خلاقیت در فریلنسینگ | 3 راه برای تبدیل شدن به فریلنسر خلاق

خلاقیت در فریلنسینگ رو جدی بگیریم.

شاید شما بر این عقیده باشید که خلاقیت فقط برای قشر خاصی از جامعه موضوع مهم و حیاتی‌ای هست. اقشاری مثل کارآفرینان و … اما به گفته کیت سایر، روانشناس پژوهشی و نویسنده کتاب «زیگ زاگ: مسیر شگفت‌انگیز به سوی خلاقیت بیشتر»، همه می‌تونن تنها با پشت سر گذاشتن چند مرحله‌ای که در ادامه بهتون میگیم، خلاقیت‌شون رو افزایش بدن اما نه لزوماً به ترتیب خطی.

فرآیندی که در آن گام‌های رسیدن به تخیل و اصالت بیشتر بر روی یکدیگر ساخته می‌شن و از یکدیگر تغذیه می‌کنن.

امروز قراره تو این پست وبلاگ بگیم که خلاقیت برای همه‌ی افراد می‌تونه مفید و کارآمد باشه و بیشتر تمرکزمون رو می‌ذاریم پای صحبت راجع به موضوع خلاقیت در فریلنسینگ.

قبل شروع بحث اصلی‌مون، می‌خوام اول توضیح کوتاه و ساده‌ای از فریلنسینگ رو بهتون بگم که با آمادگی بیشتری به ادامه‌ی مطلب بپردازید.

فریلنسینگ چیست و فریلنسر کیست ؟

فریلنسینگ یا فریلنسرینگ، شیوه و روش جدیدی از کار کردنه. تو این شیوه از کار کردن، افراد بدون این که تحت نظر ارگان خاصی قرار بگیرن و برای یک کارفرمای واحد کار کنن، به صورت پروژه‌ای و برای کارفرماهای مختلفی کار می‌کنن و در بستر آنلاین با کارفرماها در تعامل هستن.

افرادی که به شیوه‌ی فریلنسینگ کار می‌کنن، فریلنسر نامیده میشن و غالبا در مهارت‌هایی تخصص دارن که قابلیت آنلاین انجام شدن هم داشته باشن. مثالی از این مهارت‌ها: طراحی گرافیک و شاخه‌های مختلفش، برنامه‌نویسی در همه‌ی شاخه‌ها، تولید محتوا، مترجمی، UI & UX design، سئو و … .

دلیل اهمیت خلاقیت در فریلنسینگ و تاثیر آن بر کسب و کار فریلنسرها

دلیل اهمیت خلاقیت در فریلنسینگ اینه که تعداد فریلنسرها در سرتاسر جهان و در رشته‌های مختلف، رو به افزایشه و وقتی که یک کارفرما برای برون سپاری پروژه‌اش به دنبال فریلنسر لایق و شایسته می‌گرده، قطعا با فریلنسرهای زیادی مواجه میشه. در واقع، به صورت ناخودآگاه بین فریلنسرها رقابت عجیبی سر گرفتن پروژه شکل می‌گیره.

حالا کدوم فریلنسر می‌تونه نظر کارفرما رو جلب کنه؟ کسی که از بقیه فریلنسرها یه سر و گردن بالاتره. بی شک اون کسی که موضوع خلاقیت در فریلنسینگ رو جدی بگیره و سعی کنه فریلنسر خلاقی باشه، می‌تونه ایده‌های بهتری بده و نمونه‌کارهای خفن‌تری رو ایجاد کنه و در کل، رضایت کارفرما رو راحت‌تر می‌تونه به دست بیاره.

چطوری خلاقیت در فریلنسینگ رو یاد بگیریم و فریلنسر خلاقی باشیم؟

تو این پست می‌خوایم به طور مفصل به موضوع خلاقیت در فریلنسینگ و راه‌های مختلف خلاق شدن برسیم (به گفته‌ی کیت ساویر و اندک تجربه‌ای از خود ما). پس اگه دوست داری فریلنسر خلاق و مبتکری باشی و موضوع خلاقیت در فریلنسینگ برات باارزش هست، به مطالعه‌ی این پست وبلاگ ادامه بده چون راهکارهای خوبی برات داریم.

بزن بریم…

1. برای افزایش خلاقیت در فریلنسینگ سوال درست رو بپرسیم

ساویر داستان‌های شروع استارباکس و اینستاگرام رو تعریف می‌کنه. اگر بنیان گذاران اون به تلاش خود برای حل سؤالات اصلی که می‌خواستن به اون‌ها پاسخ بدن، ادامه می‌دادن، هیچ یک از این دو شرکت به اون چیزی که امروز هستن، نمی‌رسید.

به جای اینکه بپرسید “چگونه می‌تونم اسپرسو بار ایتالیایی رو در ایالات متحده بازسازی کنم؟” هاوارد شولتز در نهایت به چیزی که با این ایده کار نمی‌کنه نگاه کرد و به جای اون از او پرسید: چگونه می‌تونم یک محیط راحت و آرام برای لذت بردن از قهوه عالی ایجاد کنم؟ و در حالی که کوین سیستروم در ابتدا به این فکر می‌کرد که چگونه می‌تونه یک برنامه اشتراک گذاری موقعیت مکانی عالی ایجاد کنه، یک سوال بهتر پرسید و این بود که “چگونه می‌تونیم یک برنامه اشتراک گذاری عکس ساده ایجاد کنیم؟”

در جهت خلاقیت در فریلنسینگ هم این موضوع میتونه کمک کننده باشه. مثلا اگه شما یک فریلنسر طراحی لوگو هستی، به جای این که بپرسی : چطوری می‌تونم یک لوگوی زیبا طراحی کنم ؟ بهتره بپرسی : چطوری می‌تونم با ابزارها و المان‌هایی که در اختیار دارم، لوگویی رو طراحی کنم که برای حرفه‌ای‌ها الهام‌بخش باشه ؟

تکنیک‌هایی برای ایجاد سوال درست

ساویر تکنیک‌های فراوانی رو برای ایجاد سؤالات فراوان ارائه می‌ده.

یک : سریع، بدون اینکه زیاد فکر کنید، 10 تغییر از همون سوال رو بنویسید. به عنوان مثال، به جای پرسیدن سوال : “چگونه می توانم تله موش بهتر بسازم”، ممکن است سوالاتی مانند “چگونه موش‌ها را از خانه خود بیرون کنم؟” و “موش چه می خواهد؟” یا “چگونه می‌توانم حیاط خلوت خود را برای یک موش جذاب تر از خانه خود کنم؟” بهتر باشه که پرسیده بشن. یکی از سؤالات جدید شما احتمالاً بهتر از سؤال اصلی شما خواهد بود.

دو : زندگی خود را اشکال زدایی کنید. از محصول یا موقعیت ناقصی که هر روز با آن در تماس هستید انتقاد کنید. هنگامی که فهرستی تهیه کردید، به راه هایی برای از بین بردن مزاحمت‌ها فکر کنید. این می‌تونه خلاقیت رو تقویت کنه چون مشکلات کوچک، اغلب نشانه مشکلات بزرگتر هستن. استیو جابز، یک مبتکر نابغه، در یافتن اشکالاتی که تجربه کاربر رو از یک محصول منحرف می‌کرد، عالی بود.

سه : چیزی بسازید سپس اون رو دوباره تفسیر کنید. گاهی قبل از اینکه به سوال درست برسید، باید چیزی بسازید. هنگامی که این کار رو انجام دادید، به این فکر کنید چیزی که خلق کردید، برای اهدافی غیر از هدف اصلی شما استفاده می‌شه. این فرآیند اولین فرضیات شما رو دور می‌اندازه و شما رو مجبور می‌کنه دیدگاه های جدیدی رو در نظر بگیرید.

2. برای افزایش خلاقیت در فریلنسینگ متخصص بشیم

راز موفقیت استثنایی در توانایی طبیعی نیست، بلکه در تمرین عمدی نهفته است. برای خلاقیت در فریلنسینگ به این نکته توجه کنید. در واقع، تحقیقات نشون میده که درجه یک بودن در هر کاری مستلزم 10000 ساعت تمرین است. با این حال، این به این معنی نیست که فقط یک کار رو بارها و بارها انجام بدیم. این باید شامل تلاش کردن برای تسلط بر وظایفی باشه که کمی فراتر از توانایی‌های فعلی ماست.

قبل از اینکه بتونید داخل هر زمینه‌ای خلاق باشید، باید در یک زمینه متخصص بشید. ساویر می نویسه : “خالقان موفق دانش را فقط دوست ندارند، بلکه تشنه آن هستند. اون‌ها نمی‌تونن از پرسیدن سوال دست بردارن و همیشه فراتر از اون چیزی که از معلمان و کتاب‌ها یاد گرفتن، گام برمیدارن.”

روش‌هایی برای فراتر فکر کردن

یک : به سخنرانی های TED گوش بدید. اون‌ها ویدیوهای رایگانی از سخنرانی های الهام بخش، خنده دار یا جذابی هستن که توسط افراد باهوش انجام شدن. برای شروع، 6 سخنرانی TED که هر کارآفرینی باید تماشا کنه رو بررسی کنید.

دو : از تمام حواس خودتون برای بررسی کامل موضوع استفاده کنید. فرض کنید می‌خواید در مورد شهر میستراس یونان بدونید. می‌تونید تا حدود متوسط رو به بالا زبان یونانی رو یاد بگیرید، عکس‌های پلوپونز رو به صورت آنلاین جستجو کنید، برخی از غذاهای سنتی اون رو بپزید، ویدیوهای جشنواره‌های سنتی اون رو تماشا کنید، رادیوی محلی اون رو پخش کنید و به یک مسافرخانه در اون‌جا ایمیل بزنید تا اطلاعات داخلی در مورد شهر چیست.

واقعا دوست دارم یک مربی برای مسیر خودتون بگیرید. تقریباً همه برندگان جایزه نوبل مربی و منتور دارن.

3. برا یافزایش خلاقیت در فریلنسینگ آگاه باشیم و ذهن‌مون رو باز بذاریم

افراد خلاق همیشه به دنبال راه حل‌های ممکن هستن. شما می‌تونید این کار رو با آگاهی بیشتر و تمرین تمرکز حواس انجام بدید که شامل توجه عمدی به چیزهای مختلف و عدم تطبیق افرادی که بر اساس انتظارات خود یا دسته‌بندی‌هایی که در ذهن خود ایجاد کردید، ملاقات می‌کنید. در عوض، سعی کنید کنجکاو باشید و در مقابل افراد کلیشه ای مقاومت کنید.

یک : شانس خودتون رو خلق کنید. محققان به این نتیجه رسیدن  افرادی که خودشون رو خوش شانس توصیف می‌کنن، بیشتر از افراد بدشانس به چیزهایی که اطراف‌شون هست توجه می‌کنن. اون‌ها همچنین بر اساس فرصت‌های غیرمنتظره عمل می‌کنن و به خوبی با دیگران ارتباط برقرار می‌کنن چون کنجکاو هستن. افراد بدشانس معمولاً متشنج هستن و به قدری روی اهداف باریک تمرکز می‌کنن که فرصت‌ها رو از دست می‌دن.

دو : اجازه ندید تصادفات شما رو آزار بدن. بسیاری از اختراعات – مثل پنی سیلین، اسلینکی و آدامس – به این دلیل به وجود اومدن که کسی تصادفی رو پشت سر نذاشت، بلکه اون رو مطالعه کرد.

سه : با اسباب بازی‌های کودکان بازی کنید. بچه هایی که بازی‌های بچگانه می‌کنن، واقعاً در ایجاد ارتباطات جدید خوب هستن. ساویر می نویسه: “من در مورد مجموعه اسباب بازی‌هایم خودآگاه نیستم.” “اگر وارد هر شرکت فوق العاده خلاقانه‌ای بشید، اسباب‌بازی‌هایی رو در همه جای اون پیدا خواهید کرد.”

4. برای افزایش خلاقیت در فریلنسینگ روال روزانه زندگی خودمون رو تغییر بدیم

یک دست بودن زندگی و تعیین یک روال همیشگی برای روزهایی که سپری می‌کنیم، باعث میشه که ذهن ما به تغییر نکردن و تکراری بودن عادت کنه.

همون‌طور که احتمالا خود شما هم می‌دونید، یکی از چیزهایی که به ما انسان‌ها کمک می‌کنه تا خلاقیت بیشتری به خرج بدیم، اینه که از عادی شدن و تبعیت از یک قانون خاص دوری کنیم.

پس با این حساب، طبیعتا تکراری بودن روال زندگی می‌تونه عامل بازدارنده‌ی مهمی باشه برای افرادی که قصد دارن خلاق باشن.

5. برای افزایش خلاقیت در فریلنسینگ با چشمانی باز به دنیا نگاه کنیم

یکی از موضوعات خیلی مهم در خلاق بودن، به خصوص خلاقیت در فریلنسینگ که نیازمند داشتن دید نسبت به اطراف هست، ایده یابی و پرورش افکار جدیده.

چیزی که می‌تونه در این زمینه بسیار کمک کننده به حساب بیاد، با دقت نگاه کردن و توجه داشتن به آمد و شدهای دنیای پیرامون ماست. به فرض مثال، طراحان لوگو اگر بخوان خوب و باکیفیت کار کنن باید از قوه‌ی خلاقیت خودشون به خوبی استفاده کنن چون به طور کل باید با ترکیب علامت‌ها، المان‌ها، حروف، رنگ‌ها و … طرحی رو خلق کنن و تحویل کارفرما بدن. سراسر روند طراحی یک لوگو- برای مثال- آمیخته به خلاقیت و فکر و ایده و سلیقه هست.

برای این که یک طراح لوگو بتونه به ایده‌های مختلفی برسه، باید دید گسترده‌ای داشته باشه که با اندک تفکری راجع به یک موضوع، توانایی این رو داشته باشه که دیده‌ها و یافته‌های قبلی‌اش رو کنار هم بچینه و به نتیجه‌ی مطلوبی برسه.

تو خیلی از حرفه‌های دیگه هم این موضوع صدق می‌کنه.

6. برای افزایش خلاقیت در فریلنسینگ همه‌چیز رو مستند کنیم

نه تنها در رابطه با موضوع خلاقیت در فریلنسینگ ، بلکه در همه احوال مستند کردن رویدادها و اتفاقات تاثیرگذاری که برامون رخ میده، می‌تونه به ما کمک کنه که در زمان‌های مختلف به اون مستندات رجوع کنیم و ببینیم تو دوران مختلف چه دیدی راجع به اون موضوعات داریم. بعد می‌تونیم هربار سعی کنیم حرف تازه‌ای راجع به اون موضوع بزنیم که با حرف‌های قبلی‌مون کاملا متفاوت باشه.

برای این کار می‌تونید عکس‌ها رو جمع‌آوری کنید، افکاری که تو ذهن دارید رو روی کاغذ بیارید و اون‌ها رو یادداشت کنید و … . خیلی از اوقات ممکنه از همین چیزهایی که در طول زمان جمع‌آوری کردید، کمک بگیرید و به ایده‌های جدیدتری برسید.

7. فراموش نکنیم که محدودیت خلاقیت میاره

آخ آخ آخ …

خود من به شخصه عمیقا این مورد رو چشیدم و به شدت قبول دارم که محدودیت باعث خلاق‌تر شدن میشه.

در شرایطی که ما برای خودمون محدودیت زمانی، محدودیت تو انتخاب موضوع و … ایجاد می‌کنیم، به طور ناخودآگاه خودمون رو تحت فشاری قرار می‌دیم که تاثیرات مثبتی روی روند کارمون داره.

دلیلش چیه؟ از نظر من دلیل مهم و اساسی اون اینه که ما در محدودیت‌ها مجبوریم تمرکز بیشتری رو به کار بگیریم و بتونیم در بازه‌ای که تعیین کردیم، نتیجه رو به دست بیاریم. پس در این موقعیت، از تموم قوای خودمون استفاده می‌کنیم و انرژی کافی رو می‌ذاریم چون این محدودیت‌ها برای کار ما جدیت به همراه دارن و یکی از مهم‌ترین دستاوردهایی که دارن، افزایش خلاقیت در فریلنسینگ هست. .

8. برای افزایش خلاقیت در فریلنسینگ استفاده از تلفن همراه رو محدود کنیم  

چرا این نکته رو آوردم؟ چون استفاده‌ی بیش از حد از تلفن همراه و این‌طور وسایل باعث میشه که ذهن ما پریشون بشه و نتونه خودش رو معطوف به یک موضوع خاص کنه.

این موضوع به خصوص در مورد فریلنسرها صادقه و یکی از نکات مهم برای خلاقیت در فریلنسینگ می‌تونه همین باشه. فریلنسرها به خاطر ارتباط غیر حضوری و آنلاین با کارفرماها و هم‌چنین درگیر بودن‌شون با شبکه سازی و فعالیت تو شبکه‌های اجتماعی، ناگزیر هستن که زیاد از موبایل و تبلت و … استفاده کنن و میشه گفت در طول روز اکثر زمان‌شون رو به این شکل باید سپری کنن.

خب حالا چه میشه کرد؟ این وسایل مورد استفاده‌ی همیشگی فریلنسرهاست و نمیشه ازشون جدا کرد ولی از طرفی باعث ایجاد حواس‌پرتی میشه. توصیه من به عنوان فردی که فریلنسر هستم و تو این زمینه قبلا با مشکل مواجه شدم اینه که با برنامه‌ریزی دقیق از تلفن همراه استفاده کنید و مثل بقیه کارهای جدی که طبق نظم خاصی انجام میشن، سر و کله زدن با تلفن همراه رو هم تو برنامه‌های کاری جا بدید تا کل روز رو درگیرش نباشید.

متاسفانه گشت و گذار تو فضای آنلاین باعث میشه داده‌های زیاد و گاها بیهوده‌ای وارد ذهن ما بشن و فضای اون رو اشغال کنن در حالی که برای خلاقیت در فریلنسینگ و حتی غیر فریلنسینگ، نیازه که ذهن خالی از موضوعات حاشیه‌ای باشه و تمرکز به طور کامل روی موضوع محوری باشه.

برگرفته از منبع : 25 Ways to Be More Creative

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا