درآمد فریلنسرها چقدره؟ | 100 درصد می­‌شه روی درآمد فریلنسینگ حساب کرد؟

شاید در ابتدای مسیر فریلنسینگ باشید و تو ذهن‌تون برنامه ریزی کنید که از این طریق به پول خوبی برسید و براتون سوال باشه که درآمد فریلنسرها چقدره.

قطعا قبل از ورود به هر حرفه‌­ای، در کنار علاقه به اون کار و موقعیت اجتماعی و سازگاری‌اش با روحیات‌مون، درآمد اون شغل هم برامون مهمه. چه بسا خیلی­‌ها قبل از هرچیزی به پولی که از کارشون قراره دربیارن فکر می‌کنن.

کسایی که می­­خوان وارد حرفه فریلنسینگ بشن هم از این قاعده مستثنی نیستن و قطعا چیزی که ذهن‌شون رو خیلی درگیر می­‌کنه اینه که : درآمد فریلنسرها چقدره؟ یا دقیق­‌تر بگم درآمد فریلنسرها تو ایران چقدره؟ و این که، اصلا می­‌تونن روی این درآمد حساب باز کنن یا نه؟

تو این پست وبلاگ می‌خوام در کنار آمار و اطلاعات در مورد درآمد فریلنسرها ، یک منظره­‌ی جدیدی از این موضوع که خیلی­‌ها درگیرش هستن ترسیم کنم که شاید جواب خیلی از سوالاتون هم بتونید از لا به­ لاش در بیارین. پس با من همراه باشید.

عوامل موثر بر درآمد فریلنسرها

همون‌طور که احتمالا خیلی از شما می‌دونید، درآمد فریلنسرها ثابت نیست و ممکنه هر ماه با رقم متفاوتی مواجه بشن. غیر از این، درآمد هر فریلنسر با درآمد فریلنسر دیگه هم یکسان نیست. از اون‌جایی که ما فریلنسرها به صورت پروژه‌ای کار می‌کنیم (دست خودمونه که در ماه چند پروژه بگیریم) و تحت نظر ارگان خاصی نیستیم، پس باید خودمون رو برای کسب درآمد غیر ثابت آماده کنیم.

عوامل زیادی باعث کم و زیاد شدن درآمد فریلنسرها می­شه که این جا سعی می‌­کنم مهم‌ترین و موثرترین‌هاشون رو براتون بگم:

تاثیر تخصص بر میزان درآمد فریلنسرها

منظورم از تخصص تو این بخش، کاری که فریلنسرها بلدن، نیست. بلکه میزان تسلط اون‌ها روی تخصص‌شونه. یعنی چی؟ ببینید شما هرجای دنیا بگردی دنبال هر شغلی، قطعا کسایی که توش بهترینن دارن پول بیشتری هم درمیارن.(یکم ایران در این زمینه ممکنه طبق آمار پیش نره. با این حال دلیل نمی­شه که ما طبق استاندارد جهانی پیش نریم.)

درآمد فریلنسرها هم دقیقا پیرو همین الگوریتم هست. یعنی فریلنسر هر چقدر تو کارش حرفه‌­ای تر باشه، پول بیشتری هم درمیاره. پس یکی از عوامل مهم تو بالا و پایین بودن درآمد فریلنسرها ، میزان حرفه­‌ای بودن اون‌ها هست. اگر کیفیت کار بالایی داشته باشن، با توجه به همون کیفیتی که تحویل کارفرما می­دن، می­‌تونن قیمت بالاتری هم به اون ها پیشنهاد بدن. وقتی یک فریلنسر، حرفه‌ای هست و کارش رو خوب بلده، قطعا کارفرما رو از خودش راضی نگه میداره و همین باعث میشه کارفرما برای پروژه‌های بعدی‌اش هم به همین فریلنسر رجوع کنه و حتی به بقیه هم معرفی‌اش کنه. پس تخصص، مسلط بودن و با کیفیت کار کردن رو فراموش نکنید.

شما تصور کن خودت کارفرما هستی و می‌خوای یه پروژه‌ی مهم رو به کسی بسپری. قیمتش هم برات مسئله‌ای نیست فقط کیفیت مهمه. خب میای نمونه کارها و رزومه‌ی فریلنسرهای مختلف رو مد نظر می‌گیری و دقت می‌کنی تا متوجه بشی واقعا این فریلنسر متخصص هست یا نه. بعد از این که از سطح حرفه‌ای و متخصص بودن اون فریلنسر مطمئن شدی، ترجیح میدی به هر قیمتی هم که شده پروژه‌ات رو به اون بسپری.

پس در این جا شما تبدیل به یک منبع درآمد برای اون فریلنسر شدی و ممکنه به خاطر این که کیفیت خوبی رو ازش تحویل گرفتی، بعدا هم برای پروژه‌های بعدی بهش مراجعه کنی، هم اون فریلنسر رو به بقیه افراد معرفی کنی.

این ها همه تو بالا رفتن تعداد پروژه‌ها و کسب درآمد بیشتر، موثره.

تاثیر شخصیت حرفه­‌ای بر میزان درآمد فریلنسرها

فریلنسرها، اوایل کارشون ممکنه بخاطر گرفتن یکی دوتا پروژه فکر کنن که دیگه کار تمومه و افتادن تو مسیر پول درآوردن. اما درآمد فریلنسرها به یکی دوتا پروژه محدود نمی­شه.

ما فریلنسرها برای گرفتن پروژه‌ی بیشتر و جذب کارفرماهای بیشتر، جدا از کیفیت کار خوب به شخصیت حرفه‌ای هم نیاز داریم. اگر بخوام راحت بگم، این فریلنسرهایی که می‌­بینید خیلی خوب پول درمیارن و مداوم مشغول کار هستن، درکنار نون بازو(همون مهارت‌شون) نون شخصیت حرفه‌­ای‌شون رو هم می­‌خورن.

حالا این که شخصیت حرفه‌­ای فریلنسر چیه و چجوریه، بحثش جداست ولی اگه بخوام چند موردش رو بگم، می‌تونم به مدیریت ارتباط با کارفرما، صبور بودن، قیمت معقول دادن و … اشاره کنم.

بیاید باز خودمون رو جای یک کارفرما بذاریم. فکر کنید که یک پروژه‌ی خیلی مهم و حیاتی تو دست دارید و می‌خواید انجام اون رو به کسی بسپرید یا اصطلاحا، برون سپاری کنید. تو این شرایط، مطمئنا اولش به دنبال کیفیت کار اون فریلنسر و سطح توانایی و تخصصی که داره هستید. می‌گردید و یک فریلنسری رو گیر میارید و باهش وارد تعامل میشید. فرض کنید از همون ابتدا، فریلنسر با ادبیات مناسبی با شما صحبت نکنه، بهتون فرصت حرف زدن نده، صبوری به خرج نده، جواب سوالاتون رو نده و خیلی چیزای بد دیگه‌ای که تو ذوق آدم می‌خوره.

تو این شرایط، حتی اگه اون فریلنسر بهترین سطح از نظر تخصص رو هم داشته باشه، بی شک شما برای بار دوم بهش پروژه برون سپاری نمی‌کنید چون شما رو دلسرد کرده و بهتون استرس وارد کرده.

غیر از این، حتی ممکنه تو بعضی مواقع پروژه رو انجام نشده پس بگیرید و اون رو به فریلنسر دیگه‌ای بسپرید.

می‌بینید ؟ همه‌ی این‌ها باعث میشه کارفرماها رو از دست بدیم و در نتیجه، درآمدمون اون‌طور که باید زیاد نباشه.

تاثیر زیاد کار کردن بر میزان درآمد فریلنسرها

یکی از چیزایی که باعث میشه درآمد فریلنسرها ثابت نباشه و از یک فریلنسر تا فریلنسری دیگه فرق کنه، اینه که فریلنسرها می‌تونن تصمیم بگیرن که روزانه چقدر کار کنن و تو یه بازه زمانی مشخص، چندتا پروژه بگیرن.

بدیهیه که اگر صبح تا شب کار کنید پول بیشتری هم درمی­ارید. بعضی از فریلنسرها هم برای اینکه به درآمد بالاتری برسن، به صورت فرساینده‌­ای مشغول کار می­شن که البته ما به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌­کنیم.

به ­جای روزی پونزده ساعت کار و انجام همزمان چند پروژه، می­شه کیفیت کار رو بالا برد و در ازای هر پروژه پول بیشتری گرفت. این‌طوری کارفرما از پروژه‌ای که بهش تحویل می‌دیم رضایت بیشتری داره و احتمال این که پروژه‌های بعدی خودش رو دوباره به ما بسپره و یا ما رو به بقیه هم معرفی کنه خیلی بالا میره.

ولی اگه به طور مداوم در حال انجام پروژه‌های مختلف باشیم و تایمی رو برای خودمون خالی نکنیم، قطعا در آینده‌ای نه چندان دور نه تنها خودمون از نظر جسمی و روحی توان کار کردن‌مون رو از دست میدیم، بلکه ممکنه به خاطر بالا بردن کمیت پروژه‌ها و پایین آوردن کیفیت اون‌ها، کارفرماهای زیادی پروژه بهمون برون‌سپاری نکنن.

ولی خب فریلنسینگ این پتانسیل رو داره که هرچی بیشتر مشغول کار باشی، پول بیشتری هم دربیاری.(طبعا استثنائاتی هم داره) پس ناگزیر، کار طاقت‌­فرسا رو به عنوان یکی از عوامل موثر تو درآمد فریلنسرها و کسایی که دورکاری می­‌کنن قرار دادم.

تاثیر خلاقیت بر میزان درآمد فریلنسرها

این مورد رو می­شه به عنوان یکی از مهم‌ترین دلایل بالا رفتن درآمد فریلنسرها حساب کرد. چیزی که ما تو این سال­‌ها دیدیم، این بوده که عموما فریلنسرهایی که خلاقیت بیشتری تو کارشون به خرج می­دن و کم کاری نمی­کنن، هم پروژه­‌های بیشتری می­‌گیرن، هم قیمت بیشتری برای انجام پروژه پیشنهاد می­دن و هم به خاطر خاص بودن‌شون بین بقیه فریلنسرها شناخته میشن و این، شبکه سازی رو راحت‌تر میکنه.

فریلنسرهایی که خلاقیت بیشتری دارن، می‌تونن از همون ابتدای تعامل با کارفرما نظرشون رو جلب کنن و به اون‌ها کمک کنن تا ساده‌تر بهشون اعتماد کنن.

خلاقیت تقریبا رابطه مستقیمی با یادگیری داره. فریلنسرهایی که زمان بیشتری به یادگیری‌شون اختصاص می­دن و مدام درحال بالا بردن سطح مهارت‌هاشون هستن، راحت­‌تر برای انجام پروژه‌ها خلاقیت به خرج می­دن و طبیعتا کارهاشون هم قیمت بالاتری داره. برای همین، یادگیری هم ضمیمه خلاقیت کردم. اینجوری بگم: خلاقیت به علاوه یادگیری نتیجه‌اش می­شه درآمد بالاتر. البته خیلی چیزهای دیگه هم هست که روی بالا و پایین شدن درآمد فریلنسرها تاثیر می‌ذاره.

تاثیر شبکه اجتماعی فعال بر میزان درآمد فریلنسرها

درآمد فریلنسرها فقط از طریق گرفتن پروژه از پلتفرم­‌های فریلنسینگ نیست. اطلاعاتی که ما داریم، نشون می­­ده فریلنسرهایی که شبکه اجتماعی فعالی دارن، درآمد بالاتری کسب می‌کن. سوشال مدیا جدا از اینکه فریلنسرها رو مستقیم به کارفرما وصل می­کنه، یه ویترین فوق­ العاده برای نمونه­ کاراشون هم هست. هرچی این ویترین بزرگتر باشه، نمونه­ کارای بیشتری از فریلنسرها دیده میشه. علاوه بر این، تعداد افرادی که تو شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنن، بسیار زیاده و امکان دیده شدن فریلنسرها تو چنین فضاهایی زیاده. پس، از ین این تعداد از افراد، میتونن کارفرمای بیشتری هم جذب کنن و درنتیجه می­‌تونن پول بیشتری هم دربیارن.

البته صرفا این که فریلنسرها تو شبکه‌های اجتماعی مختلف عضو باشن باعث نمیشه به اون نتیجه‌ای که گفتیم برسن. اون دسته از فریلنسرهایی که قصد دارن از طریق شبکه‌های اجتماعی هم درآمد کسب کنن، باید بخش عظیمی از زمان‌شون رو وقف فعالیت مفید و موثر تو این شبکه‌ها کنن و این رو جزو یکی از مهم‌ترین تسک‌های هر روزشون بدونن.

بی شک درآمد فریلنسرها می‌تونه تو شبکه‌های اجتماعی رشد زیادی کنه ولی شرط کسب درآمد بالا از این طریق، صرف وقت، صرف انرژی، داشتن حرفی برای گفتن، یاد گرفتن چگونگی رشد تو این فضاها و … هست.

اگه دوست دارید راجع به فعالیت فریلنسرها تو سایت‌های فریلنسری و شبکه‌های اجتماعی بیشتر بدونید، کلیک کنید.

راستی موضوع دیگه‌ای که به ما فریلنسرها کمک می‌کنه تا از طریق شبکه‌های اجتماعی به درآمد بالایی برسیم، نعمت شبکه سازی تو این فضاهاست. ما با حضور تو شبکه‌های اجتماعی و نشون دادن خودمون، می‌تونیم به بقیه فریلنسرها پیوند بخوریم و حتی باهشون رفیق بشیم.

تاثیر آگاهی از ارزش تخصص بر میزان درآمد فریلنسرها

آخ آخ آخ… رسیدیم به یکی از موضوعاتی که درآمد فریلنسرها رو بسیار زیاد تحت تاثیر قرار میده. اون هم موضوعی نیست جز : دونستن ارزش کار.

این روزا خیلیامون می‌بینیم که بعضی از فریلنسرها قیمت‌های غیر متعارفی برای کارهاشون در نظر می‌گیرن. منظورمون از قیمت غیر متعارف، صرفا قیمت خیلی بالا نیست که بگیم این کارش اصلا انقدر نمی‌ارزه. منظورمون از قیمت غیر معقول و غیر متعارف، قیمت‌های خیلی بالا و خیلی پایینه. جفت‌شون به یک اندازه می‌تونن برای خودمون و حتی برای بقیه فریلنسرها آسیب رسان باشن.

مثلا یک فریلنسر برای این‌که بتونه پروژه بگیره و کار کنه، نرخ قیمتش رو پایین‌تر از حد معقول قرار میده. این فریلنسر نه تنها ارزش کار خودش رو پایین آورده و سطح کاریش رو زیر سوال می‌بره، بلکه کارفرماهای خوب و پروژه‌های خفن رو هم از دست میده.

خیلی از فریلنسرها هم هستن که قیمت رو بیش از حد بالا قرار میدن، تا حدی که واقعا ارزش کارشون در اون حد نیست. کارفرما ها هم با دیدن نمونه کارها و در نظر گرفتن رزومه‌ی اون فریلنسر، به احتمال زیاد متوجه میشن که نمی‌ارزه پروژه‌شون رو به این فریلنسر بسپرن و انقدر براش خرج کنن. پس عملا این دسته از فریلنسرها، هم کارفرماها و پروژه‌ها رو از دست میدن و این‌جاست که درآمد فریلنسرها روند نزولی رو طی می‌کنه.

فریلنسرهایی که ارزش کارشون رو پایین نمیارن و نسبت به کیفیت کار و زمانی که می­ذارن قیمت معقولی هم قرار میدن، در بلند مدت پول بیشتری درمیارن و همین طور بازار کار بقیه فریلنسرها رو هم خراب نمی­‌کنن.

درآمد فریلنسرها رابطه­‌ی تنگاتنگی با این نوع آگاهی داره. شما فرض کنید، کیفیت کار فریلنسر(A) در حد ایده­‌آل اون حرفه‌اش هست، ولی پولی که می­‌گیره در حد فریلنسریه که از حد استاندارد به شدت پایین­ تره. این مسئله تو کوتاه مدت می­تونه باعث بشه فریلنسر(A) پروژه بیشتری بگیره و درآمد خوبی داشته باشه. ولی بعد یه مدت اگر درآمد فریلنسر(A) رو با فریلنسر(B) که متناسب با تخصصش پول می­‌گیره مقایسه کنیم می‌­بینیم که فریلنسر(B) در طول یک سال با انجام مثلا دوازده تا پروژه، دوبرابر فریلنسر(A) که درطول سال بیست تا پروژه انجام داده، درآمد داشته. به همین خاطره که فریلنسرهایی که ارزش کارشونو پایین نمیارن، درآمد بالاتری هم دارن.

تاثیر تجربه بر میزان درآمد فریلنسرها

درسته که برای ورود به فریلنسینگ نیازی به داشتن سابقه کار نیست و هر فردی می‌تونه بدون این که قبلا جایی کار کرده باشه، فعالیت فریلنسری رو شروع کنه ولی قطعا مثل همه‌ی مشاغل، داشتن تجربه‌ی زیاد میتونه بر حرفه‌ای تر شدن و میزان درآمد فریلنسرها تاثیر مهمی بذاره.

این به این معنی نیست که اگه تجربه‌ی بالایی نداشته باشی نتونی فریلنسر بشی و کسی بهت پروژه نسپره. منظورم اینه که در ابتدای مسیر، فریلنسری که تازه کار هست و تجربه‌‌اش در حد بقیه‌ی متخصصین نیست، درآمد کمتری کسب میکنه و بعد از گذشت مدتی که اصطلاحا دستش راه بیفته و تو اون حرفه به درجات خوبی برسه، درآمدش هم به همون نسبت بالاتر میره.

پس تجربه رو دست کم نگیرید. حتی اگه تو پروژه‌ای با شکست مواجه میشید، جای نگرانی نیست. شما هنوز کلی راه پیش روتون دارید و این شکست‌ها فقط درس‌هایی هستن که با یاد گرفتن‌شون می‌تونید با قدرت بیشتری به سراغ ادامه‌ی مسیر برید.

هرچه تجربه‌ی بیشتری به دست بیارید، انگار آجری برای بنایی که قراره در آینده بسازید، تهیه کردید.

تاثیر نمونه کار بر میزان درآمد فریلنسرها

پیرو پاراگراف قبلی، هرچه تجربه‌ی بیشتری به دست بیارید، می‌تونید کارهای قوی‌تری در آینده انجام بدید. همه‌ی این کارها که پشت‌شون کلی تلاش و تمرین و درس نشسته، تبدیل میشن به پروژه‌هایی که با موفقیت به نتیجه رسیدن و کمک‌تون کردن تا بتونید نمونه کارهای طلایی ایجاد کنید و با استفاده از اون‌ها، نظر کارفرماهای حرفه‌ای رو جلب کنید.

یک کارفرمای حرفه‌ای برای این‌که بتونه بین فریلنسرهای مختلفی که تو اون زمینه وجود دارن، بهترین رو انتخاب کنه نیاز داره که بره سراغ نمونه‌کارهای اون‌ها.

این دسته از کارفرماها با توجه کردن به نمونه کارها و کیفیت‌شون و اعتباری که کارفرمای قبلی داشته، تصمیم می‌گیرن که کدوم فریلنسر رو انتخاب کنن.

کارفرماهای غیر حرفه‌ای هم که اصلا مخاطبان ما نیستن و باهشون سر و کار نداریم ولی احتمالا اون‌ها برای انتخاب فریلنسر، به قیمت پیشنهادی‌شون توجه میکنن.

بگذریم… سعی کنید نمونه کار خوب و باکیفیتی بسازید تا بتونید تو رقابت با بقیه فریلنسرها پیروز بشید.

درآمد فریلنسرها با توجه به نوع تخصص‌شون

هر رشته‌ای و حتی هر زیرشاخه‌ای از اون رشته می­‌تونه تو میزان درآمد فریلنسرها موثر باشه و با توجه به بازار کار و میزان انرژی‌ای که فریلنسر میذاره، درآمد رو میتونه متغیر کنه. مثلا درآمد فریلنسر برنامه­ نویس با مترجم یکی نیست. یا فریلنسر گرافیست ممکنه درآمد بیشتری نسبت به تایپیست داشته باشه. در ادامه به بعضی از حرفه‌­ها که درآمد خوبی دارن می‌­پردازم:

فریلنسر برنامه­ نویسی

برنامه­ نویس­‌ها یکی از پردرآمدترین فریلنسرها هستن. یکی از دلایل این موضوع اینه که، حرفه­ و تخصص‌شون مستلزم یادگیری بلندمدت و زمان گذاشتن زیاد و تمرین کردن بی وقفه‌ست. چیزی که انقدر نیاز به زحمت داره، طبیعتا ارزشش هم بیشتره. (البته همه‌ی رشته‌ها نیاز به زحمت فراوان دارن تا بتونیم داخل‌شون به سطح خوبی برسیم.)

در اکثر مواقع، پروژه‌های برنامه نویسی سنگینن و نیاز به صرف وقت و انرژی زیادی دارن (حتی بعضی از کارفرماها با فریلنسرهای برنامه نویسی قرارداد بلند مدت می‌بندن).

پس طبیعیه که در کنار سختی کار، درآمد نسبتا بالاتری داشته باشن.

فریلنسر طراحی گرافیک

اگر یادتون باشه؛ یکی از عوامل موثر تو درآمد فریلنسرها خلاقیت‌شون بود، گرافیست­‌ها از اون دسته فریلنسرها هستن که خلاقیت و نوآوری‌شون برای انجام پروژه‌­های مختلف باعث شده که جز کسایی باشن که از این حرفه پول خوبی دربیارن.

از اون‌جایی که تعداد فریلنسرهای رشته‌ی گرافیک (تو اکثر زیرشاخه‌هاش) زیاده و رقابت تقریبا شدیده، اگر کسی می‌خواد تو این رشته وارد کار بشه باید سطحش رو خیلی بالا ببره تا بتونه زیر فشار این رقابت جون سالم به در ببره.

از طرفی، خوشبختانه این روزا نیاز به گرافیست زیاده و جامعه‌ی امروزی ارزش خاصی برای این رشته قائل می‌شن.

فلذا، شاخه‌های مختلف این رشته هم می‌تونن جزو یکی از پردرآمدترین رشته‌ها باشن.

فریلنسر تولید محتوا

اگر از بزرگترین متخصص‌­های تجارت الکترونیک بپرسید آینده در اختیار چیه!  قطعا بدون مکث جواب می­دن:”تولید محتوا”. تجارت و درآمدزایی بدون محتوا در بستر کارآنلاین تقریبا غیرممکنه. بخاطر همین اگر یک جست و جوی کوچیک بکنید، می­‌بینید که یکی از پر­درآمدترین فریلنسرها اونایی هستن که مشغول تولید محتوا و به نوعی نویسندگی هستن.

متخصص سئو

اگر برگردیم به دوران نوجوونی خودمون، یکی از ابتدایی­ ترین سوال­ های فلسفی‌مون که خیلی هم باهاش شوخی می­کردیم این بود : ” اول مرغ بود یا تخم­ مرغ ؟ ” این سوال بعد از مدت­‌ها دچا تحول شده و تبدیل شده به این : “اول سئو بوده یا محتوا ؟!!!! ” این دو تا یجوری مکمل همدیگه شدن و به قدری تو رشد تجارت آنلاین اکثر صنف‌­ها تاثیرگذار بودن که هیچ­‌کس نمی­‌تونه ادعا بکنه که بدون استفاده از این دو برادر ناتنی توانایی گسترش بیزینس خودشو داره.

درآمد فریلنسرها در هر شاخه­‌ای رابطه مستقیم با میزان دیده شدن‌شون داره و دیده شدن بدون شک نیاز مبرم به سئو داره.

از اون‌جایی که امروزه هر بیزینسی نیاز به سئو داره، پس واضحه که طرفدارهای زیادی داره و کسب درآمد فریلنسرها از این طریق می‌تونه اون‌ها رو به جاهای خوبی برسونه.

فریلنسر مترجمی زبان خارجه

احتمالا همه‌ی شمایی که دارید این پست وبلاگ کاخن رو می‌خونید، افرادی هستید که اهل مطالعه‌اید. پس در جریان هستید که برای مطالعه و کسب اطلاعات راجع به خیلی چیزا نیاز میشه مقالات و کتاب‌های غیر زبان فارسی رو مطالعه کنیم. این تازه نیاز روزانه‌ی ما به دانش زبان هست.

شما تصور کنید اگه بیزینسی بخوایم راه بندازیم یا جایی بخوایم مطلبی رو ارائه بدیم یا سخنرانی داشته باشیم یا هر چیز دیگه‌ای، اون موقع چقدر به دانش زبان نیاز پیدا می‌کنیم.

فریلنسرهایی که تو رشته‌ی مترجمی مشغول به کار هستن، ممکنه از هر پروژه مقدار کمی پول به دست بیارن ولی تعداد پروژه‌هایی که بهشون برون سپاری میشه، احتمالا از خیلی از رشته‌های دیگه بیشتره.

آمار رسمی درآمد فریلنسرها

روز به­ روز با افزایش تعداد فریلنسرها، آمار و ارقام مختلف در موردشون هم بالا می­ره. میزان درآمدشون گرفته تا تعدادشون و همینطور درصد رشد جامعه فریلنسینگ در دنیا. یکسری آمار رسمی از درآمد فریلنسرها در آمریکا و کشورهای دیگه داریم که می­ریم با هم مرورشون کنیم:

درآمد فریلنسرها طبق آمار رسمی رسانه­‌ای: (payoneer)  و (ZipRecruiter)

طبق مطالعه‌­ای که تو سال 2015 روی 23 هزار فریلنسر از 180 کشور دنیا انجام شد، با میانگین 36 ساعت کار در هفته درآمدی معادل 21دلار در ساعت بدست اومد. این رقم معادل سالیانه 36هزار دلار هست، که از اکثر افرادی که فریلنسر نیستن بالاتره.

البته نباید فراموش کنیم که این میانگین درآمد فریلنسرهای جهانه و خیلیا هستن که طبق تخصص، مهارت و کیفیت کاری‌شون پول بیشتری می­‌گیرن. اما چیزی که جالبه اینه که بعد از چهار سال یعنی در سال 2019 طبق مطالعه‌­ای که رسانه‌­ی ZipRecruiter انجام داد، این رقم با رشد 49 درصدی رو به ­رو شده بود و میانگین درآمد فریلنسرهای دنیا رو سالیانه 58 هزار دلار تخمین زده بود که خودش نشون دهنده‌­ی رشد تصاعدی این حرفه و علاقه‌مندانش هست.

آمار رسمی cnbc از درآمد فریلنسرهای آمریکا در سال 2020

طبق این مطالعه تعداد فریلنسرهای آمریکا در سال 2019 حدود 60 میلیون نفر بوده که شمال فریلنسرهای تمام وقت و پاره وقت می­شه. در این مقاله 25 تا از پردرآمدترین شاخه­‌های فریلنسینگ با میزان درآمدشون آورده شده. درآمد فریلنسرها طبق این آمار می­‌تونه سالیانه از 90 هزار دلار تا 170 هزار دلار برسه.

همین طور طبق مطالعه‌­ی MBO partners حدود 15میلیون از جامعه‌­ی فریلنسینگ آمریکا تمام­‌وقت کار می­‌کنند که نیمی از این دسته، گفتن که در شغل حال حاضرشون امنیت مالی بالاتری نسبت به شغل­‌های سنتی دارن. در ادامه این مقاله اومده که تقریبا یک پنجم جامعه فریلنسینگ تمام‌­وقت آمریکا با درآمد حداقلی 100هزار دلار کار می­کنن.

بریم با هم چندتا از حرفه­‌های فریلنسینگ پردرآمد آمریکا رو به همراه میانگین درآمدشون چک بکنیم:

حقوق شرکت­‌ها

درآمد در هر یک ساعت : 85دلار

درآمد سالیانه : 170هزار دلار

حقوق قراردادها

درآمد در هر یک ساعت : 75دلار

درآمد سالیانه : 150هزار دلار

شبکه اینترنتی و مدیریت سیستم

درآمد در هر یک ساعت ­: 60دلار

درآمد سالیانه : 120هزار دلار

تولید محتوا و متخصص سئو

درآمد در هر یک ساعت­ : 50دلار

درآمد سالیانه : 100هزار دلار

گرافیست

درآمد در هر یک ساعت ­: 50دلار

درآمد سالیانه : 100هزار دلار

توسعه بستر موبایل

درآمد در هر یک ساعت­ : 50دلار

درآمد سالیانه : 100هزار دلار

برنامه ­نویسی

درآمد در هر یک ساعت­ : 40دلار

درآمد سالیانه : 90هزار دلار

ویراستاری

درآمد در هر یک ساعت : 25 تا 35 دلار

درآمد سالیانه : تقریباً 40 هزار دلار

حسابداری

درآمد دریک ساعت : 25 تا 30 دلار

درآمد سالیانه : 40 هزار دلار

بازاریابی آنلاین

درآمد در یک ساعت : حدودا 50 دلار

درآمد سالیانه : حدودا 100 هزار دلار

عکاسی

درآمد در یک ساعت : 35 تا 45 دلار

درآمد سالیانه : حدودا 42 هزار دلار

آمار درآمد فریلنسرهای ایران طبق آخرین مشاهدات و تحقیقات کاخُن

درآمد فریلنسرها تو ایران طبق چیزایی که دستگیر بچه­‌های ما شده نشون می­ده که میانگین این درآمد بین 4 میلیون تا 50 میلیون متغیره. که با توجه به مسائل متفاوت که راجع­ بهش صحبت شد، می‌­تونه بین این دو رقم بالا و پایین بشه.

خیلی فریلنسرهای حرفه‌­ای که ما باهاشون صحبت کردیم، این اطلاعات هم به ما دادن که درآمد 50 میلیونی‌شون پایدار نیست و یکجورایی رکوردیه که در یک ماه زدن و معمولا سالی یکی دوبار پیش میاد که به این درآمد در ماه برسن.

در همین راستا بهتره این هم بگیم، طبق آمار کاخن حدود 15 درصد از فریلنسرهای ایران درآمدی بالای 25 میلیون دارن و عموما درآمد جامعه فریلنسینگ با فاکتور گرفتن اون 15درصد چیزی بین 4 تا 20 میلیون تومان هست که هر سال رو به افزایشه.

اکثر فریلنسرهای پردرآمد ایران رو برنامه ­نویس ­ها تشکیل می­دن که علتش هم مشخصا به افزایش میل جامعه به حرکت به سوی کارهای آنلاین، خرید آنلاین و …. هست.

آمار درآمد فریلنسرها در آمریکا طبق تحقیقات سایت Upwork.com

تحقیقات Upwork نشون داده که 60٪ از فریلنسرهایی که شغل تمام وقت خودشون رو برای تبدیل شدن به فریلنسر ترک کردن، بیشتر از مشاغل قبلی‌ای که داشتن، درآمد کسب می‌کنن.
بر اساس داده‌های تحقیقاتی راجع به فریلنسینگ در سال 2020، فریلنسرها در ایالات متحده به طور متوسط ​​نرخ ساعتی 20 دلار دریافت می‌کنن.
فریلنسرهایی که در توسعه وب/موبایل، بازاریابی، حقوقی، حسابداری، و سایر خدمات ماهر و باتجربه کار می‌کنن، میانگین دستمزد اون‌ها از 28 دلار در ساعت هم بالاتر میره. با 28 دلار در ساعت، این فریلنسرها بیش از 70 درصد از کل کارکنان ایالات متحده رو تشکیل می‌دن.
اکنون، چه یک فریلنسر جدید یا باتجربه باشید، این ذوره و زمونه پتانسیل زیادی برای متخصصان با استعداد در اقتصاد فریلنسری داره. میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان مهارت‌هایی مانند مهارت‌های شما رو به کار می‌گیرن و به عنوان فریلنسر درآمد کسب می‌کنن. امروزه شرکت‌های بیشتری با فریلنسرها کار می‌کنن تا مشکلات‌شون رو حل کنن و بتونن پاسخ نیازهاشون رو بگیرن. با این اوصاف، نیاز به فریلنسرها روز به روز در حال افزایشه و افرادی که وارد فریلنسینگ می‌شن، شانس بیشتری برای کار، انعطاف‌پذیری در انتخاب مشتریان و میزان هزینه‌شون خواهند داشت.

چشم‌انداز بازار کار فریلنسینگ و درآمد فریلنسرها در سال جدید

اگرچه فریلنسر تمام وقت با مجموعه‌ای از چالش‌های منحصر به فرد همراه هست، اما داده‌های اقتصادی نشون میدن که در چند سال اخیر افراد زیادی وارد بازار کار فریلنسری شدن و فعالت‌شون رو شروع کردن. در سال جدید، فریلنسرها انتظار فرصت های بیشتری رو دارن چون کسب و کارهای مختلف به بازار فریلنسری توجه ویژه‌ای می‌کنن تا بتونن با کمک اون‌ها، نیازهای تجاری خودشون رو برآورده کنن. (به زبون ساده یعنی امروزه کارفرماهای زیادی برای انجام شدن پروژه‌هاشون به فریلنسرها روی میارن و ترجیح میدن به این شیوه تعامل برقرار کنن.) با افزایش تقاضا، میانگین دستمزد ساعتی فریلنسرهای بهتجربه و کار بلد هم احتمالاً افزایش چشمگیری خواهد داشت.

چه برای کسب درآمد اضافی یا جایگزینی یک شغل تمام وقت، متخصصان ماهرتر به کار آزاد روی میارن. بسیاری از این فریلنسرها، کار به شیوه‌ی فریلنسینگ رو فرصتی برای بهبود تعادل بین کار و زندگی خودشون می‌دونن. (البته یک سری از افراد با ورود به فریلنسینگ و شروع فعالیت فریلنسری به خاطر آزادی زیادی که نصیب‌شون میشه، بدتر از اون ور بوم می‌افتن و تعادل بین کار و زندگی‌شون به هم می‌ریزه.) بر اساس تحقیقات وبسایت فریلنسری Upwork ، از بین همه‌ی فریلنسرهایی که این آمار ازشون گرفته شده، 71% اون‌ها از فرصتی که فریلنسینگ جلو پاشون قرار داده خوشحال و راضی‌ان. این فریلنسرها معمولاً به ارزش این مزایای زیر تاکید می‌کنن :

آزادی در خلق برنامه‌ی مخصوص خود
داشتن فرصت‌های شغلی بیشتر
انعطاف پذیری محیط کار
داشتن کاری که با ارزش و متنوع هست
علاوه بر این‌ها، 93درصد از فریلنسرهای تمام وقت می‌گن که برای تعیین درآمد خودشون انعطاف پذیری دارن و فریلنسینگ این امکان رو برای اون‌ها فراهم می‌کنه که در صورت تمایل، درآمد بیشتری کسب کنن.
به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا