محیط کار فریلنسرها | 4 مکان مناسب برای کار کردن

برای این سوال که : فریلنسرها در چه محیط­‌هایی کار می­کنند ؟ نمی‌­تونیم جواب واحدی رو تعیین کنیم. چون محیط کار فریلنسرها مثل بقیه مشاغل نیست که  فقط به یک مکان مشخصی محدود بشه. به این دلیل که فریلنسرها ارتباط حضوری با کارفرماهاشون ندارن و هم­چنین تحت نظر ارگان خاصی کار نمی‌­کنن، می­‌تونن آزادانه‌­تر محیط کار مناسب خودشون رو انتخاب کنن.  

البته فریلنسینگ معروفه به این­که آزادی کامل رو به فریلنسرها می­ده. پس گسترده بودن میزان اختیار تو انتخاب محیط­ کار فریلنسرها ، طبیعتا نباید ما رو متعجب کنه. 

هر فریلنسری با توجه به روحیات و ویژگی‌هایی که داره، می‌تونه مناسب‌ترین محیط کار رو برای خودش در نظر بگیره تا با کار کردن توش، از گذر زمان لذت بیشتری ببره و بتونه پروژه‌ها رو با کیفیت بهتری برای کارفرما ارائه بده.

محیط کار فریلنسرها چه جاهایی میتونه باشه

انتخاب محیط کار فریلنسرها شاید از دور کار ساده‌ای به نظر برسه و با خودتون بگید: ساده‌ترین کار ممکن اینه که بین چندین مورد، یک مکان رو برای کار کردن انتخاب کنیم چون هیچ محدودیتی داخلش نیست و هیچ کسی مانع‌ انتخاب‌مون نمیشه. ولی در واقع، انتخاب محیط کار فریلنسرها به این راحتیا که از دور نگاه می‌کنیم نیست.

هر فریلنسر باید بدونه که تو چه محیطی تمرکز بیشتری داره. کار کردن تو چه مکان‌هایی زود خسته‌اش می‌کنه. بسته به نوع مهارتی که داره، آیا می‌تونه تو هر محیطی کار کنه یا نه؟ و خیلی نکات دیگه که توجه کردن بهش موضوع مهمیه و توصیه می‌کنیم محیط کار فریلنسرها طوری انتخاب بشه که پشتش کلی فکر وجود داشته باشه.

در این­جا مثال­‌هایی از محیط کار فریلنسرها می­‌زنیم.

فضا اشتراکی | گزینه‌ی مناسب به عنوان محیط کار فریلنسرها

فضاهای اشتراکی محیط‌هایی هستن که داخل‌شون فریلنسرها یا حتی افرادی که مشغول انجام پروژه‌های دانشگاهی‌شون هستن و … می‌تونن داخلش مشغول فعالیت‌شون بشن. فضاهای اشتراکی می­‌تونن جزو بهترین محیط کار فریلنسرها باشن چون اون محیط، جو و حس کاری رو به خوبی ایجاد می‌کنه و همچنین، تجهیزاتی رو هم در اختیار افراد قرار میده. امروزه خیلی از فریلنسرها برای این‌که محیط کار مناسب حرفه‌ی خودشون داشته باشن، به سمت فضاهای اشتراکی می‌رن.

ویژگی‌های فضا اشتراکی

1- فرصتی برای تعامل با بقیه فریلنسرها

از اون‌جایی که فریلنسرها به صورت انفرادی پروژه می‌گیرن و به تنهایی کار می‌کنن، ممکنه که ارتباطات‌شون با افراد هم رشته و همکار، کم بشه. فضاهای اشتراکی می‌تونن یکی از بهترین گزینه‌ها به عنوان محیط کار فریلنسرها شمرده بشن به این دلیل که فضاهای اشتراکی برای فریلنسرها فرصتی رو ایجاد می­‌کنن تا با افرادی که در حیطه‌ی کاری اون­‌ها هستن، بیشتر آشنا بشن.

محیط کار فریلنسرها اگه فضا اشتراکی باشه، می‌تونن با هم ارتباطات بیشتر و نزدیک‌تری داشته باشن و راجع به سبک زندگی ، عادات کاری‌شون و هر موضوع دیگه‌ای تو حیطه‌ی کاری همدیگه مطلع بشن و از تجربیات هم استفاده کنن.

هم‌چنین می‌تونن با هم راجع به چالش‌هایی که تو طول دوره‌ی کاری‌شون داشتن، صحبت کنن و همین‌طور از ابعاد مختلف کار و زندگی‌شون بگن و از هم انگیزه و انرژی بگیرن.

ناگفته نمونه که کار کردن در کنار بقیه افراد، میتونه حس کار کردن رو در ما تقویت کنه و باعث بشه که ببینیم همه مشغول کار هستن و دست از تنبلی بکشیم.

2- جلوگیری از انزوا

محیط کار فریلنسرها اگر طوری باشه که افراد زیادی در اون مشغول به کار باشن، می­تونه برای خیلی از فریلنسرها کمک­ کننده باشه.

خیلی از فریلنسرها با کار کردن تو محیط‌های خلوت (مثلا کار کردن تو خونه)، احساس خستگی و افسردگی می‌کنن و انگیزه‌شون رو برای کار کردن از دست میدن. انتخاب محیط مناسبی برای کار کردن، مثل فضا اشتراکی، می‌تونه این مشکل رو تا حدودی حل کنه.

این‌که در کنار بقیه فریلنسرها کار کنن، باعث می‌شه از هم ایده بگیرن و مهم‌تر از این، بهشون کمک می‌کنه که دچار انزوا نشن.

اگه اول راه فریلنسر شدن هستید، شاید این موضوع براتون خیلی مهم نباشه و اصلا تصور نکنید که محیط کار فریلنسرها می‌تونه روی روند منزوی شدن اون‌ها تاثیری بذاره. ولی جا داره همین الآن بهتون بگیم: کار کردن تو شرایطی که شما رو ساعات زیادی سر کار نگه می‌داره و اجازه‌ی ارتباط داشتن با بقیه رو بهتون نمی‌ده، می‌تونه به زودی شما رو از پا بندازه و نذاره به کارتون ادامه بدید. (البته کاملا بستگی به تیپ شخصیتی و روحیات هر فریلنسری داره).

درسته محیط کار فریلنسرها باید جایی باشه که توی اون سکوت حاکم باشه و آرامش و تمرکز رو برای فریلنسر فراهم کنه. ولی اگه این محیط باعث بشه که شما برای مدت زیادی، تاکید می‌کنم ” برای مدت زیادی ” محدود به سیستم و تجهیزات کاری‌تون بشید، می‌تونه براتون مشکل ایجاد کنه.

3- در دسترس بودن تجهیزات مورد نیاز فریلنسرها :

محیط کار فریلنسرها باید طوری باشه که تجهیزات مورد نیازشون دم دست باشه تا بتونن هر موقع که نیاز دارن، ازش استفاده کنن.

فضاهای اشتراکی خیلی از این تجهیزات رو در اختیار فریلنسرها قرار می‌دن و اون‌ها می‌تونن حین کار کردن اگه نیازشون شد آزادانه ازشون استفاده کنن.

اگه اول راه هستید و بعضی از تجهیزات مورد نیازتون رو فراهم نکردید، می‌تونید کار رو تو این محیط‌ها شروع کنید.

4- وجود فضایی برای استراحت :

یکی از ملزومات محیط کار فریلنسرها به نظر من اینه که فضایی جداگونه برای استراحت هم داشته باشه. خیلیامون دیدیم که در بعضی مواقع، محیط کار فریلنسرها همون اتاقی هست که داخلش میخوابن و استراحت میکنن. در حالی که کحیط کار فریلنسرها باید به صورتی باشه که شرایط رو برای کار کردن آماده کنه و از هر گونه حواس پرتی و احساس خستگی و خواب آلودگی جلوگیری کنه.

بیاید روراست باشیم. شما اگه قرار باشه تو اتاق خواب‌تون کار کنید، چند بار حین کار براتون پیش میاد که کار رو بپیچونید و یه چرت کوچولو بزنید؟

حالا تصور کنید که تو فضا اشتراکی کار می‌کنید. قطعا احساس خواب آلودگی و خستگی کمتری به سراغ‌تون میاد و اگر هم بیاد، با دیدن بقیه افراد که مشغول به کار هستن و قرار گرفتن تو جو کاری، سریع ذهن‌تون برای ادامه دادن به کار آماده میشه.

خیلی از فضاهای اشتراکی مکانی رو در نظر گرفتن که به استراحت فریلنسرها اختصاص یافته. فریلنسرها با کار کردن در این فضاهای اشتراکی، می‌تونن برای صرف ناهار، صبحانه و یا برای نوشیدن یک فنجان قهوه به اون محیط برن و میزان خستگی‌شون رو کمتر کنن.

این که محیط استراحت از محیط کار جدا شده باشه، میتونه این دو رو از هم تفکیک کنه و به فریلنسرها کمک کنه که بتونن به صورت جدی تری کار و استراحت کنن.

مثال­‌هایی از فضاهای اشتراکی در ایران :

1- فضای کار اشتراکی زاویه

2- فضای کار اشتراکی فینووا

3- فضای کار اشتراکی تیوان

4- فضای کار اشتراکی سرورکروپ

و …

کافه | گزینه‌‌ی مناسب به عنوان محیط کار فریلنسرها

کار کردن در کافه­‌ها و مکان­‌هایی که در اون­‌ها تردد افراد مختلف زیاد هست، ممکنه برای خیلی از افراد زننده باشه و گزینه‌ی مناسبی به عنوان محیط کار فریلنسرها تلقی نشه. غیر از این ، احتمالا خیلی از فریلنسرها به خاطر این­که تمرکزشون رو در جاهای شلوغ از دست می­دن ، ترجیح می­دن که تو کافه کار نکنن .

ولی در این بین کسایی هستن که برای ایجاد تنوع، کافه رو از جمله بهترین محیط کار فریلنسرها می­دونن. چون نشستن تو کافه برای خیلی­‌ها خوشاینده و کار کردن تو اون محیط می­‌تونه حال روحی خوبی رو براشون به وجود بیاره و باعث بشه از کار کردن خسته نشن.

به هر حال، همون‌طور که در ابتدا هم گفتیم، برای همه‌ی فریلنسرها نمیشه یه نسخه‌ی یکسان پیچید. هر فریلنسری باید با توجه به علایق، عادات، ویژگی‌ها و شناخت کلی‌ای که از خودش داره محیط کارش رو انتخاب کنه.

کتابخونه | گزینه‌ی مناسب برای محیط کار فریلنسرها

کتابخونه­‌ها هم می‌­تونن محیط کار فریلنسرها باشن و برای اون­‌ها آرامش حین کار رو تامین کنن. چون محیط‌­های بی سر و صدایی هستن و  همه­‌ی افراد توی اون مشغول کارهایی هستن که سکوت رو به هم نمی‌­زنه.

از این رو، فریلنسرهایی که نیاز دارن تو محیط ساکتی کار کنن و اطراف‌شون افرادی وجود داشته باشن که مشغول کار هستن، کتابخونه می‌تونه محیط کار مناسبی باشه.

غیر از این موضوع، خیلی از افراد از این‌که ببینن بقیه افراد مشغول کاری هستن، انرژی می‌گیرن و می­‌تونن بهتر کار کنن. پس در خیلی از موارد، کتابخونه می‌تونه یکی از گزینه‌های مناسب برای محیط کار فریلنسرها باشه.

و اما خونه دفتری :

سبک زندگی فریلنسری به ما فریلنسرها این فرصت رو می‌ده که هروقت، هرجا و هرقدر که دل‌مون میخواد، کار کنیم. هم‌چنین، می‌تونیم با هر پوششی که دل‌مون می‌خواد به کارمون بپردازیم.

خونه دفتری می‌تونه از خیلی جهات یکی از مناسب‌ترین محیط‌ کار فریلنسرها باشه.

خونه دفتری چیست ؟

خونه دفتری به قسمتی از خونه گفته می‌شه که فریلنسرها می‌تونن اون رو تبدیل به محیطی برای کار کردن کنن.

یعنی اون کنج دنجی از خونه که داخلش حس آرامش و راحتی می‌کنن رو آماده کنن و دستی به سر و روش بکشن و شرایطش رو طوری فراهم کنن که برای کار کردن مناسب و استاندارد باشه.

البته باید توجه داشته باشن که کار کردن تو خونه سختی‌های خودش رو داره. چون اصولا خونه به عنوان محیطی برای کار کردن تعریف نشده. ولی فریلنسرها با هویت دادن به اون محیط، می‌تونن این موضوع رو تو ذهن اطرافیان جا بندازن.

خیلی از فریلنسرها به خاطر ویژگی‌های مثبتی که خونه دفتری داره، اون رو به عنوان محیط کار انتخاب می‌کنن.

ویژگی‌های خونه دفتری :

1- برای رفتن به خونه دفتری، نیاز نیست مسیری طی کنیم.

شما تصور کن هر روز تو گرما و سرما و این ترافیک سرسام آور نیاز باشه از خونه بزنیم بیرون و کلی مسیر رو طی کنیم و آخرشم خسته و عصبانی به محل کارمون برسیم.

خودم به شخصه حتی وقتی داشتم می‌نوشتم هم حس بدی بهم دست داد.

ولی خوشحالم. چون من یک فریلنسر هستم و یک فریلنسر، میتونه خودش تصمیم بگیره که تو دام این مسیر و ترافیک بیفته یا نه.

من با فکر کردن راجع به همین چیزا و تصورشون، تصمیم گرفتم خونه دفتری رو به عنوان محیط کارم انتخاب کنم.

یکی از ویژگی‌های خوب خونه دفتری اینه که ما هروقت که اراده کنیم، می‌تونیم استارت کارمون رو بزنیم و بلافاصله بعد از اتمام کار، به خونه و زندگی‌مون برسیم.

2- تو خونه دفتری می‌تونیم با هر پوششی مشغول کار بشیم.

از اسمش هم پیداست. با کار کردن تو خونه دفتری، نیازی نیست پوشش‌مون تغییر کنه. چون قرار نیست از خونه خارج بشیم. پس می‌تونیم با هر لباسی که احساس خوبی بهش داریم، کار کنیم.

البته البته البته… یه نکته‌ی مهم !!!

ما تو خونه و با پوشش دل‌خواه‌مون کار می‌کنیم ولی باید توجه داشته باشیم که یه وقتی این محیط و شرایط پوشش‌مون ما رو گول نزنه.

منظورم رو متوجه شدید ؟

لباسی که تو خونه می‌پوشیم، عموما ذهن ما رو برای استراحت و تفریح آماده می‌کنه. باید دقت کنیم که اگه این مدل پوشش، ما رو از کار دور میکنه و ذهن‌مون رو می‌بره سمت استراحت، عوضش کنیم و پوشش نسبتا رسمی‌تری رو انتخاب کنیم.

3- کار کردن تو خونه دفتری هزینه‌ای نداره.

شاید بعضی محیط کار فریلنسرها نیازمند این باشه که ماهانه، سالانه، هفتگی، روزانه و حتی ساعتی مبلغی رو بپردازیم تا بتونیم ازشون استفاده کنیم. اما خونه دفتری اصلا این‌طور نیست. فقط یک بار خرج می‌کنیم و اون رو تجهیز می‌کنیم. دیگه غیر از این نیاز نیست مبلغی رو به کسی بپردازیم.

نکات مربوط به خونه دفتری

انقدر راجع به خونه دفتری چیزای خوب و وسوسه‌انگیز گفتیم. خوبه کمی هم نکاتی که باید تو ساختش رعایت کنیم رو مرور کنیم.

خودتونم می‌دونید دیگه … محیط کار فریلنسرها موضوع کم اهمیتی نیست.

1- نور مناسب داشته باشه

حواس‌تون رو جمع کنید… مبادا جایی رو برای کار کردن انتخاب کنید که هیچ نور طبیعی‌ای نداشته باشه. همون‌طور که حتما خودتونم می‌دونید، نور نامناسب (بیش از حد معقول و کمتر از حد معقول) باعث میشه چشم‌مون به سرعت خسته بشه از نظر روحی هم به زودی کسل بشیم.

پس سعی کنید محیطی رو انتخاب کنید که از نظر نور مناسب تامین شده باشه و با یک انتخاب درست، روی کیفیت کار و سلامتی‌تون تاثیر مثبتی بذارید.

محیط کار فریلنسرها بهتره که نور طبیعی داشته باشه. تابیدن نور طبیعی باعث میشه کمتر احساس خستگی و کسلی کنیم و انرژی بیشتری برای کار کردن داشته باشیم.

2- به ما حس کار کردن بده

آخ آخ آخ رسیدیم به نکته‌ی خیلی مهم.

فریلنسرهای عزیزی که تصمیم گرفتید تو خونه دفتری کار کنید؛ بدانید و آگاه باشید ” محیط کار فریلنسرها باید به گونه‌ای باشد که شرایط را برای کار کردن فراهم کند. نه برای استراحت و تفریح. “

پس این نکته فراموش نشه. شما باید محیطی رو برای کار کردن انتخاب کنید و بسازید که شما رو به سمت کار سوق بده.

چطوری ؟

خیلی ساده… دور محیط هایی مثل اتاق خواب رو برای کار کردن خط بکشید.

چرا ؟

چون ذهن ما تو اون محیط آماده‌ی خواب و استراحت می‌شه و براش سخته که خودش رو بیاره سر کار.

پس کجا به عنوان محیط کار فریلنسرها خوبه ؟

هر محیطی که حس و حال کار کردن بهتون میده. حتی یه اتاق کوچیک هم میتونه خونه دفتری شما باشه. به این شرط که داخلش فقط وسایلی رو بذارید که مربوط به کارتون هست.

3- به دور از شلوغی باشه

اینکه ما هر جایی از خونه رو محیط کار بدونیم، باعث میشه هویت فریلنسینگ رو زیر سوال ببریم.

تصور کنید یه نفر یه روز تو آشپزخونه کار کنه، یه روز وسط هال، یه روز وسط پذیرایی و … .

خب مطمئنا تو این شرایط اطرافیان کار این فرد رو یه کار بی هویت و غیر جدی تصور می‌کنن.

حالا بیا بهشون بگو من کارم مهم و حیاتیه و خیلی هم باید زحمت بکشم. این حرف‌ها تا وقتی که شما جای مشخصی برای کارت نداشته باشی تاثیری نداره.

” شنیدن کی بود مانند دیدن” .

کسسی که کارش براش مهمه، محیط مشخصی رو براش در نظر می‌گیره و مثل کارمندها ساعات مشخصی رو داخلش کار میکنه و بعد از گذشتن اون ساعات، ازش خارج میشه.

سعی کنید محیطی رو انتخاب کنید که از جلو چشم بودن به دور باشه.

چون این‌طوری هم بقیه می‌دونن که کارتون جدیه و نیازمند محیط جداگونه‌ایه، هم خودتون با تمرکز و تسلط بیشتری کار می‌کنید و در نتیجه کار با کیفیت‌تری رو به کارفرما تحویل می‌دید.

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا