فریلنسر معمار کیست؟ |3 راه موفقیت معمارها در فریلنسینگ

فریلنسر معمار و راه های موفقیت معمارها در فریلنسینگ

وقتی صحبت از معماری می­شه خیلی­‌ها یاد ساختمون و گچ و سیمان و آجر میفتن. خیلی‌­ها هم یه دفتر شیک با کلی تجهیزات و قهوه­‌ی ساعت 9 صبح میاد تو ذهنشون. اما شاید کمتر کسی معماری­ رو تصور کنه که رو تختش با یه لپ­تاپ نشسته و داره پول درمیاره. فریلنسر معمار دقیقا همین شخصه. من تو این مطلب می­­خوام ابعاد تبدیل شدن به یه فریلنسر معمار رو براتون شرح بدم. همراهمون باشید.

مقدمه با طعم فریلنسر معمار

فریلنسر شدن برای خیلی از معمارها یه انتخاب شغلی جذابه. شما باید برای خودتون کار کنید، به شما اجازه می­ده مرزها، اهداف و جاه طلبی­‌های خودتونو تعیین کنید.

 همینطور کار به عنوان فریلنسر شمارو از سیاستی که تو اکثر شرکت­های بزرگ وجود داره رها می­کنه و به شما امکان می­ده تو طیف گسترده‌­تری از پروژه­‌ها مشغول به کار بشید.

البته باید بگم که متأسفانه این حرفه هم مثل همه­‌ی حرفه‌­ها نکات منفی مربوط به خودشو داره. از جمله:

  • عدم اطمینان در مورد مقدار درآمد
  • ساعت کار طولانی، مخصوصاً تو سال­های اولیه
  •  عادت کردن به کارهای مختلف و حاشیه­‌ای از تعقیب پرداخت هزینه­‎هاتون، تهیه قهوه خودتون، تا دردسر خرابی لپ­تاپ شخصیتون.

اما وقتی این چالش­هارو پشت سر گذاشتید، پاداش­های بالقوه زیادی که درخور یه فریلنسر معمار مستقل باشه، به­دست میارید.

فریلنسر معمار چه کار­هایی انجام می­ده؟

یه معمار فریلنسر اساساً هر کاری ­رو که معمارهای دیگه یا به عبارتی معمارهای شرکتی انجام می­دن و از بره. تنها تفاوتشون اینه که فریلنسر معمار مستقله و تحت هیچ شرکت و سازمانی نیست.

به همین ترتیب، ممکنه پروژه­‌هایی مثل سایت­‌های برنامه‌­ریزی­، تولید­نقشه و طرح­های ساختمانی، ساخت نقشه­ و مشاوره و… رو قبول کنه و برعهده بگیره. اینجا برخی از مسئولیت‌های معمارهایی که تو حوزه فریلنسینگ فعالیت می­کنن و براتون آوردم که مرورشون می­کنیم.

برخی از فریلنسرهای معمار مسئولیت­‌هایی، مثل ارزیابی سایت­‌های مربوط به معماری و جمع‌آوری یه تیم ساختمونی به نمایندگی از مشتری و… هم برعهده می­گیرن.

طراحی اولیه پروژه­‌های ساختمونی

یکی از وظایف فریلنسر معمار همکاری با مشتری به منظور کمک تو ساخت و انجام پروژه­هاست. بیشتر مواقع، کارفرماهایی که سراغ فریلنسرها می­رن هیچ طراحی خاصی تو ذهنشون ندارن و این وظیفه­ رو به­ عهده معمار می­ذارن. مثلا معمار میاد و یه طراحی ذهنی که در حد ایده‌ست به کارفرما پیشنهاد می­ده. یا اصلا یه طرحی­رو در قالب واقعیت بصری(ماکت مجازی) به کارفرما تحویل می­ده.

این مدل کارها تو چند سال اخیر مشتری­ای زیادی هم برای خودش دست و پا کرده، از جمله بخاطر اینکه طراحی­هایی که در قالب برنامه­‌های کامپیوتری انجام می­شن به راحتی قابل اصلاح و بازسازین. بخاطر همین. کارفرما به‌­جای اطمینان به معماری که با جلو رفتن روند کار، آزمون و خطا می­نه و پروژه­رو پیش می­بره، قبلش با یه هزینه‌­ای که قطعا کمتر از هزینه‌­های خرابیه تمام پروژه طراحیشو می­‌سپره به فریلنسر معمار و آزمون خطای کارشو تو بستر مجازی انجام می­ده.

مشاوره معماری

یکی دیگه از کارهایی که فریلنسر معمار می­تونه انجام بده مشاوره­ست. این روزا دیگه کمتر کسی بی­گدار به آب می­زنه که بخواد بدونه دانش پروژه­ای رو شروع کنه. همینطور خیلی از سایت­ها هستن که برای تولید محتواشون تو موضوعات مربوط به معماری نیاز به کسی یا کسایی دارن که علم این کارو داشته باشنو انجاست که یه فریلنسر معمار پشت لپ­تاپش با دورکاری و البته ذهن آگاه و خلاقش شروع به تولید محتوا می­کنه.

آموزش معماری

جدا از این­ها خیلی از معمارها می­تونن در زمینه­ آموزش برنامه­های طراحی هم فعالیت کنن. با پیشرفت علم و رو آوردن اکثریت مردم به تکنولوژی و استفاده از کالاهای دیجیتال نیاز به مهارت تو برنامه‌­های مختلف هم بالا رفته، بخاطر همین یه فریلنسر معمار هم می­تونه از مهارتش در جهت پیش بردن یه پروژه ساختمونی استفاده کنه، هم مشاوره بده، هم محتوا تولید کنه و هم از چیزی که بلده برای اضافه کردن به دانش و آگاهی بقیه بهره ببره.

یه اتفاق خوبی که تو بستر فضای مجازی برای فریلنسرها افتاده اینه که این عزیزان به مرور شروع کردن به شناختن همدیگه و معرفی کارفرماها به فریلنسرهای دیگه. این مسئله باعث شده که بعضیاشون تیم­‌های فریلنسینگ تشکیل بدن و در قالب یه مجموعه یا شرکت فعالیت بکنن. حالا فرض کنید یه پروژه ساختمونی قرار شروع به کار بکنه که نیاز به چندین معمار داره. یه فریلنسر معمار خلاق، می­تونه برای گرفتن این پروژه به جای کار کردن به عنوان عضو کوچیکی از یک گروه بزرگ برای خودش تیم جمع کنه و کل پروژه‌­ی پیشنهادی­ رو قبول بکنه.

به هر حال کار زیاده فقط مرد عمل می­خواد.

چی­کار کنیم که فریلنسر معمار خوبی بشیم؟

یک نمونه ­کار ایجاد کنید :

هر فریلنسر معمار باید بتونه به مشتری ثابت کنه که می­تونه کارو به بهترین شکل انجام بده. مخصوصا که اگر پای شرکت­ای بزرگ تجاری وسط باشه و شما بخواید به عنوان یه فریلنسر براشون کار کنید. هیچ شرکت بزرگی این ریسکو نمی­کنه که بخواد کسیو استخدام کنه و بعد بفهمه که حالا طرف چند مرد حلاجه؟ بخاط همین سعی کنید که یه ویترین خوب از کارهاتون برای ارائه به کارفرماهایی که میان سراغتون داشته باشید.

تا حد امکان هم سعی کنید که طیف متنوعی از پروژه­‌ها رو تو کارنامه خودتون بگنجونید، حواستونم باشه که به نوع مشاغلی که هدفتونه تأکید کنید. حالا می­خواد پروژه‌­ی مسکونی باشه پروژه‌­ی تجاری باشه یا هر شغل بزرگ و کوچیک دیگه‌­ای. از نمونه کارهاتون برای برجسته­ سازی مهارت­ها و توانایی­های فنی و خلاقیت خودتون استفاده کنید.

روابط سودمند متقابل ایجاد کنید :

گام بعدی پیدا کردن مشتریه. برای رسیدن به این هدف می‌­تونید از روش­های مختلفی استفاده کنید. به عنوان مثال، می­تونید تو گوگل یا تو وب­سایت­های طبقه­بندی شده مثل Gumtree تبلیغ کنید. همچنین می­تونید از وب­سایت­های آزاد هم استفاده کنید.

این استراتژی‌­ها باید تو برنامه بازاریابی شما جای داشته باشه، اما برای بیشتر فریلنسرهای معمار روابط شخصی بهترین راه برای دستیابی به مشاغل اولیه‌­ست. این می­تونه به معنای همکاری با معمارهای دیگه و شرکت­‌های معماری باشه. یا همکاری با سایر متخصص‌­های صنعت ساختمون یا سازندگانش.

با استفاده از این روش شاید شما در اجرای هر پروژه­ای پیشرو نباشید، اما می‌­تونید به شبکه گسترده­‌تری برای گرفتن پروژه‌­های بیشتر دست پیدا کنید.

اطمینان حاصل کنید که قراردادهایی را منعقد کردید و از کار خودتون محافظت کنید :

اطمینان حاصل کنید که قراردادهایی منعقد کردید و از کار خودتون محافظت کنید مخصوصا تا زمانی که حقوقتونو دریافت کرده باشید. بیشتر پروژه‌­های ساختمونی چندین ماه طول می­کشه که به سرانجام برسن، بنابراین مهمه برای خودتون حقوق ماهیانه یا دوماهانه تعیین کنید و کارفرمارو درجریانش بذارید و همینطور حتما حتما حتما قراردادی در این مورد تنظیم کنید که همه چیزو مو به مو شرح داده باشه. یادتونم باشه که از ارسال کردن نسخه‌­های دیجیتال پروژه‌تون “جدا خودداری فرمایید” چون دیگه دستتون به جایی بند نیست و شاید زمانی هم که برای اثبات مالکیت معنوی و مادی کار بخواید بذارید(دادگاه و کلانتری و …) به دردسرش نیارزه.

و در آخر اینکه، اطمینان حاصل کنید که توانایی مالی لازم برای تأمین هزینه­‌های زندگیتون تو روزهای ابتدایی یک پروژه­رو دارید. تو صنعت ساخت و ساز، پرداخت حقوق چندین ماه ممکنه طول بکشه، بنابراین برای شروع کار شما به پول احتیاج دارید.

امیدوارم این وبلاگ به دردتون بخوره. به زودی به ابعاد دیگه­‌ای از رشته‌­ی معماری تو فریلنسینگ می­پردازم و لینکشم براتون قرار می­دم.

مخ­لص

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا