فریلنسر تایپیست | 2 مسیر برای پیوستن به فریلنسرهای حوزه تایپ

شاید اولش اینجوری به‌نظر بیاد که یک فریلنسر تایپیست روی کلیدهای کیبورد ضربه می‌زنه و بعد از کامل شدن تایپ، اونو می‌فرسته برای کارفرما.

خب البته برخی از کارهای دانشگاهی هم هست که به همین راحتیه. اما کمتر کسی برای بیست صفحه تایپ حاضر به پرداخت پول خوبی می‌شه. تقریبا می‌شه گفت کسی همچین کاری نمی‌کنه.

فریلنسر تایپیست کاری به جز تایپ کردن نداره. اما همین تایپ نیازمند آشنایی با ابزارهای وورد هستش. ده، بیست صفحه‌ی خشک و خالی به‌درد هیچ‌کس نمی‌خوره.  صفحه‌بندی، شماره‌گذاری، قاب‌بندی، تنظیم پاراگراف‌ها و استفاده از ابزارک‌های کارآمد تو برخی از پروژه‌های تایپ باعث می‌شه که این شغل فریلنسینگ درآمد خوبی داشته باشه.

تو این مقاله، یه‌سری به حرفه‌ی فریلنسر تایپیست زدم و تلاشم این بوده که یه ذهنیت کلی راجع‌به این شاخه از دورکاری داشته باشید. امیدوارم لذت ببرید.

فریلنسر تایپیست شو!

باید بگم بی‌دردسرترین و ساده‌ترین کاری که می‌تونید تو وقت آزادتون ازش پول دربیارید همین کاره. البته فریلنسر تایپیست حرفه‌ای هم داریم که کار هرکسی نیست که به اون درجه برسه. مثل: کپی‌تایپیست‌ها، یا تایپرهای تخصصی که قبل از شروع به‌کار نیازمند ارائه مدرک تخصصی هستن.(مثل تایپیست‌های دادگاه یا تحقیق و پژوهش‌های علمی.)

با این حال اگر زمانشو دارید و به سیستم دسترسی دریغ نکنید. پروژه‌هایی که فوری نیستن بگیرید و دقیق و باحوصله شروع به تایپ کنید. بعد شش، هفت ماه می‌بینید مثل بنز دارید تایپ می‌کنید. از کجا می‌دونی؟ یهو دیدی تبدیل شد به کار اصلیت.

تبدیل شدن به فریلنسر تایپیست سخته؟

باید گفت که یه فریلنسر تایپیست جز بی‌دردسرترین فریلنسرهاست. چون ماهیت پروژه مشخص و ثابته. اگر هم تغییر کنه بسیار سطحی و ساده‌ست. مگر اینکه بخواید از این کار پول خوبی دربیارید. اصولا تایپیست های تخصصی و کپی‌تایپیست ها از این حرفه خوب پول درمیارن. بذارید یه توضیحی راجع به این دو گروه بدم، شاید یه‌جایی به‌کارتون اومد.

دو دسته از تایپیست ها :

تایپیست فریلنسر های تخصصی

حتما تو این فیلم‌های هالیوودی دیدید که تو دادگاهاشون یه‌نفر که اکثرا نمی‌دونم چرا خیلی چاق هم هست- نشسته و داره هرچی که می‌گذره رو می‌نویسه. (تو دادگاه‌های خودمونم هست ولی تاجایی که من می‌دونم به صورت دستی این کارو انجام می‌دن.)

این شخص یه تایپیستی که فقط می‌تونه تند بنویسه نیست. اولا که آشنایی کامل به قوانین تخصصی حوزه مشخص خودش داره –که حضورش تو دادگاه به نوع پرونده بستگی داره- ثانیا قدرت تجزیه و تحلیل بالایی داره. یعنی می‌‌تونه صحبت‌هایی که پیش میاد و با زبان و لحن حقوقی به رشته تحریر دربیاره.

این فریلنسر تایپیست که تو حوزه تخصصی خودش کار می‌کنه ممکنه یه دانشمند باشه که با یه گروه مشغول تهیه تحقیق یا پژوهش هستن، می‌تونه یه گزارش‌نویس برای یه‌شرکت فوق‌العاده بزرگ باشه.

کپی تایپیست ها

زمانی که یه فریلنسر تایپیست بدون نگاه کردن به صفحه کیبورد تایپ کنه و تا حدود نوددرصد هم درست این کارو انجام بده بهش می‌گن کپی تایپیست . کپی تایپیست ها اصولا نسخه‌برداری می‌کنن. یعنی از رو یک متنی شروع می‌کنن به تایپ کردن. حالا این متن می‌تونه دست‌نویس باشه یا از قبل تایپ شده باشه.

چند وقت پیش یک مطلبی می‌خوندم که تو اون، کسایی رو که از روی صدای ضبط شده، یا سخنرانی و صحبت‌های یک‌شخصی هم نسخه برمی‌دارن، کپی تایپیست حساب می‌کرد. نمی‌دونم این مسئله چقدر درسته ولی به‌نظر که با عقل جور درمیاد.

انواع فریلنسر تایپیست

عموما فریلنسرهایی که به‌کار تایپ مشغولن به دودسته کلی تقسیم می‌شن.

1- وارد کننده‌های اطلاعات

2- رونویس‌ها

به‌لحاظ درآمدی هم رونویس‌ها پول بیشتری به‌جیب می‌زنن. چون هم سرعت تایپ بالایی دارن هم تمرکز زیادی برای هم‌زمان گوش دادن –دیدن- و نوشتن.

وارد کننده اطلاعات

یکم اسمش راحت‌الحلقوم نیست. فریلنسر تایپیست می‌تونه کاملا بدون دانش باشه و فقط کافیه زمان تایپ کردن داشته باشه. این گروه یکسری اطلاعات می‌گیرن و اونارو وارد یک بستر دیگه می‌کنن. مثلا وارد کردن اطلاعات کارکنان یه شرکت، میزان حقوق، مشخصات و … به‌سایت اون سازمان یا شرکت.

فریلنسرهایی که تواین حوزه کار می‌کنن نیازی نیست که اطلاعی از کاری که انجام می‌دن داشته باشن. فقط کافیه که از منبعی که دارن براش کار می‌کنن اطمینان حاصل کنن که یک‌وقت کلاهبرداری نباشه. چون اون موقع امکان این‌که شریک جرم بشن هست. اگر وقت آزاد دارید و بدتون هم نمیاد که وارد این حوزه بشید فقط کافیه به مرور سرعت تایپتون رو بالا ببرید. اینجوری پروژه بیشتری می‌گیرید و طبعا پول بیشتری درمیارید.

ابزارهای مورد نیاز فریلنسر تایپیست برای وارد کردن اطلاعات به بسترهای مختلف به این ابزار عبارت اند از :

  • مهارت تایپ سریع و دقیق
  • مهارت‌های املایی و گرامری خوب
  • دانش قوی از برنامه‌های اساسی رایانه و نرم‌افزار
  • رایانه (کاپیوتر یا لپ‌تاپ)
  • اینترنت
  • فضای آروم

این‌ها مواردیه که به مرور کسب می‌شه هم بهتره که همون اول کار غلط املایی و دستور زبانی نداشته باشید تا اینکه صد تا کامنت منفی بگیرید و بعدش به‌فکر اصلاح نوشتن‌تون بیفتید. برای این کار هم خوندن چندتا جزوه دستور زبان فارسی و قواعد سجاوندی کفایت می‌کنه.

رونویس‌ها

همون کپی‌ تایپرها هستن. فارسیش می‌شه رونویس‌ها. زیبا نیست؟

فریلنسر تایپیست شاید تو این حوزه بیشترین درآمد رو بتونه کسب کنه. برای ورود به این حوزه کافیه قدرت شنیداری بالایی داشته باشید و سرعت تایپ قابل قبولی. البته یک گروهی از کپی‌تایپرهای تخصصی هستن که بهشون پرداختیم. اونا نیاز به‌مدرک تخصصی هم دارن.

اما شما می‌تونید با یک لپ‌تاپ یا کامپیوتر –حتی تب‌لت و کیبورد مخصوص تب‌لت- شروع به‌کار تو این حوزه بکنید. سخنرانی‌ها، فیلم‌ها، صدای ضبط‌شده اساتید و … نیازمند تبدیل شدن به فایل تایپ شده‌ست. این کاریه که شما انجام می‌دید.

قبل از این‌که ابزار مورد نیازتون رو تو این حوزه بگم شاید بد نباشه که با یه وسیله جذاب مخصوص به‌تایپ آشناتون کنم:

پدال تایپ.

شاید براتون پیش اومده باشه که بخواید یه‌قسمتی از موزیک مورد علاقتون رو بنویسید تو دفترخاطره‌تون. یا بخواید استوریش کنید. خدانکنه یکم طولانی باشه. دیگه پیر آدم درمیاد. هی بزن عقب بزن جلو، زیاد می‌شه، کم می‌شه. عصبی می‌شی. یه‌استوری چهل دقیقه وقتتو می‌گیره.

فریلنسر تایپیست برای جلوگیری از این معضل از ابزاری استفاده می‌کنه که به‌شدت کارآمدی. پدال تایپ شامل سه‌تا پدال می‌‌شه. دقیقا مثل ماشین –البته اگر اتومات نباشه- یک پدال برای نگه‌داشتن(پاز کردن) صدا، یک پدال برای به‌عقب‌بردن صدا و یه‌دونه هم برای بالابردن سرعت پخش(fast forward).

مهارت‌های موردنیاز رونویسی:

  • مهارت تایپ سریع و دقیق
  • مهارت‌های املایی و گرامری خوب
  • مهارت شنوایی و شنیداری خوب
  • تسلط به برنامه‌های اساسی رایانه و نرم‌افزار

ابزار موردنیاز فریلنسر تایپیست:

  • رایانه (کامپیوتر یا لپ‌تاپ -البته برخی از شرکت‌ها خودشون دراختیار قرار می‌دن.)
  • اتصال سریع به اینترنت
  • هدفون
  • پدال پا تایپ
  • نرم‌افزار رونویسی

درآمد فریلنسر تاپیست

درآمد فریلنسر تایپیست به‌عوامل زیادی از جمله حجم کار، تخصصی بودن یا نبودن کار، تعداد صفحه و حتی بعضا سختی خوانش متن –تو تبدیل دست‌نویس به فایل تایپ‌شده- بستگی داره. ما آمار دقیق از درآمد این عزیزان تو ایران نداریم –طبق معمول- ولی چیزی که به‌دست‌مون رسیده یچی حدود پنج ال بیست‌وپنج دلار برای وارد کردن اطلاعات و پونزده الی چهل و پنج دلار برای رونویس‌ها برآورد شده.

این درآمد می‌تونه به‌صورت ساعتی، صفحه‌ای، تعداد کلمات، مدت زمان فایل صوتی و … محاسبه بشه که عموما فریلنسر تایپیست در حوزه ثبت اطلاعات(وارد کننده اطلاعات) ساعتی مواجبشو دریافت می‌کنه و رونویس‌ها باتوجه به مدت زمان فایل صوتی یا تعداد صفحه تایپ‌شده(با فونت و سایزفونت از پیش تعیین شده) میزان مبلغ درخواستیش رو مطرح می‌کنه.

کلام انتهایی درباره‌ی فریلنسر تایپیست :

نمی‌خوام این مسئله توش اغراق بشه یا فکر کنید زیادی دارم جو می‌دم. اما واقعا اگر بیکارید خب نباشید! منظورم اینه که چه ایرادی تو ماه چهارتا کار تایپ قبول کنید و هم یه‌پولی دربیارید و هم یه لطفی درحق یه‌کسی که درخواست فریلنسر تایپیست داره کرده باشید. بهش فکر کنید، تایپ کردن تقریبا راحت‌ترین کاریه که می‌تونید انجام بدید. هم به‌سرعت پیشرفت می‌کنید هم زمان و مکان کمی می‌خواد. همین دیگه. امیدوارم خوندن این مطلب دردی رو دوا کرده باشه، هرچند کوچیک.

مخ‌لص

منبع:

مقاله‌ی Beginner Guide: Work at Home Online Typing Jobs سایت freeworkathomeguide

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا