فریلنسر طراحی گرافیک و یا گرافیست به چه کسایی می گن؟

توسط: علیرضا معتمدی
- 22 آذر 1399
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 6457 نمایش
رنگ ها، فونت ها، چشم نوازی ها، همه و همه از ذهنی خلاق نشات میگیره. رودخونه ی این زیبایی هارو بگیری سرچشمهاش یه فریلنسر طراحی گرافیک یا همون گرافیست خوش ذوق نشسته. گرافیک دیزایرها به فضای وب و سیستم عامل رنگ و لعاب می دن. اگر از من بپرسید نظرم اینه که بخش زیباسازی شهرداری دنیای مجازی دست گرافیست هاست. حالا برای آشنایی بیشتر شما با کار این خلاق ها چندتا از زیرشاخه های این رشته رو تهیه و تنظیم کردم. بریم ببینیم گرافیست ها چجوری دنیای مجازی رو رنگ پاشی می کنن.
فریلنسر طراحی گرافیک (گرافیست) به کی می گن؟
درحال حاضر اکثر گرافیست ها ترجیحشون اینه که دورکاری کنن. برای همین، حالا چه از طریق پلتفرمهای فریلنسینگ و چه از طریق سوشال مدیا مشغول جذب کارفرما و دریافت پروژه هستن. همین مسئله هم باعث شده که یه جمع زیادی از جامعه گرافیست ها عضو فریلنسینگ به حساب بیان. برای همین شاید بشه گفت: هر گرافیستی که طبق مدیریت زمانی و برنامه ریزی خودش مشغول به کاره، فریلنسر طراحی گرافیک به حساب میاد. در ادامه چندتا موضوع کلی راجع به طراحای گرافیک آوردم که بد نیست مطالعه شون کنید.
طراحان گرافیک در گذر زمان
قبل از نشستن انسان پشت سیستم های کامپیوتری و چرخوندن ماوس روی صفحه نمایشگر و لمس کردن چندتا دکمه، گرافیستها با قلمشون وظیفه طراحی رو به عهده داشتن. البته هنوز هم که هنوزه کار دست یچیز دیگست. هرچند که پیاده سازیش سخته و دیگه کاربرد قدیمو نداره ولی همچنان خیلی ها برای مثلا طراحی لوگو دستی کار می کنن. به هر حال برای کار کردن با اپلیکیشن لازمه که ذهن خلاقی داشته باشید و این ذهن خلاق نیازمنده تغذیهست. برای تغذیه ذهن هم مطالعه لازمه، پس یه گرافیست ناگزیره پیش از انجام پروژه یه مروری روی تاریخچه گرافیک داشته باشه. جدا از نفعی که براش داره، سواد کاریشو بالا می بره و باعث میشه بجای کسی که فقط ازش کار برمیاد و سوادی از حرفه اش نداره تبدیل بشه به یه فریلنسر طراحی گرافیک، با شخصیت کاری بالا.
بازار کار طراح های گرافیک
اگر از برنامه های طراحی سردرمیارید و سلیقه ی خوبی هم دارید، و از طراحی مدرن و به طور کلی رشته گرافیک چیزای زیادی بلدید به احتمال زیاد برای گرفتن کار به عنوان فریلنسر طراحی گرافیک (گرافیست) به مشکل نمی خورید. با شرایط موجود که هر بیزینسی بدون استثنا به فروش و تبلیغات آنلاین رو آورده خیلی بعیده که گرافیست خوش ذوقی باشید و بیکار بمونید. مگر اینکه یا علاقه نداشته باشید یا واقعا ایده های خلاقانه نداشته باشید. اینو بخاطر این می گم که در حوزه طراحی گرافیک رقیب زیاده، پس طبیعتن برای گرفتن پروژه و جذب کارفرماهای بیشتر باید یه چیزی داشته باشید که یا بقیه ندارن یا اگر دارن قابل بسطه و شما هم می تونید در همون راستا پیشرفت بکنید.
پس خیالتون از بازار کار طراحی گرافیک راحت باشه . یکی از شاخه هاشو سفت بچسبید و بعد از حرفه ای شدن در اون شاخه بدون ترس و تردید به کسب مهارت توی شاخه های دیگهش هم بپردازید. در کنار بالا بردن کیفیت کاریتون حواستون به کیفیت شخصیت کاریتونم باشه.
اگر تا الان هم مطالعه ای در زمینه روابط فریلنسر و کارفرما نداشتید خیلی دیره. بدون تلف کردن وقت برید سراغ مطالب مرتبط با پیشرفت شخصیت کاری یه فریلنسر.
مشاغل گرافیستی
طراح های گرافیک حرفه های متفاوتی دارن و هرکدومشون با برنامه های گرافیکی متفاوتی کار می کنن. بعضیاشون تخصصی یه برنامه رو ادامه میدن و خیلیاشونم ترجیح میدن برای گسترش بازار کارشون و گرفتن پروژه های متنوع همزمان با چندتا اپ کار کنن. بریم بعضی از این زیرشاخه هارو مرور کنیم ببینیم چه کارایی از دستشون برمیاد.
طراح چندرسانهای
به راحتی میشه گفت که یکی از شایع ترین و پرکاربردترین مشاغل گرافیستی توی مشت طراح های چندرسانه ایه. این طراحا درسته که مسیر سختیو طی کردن ولی خیالشون از چندجهت راحته. اول اینکه کار براشون فراوونه. دومن که پول خوبی میگیرن و درآخر اینکه خودمونیم دیگه خیلی باکلاسن.
فریلنسر طراحی گرافیک زمانی که خودشو به عنوان طراح چندرسانه ای معرفی میکنه باید جدا از تسلط روی چندین برنامه اعم از طراحی های متحرک، صدا، نور، تصویر و …. مشاور خوبی هم باشه. یجورایی کارگردانی باید بلد باشه. باید حواسش باشه مثلا در حین طراحی یه پروژه تبلیغاتی، بقیه اعضا کارشونو جوری انجام بدن که به طراحی این شخص لطمه ای وارد نشه. پس اگر میخواید وارد این حوزه بشید باید بدونید که شغل طراح چندرسانه ای نیاز به تخیل و خلاقیت همراه با تخصص فنی تو استفاده از طیف گسترده ای از برنامه های کاربردی داره. عجب جمله خفنی گفتم.
طراح های وب
خب بریم سراغ یکی از پرتقاضاترین شغلهای حوزه طراحی. وقتی هر فروشگاه فیزیکی یه نسخه هم فروشگاه آنلاین داره و همینطور خیلی از فروشگاها هستن که اصلا وجود خارجی ندارن و فقط در حوزه آنلاین فعالیت می کنن، قطعا مسیر برای طراح های وب هم همواره. طراح های وب توی ایجاد یک وب سایت، طرح بندی و گرافیک برای صفحات وب نقشی اساسی دارن. طراح های وب برای تضمین شغلی خودشون و به قولی بیمه کردن درآمدشون ناگزیرن که مدام درحال به روزرسانی مهارتهاشون با آخرین نسخه های برنامه های مختلف باشن.
طراح لوگو
لوگو یه نماد طرح دار یا گرافیکیه که به روشی منحصر به فرد، با رنگ ها، اشکال و طرح های مشخص برای نشون دادن یه شرکت، محصول، برند، سازمان، نمایندگی یا خدمات تنظیم شده است. آرم چیزی فراتر از یه نماد گرافیکیه. لوگو تصویر هویتی ای از یه شرکت یا محصوله. لوگو یه مفهوم ملموسه که تصویری برای یه شرکت فراهم می کنه و باعث شناخت مشتریها با اون ارگان میشه. درحال حاضر شرکت ها، حتی اشخاص حقیقی برای بیزینس شخصیشون هزینه های زیادی رو صرف به روزرسانی و اجرای آرم ها می کنن تا مدرن و ابتکاری به نظر برسن.
فریلنسر طراحی گرافیک برای ورود به حوزه طراحی لوگو قبل از هرچیزی به یه ذهن باز برای طراحیای داره که درکنار زیبایی و خلاقیت، نمایان کننده بخشی از معنای اون محصول، برند، شرکت و به طور کلی پروژه کارفرما باشه.
طراح هویت برند
یه برند حرفه ای در کنار محصول یا خدماتی که ارائه میده نیازمند هویتی هست که نمایان کننده هدف اون برند باشه. مثلا به استفاده رنگ زرد تو محصولات شرکت CATERPILLAR توجه کنید. یا کیبورد فیزیکی برند BLACKBERRY این ویژگی ها، به نوعی شخصیت اون برند رو معرفی می کنن. کار یه طراح هویت برند اینه که با طراحی ترکیب رنگها، نوع بیان مطالب، تبلیغات، محتوا و خیلی موارد دیگه به یک محصول یا خدمات هویت ببخشه. برای همینه که وقتی وارد شرکتهای بزرگی مثل BMW میشید(البته با این شرایط اقتصادی منظورم از طریق یوتیوبه) حتی طراحی ساختمون هم بیان کننده هویت اون شرکته. کار یه فریلنسر طراحی گرافیک که در حوزه طراحی هویت برند کار می کنه دقیقا همینه.
طراحی و ادیت عکس
امکان نداره یه شرکتی تولید کننده محصولی باشه و عکاس نداشته باشه. الان حتی برای کارهای خدماتی مثل تاکسی آنلاین ها هم عکاسی و انتشار عکس تبلیغاتی جز لاینفک کاری شده. درکنار عکاس هم بدون شک یه ادیتور لازمه که اون تصویرو برش بده، اصلاح رنگ بکنه، متن اضافه بکنه یا حتی بعضا روش کارهای گرافیکی پیاده کنه.
ادیتورهای عکس بخاطر اینکه به راحتی میتونن دورکاری کنن و درحال حاضر هم اکثرشون همین کارو میکنن از اولین فریلنسرهای گرافیست هستن.
با گسترش استفاده از سوشال مدیاهای تصویری مثل اینستاگرام تقاضا برای ادیت عکس هم زیاد شدهو خیلی از مدلهای بلاگر برای ادیت عکسهای صفحهشون دست به دامن ادیتورها می شن. همینطور اغلب شرکتهای فعال در سوشال مدیا برای اینکه یه صفحه تر و تمیز داشته باشن و بتونن ویترینشونو تو فضای مجازی خوش رنگ و لعاب بکنن، بعد از عکاسی، تصاویر گرفته شده رو به دست ادیتورها می سپرن تا با توجه به تم(theme) اون صفحه روی عکسها کار کنن.
اگر این مطلب براتون مفید بوده و تونستید ازش چیزی بکشید بیرون، یادتون باشه که دوباره به همین مقاله به سری بزنید چون به زودی آپدیتش می کنم و حتما کلی مطلب مرتبط با حوزه طراحی و فریلنسر طراحی گرافیک شاید تخصصیتر هم بهش اضافه میشه.
همراه من باشید.
مخ لص
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (58)
- سبک زندگی (5)
- کافه کاخُن (14)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
بهترین ساعات روز برای کار کردن فریلنسرها | 6 یا 9 صبح؟!
29 اردیبهشت 1402زبان انگلیسی برای فریلنسرها چه چیزی را رقم میزند؟
23 اردیبهشت 1402
ارسال یک پاسخ