بازاریابی ایمیلی برای فریلنسرها | 10ها نکته برای بهبود ایمیل مارکتینگ (email marketing)
- توسط: پریا میرزائی
- 1 آبان 1401
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 1619 نمایش
امروزه بازاریابی ایمیلی یا همان ایمیل مارکتینگ یکی از سودآورترین و مقرون به صرفهترین راههای بازاریابی دیجیتالی مستقیم است به طوری که در سال 2019 به ازای هر یک دلار خرج شده، حدود 42 دلار بازگشت سرمایه به همراه داشته است.
چرا به ایمیل مارکتینگ میگوییم بازاریابی دیجیتالی مستقیم؟ دلیل آن این است که در Email Marketing ، کسب و کارها و شرکتها بدون این که واسطهای داشته باشند، به طور مستقیم با مخاطبهای خود که مشتریان و یا کارفرمایان احتمالی هستند، ارتباط دارند.
این مقاله میتواند برای خیلی از افرادی که کسب و کاری را راه اندازی کردهاند و به دنبال بهبود عملکرد خود در مارکتینگ هستند، مناسب باشد.
حتی اگر شما یک فریلنسر هستید هم در همین دسته قرار میگیرید زیرا صاحب کسب و کار آنلاین هستید و بازاریابی در فریلنسینگ موضوع بسیار مهمی است که باید در نظر داشته باشید.
بازاریابی ایمیلی یا همان ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) چیست
ایمیل مارکتینگ عبارت است از ارسال ایمیلهای تجاری به یک لیست از مخاطبینی که با توجه به استراتژیهای بنا شدهی ما، انتخاب شدهاند.
همچنین، کسب و کارها میتوانند از بازاریابی ایمیلی به عنوان راهی برای اطلاعرسانی به مخاطبهای خود، افزایش فروش و ایجاد جامعهای پیرامون برند خود مانند یک خبرنامه استفاده کنن.
در این شیوهی بازاریابی، شما میتوانید یک پیام حاوی تبلیغات یا غیره را برای تعداد افراد زیادی ارسال کنید که برای انجام این کار، شما میتوانید از پنل ایمیل انبوه استفاده کنید.
نمونههایی از انواع ایمیل مارکتینگ – بازاریابی ایمیلی – Email marketing
ایمیلها میتوانند در دستهبندیهای مختلفی مانند ایمیلهای تبلیغاتی، ایمیلهای اطلاعاتی و یا برای هدف خاصی در روند خرید مخاطبها باشد.
ایمیلهای تبلیغاتی
این دسته از ایمیلها عموما به صورت یک فراخوان جهت اقدامی واضح هستند. در واقع شما با استفاده از ایمیلهای تبلیغاتی، مخاطبها را دعوت به انجام یک کاری میکنید که در راستای سود رسانی به کسب و کار شماست. مثلا ممکن است یک فرد برای بازدید از صفحات خاصی از وبسایت شرکتش، مخاطبهایی را دعوت کند و یا ممکن است برخی دیگر، جهت فروش محصولاتی که دارند، از مخاطبها تقاضای خرید کنند یا بهتر است بگویم آنها را به خرید دعوت کنند.
کمپینهای بازاریابی ایمیلی برای تبلیغ پیشنهادات ویژه، انتشار محصولات جدید، وبینارها و … بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. یک کمپین میتواند بین 3 تا 10 ایمیل باشد که با توجه به استراتژیهای مناسب، طی چند روز یا چند هفته ارسال میشوند.
این نکته را در نظر داشته باشید که در ایمیل مارکتینگ ، ریتم فروش و بازاریابی کسب و کار شما باید تعیینکنندهی دفعات ارسال ایمیل باشد.
ممکن است در دورههای خاصی مانند جمعه سیاه (Black Friday) که در ایران هم مرسوم شده است، تصمیم بگیرید که چندین ایمیل تبلیغاتی در طول یک شبانه روز ارسال کنید. در حالی که در دورههای دیگر، احتمال دارد حتی چند هفته بین کمپینهای تبلیغاتی شما فاصله باشد.
ایمیلهای اطلاعاتی
این دسته از ایمیلها، آنهایی هستند که در نهایت یک سری اطلاعات راجع به کسب و کار شما را به مخاطبهای شما منتقل میکنند. یکی از انواع ایمیلهای اطلاعاتی، خبرنامهها هستند که در آنها همانطور که از نامشان مشخص است، اخبار مربوط به کسب و کار شما به اشتراک گذاشته میشود. برای مثال، قابلیتهایی که برای محصولات جدیدتان در نظر گرفتهاید، مطالعات مفیدی که درمورد محصول خود ارائه کردهاید و … میتوانند جزو این دسته قرار بگیرند.
خبرنامههایی که در فواصل زمانی منظمی مانند هفتگی، ماهانه و … برای مخاطبها ارسال میشوند، به حفظ نقاط تماس ثابت با مشترکین ایمیل شما کمک میکنند.
نکتهی مهمی که در ارتباط با خبرنامهها وجود دارد این است که آنها نباید فقط دربارهی اخبار باشند. در واقع شما علاوه بر مانور دادن در حیطهی خبرهای مهم بیزینس، باید روی جنبههای دیگر مانند موضوعاتی که مورد علاقهی آنها است هم کار کنید.
اگر بخواهم به زبان سادهتری این موضوع را بیان کنم، باید بگویم که خبرنامه فرصتی است برای به اشتراک گذاشتن بینش، افکار و هر چیزی که برای مخاطبهای شما بیشترین ارزش را به ارمغان میآورد.
در کنار خبرنامهها، نوع دیگری از ایمیلهای اطلاعاتی وجود دارند که به آنها اطلاعیه میگوییم.
اطلاعیهها راهی برای اطلاع رسانی به مشتریها و کارفرمایان در مورد تغییرات در خدمات، عرضههای جدید یک محصول و … است.
در اغلب اوقات، ایمیل یکی از بهترین کانالها برای پیامهای مهمی است که باید به دست مخاطبها برسند. اگر مشکلی در وبسایت شما ایجاد شده است و یا قطعی در سیستم و نرم افزار شما پیش آمده است و …، شما میتوانید مخاطبهای خود را از این طریق مطلع کنید و ارتباط خود را با آنها در حین مشکلات حفظ نمایید.
ایمیلهای تعامل مجدد
یکی دیگر از انواع مهم ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی، تعامل مجدد است. این مورد هم همانطور که از نام آن پیداست، برای ارتباط مجدد با مشتریان و یا مشترکینی است که اخیرا فعال نبودهاند. برای این کار، میتوانید تخفیفهای منحصر به فردی را برای آنها در نظر بگیرید و یا مناسبتهای مربوط به آنها را تبریک بگویید و از تغییراتی که در این مدت شکل گرفته است، بنویسید.
مزایای ایمیل مارکتینگ – بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
اشتیاق کسب و کارهای مختلف در استفاده از ایمیل مارکتینگ، نشاندهندهی این است که بازاریابی به این شیوه میتواند بسیار موثر و سودآور باشد. در این بخش، تعدادی از مزایایی که بازاریابی ایمیلی برای کسب و کارها و بیزینسها دارد را مرور میکنیم.
نحوهی ارسال پیامها ساده است
امروزه کمتر کسی هست که از ایمیل یا جیمیل خود استفادهای نداشته باشد. یکی از مهمترین دلایل این که مردم از آن استفاده میکنند، ساده و راحت بودن دریافت و انتقال است.
در کسب و کارها نیز این امر صادق است. حتی شما به عنوان فردی که قرار است بازاریابی ایمیلی داشته باشید، میتوانید یک تبلیغ یا خبرنامه و … را به طور انبوه برای تعداد مخاطبهای زیادی ارسال کنید.
این کار نه زمانگیر و خسته کننده است و نه دشوار.
مخاطبهای جدیدی را میتوان یافت
در زمانی که شما از پنل ایمیل انبوه استفاده میکنید، میتوانید با مخاطبهایی که در این لیست قرار میگیرند، بیشتر آشنا شوید و در آینده با ارسال پیامهای اختصاصی، آنها را تحت تاثیر قرار دهید و به مشتری و یا کارفرما تبدیلشان کنید.
مخاطبهایی از سرتاسر دنیا را میتوان جذب کرد
حتی با گستردهتر شدن و بالاتر رفتن نرخ استفاده از شبکههای اجتماعی مختلف که در این روزها شاهد آن هستیم، اما باز هم آمار به ما نشان میدهد که تعداد افرادی که ایمیل فعالی دارند، بیشتر است و همچنین، اعداد و ارقام نشانگر این هستند که بازاریابی ایمیلی – ایمیل مارکتینگ، در بسیاری از کسب و کارها سودآوری بالایی داشته است.
دلیل آن این است که تعداد افراد فعال در آن بیشتر هستند و طبیعتا هرچه تعداد مخاطبین در یک بستر بیشتر باشد، صدای ما به گوش تعداد افراد بیشتری میرسد و همینطور، احتمال این که در این میان بتوانیم روی تعداد بیشتری تاثیر بگذاریم، بالاتر میرود.
معایب ایمیل مارکتینگ – بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
این شیوهی بازاریابی هم مانند دیگر روشها در کنار مزایایی که به همراه دارد، صاحبان کسب و کارها را با یک سری معایب هم مواجه خواهد کرد. بعضی از این معایب و نکات منفی را در این بخش مرور میکنیم.
احتمال خوانده نشدن ایمیل توسط مخاطبین وجود دارد
ممکن است برای خیلی از ما اتفاق افتاده باشد که به دلیل حجم بالای پیامهای ارسال شده و یا هر دلیل دیگر، تعداد زیادی از ایمیلها را از دست میدهیم و آنها را نمیتوانیم باز کنیم و به مطالعهشان بپردازیم.
به فرض مثال، خود من چشمم را عادت دادهام به دیدن آن دسته از ایمیلهایی که در آن، شرکتها به من پیشنهاد همکاری دادهاند. در این صورت، احتمال این که خیلی دیگر از ایمیلها را از دست بدهم، بالا میرود. در حالی که شاید آنها هم محتوای مفید و ارشمندی برای من داشتهاند.
ایمیلهایی که جذابیت کمتری داشته باشند، ممکن است نتیجهبخش نباشند
اگر به طور جدی قصد دارید بازاریابی ایمیلی یا همان ایمیل مارکتینگ را پیش بگیرید، باید تمام تلاش خود را بکنید تا نظر مخاطبینتان به سمت شما جلب شود.
در غیر این صورت، احتمال رد شدن ایمیل شما از زیر چشم مخاطبینتان وجود دارد.
برای این که بتوانید نظر مخاطبها را جلب کنید، میتوانید تخفیفها، پاداشها و … را بیشتر نشان دهید.
چگونه از طریق ایمیل، بازاریابی کنیم
در این بخش، قصد من این است که روشهای مختلف بازاریابی ایمیلی – ایمیل مارکتینگ – Email Marketing را کمی بیشتر توضیح بدهم.
1. نرم افزار ایمیل مارکتینگ مناسب را انتخاب کنید
اولین قدم پیدا کردن یک نرم افزار مناسب ایمیل مارکتینگ، برای ارسال و مدیریت کمپینهای ایمیل و مشترکین ایمیل شماست.
به عنوان مثال، ابزارهای محبوب ایمیل عبارتند از Sendinblue، Mailchimp، Constant Contact، Convertkit، Mailjet، Mailerlite و HubSpot .
با وجود صدها نرم افزار ایمیل مارکتینگ در بازار، سخت است که بدانید کدام یک برای کسب و کار شما مناسب است و به راحتی جذب ظواهری میشوید که احتمالاً به آنها نیازی ندارید. حداقل در ابتدا نیاز ندارید.
برای انتخاب صحیح نرم افزار ایمیل مارکتینگ، نیازهای خود و کسب و کارتان را ارزیابی کنید. بین ویژگیهای ضروری و ویژگیهای خوبی که نیاز به داشتن آنها دارید، تمایز قائل شوید.
پیشنهاد من این است که یک لیست سوال تهیه کنید.
در این جا چند سوال برای کمک به محدود کردن گزینههای شما وجود دارد:
بودجه شما چقدر است؟ اگر بسیار محدود است، خدمات ایمیل مارکتینگ ارزان باید نقطه شروع شما باشد.
قصد دارید چه نوع ایمیل هایی ارسال کنید و هر چند وقت یک بار قصد ارسال ایمیل برای مخاطبین را دارید؟ این به شما ایدهای از حجم ایمیل مورد نیاز شما (یعنی تعداد ایمیل های ارسالی) میدهد.
اگر قبلاً فهرستی از مخاطبین انتخابی دارید، چند نفر در این فهرست وجود دارد؟
در طراحی ایمیل چه سطح مهارتی دارید؟ اگر کاملا مبتدی هستید، باید یک ویرایشگر ایمیل را اختیار کنید. قالب های ایمیل نیز مفید خواهند بود.
از سوی دیگر، اگر ترجیح می دهید ایمیل ها را از ابتدا کدنویسی کنید، به دنبال ویرایشگر HTML خواهید بود.
آیا قصد دارید گردش کار ایمیل خودکار را راه اندازی کنید؟ ببینید نرم افزارهای ایمیل مارکتینگ از نظر اتوماسیون بازاریابی ایمیلی چه چیزی را ارائه میدهند. برخی از راه حلها فقط پاسخگوی خودکار اولیه را در اختیار شما قرار میدهند.
اگر کسبوکار شما با شخصیتهای خریدار مختلف ارتباط برقرار میکند، چه قابلیتهایی برای بخشبندی فهرست تماس ارائه میشود؟
آیا کسب و کار شما ایمیلهای تراکنشی ارسال خواهد کرد؟ (توجه داشته باشید که اینها بازاریابی ایمیلی محسوب نمیشوند). برخی از افراد دوست دارند این ایمیلها را با یک سرویس جداگانه مدیریت کنند، در حالی که برخی دیگر همه ایمیلها را در یک سقف با ابزاری مانند Sendinblue ترجیح میدهند.
همچنین ایده خوبی است که نیازهای آینده خود را در نظر بگیرید. یک نرم افزار بازاریابی ایمیلی را پیدا کردید که دوست دارید؟ چند شبیه سازی انجام دهید: خوب، اگر لیست من به x افزایش یابد، هزینه این نرم افزار چقدر خواهد بود؟ اگر بخواهم x را به استراتژی خود اضافه کنم، آیا این نرم افزاری که انتخاب کردهام مجموعه ویژگیهایی را دارد که از من پشتیبانی کند؟ چه نوع برنامههایی را میتوانم اضافه کنم؟
خوش بینی به آینده چیز خوبی است، اما فریب نخورید. البته فعلاً روی موارد ضروری تمرکز کنید.
قیمت گذاری بر اساس حجم ایمیل در مقابل قیمت گذاری توسط مشترکین هم وجود دارد. همانطور که در حال بررسی گزینه های مختلف هستید، متوجه خواهید شد که اکثر ارائه دهندگان قیمت گذاری خود را بر اساس تعداد مشترکین تعیین میکنند.
بسیاری از راهحلهای بازاریابی ایمیلی سعی میکنند شما را با طرحهای ورودی ارزان برای تعداد کمی مشترک (اغلب ۲۵۰ یا ۵۰۰) جذب کنند. هنگامی که لیست شما فراتر از این محدودیتها رشد کرد، قیمتها به طور قابل توجهی افزایش مییابد، همانطور که در مورد نرم افزار Mailchimp وجود دارد.
و امیدوارم لیست شما پس از مدتی رشد کند زیرا این یک نکتهی خوبی است. اما مطمئناً این که در درازمدت هزینه اضافی برای ایمیل پرداخت کنید، حس خوبی را به همراه ندارد.
از سوی دیگر، Sendinblue، قیمت گذاری خود را بر اساس حجم ایمیل به جای تعداد مشترکان تنظیم میکند. به این ترتیب، لیست ایمیل خود را بینهایت افزایش میدهید و این تاثیری بر قیمت گذاری نخواهد داشت.
2. لیست ایمیل خود را بسازید
شما نمیتوانید کمپینهای ایمیلی را بدون اینکه لیستی از مخاطبین مناسب کسب و کارتان داشته باشید، ارسال کنید. بنابراین زمان آن رسیده است که فهرستی از مشترکان مناسب و فعال را ایجاد کنید.
اکثر نرم افزارهای ایمیل مارکتینگ به شما این امکان را میدهند که فرمهای اشتراک را برای جایگذاری در وب سایت خود ایجاد کنید.
هنگام ایجاد فرم اشتراک، در مورد قول ثبت نام خود کاملاً با دقت عمل کنید. با خود مرور کنید که مشترکین چه نوع محتوای ایمیلی را دریافت خواهند کرد و هر چند وقت یکبار این امر تکرار میشود؟
اگر قول یک خبرنامه ایمیلی دو هفتهای با نکات بازاریابی محتوا را میدهید، به آن پایبند باشید. اگر شروع به ارسال محتوای تبلیغاتی نامرتبط کردید، انتظار داشته باشید که افراد اشتراک خود را لغو کنند، یا بدتر از آن، ایمیل های شما را به عنوان هرزنامه علامت گذاری کنند. (این موضوع برای نرخ تبدیل بسیار بد است!)
در کنار همهی این موارد، به یاد داشته باشید که مردم به اندازه کافی به شما اعتماد دارند که آدرس ایمیل خود را در وهله اول ارائه کنند، از این اعتماد سوء استفاده نکنید.
فرمهای انتخاب را به وبسایت و قسمتهای دیگر که حس میکنید در معرض دید هستند، اضافه کنید تا به این یقین برسید که مردم آنها را خواهند دید.
کانونهای معمول فرم اشتراک شامل پستهای وبلاگ، صفحه اصلی و صفحه تماس است. ایجاد یک فرم پاپ آپ در وب سایت شما نیز میتواند ایده خوبی باشد. فقط مطمئن شوید که تجربه کاربر را بیش از حد مختل نکنید. پاپ آپهایی که بازدیدکنندگان را از استفاده از سایت شما باز میدارد، میتواند بازدارنده بزرگی باشد! (به محل قرار دادن فرم ثبت نام خود مانند قرار دادن فراخوان برای اقدام فکر کنید و به آن توجه ویژهای داشته باشید).
با قرار دادن لینک در بیو یا پستهای خود، فرمها را در رسانههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
هیچ چیز به اندازهی یک محتوای خوب و ممتاز نمیتواند باعث رشد سریع یک لیست بشود. برای این امر، هوای محتواهای خود را داشته باشید.
3. یک ایمیل خوش آمدگویی برای مشترکین جدید تنظیم کنید
وقتی شخصی در لیست ایمیل شما ثبت نام میکند، یعنی توجه او را به خود جلب کردهاید. اکنون زمان آن است که با یک ایمیل خوش آمدگویی، آنها را بیشتر مشغول و درگیر کنیم.
ایمیل خوش آمدگویی یک پیام خودکار است که برای مشتریان و مشترکین جدید ارسال میشود. ایدهی پیشنهادی ما این است که نام تجاری خود و هر محتوایی را که رابطه شما را با مشترک برقرار میکند معرفی کنید. تخفیف خوش آمدگویی، پیوند به آخرین مقالات، اطلاعات مفید و غیره را هم چاشنی این ایمیل کنید.
نکته قابل توجه در ایمیل خوش آمد گویی این است که از مشترکین بخواهید شما را به لیست مخاطبین خود اضافه کنند تا هرگز ایمیلی که از سمت شما برای آنها ارسال میشود را از دست ندهند.
4. هدف کمپین ایمیل مارکتینگ خود را مشخص کنید
اکنون که شروع به ساخت لیست ایمیل خود کردهاید، وقت آن است که به آنچه میخواهید از اولین کمپین به دست آورید، فکر کنید.
این نکته را مورد توجه قرار دهید که هر کمپین بازاریابی ایمیلی باید هدف مشخصی داشته باشد.
نمونههایی از اهداف مشترک عبارت اند از:
تبلیغ یک محصول جدید
به اشتراک گذاشتن تخفیف با مشتریان وفادار
دریافت دانلودهای بیشتر برای آخرین کتاب الکترونیکی خود
به روز رسانی مشترکین در مورد برخی از اخبار مهم شرکت
اهداف شما میتوانند خاص یا گسترده باشند، تا زمانی که با کسب و کار و مخاطبان شما مطابقت داشته باشند. در هر صورت، داشتن یک هدف واضح در ذهن، ایجاد محتوای ایمیل شما را آسان تر می کند.
5. ایمیل خود را بنویسید
در مسیر بازاریابی ایمیلی – ایمیل مارکتینگ – Email Marketing ، شما هدف خود را به خوبی میدانید. همچنین، به شناخت مطلوبی نسبت به مخاطبان هدف خود رسیدهاید. اکنون، زمان آن است که بر روی این اطلاعات پایهای، محتوای ایمیل خود را بنا کنید.
بهتر است ایمیل شما دارای ارزش و موضوعاتی باشد که مخاطبانتان به آنها علاقهمند هستند. همچنین باید قواعد نوشتاری و لحن خود را در محتوای ایمیل تقویت کنید تا بتوانید تاثیرگذاری بیشتری داشته باشید.
برای نوشتن یک نسخه ایمیل متقاعد کننده و جذاب، این نکات پیشنهادی را در نظر داشته باشید:
از خود بپرسید: مخاطبی که دارم، از من چه خواستهای دارد؟ چطور میتوانم او را با کسب و کار و علم خودم، کمک کنم؟
تصور کنید در حال نوشتن برای یک نفر هستید.
شخصیت برند خود را نشان دهید.
یک داستان بگویید.
از لحن مکالمهای و محاورهای استفاده کنید، یعنی همان طوری بنویسید که صحبت میکنید.
محتوای ایمیل خود را با پاراگرافهای کوتاه بشکنید.
امضای ایمیل باید نام یک شخص واقعی باشد.
تجربه کپی رایتینگ و ایمیل مارکتینگ زیادی ندارید؟ نگران نباشید. نوشتن ایمیل چیزی است که میتوانید با گذشت زمان تمرین کنید و در آن شاهد بهبود روند خود در این زمینه باشید.
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (57)
- سبک زندگی (6)
- کافه کاخُن (16)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
متن بیو برای کسب و کار فریلنسرها چرا و چقدر مهم است؟
29 خرداد 1402اخطارهای فریلنسری | 11 هشدار برای فریلنسرها
21 خرداد 1402
ارسال یک پاسخ