پروفایل فریلنسری چرا مهم است | 5 نکته برای ساخت پروفایل حرفهای فریلنسرها
توسط: پریا میرزائی
- 22 دی 1401
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 649 نمایش
چرا داشتن پروفایل برای فریلنسرها مهم است؟ چرا داشتن پروفایل فریلنسری میتواند روی روند گرفتن پروژهی فریلنسرها تاثیرگذار باشد؟
بحث این مقالهی ما، پاسخ به همین سوالهاست. این که چرا پروفایل فریلنسری داشته باشیم و چگونه یک پروفایل فریلنسری حرفه ای برای خود بسازیم.
چرا داشتن پروفایل فریلنسری یکی از ضروریات بیزینس فریلنسرهاست؟
پروفایل فریلنسرها اولین و مهمترین تماسی است که کارفرماها برای برون سپاری پروژه با ما دارند. هنگامی که یک کارفرما تصمیم میگیرد فریلنسری را برای پروژهاش انتخاب کند، احتمالا یا در پلتفرمهای فریلنسینگ به دنبال فریلنسر حرفهای و مناسبی میگردد، یا در شبکههای اجتماعی توسط هشتگها و … پیج فریلنسرهای مختلفی را پیدا میکند و آنها را مورد بررسی قرار میدهد.
یک جملهی معروف هست که میگوید: ما فریلنسرها تنها 7 ثانیه برای گرفتن پروژه فرصت داریم. چرا؟ چون کارفرماها در نگاه اول به پروفایل فریلنسریمان، تقریبا تصمیم اولیهی خود در برونسپاری کردن یا نکردن پروژه به ما را میگیرند.
از این رو، داشتن پروفایل فریلنسری امری ضروری است و باعث میشود با ایجاد آن به صورت حرفهای و درست، بتوانیم نظر بسیاری از کارفرماها را جلب کنیم.
پروفایل فریلنسری کجا باید قرار گیرد؟
همانطور که میدانید، ما فریلنسرها از طرق مختلفی میتوانیم کارفرماها را جذب خود کنیم و با آنها وارد تعامل شویم. یکی از مطرحترینِ آنها، ثبت نام و فعالیت در پلتفرم های فریلنسری است و دیگری، فعالیت بیزینسی در شبکههای اجتماعی مختلف و مرتبط با تخصص خود.
بیایید ایجاد کردن پروفایل فریلنسری در هر دو مسیر را مورد بررسی قرار دهیم.
ایجاد پروفایل فریلنسری در پلتفرمهای فریلنسینگ
پلتفرمهای مخصوص فریلنسرها که روز به روز بر تعداد آنها افزوده میشود، بسترهایی هستند که فریلنسرها و کارفرماها میتوانند در آنها یکدیگر را پیدا کنند و تعامل بینشان شکل گیرد.
نقدهای بسیار زیادی از پلتفرمهای فریلنسری به خصوص در ایران وجود دارد و اکثر فریلنسرهای حرفهای، کار کردن در این بسترها را انتخاب نمیکنند. که البته این بحث را نمیخواهم در این مقاله باز کنم چون موضوع مفصل و گستردهای است.
به هر حال، زمانی که یک فریلنسر وارد این پلتفرمها میشود، باید تمام تلاش خود را بکند تا در رقابت با بقیه فریلنسرهای هم حرفهی خود، پیروز گردد.
یکی از مهمترین کارهایی که باید به آن توجه ویژهای داشت، ساخت پروفایل فریلنسری است که بدون آن، گویی که این فریلنسر تنها یک اسم است و بس. نه اعتباری دارد و نه چیزی برای ارائه.
در این بسترها، چیزی که بسیار مورد توجه قرار میگیرد، پروفایلی است که شما میسازید و با آن، سطح مهارت و توانایی خود را در معرض نمایش قرار میدهید.
نکتهای که در پلتفرمهای فریلنسینگ در حال حاضر وجود دارد، این است که شما باید برای گرفتن پروژه با دیگر فریلنرهای همرشتهی خود رقابت کنید و به خوبی نظر کارفرما را جلب کنید.
این قضیه باعث پراهمیت شدن هرچه بیشتر پروفایل حرفهای میشود.
در ادامهی این مقاله، راجع به این موضوع بیشتر صحبت میکنیم و نکاتی را ذکر خواهم کرد.
ایجاد پروفایل فریلنسری در شبکههای اجتماعی مرتبط
همانطور که میدانید، در این روزها، شبکههای اجتماعی صرفا جهت سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت ما نیستند. امروزه شبکههای اجتماعی یکی از بزرگترین بازارهای کار اینترنتی محسوب میشوند که به هر کسی کمک میکنند تا کسب و کار خود را وارد بازار آنلاین کنند و به مرحلهی کسب درآمد برسند.
شبکههای اجتماعی علاوه بر این که مدتی است برای فروشندهها، فشن بلاگرها، مدرسین و … به مکان امنی برای رشد کسب و کار تبدیل شده است، میتواند برای ما فریلنسرها هم بازار کار مناسبی محسوب شود.
ما فریلنسرها در هر رشته و شاخهای که فعالیت میکنیم، میتوانیم خود را در شبکههای اجتماعی مناسب آن رشته پرزنت کنیم و با فعالیت منظم و باکیفیت، در معرض دید جامعه هدف خود قرار بگیریم.
ورود به این بسترها و ایجاد پروفایل فریلنسری در آنها، پلی است بین ما و کارفرما. زیرا امروزه کمتر کسی را میبینیم که برای رفع نیازهای خود (چه فیزیکی و چه خدماتی) به کمک هشتگها به نتیجهی دلخواه نرسد.
پرجمعیت بودن شبکههای مجازی و مرسوم شدن سرچ در هشتگها برای رفع نیازهای افراد، میتوانند دلایل خوبی برای شروع کار در این بسترها باشند.
اگر علاقه به مطالعه راجع به گرفتن پروژهی فریلنسرها در پلتفرمهای فریلنسینگ و یا شبکههای اجتماعی دارید، روی لینک کلیک کنید.
چگونه پروفایل فریلنسری حرفهای بسازیم؟
به بخش اصلی و مهمی از این موضوع رسیدیم. قطعا بر مباحثی که در مقدمهی این مقاله به آنها پرداختیم، کاملا واقف بودید. من هم فقط برای شروع خواستم از پایه مبحث را باز کنم.
خب، حالا ببینیم که چگونه باید پروفایل فریلنسری خود را بسازیم تا بتوانیم با آن، میزان حرفهای بودن خود را نمایش دهیم؟
در ادامه همراه من باشید.
تصویر نمایه مناسب انتخاب کنیم
عکس پروفایل شما بهتر است تصویری واقعی از خودتان باشد. این که شما عکسی از خودتان را قرار دهید، حس اعتماد بیشتری را در مخاطب ایجاد میکنید. برخی از افراد پیشنهاد میکنند که اگر به صورت شرکتی کار میکنید، لوگوی آن شرکت را به عنوان تصویر نمایه درج کنید. در این مورد نه میتوانیم این پیشنهاد را رد کنم و نه میتوانم تایید کنم.
برخی از پلتفرمهای فریلنسینگ ممکن است قوانینی داشته باشند که با این امر مخالفت کنند. مثلا ممکن است بگویند که شما اگر لوگوی شرکت خود را قرار دهید، کارفرما با پیدا کردن شماره تماس و اطلاعات دیگری از شرکتتان، کار را خارج از پلتفرم فریلنسینگ با شما ادامه میدهد و اینجا را ترک میکند.
در شبکههای اجتماعی نیز در صورت کار به شکل شرکتی، علاوه بر اکانت شرکت حتما پیج شخصی هم داشته باشید و به یکدیگر (شما و شرکت) لینک شوید. در این بسترها هم بهتر است پیج شخصی شما دارای عکس پروفایل واقعیتان باشد. در کل، از دید من تصویر واقعی خودتان میتواند تاثیر بهتری بر ذهن کارفرما بگذارد و ماندگارتر باشد.
پیج شرکت هم که مشخص است، لوگوی آن بهترین انتخاب است.
نام واقعی خود را وارد کنیم
هرگز از نامهایی که دوست داشتید داشته باشید و … برای پروفایل فریلنسری خود استفاده نکنید.
اگر نام و نام خانوادگی شما باران خیابانی است ولی همیشه دوست داشتید شما را با نام و نام خانوادگی خورشید ساحلی صدا کنند، لطفا به خودتان بیایید و برای حفظ کسب و کارتان هم که شده، همان باران خیابانی را وارد کنید.
مدارک، گواهینامهها، مستندات و … ممکن است در معرض دید مخاطبها و کارفرماها قرار گیرند. این که دوگانگی ایجاد شود و دو نام از شما بیابند، اصلا جالب نیست.
این امر باعث میشود شما به خوبی در ذهن آنها حک نشوید و روند تبدیل شدن شما به برند را کند میکند. نام طبیعی و واقعی شما بهترین و ماندگارترین نام در ذهن مخاطب است و شما با کیفیتِ کار خود به آن نام هویت میدهید.
توضیح کامل و واضحی از خود بنویسیم
اگر من را مجبور کنند که تنها یک مورد از نکات ساختن پروفایل فریلنسری را در دو دقیقه بگویم، دست میگذارم رو همین مورد.
توضیحاتی که از خود در پروفایل فریلنسری مینویسیم، به کارفرما میفهماند که چرا باید ما را برای انجام پروژهاش انتخاب کند.
در نوشتن توضیحات توجه داشته باشید که حتما به صورت کامل و واضح اما مختصر و مفید خود را معرفی کنید، موضوعات مهم در رابطه با مهارت و کار خود را اضافه کنید، انگیزهی کاری خود و … را بنویسید.
توضیحاتی که شرح میدهید میتواند در همان لحظه کارفرما را به براندازی ادامهی پروفایل دعوت کند و یا او را منصرف سازد. در بهینهسازی آن جدی باشید.
اگر در شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام کار میکنید، حتما یک هایلایت را مختص توضیحات راجع به خودتان در نظر بگیرید.
رزومهی کاری خود را قرار دهیم
درج رزومهی کاری هم میتواند اعتبار شما را در ذهن کارفرما بالا ببرد و اعتماد او به شما را افزایش دهد.
اگر تازهکار نیستید و رزومهی خوبی برای نمایش دارید، حتما آن را در پروفایل فریلنسری خود قرار دهید زیرا برای کارفرما مهم است که ببیند فریلنسری که میخواهد پروژهاش را انجام دهد، قبلا با چه شرکتهایی کار کرده است و یا این که چه کارهایی را در کل به انجام رسانده است و خیلی موضوعات دیگر که در قالب رزومه میتواند قرار گیرد.
فراموش نکنید که رزومه هم میتواند هایلایتی در شبکه های اجتماعی را به خود اختصاص دهد.
اگر موضوع رزومهنویسی برای شما جذاب است و به مطالعه راجع به آن نیاز دارید، روی این لینک کلیک کنید. این مقاله میتواند یک مرجع خوب باشد.
How To Write a Freelancing Resume (With Tips, Template and Examples)
از تجربیات مفید خود در پروژههای مختلف بنویسیم
این که تجربههایی از کارها و پروژههای مختلف خود را در پروفایل فریلنسری بگنجانیم، باعث میشود به کارفرما نشان دهیم که آنقدر سابقه داریم که اینها گلچینی از تجربیات کاری ما است. همچنین، نشان میدهد ما با تجربیاتی که کسب کردهایم، امروز درسهای زیادی را فراگرفتهایم و با پختگی بیشتری میتوانیم از پس پروژههای مختلف بربیاییم.
این موضوع روی افزایش اعتبار و اعتماد هم تاثیر بسزایی میگذارد.
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (58)
- سبک زندگی (5)
- کافه کاخُن (16)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
متن بیو برای کسب و کار فریلنسرها چرا و چقدر مهم است؟
29 خرداد 1402اخطارهای فریلنسری | 11 هشدار برای فریلنسرها
21 خرداد 1402
ارسال یک پاسخ