نمونه کار چه تاثیری در ورود فریلنسرها به بازار کار دارد| 5 راه برای ساخت نمونه کار

تو این مقاله، قراره با هم راجع به نمونه کار صحبت کنیم و ببینیم چقدر این روزها داشتن نمونه کار برای وارد شدن به بازار کار آنلاین، به خصوص فریلنسینگ، مهم و تاثیرگذاره. غیر از این، تمرکزمون رو می‌ذاریم روی لازمه‌ی نمونه کار در شروع کسب و کار هر یک از فریلنسرها و تاثیرش در زندگی روزمره‌ی همه‌ی ما انسان‌ها.

به نظر من قبل از هر چیزی خوبه ببینیم اصلا نمونه کار این روزها چقدر به دردمون می‌خوره.

دلیل باارزش بودن نمونه کار

بیاید یک لحظه زندگی روزمره‌ی خودمون رو زیر ذره بین قرار بدیم.

مثلا اگر برای اتاق‌مون بخوایم کمد و کشو بسازیم و دنبال نجار خوب باشیم، قطعا ازش می‌خوایم یک سری از کارهایی که قبلا انجام داده رو بهمون نشون بده تا بتونیم با توجه به اون‌ها بفهمیم کیفیت کارش چطوره و تصمیم بگیریم که همین نجار رو برای ساخت وسایل چوبی‌مون انتخاب کنیم یا نه.

مثال دیگه‌ای می‌زنم. وقتی مثلا بیمار می‌شیم و حس می‌کنیم که نیاز داریم تا با یک پزشک ملاقاتی داشته باشیم، از اطرافیان می‌پرسیم تا ببینیم اون‌ها از کدوم پزشک راضی بودن و جواب گرفتن. اطرافیان‌مون و نتیجه‌ای که گرفتن، میشه نمونه کار اون پزشک که به ما کمک می‌کنه بفهمیم تخصص این پزشک قابل اعتماد هست یا نه.

این‌ها یعنی این که برای انتخاب متخصص تو هر زمینه‌ای، برامون مهمه که ببینیم پیشینه‌ی کاری اون فرد چطور بوده و چه چیزهایی برای گفتن داره.

پس تا این‌جا کامل متوجه شدیم که چقدر اهمیت نمونه کار تو زندگی روزمره‌ی ما زیاده و چه تکیه‌گاه امنی هست برامون واسه وقتایی که می‌خوایم تصمیمی بگیریم.

حالا بیاید با هم بریم سراغ بحث اصلی‌مون. نمونه کار فریلنسرها چه تاثیری تو کارشون داره؟

برای این که این موضوع برای همه‌مون خوب جا بیفته، قبل از باز کردن موضوع می‌خوام توضیحی راجع به فریلنسینگ و فریلنسر بدم.

فریلنسینگ چیست و فریلنسر کیست؟

فریلنسینگ، شیوه‌ای از کار کردنه. کسی که به شیوه‌ی فریلنسینگ کار می‌کنه یعنی تحت نظر ارگان خاصی نیست و به صورت پروژه‌ای و برای کارفرماهای مختلفی مشغول کار میشه.

به این دسته از افرادی که به شیوه‌ی فریلنسینگ یا همون فریلنسری کار می‌کنن، می‌گیم “فریلنسر”.

لازمه‌ی فریلنسر شدن اینه که مهارتی داشته باشیم و روی اون مهارت تسلط کامل و کافی رو داشته باشیم. اگر این شرایط رو در خودمون پیدا کنیم، می‌تونیم به جای این که استخدام شرکت یا ارگان خاصی بشیم، پروژه‌های کارفرماهای مختلف رو قبول کنیم و اون ها رو به انجام برسونیم.

البته فریلنسر شدن به این سادگیا نیست ولی خب اگه بخوام راجع به این موضوع صحبت کنم، از بحث اصلی‌مون دور میشیم.

ورود به فریلنسینگ کمی متفاوت با ورود به بقیه مشاغل هست که این تفاوت، بی ربط به موضوع نمونه کار نیست. پس در ادامه‌ی این مقاله همراه من باشید.

بیاید همین جا تفاوت بین ورود به فریلنسینگ و بقیه مشاغل رو با هم ببینیم.

ورود به مشاغل غیر فریلنسری

فرض کنید که یک فرد 23 ساله هستید و تصمیم دارید به عنوان یک کارشناس، در یک شرکت کار کنید.

صحبت مدیر اون شرکت با شما احتمالا اینطوری شروع میشه یا شایدم در انتها، صحبت با این سوال به پایان برسه: سابقه کار داری؟

بدون در نظر گرفتن این که شما فقط 23 سال سن دارید و طبیعتا قبلا جایی کار نکردید. حتی بدون توجه به این که شما سن تون کمه و تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شدید پس بازدهی‌تون در کار میتونه بیشتر از کسایی باشه که سن‌شون از شما بیشتره ولی سابقه کار دارن.

برای من سواله که اگر کسی بخواد شروع به کار در شرکت یا ارگانی کنه، دقیقا از کجا باید شروع کنه؟

آیا نباید اول کار کنه تا بعد سابقه کاری براش ثبت بشه؟ پس چرا مدیران شرکت‌ها می‌گن برای استخدام شدن و شروع کار باید سابقه کار داشته باشی؟ (قضیه‌ی مرغ و تخم مرغ پیش میاد)

اینطوریه که خیلی از افرادی که قصد دارن در شرکت و یا ارگانی کار کنن، ناکام می‌مونن و در آخر، نمی‌تونن به شغلی که براش نقشه کشیده بودن، برسن.

ورود به فریلنسینگ

همون‌طور که تو تعریف فریلنسینگ گفتم، فریلنسرها قبل از ورود به این حرفه باید روی مهارت یا مهارت‌هایی مسلط باشن. به طوری که بتونن نیازهای کارفرماها رو برآورده کنن.

البته علاوه بر این مهارت های اصلی، باید روی مهارت‌هایی که برای موفقیت فریلنسرها مورد نیاز هستن و باعث میشن که فریلنسرها در حرفه‌شون ماندگار باشن هم تمرکز ویژه‌ای بذارن.

حالا وقتشه! اینو بخون : مهارت های مورد نیاز فریلنسرها کدام اند ؟

توصیه می‌کنم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مهارت‌های مورد نیاز فریلنسرها، مقاله‌ی فوق که توسط خودمون نوشته شده رو مطالعه کنید.

بگذریم . برگردیم سر موضوع اصلی‌مون. تا اینجا متوجه شدیم که ورود به بازار کار غیر آنلاین، ما رو با فیلتر سابقه کار داشتن یا نداشتن رو به رو می‌کنه. اما جا داره این نوید رو بهتون بدم که ورود به فریلنسینگ کاملا متفاوته و ما می‌تونیم بدون این که سابقه‌ی کار در شرکت‌ها و … رو داشته باشیم، کسب و کارمون رو راه بندازیم. تنها چیزی که تو فریلنسر شدن مهمه اینه که تو کارمون درجه یک باشیم و بتونیم نمونه کارهای خوبی بسازیم.

داشتن نمونه کار یکی از مهم‌ترین ملزومات هر فریلنسریه.

چرا فریلنسرها باید نمونه کار داشته باشن؟

نمونه کار برای فریلنسرها مثل ویترین یک فروشگاه برای فروشنده‌ی اون هست. همون طور که ویترین یک فروشگاه یا مغازه، محصولات اون رو به افراد رهگذر نشون میده، نمونه کار فریلنسرها هم برای کارفرماها نمایش دهنده‌ی مهارت‌های فریلنسر و پروژه‌هاییه که انجام داده. علاوه بر این، کارفرماها با توجه به نمونه کار فریلنسرها می‌تونن به این موضوع پی ببرن که سطح کیفیت کارهاشون چقدره، با چه شرکت‌هایی همکاری داشتن و … . در نتیجه، کارفرماها با در نظر گرفتن نمونه کارهای چند فریلنسر به مرحله‌ی مقایسه می‌رسن.

پس تهیه‌ی نمونه کار برای فریلنسرها امری ضروری و تعیین کننده هست چون تنها چیزی که می‌تونه کارفرما رو نسبت به سطح کیفیت کار فریلنسر آگاه کنه، نمونه کاره. ما هرقدر نمونه کارهای بیشتری داشته باشیم، به کارفرماها کمک می‌کنیم تا بتونن راحت‌تر تصمیم بگیرن که پروژه‌شون رو به کدوم فریلنسر بسپرن.

حالا سوال پیش میاد. ما اگه بخوایم فریلنسر بشیم و فعالیت‌مون رو شروع کنیم، هنوز پروژه‌ای انجام ندادیم. پس چطوری نمونه کار بسازیم؟

بیا پایین بهت میگم.

راه‌های ساخت نمونه کار برای تازه کارها

نمونه کار برای فریلنسرها باید به صورتی باشه که کارفرما با دیدن و مطالعه کردن اون، شناختش نسبت به کار فریلنسر بیشتر بشه.

از همین رو، تهیه‌ی نمونه کار باید با دقت ویژه‌ای انجام بشه. با هم بریم ببینیم چطوری می‌تونیم اول راه که هنوز پروژه‌ای انجام ندادیم، نمونه کار ایجاد کنیم.

تمرین‌های حین یادگیری مهارت رو به عنوان نمونه کار در نظر بگیریم

طبیعتا یادگیری عمیق و اصولی هر مهارتی، نیاز به تمرین و کسب تجربه داره. ما هم وقتی مهارتی رو یاد می‌گیریم و تو مسیر کسب تجربه قرار می‌گیریم، باید کلی تمرین کنیم تا بتونیم به حد مطلوبی برسیم و حرفی برای گفتن داشته باشیم.

خیلی از ما فریلنسرهایی که مدتیه فعالیت‌مون رو شروع کردیم، حین یادگیری مهارت‌هامون پروژه‌هایی رو انجام دادیم. خب به هر حال اون‌ها هم کارهایی بودن که ما انجام دادیم و می‌تونن جزو نمونه کارهای ما محسوب بشن.

البته یک نکته‌ی مهمی وجود داره و اون هم اینه که توجه کنید اگر سطح تمرین‌های دوره‌ی یادگیری‌تون به اندازه‌ی کیفیت الآن‌تون هست، به عنوان نمونه کار قرار بدید. اما اگر اون تمرین‌ها سطح پایینی دارن و نشون دهنده‌ی سطح کیفیت کار فعلی شما نیستن، بهتره که اون‌ها رو نمونه کار به حساب نیارید چون کارفرما با دیدنش خیال می‌کنه کیفیت کارتون به همون میزانه و احتمالا پروژه رو بهتون نمی‌سپره.

پروژه های اول رو با قیمت نسبتا پایین تری انجام بدیم

این راه رو من خیلی پیشنهاد نمی‌کنم چون راه استانداردی نیست ولی بعضی از فریلنسرها به این شیوه عمل کردن و جواب گرفتن. لطفا با دقت این قسمت رو مطالعه کنید.

اگر نمونه‌ی مناسبی از تمرین‌های دوره‌ی یادگیری مهارت‌تون ندارید، می‌تونید با کارفرماها صحبت کنید و بهشون بگید که تازه شروع به کار کردید و نمونه کار ندارید. بعد بهشون بگید که چون تازه می‌خوام کارم رو شروع کنم، قیمت پایین‌تری پیشنهاد میدم (یا حتی می‌تونید بگید رایگان و طور امتحانی براشون انجام می‌دید). حواس‌تون باشه که حتما بهشون بگید دلیل این که به صورت رایگان یا قیمت پایین کار می‌کنید، چیه.

اگر از این طریق وارد بشید و ازشون بخواید که به صورت امتحانی پروژه رو انجام بدید، میشه تموم تلاش‌تون رو بکنید تا اون پروژه رو با موفقیت به نتیجه برسونید. این طوری هم کارفرما ازتون راضیه و ممکنه باز هم برای پروژه‌های بعدی‌اش سراغ‌تون بیاد، هم ممکنه شما رو به بقیه هم معرفی کنه، هم این پروژه می‌تونه بشه اولین نمونه کار شما.

پروژه‌ی فرضی ایجاد کنیم

اگر نمونه کاری نداریم و تازه وارد کسب و کار شدیم، می‌تونیم با پرورش یک ایده به عنوان پروژه تو ذهن‌مون، شروع به کار کنیم. یعنی به طور فرضی یک موضوع رو تو ذهن‌مون بیاریم و اون رو تبدیل به پروژه کنیم (مثلا خودمون کارفرماییم) و بعد خودمون (به عنوان یک فریلنسر) اون رو انجام بدیم.

این یکی از راه‌های خوب و بی دردسر برای ساخت نمونه کار در اول مسیر فریلنسینگ محسوب میشه که خیلی از فریلنسرها از این طریق ایجاد کردن.

مثلا اگر UI designer هستید، می‌تونید خودتون یک سایت فروشگاهی رو به عنوان پروژه تو ذهن بیارید و دیزاینش رو به خودتون بسپرید. بعد از انجامش، می‌تونید اون رو به عنوان نمونه کار در معرض دید افراد مختلف قرار بدید.

پروژه‌های دیگران رو باز تولید کنیم

یکی دیگه از راه‌های ساخت نمونه کار اینه که پروژه‌های انجام شده‌ی دیگران رو زیر نظر داشته باشیم و سعی کنیم ازشون الهام بگیریم و همون پروژه رو به سبک خودمون اجرا کنیم.

مثلا اگر طراح لوگو هستیم، می‌تونیم لوگوهایی که تا به امروز طراحی شدن رو ببینیم و سعی کنیم اون‌ها رو با خلاقیت خودمون باز طراحی کنیم. که اصطلاحا بهش میگن : Redesign

با انجام این پروژه‌ها می‌تونیم اون رو تحت عنوان یکی از بخش‌های نمونه کار، در نظر بگیریم.

پروژه‌های آشنایان رو انجام بدیم

شاید اول مسیر کسی بهمون اعتماد نکنه چون نمونه کاری از ما ندیده ولی آشناها به خاطر شناختی که از ما دارن، راحت‌تر بهمون اعتماد می‌کنن.

وقتی که می‌بینیم یکی از اطرافیان‌مون پروژه‌ای مربوط به مهارت ما تو دست داره و به دنبال کسی می‌گرده تا انجامش بده، می‌تونیم باهش وارد مذاکره بشیم و بگیم که می‌تونیم از پی این پروژه بربیایم.

احتمالا این راه می‌تونه اولین نمونه کار های ما رو تامین کنه و روزنه‌ای بشه برای ورود ما به بازار کار آنلاین.

کلام آخر

درسته ، برای ورود به فریلنسینگ نیاز به داشتن سابقه کار نیست. ولی برای اینکه در این بازار کار شلوغ و پر از رقیب، حرفی برای گفتن داشته باشیم و نظر کارفرماها رو به خودمون جلب کنیم، نیاز به نمونه کار درجه یکی داریم.

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا