کارایی فریلنسرها | 7 نکته برای بهبود کارایی در فریلنسینگ
- توسط: پریا میرزائی
- 15 دی 1401
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 1355 نمایش
در این مقاله به موضوع کارایی و راههای افزایش آن در کار به خصوص افرایش کارایی فریلنسرها و مزایایی که به همراه دارد، پرداختهام.
در ابتدا بهتر است توضیح مختصر و کوتاهی را در ارتباط با موضوع کارایی ارائه دهم.
آیا تا به حال برای شما هم پیش آمده است که در پایان روز کاری خود متوجه بشوید آنطور که باید، کارها را انجام ندادهاید؟ آیا تا به حال برای جبران کارهای عقبافتادهی هفته مجبور شدهاید آخر هفتهها را با کار کردن سپری کنید و در آخر هم به نتیجهی دلخواه نرسید؟
اگر شما هم مانند خیلی دیگر از افراد این شرایط را چشیدهاید، باید سعی کنید روش کارآمدتری را برای انجام وظایف خود دست و پا کنید و پس از مدتی تبعیت از این شیوه، تاثیرات مثبتش را در کار و زندگی خود ببینید.
اگر شیوه و روش درستی را انتخاب کنید، نه تنها کارایی شما در کار افزایش پیدا میکند، بلکه میزان زمان زیادی برای کارهای شخصی و تفریح هم آزاد میشود که همین هم در نهایت روی کیفیت کار شما تاثیر قابل توجهی میگذارد.
اما چگونه باید کار کنیم تا کارایی بیشتری داشته باشیم و اصلا کارایی یعنی چه؟
کارایی به طور عموم به این معناست که بیزینسها و کسب و کارها با صرف کمترین منابع، بیشترین نتیجه و محصول را به دست آورند.
اما حال که قصد داریم در این مقاله به موضوع کارایی فریلنسرها و افزایش عملکرد آنها در کسب و کارشان بگوییم، بد نیست در ابتدا اندکی توضیح راجع به فریلنسینگ را ارائه بدهم.
تعریف فریلنسینگ و فریلنسر
فریلنسینگ، یک مدل و شیوهی کار کردن است که مدتهاست بین مردم جهان جا افتاده است. در این شیوه و سبک کار کردن، افراد میتوانند بدون نیاز به آن که تحت نظر ارگان و یا شرکت خاصی باشند، در بستر آنلاین و با استفاده از مهارتهایشان کار کنند.
این افراد، به عنوان یک نیروی متخصص، مهارتهایشان را در فضای آنلاین تعریف میکنند و نمونهکارهایشان را در معرض دید مردم قرار میدهند. در مقابل، افرادی که به مهارت و تخصص این دسته از افراد نیاز دارند (کارفرماها)، آن افراد متخصص را پیدا میکنند و پروژهشان را به آنها برونسپاری میکنند.
میبینید؟ افراد متخصصی که در بستر آنلاین مشغول هستند، میتوانند به جای این که برای یک ارگان ثابت کار کنند، به صورت پروژهای و برای کارفرماهای مختلفی مشغول کار بشوند و تعاملات کوتاهمدت (یا بلندمدت به دلخواه خودشون) ایجاد کنند.
به این دسته از افراد که مهارت(هایی) دارند و آزادانه و به شیوهی فریلنسینگ کار میکنند، فریلنسر میگوییم.
کارایی در فریلنسینگ
اگر بخواهیم در مورد فریلنسینگ بگوییم، کارایی یعنی این که بتوانیم در زمان کمتر، تعداد پروژههای بیشتر و با کیفیتتری را انجام دهیم و آنها را به نتیجهی مطلوبی برسانیم و یا در مدت زمان کمتری، مهارتهایمان را ارتقا دهیم و … .
در واقع، در فریلنسینگ منبعی که مورد استفاده است، با دیگر کسب و کارها متفاوت است.
بقیه بیزینسها کارایی را به این معنا میدانند که از منابع مصرفی مانند مواد اولیه کمتری برای تولید محصولی خاص استفاده کنند ولی نتیجهی بیشتری از آن به دست آورند. در حالی که در فریلنسینگ، منبع مصرفی فریلنسرها زمان آنهاست. آنها زمانی کارایی بالایی دارند که بتوانند در زمان محدود، مقدار کار بیشتری را به انجام برسانند و در استفاده از زمان، صرفه جویی کنند.
راههای افزایش کارایی فریلنسرها
برای این که کارایی خود را بالاتر ببرید، نیاز است به یک سری نکات توجه کنید و راههای مختلفی را به کار گیرید تا بتوانید به نتایج خوبی در این زمینه برسید.
اولین راه افزایش کارایی فریلنسرها : زمان خود را محدود کنید
این شیوهی افزایش کارایی فریلنسرها به امتحانش میارزد. یک روز صبح، هنگامی که در حال برنامهریزی و تعیین تسکهای روز کاری خود هستید، سعی کنید برای هر تسک زمان محدودتری را نسبت به زمان همیشگی مشخص کنید و خود را مجبور کنید که کارها را در مدت زمان محدودتری به نتیجه برسانید.
این کار چه کمکی در مسیر افزایش کارایی ما میکند؟ در واقع ما با این کار سعی کردهایم تا با کاهش منابع (محدود کردن زمان)، تمام تمرکز خود را روی کار بگذاریم و از حواس پرتیها دوری کنیم تا بتوانیم در آن تایم محدودی که در دست داریم، بهترین نتیجه را به دست آوریم.
در غیر این صورت، یعنی در شرایطی که زمان زیادی را برای هر کاری در نظر میگیریم، عملا ذهن خود را باز و آزاد میگذاریم و از آنجایی که دلمان به زیاد وقت داشتن خوش است، یا کار را به تعویق میاندازیم و یا حین انجام کار آن جدیت کافی را نداریم و به راحتی حواسمان پرت اتفاقات اطراف میشود.
این موضوع را همهی ما در گذشته تجربه کردهایم. به نظر شما چرا ما زمانی که دانش آموز و یا دانشجو بودیم، شب امتحان تازه کتاب و جزوه را باز میکردیم؟ چون از اول ترم تا زمان فرا رسیدن امتحانات، تایم گسترده و زیادی داشتیم و خیالمان راحت بود که حالا حالاها وقت برای درس خواندن هست، پس بهتر است فعلا به خوش گذرانی بپردازم.
در این شرایط، کارایی ما نزدیک به صفر بود. در عوض، شب امتحان به دلیل محدود بودن زمان و تغییر ناپذیر بودن تایم امتحان، مجبور بودیم تمام قوای خود را به کار گیریم تا بتوانیم مطالب را متوجه بشویم و آزمون را به خیر و خوشی پشت سر بگذاریم. در واقع در شب امتحان به دلیل محدود بودن زمان و نزدیک بودن ددلاین، به دنبال افزایش کارایی خود بودیم.
حالا در کسب و کارها و بیزینسهایمان هم داستان به همین شکل است. با این تفاوت که در زمان دانش آموزی و دانشجویی، تقریبا تنها دغدغهی اکثر ما درس و نمره بود و با مطالعهی شب امتحانی چیزی را از دست نمیدادیم اما حالا در کسب و کار قضیه جدیتر است و زمان، ارزشمندتر…
در کسب و کار، اگر زمان را محدود کنیم و کارایی را بالا ببریم، زمان را برای کارهای مهم و تاثیرگذار دیگری آزاد میکنیم که میتوانند آیندهی بیزینسمان را دچار تغییر و تحول کنند.
دومین راه افزایش کارایی فریلنسرها : در لحظه کار را شروع کنید
من از این راه برای افزایش کارایی در فعالیت فریلنسریام استفاده کردهام و به جرات میتوانم بگویم که این کار من را از رکود کارایی نجات داد. البته این موضوع که بی مقدمه و بدون بیش از حد فکر کردن کاری را شروع کنیم، در خیلی از فعالیتهای شخصی مانند ورزش کردن، یادگیری مهارتهای جدید و … هم موثر است.
این موضوع را فراموش نکنید که به تعویق انداختن کارها نه تنها باعث میشود هرگز آن کار را انجام ندهید، بلکه ذهنیتی به شما میدهد که حتی اگر آن کار را انجام هم بدهید، با خود میگویید این کار را باید در آن زمان انجام میدادم نه الآن. بنابراین، به تعویق انداختن کارها هیچجوره به شما کمکی نمیکند و در نهایت تنها حس ناامیدی و خستگی را در شما ایجاد میکند.
زمانی که شما کاری را در لحظه شروع میکنید و آن را به انجام میرسانید، تمرکزتان فقط و فقط روی آن کار است و در آخر، احتمال این که آن کار را با کیفیت بیشتری به نتیجه برسانید، بالا میرود. اما وقتی که شروع کاری را در ذهن خود عقب میاندازید، حین انجام کارهای دیگر هم ذهنتان درگیر آن میشود و مدام به طور ناخودآگاه با خود تکرار میکنید که: من باید یک کاری را انجام میدادم و آن را از روی زمین برمیداشتم ولی هنوز اقدامی نکردهام.
میبینید؟ شما هنگام به تعویق انداختن کارها فکر میکنید که آن را برای بعد کنار گذاشتهاید ولی بدون این که خودتان بخواهید، آن کار در ذهن شما رشد کرده و فکر شما را به سمت خود کشیده است.
ممکن است آن تسک خیلی جدی و بزرگ و سخت نباشد ولی زمانی که آن را برای بعد نگه میدارید، در مغزتان بزرگ و وحشتناکتر از آن چیزی که هست، میشود. بدین ترتیب، هم خودتان را سرزنش میکنید که چرا آن کار را تا به این لحظه انجام ندادهام، هم تمرکزتان از کارهای دیگر برداشته میشود و کارایی شما در کلیه امور کاهش پیدا میکند و در نهایت، زمانی به آن رسیدگی میکنید که ارزشش کم شده است. تازه اگر ترس از انجام آن، شما را وادار به صرف نظر کردن از انجام آن تسک نکند!
خلاصه بگویم که به تعویق انداختن کارها باعث کاهش کارایی فریلنسرها میشود زیرا حتی در زمانی که وقت خود را صرف کارهای دیگری میکنند، تمامی حواس خود را نمیتوانند در اختیار آن کار قرار دهند. همین موضوع باعث میشود عملکرد آنها در انجام فعالیتهای روزانه ضعیف و ضعیفتر شود. بنابراین، باید زمان بیشتری را برای انجام همان کارها صرف کنند.
همانگونه که کمی قبل گفتم، کارایی فریلنسرها یعنی آنها با صرف کمترین زمان، به بالاترین حجم و کیفیت کار برسند. مشخص است که به تعویق انداختن کارها چگونه بر خلاف افزایش کارایی فریلنسرها عمل میکند.
سومین راه افزایش کارایی فریلنسرها : هدفگذاری را جدی بگیرید
از دید من، هدفگذاری نسخهای است که تحت هر شرایطی برای هر فردی میتواند پیچیده شود و برای همه نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد.
چرا اینطور فکر میکنم؟ چون بی هدف بودن، همیشه بلاتکلیفی و به قولی لنگ در هوا بودن را به همراه میآورد. فکر نمیکنم فردی وجود داشته باشد که تا ابد از بلاتکلیفی خوشش بیاید و از نتایجی که بی هدف بودن برای او به همراه دارد، راضی باشد. مگر این که فردی بیخیال، بی دغدغه و سطحینگر باشد.
بگذریم. ما که بی دغدغه نیستیم. اگر بی دغدغه بودیم، در گوگل راهکارهایی برای افزایش کارایی را جست و جو نمیکردیم.
به نظر شما هدفگذاری چگونه میتواند باعث افزایش کارایی فریلنسرها و در کل، افزایش کارایی همهی ما انسانها بشود؟
نظر من این است که ما با هدفگذاری به یک جمع بندی در ذهن میرسیم. یعنی زمانی که هدفی را در سر میپرورانیم و آن را مکتوب میکنیم و برای رسیدن به آن مشغول برنامهریزی میشویم، تکلیف خودمان را روشن میکنیم. هنگامی که هدف خود را تعیین میکنیم، دیگر میدانیم که الآن در کجای مسیر هستیم و به کدام نقطه میخواهیم برسیم. بنابراین، تمرکزمان بیشتر میشود و در این موقعیت میتوانیم کارایی بیشتری را در روند خود بیابیم.
بی هدفی مانند این است که میخواهیم به سفر برویم اما نمیدانیم مقصد کجاست، نمیدانیم چقدر مسیر را باید طی کنیم، نمیدانیم آب و هوای آن محل چگونه است، نمیدانیم زمانی که برسیم قرار است چکار کنیم و … .
در این شرایط، حتی فرصتی برایمان پیش نمیآید تا بتوانیم عملکرد و کارایی خود را بسنجیم زیرا کارایی را در زمانی مورد بررسی قرار میدهیم که بخواهیم ببینیم در مسیر رسیدن به هدف، چطور عمل کردهایم و پیشرفتمان چقدر بوده است.
وقتی هدفی وجود ندارد، نه برنامهریزی معنا پیدا میکند، نه عملکرد و نه نتیجه.
چهارمین راه افزایش کارایی فریلنسرها : برنامهریزی فراموش نشود
پس از این که هدف خود را تعیین میکنیم، وقت آن میرسد که برنامهای را در نظر بگیریم تا با پیروی از آن بتوانیم به هدفمان نزدیک و نزدیکتر شویم.
اگر تمایل دارید راجع به این موضوع بیشتر مطالعه کنید، روی لینک مقالهی برنامه ریزی فریلنسرها کلیک کنید.
برنامهریزی به مقدار زمانی که ما در دست داریم، جهت میدهد و باعث میشود پیوسته در مسیر باشیم. بدون برنامهریزی احساس تعلیق به ما دست میدهد زیرا تنها، هدف را میبینیم ولی راهی برای رسیدن به آن جلو پایمان نیست.
برنامهریزی به ما کمک میکند با خیال مطمئنتری کارها را پیش ببریم و همین میتواند در افزایش کارایی فریلنسرها تاثیر زیادی بگذارد. چرا اصرار بر موضوع افزایش کارایی فریلنسرها دارم؟ زیرا ما فریلنسرها نسبت به بقیه افراد برنامهی آزادتری داریم و خودمان باید به تسکها و وظایفمان سر و سامان دهیم و در غیر این صورت، کارها در ذهن ما فرسوده میشوند و مانند پسماندی به ما صدمات جدی وارد میکند.
برای این که بتوانیک به خوبی برنامهریزی کنیم و کارایی خود را با این کار افزایش دهیم، نیاز است در ابتدا خود را به خوبی بشناسیم و ویژگیهای شخصی خود را بدانیم.
چرا؟ چون با داشتن آگاهی نسبت به خصوصیاتمان میتوانیم برنامهای را بچینیم که عمل کردن به آن برایمان مقدور باشد. این نکته خیلی مهم است. حتما سعی کنید طوری برنامهریزی را انجام دهید که بتوانید به آن پایبند باشید. در غیر این صورت، کارایی کافی را نخواهید داشت و احتمالا به نتیجهی دلخواه نخواهید رسید.
شیوههای برنامهریزی که یک نسخه برای همه است را دور بریزید و سعی کنید فقط از پایههای اصلی برنامهریزی آگاهی داشته باشید و باقی مسیر را با شناخت خود پیش ببرید.
قطعا برنامهای که من برای خودم میریزم، فقط مناسب من است و ممکن است بر افراد دیگر تاثیرات مخربی بگذارد.
پنجمین راه افزایش کارایی فریلنسرها : مدیریت زمان فراموش نشود
یکی از موضوعات و اصول مهم در برنامهریزی، مدیریت زمان است. اصلا کلیت برنامهریزی بر مدیریت زمان سوار است. ما هنگام برنامهریزی این گونه عمل میکنیم: فلان تسک را در فلان روز به انجام برسانم تا بتوانم در نهایت (در فلان تاریخ) به هدف X خود برسم.
پس زمان در برنامهریزی رکن اساسی و مهمی است.
اگر قصد دارید در کسب و کار خود به کارایی بالایی برسید، قطعا نیاز دارید که زمانِ در دستتان را کنترل و مدیریت کنید. به خصوص اگر فریلنسر هستید، آزادی زیادی در استفاده از زمان به شما تقدیم میشود که اگر به درستی از آن بهره نگیرید، با ضرر و آسیب مواجه خواهید شد. نه تنها در کار، بلکه در زندگی هم دچار مشکل میشوید.
به عنوان یک فریلنسر، شما باید روی تمامی پروژههایی که در دست دارید، مسلط باشید و بدانید که هر کدام به چه میزان زمان نیاز دارد تا به نتیجه نهایی برسد. همچنین، باید این موضوع را هم در نظر بگیرید که برای ارتقا خود در حرفه و تخصصتان، چقدر زمان نیاز است و از همه مهمتر، در مقابل کار باید به فکر زندگیتان هم باشید. حتما باید تلاش کنید که تعادلی بین کار و زندگیتان ایجاد کنید تا بتوانید از هر دوی آنها لذت ببرید.
این که قادر باشید زمان را به خوبی بین کارها تقسیم کنید و بیش از حد و یا کمتر از حد کار نکنید، به شما کمک میکند تا همیشه متعادل باشید و دچار استرس نشوید. در این صورت، حتما موجب افزایش کارایی خود در این مسیر هم خواهید شد.
ششمین راه افزایش کارایی فریلنسرها : استراحت منظم داشته باشید
امان… امان…
خود من به شخصه از این مورد ضربه خوردهام. یکی از عادات من حین کار کردن این بود که تا جایی که کمرم، چشمهایم، سرم و دیگر اعضای بدنم به من آلارم نمیدادند، به کار کردن ادامه میدادم و حس میکردم که به به من چقدر فعال هستم و چه خوب و عمیق کار انجام میدهم. بعد از چندین ساعت کار پشت سر هم و بی وقفه، یک باره کار را رها میکردم و دیگر به سمت ادامهاش نمیرفتم. نه این که نخواهم. نه نه… اشتباه نکنید. من میخواستم اما جسم و روحم یارای من نبودند.
مدت زمان طولانیای را با این روند گذراندم و راضی هم بودم. به هر حال هر کسی هم جای من بود، بعد از کلی کار کردن و استراحت نکردن، احساس مفید بودن داشت.
به هر حال روزها گذشتند و یک روز تصمیم گرفتم میزان پیشرفت خودم را بسنجم و ببینم نتایجی که به دست میآورم، چقدر با زمانی که صرف میکنم همخوانی دارد.
چشمتان روز بد نبیند… نتیجه تعریفی نداشت. در واقع بهتر است بگویم نتیجه افتضاح بود.
وقتی که در عملکرد خودم ریز شدم، فهمیدم که درست است ساعات زیادی را پشت میز و پای سیستم میگذرانم اما این به این معنا نیست که خوب و با کیفیت کار میکنم.
من زیاد و پشت سر هم کار میکردم ولی مشاهده شد که ساعات زیادی را تنها سر یک موضوع ساده تلف میکردم و کاری که میشد در عرض یک ساعت انجام بدهم را به اندازهی یک روز کاری کش میدادم.
دلیل این اتفاق چه بود؟ خستگی ذهن و جسم. دوستان فراموش نکنید که خستگی شدیدا کارایی را پایین میآورد و باعث میشود بیهوده وقت خود را صرف کار کنید. گذشته از این، یک احساس مضر دیگر هم وجود دارد که همان احساس مفید بودن کاذب است.
حال اگر شما هم مانند گذشتهی من کار میکنید، پیشنهاد من را به گوش بسپارید و این حرف من را دوستانه در نظر بگیرید.
سعی کنید حتما پس از یک ساعت و نیم کار عمیق، حدود سی دقیقه استراحت عمیق هم داشته باشید. این سی دقیقه شاید به نظر شما بی تاثیر و یا اتلاف وقت به حساب بیاید اما این را بپذیرید که حتی همان سی دقیقه تنفس، ذهن شما را برای پذیرش موضوعات و مسئلههای جدید باز میکند و تمرکزتان در انجام پروژهها را بالا میبرد.
با استراحتهای کوتاه بین کار، از خستگی دور میشوید و انگیزهی بیشتری به دست میآورید و میتوانید خلاقانهتر و با کارایی بیشتر عمل کنید.
هفتمین راه افزایش کارایی فریلنسرها : وظایف را به کارهای کوچکتر تقسیم کنید
اکثر کارها همیشه از دور ترسناک و سنگینتر از آن چیزی که هستند، به نظر میرسند. زمانی که خود را در موقعیت انجام قرار میدهیم، میبینیم با تقسیم آنها به تسکهای کوچکتر میتوانیم به سادگی آنها را به فرجام برسانیم.
این که کارها سبک و کوتاه باشند، تمرکز ما را بالاتر میبرند و گویی با انگیزهی بیشتری به سمت انجام آن کشیده میشویم، چون پایان آن تسک برای ما دور نیست و ما انسانها به پایان رسیدن را دوست داریم.
زمانی که تمرکز و انگیزه در کنار هم قرار گیرند، کارایی هم افزایش پیدا میکند و عملکرد ما در انجام تسکها بهتر میشود.
در نهایت، زمانی که کارها و وظایفمان به تسکهای کوچکتر تقسیم میشوند، قطعه قطعهی آن را با حوصلهی بیشتری به انجام میرسانیم و در آخر نتیجهی آن وظیفه و کار را آن طور که لایق است به دست میآوریم.
همانطور که تا به اینجا متوجه شدهاید، افزایش کارایی فریلنسرها میتواند مزایای زیادی برای کار و زندگی آنها داشته باشد. مزایایی مانند صرفه جویی در زمان، رسیدن به نتایج بهتر و باکیفیتتر، راضی نگه داشتن کارفرما از پروژهی برون سپاری شده، کاهش میزان خستگی در طول روز، افزایش انگیزه و تمرکز برای ادامه دادن به کار و … .
شما هم راهکارهای خود جهت افزایش کارایی فریلنسرها و حتی افراد غیر فریلنسر را با ما به اشتراک بگذارید تا با یکدیگر بیشتر یاد بگیریم.
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (57)
- سبک زندگی (6)
- کافه کاخُن (16)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
متن بیو برای کسب و کار فریلنسرها چرا و چقدر مهم است؟
29 خرداد 1402اخطارهای فریلنسری | 11 هشدار برای فریلنسرها
21 خرداد 1402
ارسال یک پاسخ