظرشان پرفروش و پر مخاطب میآمد، فروختن همین محصولات بود.
غیر از این فعالیتها، خیلی از دانش آموزان دوران قدیم که به دنبال پیدا کردن شغلی میگشتند، سرانجام به شاگردی یک مغازهدار و کارهایی از این قبیل میپرداختند.
حال سوالی از شما دارم. دانش آموزانی که در اطراف خود مییابید، یا خود شما که دانش آموز هستید، آیا طعم چنین خاطراتی را چشیدهاید؟ اگر هم چشیده باشید، آیا داشتن چنین کسب و کاری را مرسوم میدانید و آن را میپذیرید؟
فکر میکنم جواب اکثر شما به این سوالات من “خیر” باشد.
اینجا موضوع فریلنسینگ برای دانش آموزان پررنگتر و پراهمیتتر میشود.
کسب درآمد دانش آموزان در دنیای امروز
در حال حاضر، سرگرمی و تفریح اکثر دانش آموزان ما این است که سری به شبکههای اجتماعی مختلف بزنند، در آنها پستی را آپلود کنند، ببینند دیگران چه فعالیتهایی کردهاند و پیگیر آنها باشند، بازیهای دیجیتالی را انتخاب کنند و مشغول آنها شوند و … .
پس با تغییر سبک زندگی و نحوهی رشد و تربیت این افراد، قطعا شیوهی کسب درآمد دانش آموزان در حال تحصیل امروز با دیروزیها متفاوت خواهد شد.
در روزگاری که همهی کنشها و واکنشها در فضای مجازی شکل میگیرد و اکثر امور همهی ما به صورت آنلاین به انجام میرسند، انتظار میرود که شیوهی کار کردن افراد هم با این موج همراه شود.
فکر میکنم دیگر وقت آن رسیده باشد که راجع به موضوع اصلی این مقاله که فریلنسینگ برای دانش آموزان است، صحبت کنیم و تمرکزمان را روی همین مبحث بگذاریم. اگر مایل باشید، کمی راجع به این که فریلنسینگ چیست و فریلنسر کیست در ادامه توضیح بدهم و پس از آن، به بررسی آن برای دانش آموزان بپردازیم.
تعریف فریلنسینگ و فریلنسر
فریلنسینگ یا آزادکاری که با نامهای فریلنس و فریلنسرینگ هم از آنها یاد میشود، شیوهای از کار کردن است که در آن، افراد بدون این که تحت نظر ارگان و شرکت خاصی کار کنند، به طور مستقل و پروژهای برای کارفرماهای مختلف کار میکنند. ناگفته نماند که در فریلنسینگ، مدیریت همهی امور کاری زیر نظر خودشان است.
حال به این سوال میرسیم که لازمهی کار کردن به شیوهی فریلنسینگ چیست؟ در جواب به این سوال باید عرض کنم که افرادی که قصد دارند به این نحو مشغول کار شوند، باید یک یا چند مهارت را یاد گرفته باشند و روی آنها تسلط نسبتا بالایی داشته باشند. غیر از این مورد که مهمترین لازمهی ورود به بازار کار فریلنسری است، این نکته هم حائز اهمیت است که افراد باید امادگی لازم برای کار انعطافپذیر، آزادی زیاد، صبر فراوان، تلاش برای ارتقا و کسب تجربه را داشته باشند.
به افرادی که مهارت(هایی) دارند و بدون وابستگی به شخص یا ارگان خاصی کار میکنند و پروژههای کارفرماهای مختلف را به صورت پروژهای به انجام میرسانند، فریلنسر میگوییم.
فریلنسینگ برای دانش آموزان
یکی از مقالاتی که ایدهی نوشتن این مقاله را به ما القا کرد، مقالهای از سایت فریلنسر بود که دقیقا دربارهی موضوع فریلنسری برای دانش آموزان صحبت کرده بود.
همانطور که در تعریف فریلنسینگ هم مشخص بود، فریلنسرها با ورود به فریلنسینگ و شروع فعالیت خود به عنوان یک متخصص، آزادی زیادی در کار و زندگی خود دارند. البته این آزادی به معنای نداشتن آقا بالاسر است نه این که برای مشغول بودن به فعالیت فریلنسری نیاز به هیچ برنامه و سازماندهی نیست.
از این لحاظ که شخص فریلنسر تحت نظر خود کار میکند و نیازی نیست برای شروع کار حتما سابقه کار داشته باشد، میتوان به این نتیجه رسید که فریلنسینگ برای دانش آموزان میتواند مناسب باشد.
ناگفته نماند که ورود به فریلنسینگ و ماندگار شدن در آن کار سادهای نیست ولی از آنجایی که مزایای زیادی دارد، میتواند ایدهی خوبی برای کسب درآمد دانش آموزان باشد.
مزایای فریلنسینگ برای دانش آموزان
فریلنسینگ برای دانش آموزان مزایا و نکات مثبت زیادی را به همراه دارد که میخواهیم در ادامه به تعدادی از آنها بپردازیم.
اولین مزیت فریلنسینگ برای دانش آموزان: فعالیت فریلنسری به عنوان کمک خرج
یکی از مزایای فریلنسینگ برای دانش آموزان این است که آنها میتوانند با کار کردن از این طریق، به درآمدی برسند که بتوانند حداقل نیازهای خودشان را برآورده کنند.
حس استقلال مالی باعث میشود که دانش آموزان از سنین پایین خودشان را در بازار کار تصور کنند و در مقابل امور مالی خود احساس مسئولیت پذیری داشته باشند. غیر از این موضوع، کار کردن و کسب درآمد دانش آموزان به آنها کمک میکند تا بتوانند در صورت بالا و پایین شدن اوضاع اقتصادی خانواده، استرس و اضطراب کمتری را متحمل شوند.
البته این مورد از مزایای فریلنسینگ برای دانش آموزان نمیتواند مزیت اصلی و مهم باشد زیرا کسب درآمد از این طریق نیاز به عشق و صبوری دارد و در صورتی که شخصی هدف اصلی خود را رسیدن به درآمد بالا قرار دهد، ممکن است در نیمهی راه احساس ناامیدی کند و از ادامه دادن به این مسیر صرف نظر نماید زیرا رسیدن به درآمد مطلوب در فریلنسینگ، نیازمند صرف زمان زیاد، کسب تجربه، تلاش و تمرین فراوان و حضور فعال در این عرصه است.
دومین مزیت فریلنسینگ برای دانش آموزان: یادگیری مهارت در سن پایین
یکی از دغدغههای این روزهای خیلی از ما انسانها این است که خودمان را در سنین بالا سرزنش میکنیم که چرا در گذشته به سراغ یادگیری خیلی از مهارتها نرفتهایم. بارها به خودمان گفتهایم که کاش به دوران نوجوانی برمیگشتم و در آن دوران فلان مهارت را یاد میگرفتم. حیف که الآن دیگر دیر شده است. (البته من اعتقاد دارم که هیچ وقت برای یادگیری مهارتهای جدید، دیر نیست)
به هر حال، از این جهت فریلنسینگ برای دانش آموزان نکتهی مثبتی دارد که آنها برای ورود به بازار کار نیازمند یادگیری و تسلط بر مهارتی خاص میشوند آن هم در سنی که توانایی ذهن برای گنجاندن مطالب بالاتر است و دورهای است که اندک افرادی برای کسب درآمد از طریق یادگیری مهارت اقدام کنند. چون همانطور که میبینیم، امروزه نوجوانان و دانش آموزان، کمی راحت طلب شدهاند و حوصلهی تلاش و یادگیری را ندارند. در این شرایط، این دسته از دانش آموزان میتوانند رشد خوبی داشته باشند و از افرادی که در آینده به سمت یادگیری مهارت پناه میبرند، جلوتر باشد.
سومین مزیت فریلنسینگ برای دانش آموزان: ساخت رزومه و نمونه کار
یکی از لازمههای ورود به بازار فریلنسینگ و گرفتن پروژه، داشتن نمونه کار و رزومهی قوی است. فریلنسرها باید برای تثبیت خود در ذهن کارفرما و نشان دادن سطح توانایی و کیفیت کارشان، نمونه کار داشته باشند تا کارفرماها با مشاهدهی آنها به این نتیجه برسند که آیا صلاح است پروژهی در دستم را به این فریلنسر برون سپاری کنم؟ یا خیر؟
در ابتدای مسیر، خیلی از فریلنسرها میگویند: ما که تا به حال پروژهای انجام ندادهایم. پس چطور میتوانیم نمونه کار ایجاد کنیم؟
قطعا برای ساخت نمونه کار در ابتدای مسیر فریلنسر شدن، راههای زیادی وجود دارد اما برای افرادی که در سنین بالا وارد فریلنسینگ میشوند، فرصت محدودتری برای ساخت نمونه کار هست (نسبت به افرادی که در سنین نوجوانی و دوران تحصیل نمونه کار و رزومهی خود را آماده میکنند.) به هر حال فردی که به عنوان مثال در سن 25 سالگی فعالیتش را شروع میکند، نسبت به فردی که در سن 16 سالگی وارد این حیطه میشود، نیاز و توقع مالی بالاتری دارد و ترجیح میدهد هرچه سریعتر پروژهها به سمتش روانه شوند و پولها به حسابش، واریز.
این در حالی است که یک دانش آموز در دوران تحصیل خود (در شرایطی که اکثر همنوعانش فقط در حال تحصیل هستند)، قدمهای اولیهی شغل آیندهاش را برمیدارد و کار خود را برای چند سال بعد، سادهتر میکند.
چهارمین مزیت فریلنسینگ برای دانش آموزان: استفاده بهینه از زمان و کسب تجربه
چندی پیش بین اعضای تیم کاخُن بحثی شعله گرفته بود که بی ربط به موضوع این مقاله و این زیر عنوان نیست. یکی از اعضا میگفت: از گذشته تا به حال، افراد زیادی که مشغول تحصیل هستند فکر میکنند مفیدترین افراد جامعه هستند و به هیچ وجه احساس عذاب وجدان از این که کار دیگری ندارند و فقط درس میخوانند، نمیکنند.
در حالی که دانش آموزان و دانشجویانی که صرفا خود را مشغول تحصیل میکنند و فعالیت دیگری ندارند، باید به خودشان متذکر شوند که تنها، گذراندن زمان در مدرسه و دانشگاه به آنها کمک نمیکند تا در آینده موفق و تاثیرگذار باشند. اتفاقا مطالب و مهارتهایی که خارج از این چهارچوب یاد میگیرند، به احتمال زیاد بیشتر به کارشان میآید چون در مدرسه و دانشگاه بیشتر مشغول یادگیری مباحث تئوری میشوند و عموما رشتهها و درسها آن افراد را برای ورود به بازار کار آماده نمیکنند.
به نظر من حرف این دوست کاخُنی کاملا درست است. گویی مدرسه و دانشگاه رفتن به ما این حس را میدهد که در حال انجام وظیفه هستیم و این که کار دیگری از دستمان برنمیآید، ایرادی محسوب نمیشود. (ناگفته نماند که تاثیر دید جامعهی اطراف به دانش آموزان و دانشجویان هم در این مسئله کم رنگ نیست.)
یکی از مزایای فریلنسینگ برای دانش آموزان این است که آنها حین گذراندن این دوران، از زمانشان به خوبی استفاده میکنند و در شرایطی که بقیه دوستانشان در حال صرف زمان در تنها یک بُعد (درس خواندن و نمره گرفتن) هستند، آنها برای روزهای بعد از تحصیلشان با یادگیری مهارت و شروع کار (حتی دست و پا شکسته)، سرمایهگذاری میکنند و تجربههایی به دست میآورند که با هیچ مقدار پولی قابل خریداری نیستند و تنها زمان است که این سرمایهی ارزشمند را به وجود میآورد.
ایراد فریلنسری برای دانش آموزان
نمیشود گفت که فریلنسری برای دانش آموزان به طور مطلق خوب است و هیچ گونه نکات منفی در آن پیدا نمیشود. البته اعتقاد باطنی بنده این است که همهچیز به خود ما و نحوهی عملکردمان بستگی دارد. این که هر چیزی (نه فقط فریلنسینگ) به نفع ما باشد یا به ضرر ما، بستگی به این دارد که خودمان چگونه به آن نگاه کنیم و چگونه مدیریت آن را در دست بگیریم.
در این میان، وظیفهی خود میدانم که در روشن شدن مسیر فریلنسینگ برای دانش آموزان، تمام تلاش خود را به کار گیرم تا نم نم با اکثر جوانب آن آشنا بشوند و آگاهی کامل را به دست آورند.
یکی از معایب و ایرادات فریلنسینگ برای دانش آموزان این است که برنامهی زندگی آنها سنگین میشود.از حق نگذریم، انجام دادن فعالیتها و تکالیف تحصیلی و در کنارش، پیش بردن و مدیریت یک کسب و کار، به هیچ وجه کار سادهای نیست. قطعا در پی شروع مسیر فریلنسری، حتی برنامهی زندگی یک فرد غیر دانش آموز هم مورد تغییر و تحول قرار میگیرد. بی شک برنامهی تحصیلی و برنامهی تفریح و زندگی شخصی یک دانش آموز هم با ورود به فریلنسینگ، دچار تغییرات وسیعی میشود که آن را با برنامهی دیگر دانش آموزان، متفاوت و سختتر میسازد.
ممکن است خیلی از افراد نتوانند فشار کار و درس را در کنار هم متحمل شوند و قادر به ایجاد تعادلی بین این دو زمینه نباشند. در این شرایط، هم اوضاع درسی آنها به هم ریخته میشود و هم کارشان آنطور که باید، رونق نمیگیرد. (به قول معروف: میان ابرو رو درست کنن، میزنن چشم رو هم کور میکنن.)
نکات مربوط به فریلنسینگ برای دانش آموزان
فریلنسر شدن هم مانند هر شغل دیگری نیازمند این است که با رعایت برخی نکات مشغول آن شویم تا بتوانیم عملکرد و بازدهی بیشتری داشته باشیم و به نتایج بهتری برسیم. تعدادی از این نکات را در ادامه به شما خواهم گفت.
فریلنسری برای دانش آموزان نیازمند یافتن زمان است
رعایت این نکته در فریلنسینگ مهم است که قدر ساعات در اختیارمان را بدانیم و از آنها به بهترین نحو در جهت پیشرفت کسب و کار خود استفاده کنیم زیرا برای افزایش بازدهی در کار و روشن ماندن چراغ فریلنسینگ در زندگیمان و رقابت با دیگر فریلنسرها، باید زمان زیادی را صرف کنیم تا با کسب تجربه و تلاش و تمرین روزانه، به نتایج مطلوبی برسیم.
این نکته در فریلنسینگ برای دانش آموزان پررنگتر هم هست. افرادی که حین تحصیل مشغول فعالیت فریلنسری میشوند باید بدانند که آنها نسبت به دیگر فریلنسرها (خصوصا فریلنسرهای تمام وقت) زمان کمتری در دست دارند و ممکن است برای خیلی از کارهای خود، زمان کم بیاورند. بنابراین، پیدا کردن تایمهای خالیای که بین ساعات حضور در مدرسه و انجام تکالیف هست را باید جدی بگیرند و آنها را ارزشمند بدانند. سپس برای آن ساعات، برنامهریزی دقیقی به عمل آورند تا قادر باشند از مهارتی که دارند، کسب درآمد دلخواه را داشته باشند.
فریلنسینگ برای دانش آموزان نیازمند برنامهریزی دقیق است
نمیدانم کار و زندگی یک فریلنسر بدون برنامه ریزی به چه شکلی خواهد درآمد ولی این را خوب میدانم که فریلنسینگ بیش از هر شیوهی دیگری از کار کردن، نیازمند نظم و برنامه ریزی است تا چرخش بتواند بچرخد. فلذا، هیچ گاه نمیتوانیم برنامه ریزی در کار و زندگی فریلنسرها را کم اهمیت بشماریم و همینطور به مسیر ادامه دهیم.
فریلنسر بدون برنامهریزی بی شک آیندهی تاریکی خواهد داشت زیرا زور و فشار از طرف ارگان یا شخص دیگری به سمت فریلنسرها وارد نمیشود تا به خاطر آن هم که شده، کار را منظم پیش ببرند و طبیعتا کمترین کوتاهی باعث به هم ریختن وضعیت کاری و حتی اوضاع زندگی آنها میشود.
فریلنسینگ برای دانش آموزان نیازمند مهارت نه گفتن است
این جمله را از من به یادگار داشته باشید: پروژهای که حتی قیمت خوبی هم داشته باشد ولی انجامش به هر دلیلی برای ما سخت و نشدنی باشد، نه تنها موجب کسب درآمد ما نمیشود، بلکه اعتبار و آرامش ما را هم از بین میبرد.
تمام حواس خود را به کار گیرید تا در زمانی که پروژهای به شما پیشنهاد میشود، به طور منطقی فکر کنید و به درستی تصمیم بگیرید که آن را بپذیرید یا خیر.
مخاطب این حرف من همهی فریلنسرها هستند. نه فقط دانش آموزان.
قبل از گرفتن پروژه، همهی پستی بلندیهایی که میدانید در ادامهی راه وجود دارند را در نظر بگیرید و سعی کنید از نظر میزان زمانی که از شما میگیرد را تخمین بزنید تا به طور دقیقتری بتوانید راجع به آن پروژه تصمیمگیری کنید.
نظر
2 نظر
ارسال یک پاسخ
لغو پاسخ
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (58)
- سبک زندگی (5)
- کافه کاخُن (16)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
متن بیو برای کسب و کار فریلنسرها چرا و چقدر مهم است؟
29 خرداد 1402اخطارهای فریلنسری | 11 هشدار برای فریلنسرها
21 خرداد 1402
خیلی موضوعاتی که پرداختید جذاب و خواندنی بود. مرسی از تیم نویسندگان کاخُن.
سلام ممنون از توجه و نگاهت 🙂