ارتباط فریلنسر و کارفرما | 5 نکته برای بهبود آن
توسط: پریا میرزائی
- 23 فروردین 1400
- 0 نظر
- لایکبرخلاف2
- 6418 نمایش
تجدید نظرهای بی پایان کارفرماها ، مهلتهای از دست رفتهی ما فریلنسرها و عدم تحقق انتظارات کارفرما ، برخی از مشکلاتی است که در ارتباط فریلنسر و کارفرما به وجود میآید و حرفهی ما فریلنسرها را تحت تاثیر قرار میدهد.
تقریباً دلیل به وجود آمدن تمام این مسائل را میتوان ناکافی بودن همکاری و ارتباط فریلنسر و کارفرما دانست.
بروز این مشکلات ممکن است به دلیل محدودیت زمانی، حضوری نبودن ارتباط فریلنسر و کارفرما ، فرضیات اشتباه کارفرماها و خیلی موضوعات دیگر باشد.
برای اینکه همکاری و ارتباط بین فریلنسر و کارفرما مفید باشد، نیاز است که خود ما فریلنسرها در مورد روند همکاری و انجام پروژه با کارفرماها صحبت کنیم و با روشن کردن موضوع برای آنها، در دلشان اطمینان ایجاد کنیم.
و همچنین، ارتباط فریلنسر و کارفرما را موضوع مهمی بدانیم و برای آن استراتژی ایجاد کنیم.
موارد زیر، نکاتی است که با رعایت کردن و توجه به آنها میتوانیم ارتباط فریلنسر و کارفرما را دیگر یک معضل ندانیم و در آن موفق باشیم.
نکاتی برای بهتر شدن ارتباط فریلنسر و کارفرما
برنامهی خود را به طور واضح با کارفرما در میان بگذارید
یکی از نکات مهم در مورد ارتباط فریلنسر و کارفرما این است که ما فریلنسرها برنامهی خود را در انجام پروژهی آنها برایشان روشن کنیم.
کافرماها غالباً مایل هستند که از روند انجام پروژه و برنامهای که فریلنسرها از آن پیروی میکنند، با خبر باشند. آنها از ماندن در تاریکی شکایت دارند، به ویژه هنگامی که پروژهی بزرگی را به یک فریلنسر سپردهاند و بعد از اتمام هر مرحله، نیاز است که برخی بخشهای پروژه را تایید یا رد کنند.
فکر کردن دربارهی اینکه چه موضوعاتی را با کارفرماها در میان بگذارید، چه موقع ارتباط را برقرار کنید، با هر کدام کارفرماها چگونه ارتباطی داشته باشید و حتی تلاش برای اینکه انتظارات کارفرماهای مختلف را در نظر بگیرید و ایدههای آنها را لحاظ کنید، ممکن است گاهی اوقات برای شما زننده باشد و باعث اتلاف وقت شود.
این جا است که شما به یک روند ساده نیاز دارید تا دیگر درگیر این مسائل نشوید و از همان ابتدا تکلیف را مشخص کنید.
ذکر موارد ضروری در ابتدای کار
در ابتدای پذیرفتن پروژه، موارد ضروری را لحاظ کنید تا بدون ایجاد سردرگمی، همیشه در دسترس کارفرماها باشد.
در این صورت، هم کارفرماها دلگرم میشوند و خیالشان راحت میشود که چه نکاتی در ذهن شما نقش بسته است، هم خود شما احساس تعهد بیشتری میکنید.
در دسترس قرار دادن نقشهی راه برای کارفرما
نقشهی راه انجام پروژه، اگر به خوبی فراهم شود و سازنده باشد، میتواند ابزاری برای کمک به شما باشد تا به وسیلهی آن، ایدههای لازم برای به نتیجه رسیدن پروژه را لحاظ کنید، محدوده پروژه را مشخص کنید و به طور منظم مصوبات مشتری را ارائه دهید.
با کمک یک نقشهی راه، میتوانید به راحتی بین ایدههای مختلف پروژه و انتظارات کارفرمای خود ارتباط برقرار کنید.
از ابتدا اهداف شفاف تعاملاتتان را تعیین کنید
یکی دیگر از نکات مربوط به ارتباط فریلنسر و کارفرما ، شفافسازی اهداف دو طرف در ابتدای مسیر است.
این نکته بهتر است در قرارداد بین فریلنسر و کارفرما هم رعایت شود.
بسیاری از کارفرماها نمیدانند که چه میخواهند. حتی بعضی از آنها در بیان نیازهای خود مشکل دارند. به همین دلیل مهم است که شما به عنوان یک فریلنسر، نقاط عطف پروژه را شفاف سازی کنید و در کنار آن، خودتان زمانی را مشخص کنید و به کارفرماهای خود اطلاع دهید که چگونه و چه زمانی میتوانند با شما تماس بگیرند و ارتباط برقرار کنند.
این نه تنها به کارفرما نشان میدهد که اهداف شما در انجام پروژه چه چیزهایی است، بلکه شما را مرتب و منظم نگه میدارد و به شما در ارائه به موقع پروژهها کمک میکند.
در ابتدا ، شما باید شفافیت کامل را با کارفرمای خود حفظ کنید. با ارائه شفافیت در کل محدوده و درخواست بازخورد، نحوه مدیریت پروژه را با هم در میان بگذارید. همچنین می توانید فرایند همکاری خود را از طریق ارتباط صوتی برای مکالمههای ویژهتر شخصی سازی کنید تا در مورد انتظارات مشتری اطلاعات کسب کنید.
این یک پایه برای بهبود ارتباط فریلنسر و کارفرما است که بی وقفه بین شما و کارفرمای شما ایجاد میشود تا بتوانید تمام تمرکز خود را بر روی ارائه یک پروژه با کیفیت بالا بگذارید.
ایده های خود را به طور موثر بیان کنید
قبل از شروع پروژه، آنچه کارفرمای شما از شما انتظار دارد را به عنوان یک ایده درک کنید. حتی اگر به عنوان یک متخصص فکر میکنید که ایدههای شما برای پروژه بهتر و موثرتر هستند، باید سعی کنید ایدهها و صحبتهایشان را بشنوید. البته شاید این مسئله برای بعضی از شما فریلنسرها سخت باشد.
پس از شنیدن حرفهای آنها، وقت آن میرسد که شما هم ایدهها و نظرهایتان را لحاظ کنید. ایجاد تعادل و یادگیری نحوهی بیان ایدههای خود موضوع خیلی یمهم است. تلاش کنید نظرتان را طوری بیان کنید که هم محترمانه باشد، هم به انتظارات کارفرما نیز احترام گذاشته شود. یکی از نکات مهم در ارتباط فریلنسر و کارفرما همین است. باید آگاه باشید که چگونه صحبت کنید تا تاثیر بیشتری در ذهن کارفرما بگذارید.
شما می توانید ایدههای خود را به عنوان گزینههای قوی مطرح کرده و با نشان دادن تجربهها و نمونههای قبلی، برای کارفرماها منظورتان را توضیح کنید و آن را وصف کنید. تا زمانی که کارفرمای شما در این پروژه متخصص نباشد، دانش شما را درک کرده و از راهنماییهای شما قدردانی میکند.
امتحان کنید.
ارتباط فریلنسر و کارفرما بهتر است به صورت کتبی باشد
یکی از موضوعات در حیطهی ارتباط فریلنسر و کارفرما این است که ارتباطات آنها به صورت کتبی باشد. تجربه این را ثابت کرده است که برقراری ارتباط فریلنسر و کارفرما وقتی به صورت کتبی باشد، برای هر دو طرف امنیت بیشتری را به ارمغان میآورد.
فریلنسینگ، به ویژه در عصر دیجیتال، به فریلنسرها و کارفرماها برای ایجاد ارتباط، گزینههای متفاوتی را در اختیار قرار میدهد. با این حال، برای موارد جدیتر مانند دامنه پروژه، تأییدیه های کارفرما و رد و بدل کردن ایده ها، اگر میخواهید همکاری شما امنیت بیشتری داشته باشد، بهتر است که از برقراری ارتباط کتبی استفاده کنید.
حتی اگر ارتباط فریلنسر و کارفرما به صورت شفاهی سریعتر باشد، اما حاشیه بزرگی برای خطا و سو برداشت در ارتباطات به جا می گذارد. غیر از این، از آنجایی که مکالمات به شیوهی شفاهی در اکثر مواقع ثبت و سیو نمیشوند، بهتر است به صورت کتبی و چت ارتباط برقرار کنیم تا در مواقع نیاز، به آنها رجوع و استناد کنیم. به همین دلیل تأیید نتیجه هر ارتباطی از طریق ارسال پیام کوتاه از طریق ایمیل مهم است.
این به عنوان اثبات ارتباطات در مورد یک موضوع خاص است و به شما کمک می کند مشتری خود را از وضعیت پروژه به روز نگه دارید.
هر سوالی که دارید را از کارفرما بپرسید
در مقایسه با تیم داخلی و افرادی که در یک ارگان خاص کار میکنند، فریلنسرها با اطلاعات و مشاغل کارفرمای خود هماهنگ نیستند. ممکن است کارفرمای یک فریلنسر طراح لوگو، مدیر یک شرکت محصولات غذایی باشد. بنابراین مهم است که تا آنجا که میتوانید در مورد تجارت کارفرمای خود اطلاعات کسب کنید.
اگر در هر قسمتی از انجام پروژه با ابهامی مواجه شدید، از سوال کردن نترسید و از آن فرار نکنید. به جای اینکه تنها تصور کنید کارفرمای شما چه میخواهد، مستقیما از آنها سوال بپرسید.
حتی این سوال پرسیدن در کارفرماها احساس اطمینان و دلگرمی بیشتری هم ایجاد میکند.
پرسیدن سوالات صحیح در مورد پروژه نشان خواهد داد که شما در پروژه بسیار سرمایه گذاری کردهاید و تمایل دارید رابطه مثبت با کارفرما را تقویت کنید.
نتیجه
قوی بودن در ایجاد ارتباط فریلنسر و کارفرما ، کارایی بالا و شفاف کردن پروژه، برخی از مهارتهایی هستند که خیلی از فریلنسرها آرزوی رسیدن به آن را دارند و خیلی از فریلنسرهای موفق از آن برخوردارند.
گاهی اوقات، زمانها و موقعیتهای خاصی وجود دارد که دامنه پروژه ممکن است گیج کننده باشد و شما به عنوان یک فریلنسر نتوانید نیاز کارفرمای خود را درک کنید.
این جایی است که شما باید اطمینان حاصل کنید که یک همکاری بیوقفه دارید تا قوی بودن خود را به عنوان یک فریلنسر ارتقا دهید و در نتیجه کارفرماهای بیشتری کسب کنید. تحمل کردن اوضاع اذیت کننده و کار کردن روی خود، ارتباط فریلنسر و کارفرما را با کیفیتتر میکند و باعث میشود کارفرماهای فعلی برای پروژههای بعدی هم سراغ شما بیایند.
منبع : مقالهی How Freelancers Can Better Collaborate with Their Clients از سایت freelancer.com
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (58)
- سبک زندگی (5)
- کافه کاخُن (16)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
متن بیو برای کسب و کار فریلنسرها چرا و چقدر مهم است؟
29 خرداد 1402اخطارهای فریلنسری | 11 هشدار برای فریلنسرها
21 خرداد 1402
ارسال یک پاسخ