سبک زندگی فریلنسری |10 ها نکته که فریلنسرها باید بدانند

توسط: پریا میرزائی
- 13 دی 1399
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 3600 نمایش
سبک زندگی فریلنسری موضوعیه که هر فردی قبل از ورودش به فریلنسینگ باید اون رو مورد توجه قرار بده. چون با انتخاب فریلنسینگ و تصمیم به شروع فعالیت فریلنسری، سبک کار و همچنین سبک زندگی افراد کاملا متفاوت میشه.
تغییراتی که سبک زندگی فریلنسری به ما میده، عموما طوریه که ما رو با آزادی مطلق رو به رو میکنه. راستش رو بخواید، شاید درک سبک زندگی فریلنسری برای کسی که هنوز فریلنسر نشده، کمی سخت باشه و یا شاید اصلا نتونه مجسم کنه که روزی چنین سبکی برای زندگی کردن داشته باشه.
ویژگیهای شاخص سبک زندگی فریلنسری
همونطور که تو پاراگراف قبل هم گفتم، فریلنسینگ به خاطر شرایط خاصی که داره، به زندگی و کار ما آزادی میبخشه. همین موضوع آزادی در کار، میتونه سبک زندگی فریلنسرها رو از این رو به اون رو کنه.
افرادی که کارمند هستن یا به هر طریقی تحت نظر ارگان خاصی کار میکنن، سبک زندگیشون به تبع خواستهی اون ارگان تنظیم میشه. یعنی خودشون نمیتونن تصمیم بگیرن که چه تایمی از روز رو کار کنن، چه وقتی برن مسافرت، چقدر کار کنن، کجا کار کنن و …
حتی غیر از کارمندها، کسایی که به اصطلاح شغل آزاد دارن مثلا فروشندهها هم، باید تایم مشخصی از روز که مشتریها عموما برای خرید مراجعه میکنن، تو مغازه یا فروشگاه حاضر باشن.
غیر از این، محیطی که کار میکنن صرفا باید همون مغازه یا فروشگاه باشه. نمیتونن هرجایی که دلشون میخواد، کار کنن.
همهی این حرفهایی که تا به اینجا زدم، گویای این بود که سبک زندگی فریلنسری حول محور آزادی فریلنسرها میچرخه و یه جورایی، پیش مقدمهای بود برای درک بهتر سبک زندگی فریلنسری .
حالا بریم سراغ اصل مطلب.
یکی از ویژگیهای شاخص سبک زندگی فریلنسری همین نکتهایه که در پاراگرافهای پایین بهشون میپردازیم:
سبک زندگی فریلنسری آزادی رو تو کار و زندگی فریلنسرها معنا میکنه
فریلنسرها به این خاطر که تحت مدیریت ارگان خاصی کار نمیکنن، میتونن آزادانه برای همهی ابعاد زندگیشون تصمیم بگیرن.
احتمالا الآن براتون سوال پیش اومده که فریلنسرها تو چه زمینههایی آزادی دارن. جوابش رو اینجا بهتون میگیم.
آزادی در انتخاب ساعت کاری
فریلنسرها نیازی نیست صبح زود بیدار بشن و بعد از صرف صبحانه به محل کار برن.
سبک زندگی فریلنسری به اونها این اختیار رو میده که هر ساعتی از روز که خودشون میخوان و ذهنشون کارایی بیشتری داره رو به کار اختصاص بدن. همچنین در ساعات دلخواه خودشون به استراحت بپردازن. برخی از افراد ممکنه از صبح تا بعد از ظهر بهترین تایم کاریشون باشه چون ذهنشون آمادگی بیشتری داره و انرژی و انگیزهی اون زمان از روزشون میتونه تاثیرات مثبتی تو روند انجام پروژهها داشته باشه.
احتمال داره بعضی دیگه از افراد عصرها و شبها حس و حال بهتری برای کار کردن داشته باشن که دلیلش ممکنه آرامش، سکوت و انرژی خودشون باشه.
در واقع آزادی داشتن در انتخاب زمان کاری میتونه یکی از مهمترین مزایا و برتریهای فریلنسینگ باشه چون افرادی که به این شیوه کار میکنن، میتونن زمانشون رو با توجه به کارایی ذهنشون مدیریت و برنامهریزی کنن. در این صورت، اونها قادر هستن که بهتر و مفیدتر کار کنن و در نتیجه، محصول و خدمت نهایی رو به بهترین شکل تحویل کارفرما بدن.
البته این ویژگی سبک زندگی فریلنسری ممکنه برای بعضی از افراد آسیب زننده باشه چون مطالعات نشون داده که کار و بیداری در شب و استراحت و خواب در روز، سلامت جسم و روح رو در معرض خطر قرار میده و بهتره که شبها بدن به حالت استراحت بره و صبحها فعالیت مغز و بقیه اعضای بدن شروع بشه.
اما به هر حال، فکر نمیکنم کسی وجود داشته باشه که از شروع کار از ساعت 9 صبح نالان باشه و بیشتر راغب باشه ساعت 7 و نیم صبح کارش رو شروع کنه.
آزادی در میزان کار کردن
فریلنسرها میتونن با توجه به میزان کارایی و کششی که دارن، پروژه قبول کنن.
مثلا یک فریلنسر شاید ترجیح بده روزی بیشتر از 5 ساعت کار نکنه. خب این فرد میتونه نسبت به فردی که بیشتر از این ساعت قادر به کار کردن هست، پروژههای کمتری رو قبول کنه و همون مقدار زمانی که تصمیم گرفته صرف کار کنه رو به انجام اون تعداد پروژهی مشخص بپردازه.
یا به فرض مثال اگه فریلنسری کشش 14 ساعت کار کردن در روز رو داشته باشه، میتونه پروژههای بیشتری رو قبول کنه و در آخر درآمد بیشتری هم کسب کنه.
پس نمیشه فریلنسرها رو مجبور کرد که روزانه طی چند ساعت مشخص شده کار کنن. چون هر کدوم اونها با شاختی که از خودشون دارن، تصمیم میگیرن که چقدر کار کنن.
همین موضوع در سبک زندگی فریلنسری باعث میشه که فریلنسرها در میزان درآمدشون هم آزادی داشته باشن. یعنی خود اونها تصمیم بگیرن که چند پروژه در یک بازه زمانی مشخص رو بپذیرن و با توجه به اونها، چند ساعت در روز مشغول کار باشن.
با این کار، دیگه نه فردی هست که بیش از حد توانش کار کنه و عملا ساعات آخر کارش رو به بطالت بگذرونه، نه فردی هست که انرژیش بیشتر از میزان ساعت مشخصشدهی اداری باشه ولی نتونه به اندازهی توانش کار کنه بیشتر پول دربیاره.
آزادی در انتخاب محیط کار
یکی از جذابترین ویژگیهای سبک زندگی فریلنسری اینه که فریلنسرها میتونن تو هر مکانی که خودشون ترجیح میدن، کار کنن.
شاید بعضیها خونه دفتری رو به عنوان محیط کار انتخاب کنن، بعضیهای دیگه فضا اشتراکی، کافه و هرجایی که شما فکرش رو بکنید.
اینکه فریلنسرها این اختیار رو دارن تا انتخاب کنن که در چه محیطی کار کنن، میتونه روی کیفیت کارشون هم خیلی تاثیرگذار باشه. مثلا بعضی از افراد وقتی تو محیطهای خلوت و کم تردد کار میکنن، تمرکز و تسلط بیشتری دارن. برعکسش هم وجود داره. خیلی از افراد تو محیطهای شلوغ حس بهتری برای کار کردن دارن و شاید در تنهایی احساس افسردگی و انزوا داشته باشن.
سبک زندگی فریلنسری به ما این امکان رو میده تا با شناختی که نسبت به خودمون داریم، بتونیم بهترین محیط رو برای کار کردن انتخاب کنیم.
با این کار، راحتتر و با کیفیت بیشتری کار میکنیم و ازش لذت هم میبریم. غیر از این، میتونیم با تغییر محیط کارمون، به اون تنوع بدیم و باعث ایجاد حس بهتری نسبت به محیط اطرافمون بشیم.
آزادی در انتخاب پوشش
ما با انتخاب محیطی برای کار، میتونیم نوع پوششمون رو هم مشخص کنیم. مثلا فریلنسری که خونه دفتری رو به عنوان محیط کار انتخاب میکنه، میدونه که توی این محیط به راحتی میتونه با هر لباس و پوششی مشغول کار بشه.
نوع پوشش تو فضا اشتراکی و کافه و کتابخونه و … هم که برای هر فردی مشخصه.
فریلنسینگ دست ما رو تو انتخاب نوع پوشش باز میذاره و به ما این امکان رو میده که از پوشش رسمی برای رفتن به محیط کار خلاص بشیم و بریم سراغ چیزی که باهش راحتیم.
فریلنسرها به چه نکاتی باید توجه ویژهای داشته باشن ؟
برنامهریزی درست و حسابی
فریلنسرها قبل از ورودشون به فریلنسینگ باید بدونن که سبک زندگی فریلنسری بدون برنامهریزی دقیق، کار و زندگی شخصیشون رو دچار آسیب جدی میکنه.
وقتی فردی کارمند بودن رو انتخاب میکنه، ناخواسته زندگی شخصیش هم طبق برنامهی شغلیش چیده میشه.
یعنی میدونه که چه تایمی از سال رو میتونه به سفر اختصاص بده. چه تایمی از روز رو به کارهای شخصیش بپردازه و چه ساعاتی رو مشغول کار باشه.
ولی فریلنسرها خودشون باید تعیین کنن که کلیت زندگیشون، از جمله کار و تفریح و دیگر ابعاد روزمرگی چطوری سپری بشه.
این نکته از دور خیلی خوب و شگفت انگیز به نظر میرسه ولی تا جایی که زندگی فریلنسر با برنامهی خاصی پیش بره.
برای داشتن برنامهریزی دقیق و کارآمد، نیازه که چند مورد رو در نظر بگیریم:
مدیریت زمان
فریلنسرها آقا بالاسر ندارن که بهشون امر کنه. مثلا مجبورشون کنه ساعات خاصی از روز رو به کار اختصاص بدن یا مقدار خاصی کار کنن و …
از این رو، ممکنه خیلی از فریلنسرها از این فرصت به اشتباه استفاده کنن و به کار و زندگیشون آسیب وارد کنن.
بعضی از فریلنسرها با بیش از حد کار کردن، یا کم کار کردن و بد موقع کار کردن، باعث میشن سبک زندگی فریلنسری به جای این که براشون خوب و مطلوب باشه، بدتر آسیبهایی به کار و زندگیشون وارد کنه.
دقیقا برای همین مدیریت زمان فریلنسرها موضوع مهمی تلقی میشه. اونها با در نظر گرفتن تایمی که تو دست دارن و با برنامهریزی درست و دقیق، میتونن مدیر زمان خودشون باشن و بهینهترین برنامه رو برای شخص خودشون بچینن و از کار و زندگی لذت ببرن.
مدیریت پروژه
موضوع دیگهای که تو سبک زندگی فریلنسری مورد اهمیت و توجه واقع میشه، مدیریت پروژه هست.
طبیعیه که ما فریلنسرها هرچه بیشتر کار کنیم، پول بیشتری هم کسب میکنیم. این موضوع باعث میشه که خیلی از ما با بیش از حد پروژه گرفتن، حتی وقت سر خاروندن هم برای خودمون باقی نذاریم و تموم مدت مشغول کار کردن باشیم.
با این شیوهی پروژه گرفتن، زندگیمون فدای کارمون میشه. البته این موضوع اوایل کار خیلی دلچسب به نظر میرسه. چون انرژی و شوق زیادی داریم و صرف این همه وقت به جونمون نوشه. بالاخره هرچی نباشه پای کلی پول در میونه.
ولی قصه وقتی دردناک و تلخ میشه که بعد از مدتی پرکاری، میبینیم که از زندگی شخصی و تفریح و خانواده غافل شدیم. غیر از این، انرژی زیادی ازمون رفته و دیگه از کار خسته شدیم.
در این شرایط، دیگه نمیتونیم تا مدتها به سمت کار بریم. حتی اگر هم بریم، پروژهها رو نمیتونیم با کیفیت مطلوبی تحویل کارفرما بدیم و همچنین، در این شرایط از زندگی شخصیمون هم نمیتونیم لذت کافی رو ببریم.
مدیریت رسانه
سبک زندگی فریلنسری میطلبه که فریلنسرها بخشی از روز رو به فعالیت در رسانههای اجتماعی سپری کنن.
تو شبکههای اجتماعی، بیشتر با افرادی که کارشون مشابه کار ماست، آشنا میشیم و میتونیم ارتباط صمیمانهای بین خودمون ایجاد کنیم و مشغول شبکهسازی بشیم. با این کار، هم ارتباطاتمون محکمتر میشه و میتونیم از تجربیات همدیگه استفاده کنیم، هم میتونیم تیم سازی کنیم و پروژههای بیشتری بگیریم.
همچنین، خیلی از فریلنسرها با حضور و فعالیت در شبکه های اجتماعی، کارفرما جذب میکنن.
پس حتما باید توجه ویژهای بهش داشته باشن تا بتونن نمونه کارهای خوبی داخلشون قرار بدن و محتواهای مفیدی رو به اشتراک بذارن.
نکاتی راجع به سلامتی فریلنسرها در سبک زندگی فریلنسری
ما فریلنسرها به این خاطر که همهی جوانب کار و زندگی دست خودمونه، باید خیلی بیشتر از بقیه به سلامتی و نکاتی برای بهتر زندگی کردن دقت کنیم.
چون بقیه افرادی که فریلنسر نیستن، بالاخره یک عامل محدودکنندهای دارن که به زندگیشون نظم بده و بهشون اجازه نده سرسری از کنار کار و زندگیشون رد بشن. مثلا برای کارمندها مشخصه که چند ساعت در روز رو کار میکنن و واضحه که تایم مشخصی رو برای رسیدگی به خودشون دارن. اما برای ما فریلنسرها این قضیه متفاوته. ما خودمون باید با توجه به برنامهی کاریای که داریم، تایمی رو هم برای رسیدگی به سلامت جسم و روحمون خالی کنیم.
بعضی از نکات مهمی در سبک زندگی فریلنسری باید مورد توجه قرار بگیره رو اینجا بهتون میگم.
بین کار و زندگی، مرزی ایجاد کنید
فریلنسرهای عزیز، هوشیار باشید.
درسته که میزان زیادی از آزادی رو دارید لمس میکنید و این براتون خیلی جذابه، ولی ممکنه به دست خودتون و با اشتباهاتی که میکنید، این آزادی رو بر علیه خودتون قرار بدید. الآن ممکنه با خودتون بگید چقدر سبک زندگی فریلنسری عجیب و غریبه ولی واقعیت محضه. میتونید از فریلنسرهای مختلفی این سوال رو بپرسید. همه به اتفاق به این موضوع اشاره میکنن که آزادی بیش از حد میتونه بدون مدیریت ما به یکی از معایب آسیب زنندهی فریلنسیمگ تبدیل بشه.
برای این که بتونید مرزی بین کار و زندگی ایجاد کنید، حتما توجه داشته باید که هنگام کار، فقط مشغول کار باشید. این جمله شاید خیلی ساده باشه ولی خیلی از ما فریلنسرها در عمل اصلا بهش توجهی نمیکنیم.
وقتی مشغول کار کردن هستید، تمرکزتون رو از روی بقیه افکار بردارید و محیط رو طوری آماده کنید که بتونید مدت معقولی رو مشغول کار عمیق باشید.
همینطور وقتی که کنار خانواده یا دوستان هستید، وقتی که به سفر رفتید و به هر حال وقتی در حال استراحت هستید، کار رو به طور کامل کنار بذارید و با خیال راحت استراحت کنید. استراحت عمیق!
مرز بین کار و زندگی برای ما فریلنسرها خیلی باریکه. چون این دو در هم تنیده شدن و تقریبا با هم یکی شدن.
باید سعی کنیم سبک زندگی فریلنسری رو برای خودمون به بهترین نحو نگه داریم. در غیر این صورت، این سبک از زندگی کردن به ضررمون میشه.
اگه مایل هستید که نکات بیشتری راجع به زندگی سالم فریلنسرها بدونید، روی لینک کلیک کنید.
ورزش کنید
متاسفانه ورزش یکی از موضوعاتی هست که نه تنها در سبک زندگی فریلنسری بلکه تقریبا در سبک زندگی همهی مردم به موضوع پیش پا افتاده و کم اهمیتی تبدیل شده.
برای ما فریلنسرها که اکثر روزمون رو پشت سیستم میگذرونیم و تقریبا اکثرمون هم به شیوههای نامناسب و عجیب و غریبی روی صندلی میشینیم، ورزش میتونه ما رو از آسیبهای جدی جسمی دور کنه و محفوظ نگه داره.
همونطور که میدونید، ورزش علاوه بر تاثیرات مثبت و مهمی که بر سلامت جسم ما میذاره، روحمون رو هم تر و تازه میکنه و انگیزه رو بالاتر میبره.
برای ما فریلنسرهایی که به تنهایی داخل خونه دفتری کار میکنیم و ارتباط محدودی با افراد دیگه داریم، رفتن به باشگاه ورزشی، پارک، طبیعت و … میتونه هم باعث بشه حرکتی به خودمون بدیم و از خشک شدن بدن جلوگیری کنیم و هم با افراد دیگه رو به رو بشیم و ارتباطاتمون رو بیشتر کنیم تا از خشک شدن روحمون هم جلوگیری کنیم 🙂
غذا و میان وعدههای مفید و به موقع مصرف کنید
فراموش نکنید که تغذیهی ما میتونه اوضاع سلامتی، انرژی، کارایی و … ما رو تحت تاثیر قرار بده. سعی کنید حین کار به خودتون یادآوری کنید که از میان وعدههای مقوی و مفید مثل انواع آجیلها، انواع میوهها و سبزیجات استفاده کنید. به موقع وعدههای غذایی صبحانه و ناهار و شام رو مصرف کنید و تلاش خودتون رو بکنید که از مواد غذایی سبک و انرژیبخش داخل سبد غذاییتون بهره ببرید.
خیلی از ما فریلنسرها حین کار فراموش میکنیم که بدنمون نیاز به استفاده از مواد غذایی هم داره. باید حواسمون باشه که زمان مشخصی رو برای غذا خوردن خالی کنیم و حین غذا خوردن قید کار رو بزنیم.
خواب کامل و به موقع داشته باشید
مطالعات و تحقیقات نشون داده که خواب طبیعی شبانه باید حدود 8 ساعت باشه. همچنین، بسیار شنیدیم که خواب شبانه باید از حدود ساعت 10 شب تا 6 صبح باشه.
بعضی از ما به خاطر آزادیای که سبک زندگی فریلنسری بهمون داده، بیش از حد کار میکنیم و میبینیم وقتی برای تفریح باقی نمونده. پس تصمیم میگیریم تایم خواب رو برای رسیدگی به تفریح و کارهای شخصی خالی کنیم. یا خیلی از ما ساعات شب رو برای کار کردن انتخاب میکنیم.
زمانی سبک زندگی فریلنسری میتونه کمک کننده و مفید باشه که ما با بهرهگیری از اصول علمی یک سبک درستی رو پیش بگیریم.
امیدوارم روزی همهی ما فریلنسرها بتونیم از سبک زندگی فریلنسری و شرایطی که این شیوهی کار کردن برامون رقم میزنه، بهترین استفاده رو ببریم و با انرژی کار و زندگی جذابمون رو پیش ببریم.
شما هم اگر تجربهای در خصوص سبک زندگی فریلنسری دارید، خوشحال میشیم با ما در میون بذارید.
منابع :
مقالات To Freelancers: How to Better Take Care of Your Health و
7 Ways to Keep a Happy and Healthy Freelancing Lifestyle از سایت freelancer.com
و تجربهی نویسنده .
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (41)
- سبک زندگی (5)
- کافه کاخُن (9)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
قیف فروش در کسب و کار | نکات مهم sales funnel در بازاریابی
24 فروردین 1401بازاریابی در توییتر چگونه است| به همراه 5 نکته آموزشی
21 فروردین 1401دورکاری چیست| راهنمای جامع به همراه 5 نکته
22 اسفند 1400
ارسال یک پاسخ