فریلنسر طراح لوگو | 7 مرحله برای انجام پروژه طراحی لوگو
توسط: علیرضا معتمدی
- 26 بهمن 1399
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 6230 نمایش
کاری که توش خلاقیت داشته باشه هرکسی رو وسوسه میکنه که بره سراغش. از ورزشهایی مثل فوتبال بگیرید تا هنرهایی مثل طراحی و سفالگری و شاعری. بین شاخههای متنوع فریلنسینگ حرفهای که رابطه خیلی زیاد و البته خوبی با خلاقیت و نوآوری داره طراحی لوگو هستش.
فریلنسر طراح لوگو پول تواناییهای دستیش رو نمیگیره. بلکه یکجورایی هزینهای که کارفرما بهش پرداخت میکنه درقبال زمان، خلاقیت، نوآوری، آشنایی با مسائل مختلف برندینگ، آگاهی از روانشناسی رنگ و شکل و کلی چیزای دیگهست.
درواقع مجموعهای از شناخت و آگاهی و تواناییهاست که درجه کیفی فریلنسر طراح لوگو رو مشخص میکنه. ما تو این مقاله میریم سراغ هفت قدمی که هر شخصی برای تبدیل شدن به یک لوگودیزاینر نیاز داره. پس همراهمون باشید، شاید مسیر حرفهایتون رو خواستید عوض کنید.
هفت مرحله برای طراحی یک لوگوی حرفهای
عموما یه فریلنسر طراح لوگو برای انجام پروژه مجموعا دو ساعت و نیم زمان میذاره. یک ساعت برای ایدهپردازی، یک ساعتونیم برای اجرا. این زمان البته یک میانگینه و چیزی نیست که مطلق باشه. ممکن ایدهپردازی یک پروژه چند روز حتی طول بکشه. اما خب ما فرض رو براین میذاریم که فریلنسر طراح لوگو با ابعاد پروژهای که گرفته آشناست و میدونه که کارفرماش چه چیزی مدنظرش داره.
مرحله اول – ارزیابی برند
شما برای اینکه بتونید یک طراحی خوب انجام بدید باید با اهداف تجاری اون شرکت(شخص، سازمان و …) آشنا باشید. اما همیشه کرفرمایی که میره سراغ فریلنسر طراح لوگو خوب نمیدونه که چی میخواد و بازار هدفش چیه!
تو این مرحله فریلنسر طراح لوگو باید خودش دست بهکار بشه. معمولا بیانیههای رسمی یک شرکت برای طراحی لوگو کافی نیست. برای همین بهت دست بهکار بشید و بید سراغ کارمندها، مشتریها و هرکسی که با اون شرکت تجاری(کارفرما) در ارتباطه. برای این کار هم میتونید با چندتا سوال شروع کنید:
- شما برای چی اومدید سراغ طراحی لوگو؟ از یک لوگو چه انتظاری دارید؟
- اگر لوگو شرکت شما یک شخص بود، چجوری اونو معرفی میکردید؟
- کدوم ویژگیها و نقاط قوت برند شما مهمتره؟
- شما انتظار دارید مشتریهاتون چهچیزی درمورد برندتون به دوستاشون بگن؟
این کارها و جواب این سوالها شاید در برخورد اول ربطی به طراحی لوگو نداشته باشه. اما به شما کمک میکنه که به عنوان فریلنسر طراح لوگو با مسائل برندینگ که در اون آرم و لوگو تاثیر اساسیای دارن بهر و بیشتر آشنا بشید.
شناخت هویت یک برند یعنی روح دادن به لوگو. پس تموم چیزهایی که از جواب این سوالها بهدست میارید یکجا ذخیره کنید چون امکان زیاده که تو پروژههای بعدیتون هم بهدردتون بخوره. اما هنوز همهچی تموم نشده، بریم سراغ قدم بعدی.
مرحله دوم – کشف صنعت
یکم شاید اسمش عجیب باشه ولی یکی از مهمترین قدمهاییه که حتما باید ازش رد بشید تا بتونید یک طراحی خوب انجام بدید. فریلنسر طراح لوگو برای اینکه آرمی که بهکمک ذهن خلاقش میسازه شبیه لوگوهای دیگه نباشه؛ باید آشنایی خیلی خوبی با صنعتهای مختلف و نوع طراحیای که بهکاربرده میشه داشته باشه.
برای مثال لوگوهای صنعت خودرو، صنعت پوشاک، صنعت مواد غذایی و … با این شناخت هم میتونه یک نقشه درست و حسابی از تموم این لوگوها تو ذهنش بسازه هم اگر جایی نیاز داشت از لوگوهای دیگه ایده بگیره.
برای این کار میشه رفت سراغ چندتا سوال اساسی:
- صنعتی که کارفرما توی اون حوزه بهشما پروژه داده، از چهنوع اشکال و رنگهایی استفاده میکنن؟
- چه تکنیکهایی تو اون حوزه از صنعت بیش از حد استفاده شدن که دیگه کارآییشون رو از دست دادن؟
- چه تکنیکهایی نادیده گرفته شدن که میشه با استفاده ازشون یک کار حرفهای تحویل داد؟
برای مثال:
بیشتر لوگوها تو صنعت فناوری از رنگ آبی استفاده میکنن. شما میتونید با استفاده از این اطلاعات:
- همچنان از رنگ آبی استفاده کنید چون دادهها نشون میدن که رنگ آبی تو این حوزه بهترین عملکرد رو داره.
- · از رنگ دیگهای استفاده کنید تا از دریای بیکران لوگوهای آبی جدا بشید.
در هرصورت برای پیش گرفتن هرکدو از این دو روش شما نیاز دارید که شناخت خوبی از صنعتهای مشابه داشته باشید.
مرحله سوم – ببین لوگوت قراره کجا استفاده بشه
شاید بگید خب چه ربطی داره؟ اما یک فریلنسر طراح لوگو حرفهای میدونه که این عنوان چی میخواد بگه. برای طراحی لوگو شما باید بدونید که لوگوتون کجا قراره استفاده بشه. مثلا اگر قراره بره روی یه بیلبورد بزرگ و تو سطح شهر نصب بشه خب قطعا میتونید که کار باجزئیات خارقالعاده طراحی کنید.
اما اگر قراره لوگو برای یک اپلیکیشن موبایل باشه بهتره که ساده و با مقیاسهای کوچیکی طراحی بشه.
تازه اگر فریلنسر طراح لوگو خلاقی باشید میدونید که میشه تو پروژههایی که قراره لوگوشن تو ویدیو و تصویر متحرک اجرا بشه، لوگوهای متحرک ساخت.
یکسری از موارد استفاده لوگو:
- لوگو وبسایت
- علائم و بنرها
- بستهبندی محصول
- آگهیها
- پروفایلها و بنرهای شبکههای اجتماعی
- کارت بازرگانی
- سربرگهای شرکت (فاکتورها، اسناد داخلی)
- کمپینهای بازاریابی از طریق ایمیل
- موارد مصرفی بازاریابی (کیف، خودکار، پیراهن، لیوان و غیره)
ممکنه یک شرکت بزرگی به لوگوی مشخصی برای استفاده تو تموم این بسترها نیاز داشته باشه. در این مرحله وظیفه فریلنسر طراح لوگو اینهکه یک طرح اصلی رو مدنظر قرار بده-طرحی که بهتر از همه هویت برند رو مشخص میکنه- و بعد تغییرات رو روی مسائل جزئی و باتوجه به بستر مورد نظر اعمال بکنه. برای این کار هم پیشنهاد میشه قبل از اینکه به بستری که باید بوگو توش قرار بگیره فکر کنید، از روی طرح اصلی دو یا چند طرح بزنید و از همونها الگو و ایده بگیرید برای کارهای بعدی.
مرحله چهارم – ایدههاتو ترسیم کن
چیزی که تو ذهن یک فریلنسر طراح لوگو میگذره ممکنه تفاوت زیادی با نسخه اجرا شدهی اون کار داشته باشه. برای جلوگیری از اتلاف وقت و از دست دادن انرژی بهتره که ایدهها و مفاهیم شکل گرفته تو ذهن بهصورت دستی اجرا بشن.
طراحی با قلم هم ارزونه هم سریع اما خیلی خیلی میتونه مهم و مفید واقع بشه. درواقع شما با اینکار متوجه میشید که چند مرد حلاج هستید! آیا چیزی که تو فضای ذهنی شما شکل گرفته بود قابل اجرا بوده یا نه! و جدا از این اون همه که فکر میکردید تاثیر گذار بوده؟
وقتی کاری رو انجام میدید فکر نکنید که آخرین تواناییتون همین بوده. تو طرحی که ترسیم میکنید تغییر ایجاد کنید، بذاری شکلی که زادهی ذهنتونه حرکت کنه، رشد کنه و به چیزی که باید تبدیل بشه.
مرحله پنجم – طراحی تو نرمافزار
بعد از اینکه ایدههاتون رو روی کاغذ ترسیم کردید وقتشه که به مرحله عملی –یعنی جایی که کار اصلی فریلنسر طراح لوگو شروع میشه- وارد بشید. تو این بخش دو یا سه تا از بهترین طرحهاتون رو وارد نرمافزار طراحی کنید.
حالا وقتشه ببینید کاری که انجام دادید چقدر انعطافپذیری داره. رنگها رو دستکاری کنید، قسمتهای جزئی و ری کار رو تغییر بدید، بذارید لوگو شکلی که باید رو بگیره.
مرحله ششم – ببین بقیه چی میگن
شما وقتی غرق طراحی میشید ممکنه جایگاهتون از فریلنسر طراح لوگو با شخصی که بهشدت تو کارش خودبینه تغییر کنه. یعنی از کسی که باید از نظر بقیه کمک بگیره تبدیل بشید به کسی که اصلا تره برای حرف کسی خرد نمیکنه. که این مسئله هیچ خوب نیست.
شما وقتی غرق طراحی میشید و ساعتهخا، روزها و ماهها کار میکنید، ذهنتون ناخودآگاه جنگل رو درخت میبینه. یعنی این که تو فضای ذهنیتون گم میشید و نمیفهیمد کاری که دارید پیش میبرید خوبه یا نه.
یک فریلنسر طراح لوگو وظیفه داره برای خروجی بهتر کارش هم از کارفرما و هم از دوستانش نظر بخواد. حتی اگر اطرافیانتون متخصص نباشن باز هم میتونن نظر مفیدی بهتون بدن.
پس خجالت نکشید، از راننده اسنپ گرفته تا بقال محترم سرکوچه، از همه و همه نظر بخواید. تموم سرچشمههای کور رو مورد بررسی قرار بدیدو بالاخره نظری هست که میتونه خیلی موثر باشه.
اما بعد از این مرحله فریلنسر طراح لوگو باید بدونه که چجوری از این بازخوردها استفاده کنه. چون پیاده کردن این بازخوردهاست که کار شما رو نهایی میکنه. نه صرفا یک نظر که بعد از مدتی هم فراموش میشه. تو این قسمت حواستون باشه زیاد از حد هم وسواسی نشید که هیچ وقت نتونید لوگوتون رو کامل کنید.
مرحله هفتم – تحویل پروژه به کارفرما
تو این محله شاید به ذهنتون برسه که دیگه کار تمومه. ولی چیزی که مهمه اینه که شما اگر فریلنسر طراح لوگو کار درست و البته باهوشی باشید میدونید که یکسری کارهارو باید موقع تحویل انجام بدید.
تحویل پروژه کارفرما مثل بستهبندی ولنتاین میمونه!!! هرچی پر زرقوبرقتر، بازخورد بهتر. حالا چجوری؟
- از لوگو تو فرمتهای مختلف خروجی بگیرید
- از لوگو خروجی سیاهوسفید و رنگی بگیرید
- فونتهای استفاده شده تو لوگو رو تو قالب یک فایل، کنار پروژه تحویل کارفرما بدید
- کد رنگهای بهکار برده شده رو یادداشت کنید و تحویل کارفرتا بدید
میببینید؟ اینکارها خیلی سادهان اما دقیقا همون کاری رو انجام میدن که شکلات توی باکس ولنتاین انجام میده.
کلام آخر
این هفت مرحله، میتونه از طریق تجربه به مرور زمان بهدست بیاد. اما اگر اول کار هستید یا کسی رو میشناسید که اول کاره، بهش بگید این وبلاگ رو مرور کنه و سعی کنه از چیزهایی که گفته شده به بهترین شکل برای انجام پروژههاش استفاده کنه. از کجا معلوم. شاید فریلنسر طراح لوگو برتر سال شد.
مخلص
منابع:
مقالهی The logo design process: a guide to professional logo development از سایت 99designs.co.uk
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (58)
- سبک زندگی (5)
- کافه کاخُن (14)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
بهترین ساعات روز برای کار کردن فریلنسرها | 6 یا 9 صبح؟!
29 اردیبهشت 1402زبان انگلیسی برای فریلنسرها چه چیزی را رقم میزند؟
23 اردیبهشت 1402
ارسال یک پاسخ