کار معلولین | 14 ایده برای کسب درآمد افراد معلول از منزل در سال 2022

کار معلولین در دنیای دیروز

شاید بهتر باشه موضوع کار معلولین رو همین‌قدر ساده شروع کنم.

در زمان‌های قدیم که شرایط زندگی امروز ما و پیشرفت علم و تکنولوژی و خیلی چیزای دیگه تو مخیله‌ی کسی نمی‌گنجید، مردم چطوری پول درمیاوردن ؟

اون دوره‌ای که خرید دفتر و مداد از دیجی کالا نبود، رفت و آمدا با اسنپ نبود، خرید بلیط هواپیما از علی بابا نبود و … .

تو اون دوره که کسی بویی از اینترنت و عصر دیجیتال نبرده بود، کسب درآمد افراد به توانایی جسمی‌شون گره خورده بود.

با گذر کوتاهی به زندگی اجدادمون، می‌بینیم که شغل خیلی از اون‌ها نیازمند قوای جسمی بوده. احتمالا در چنین شرایطی، کار معلولین به موضوعی تبدیل می‌شد که پیدا کردن راه چاره‌ای برای حلش، کار بیهوده‌ای به نظر می‌رسیده.

حتی تصور این‌که کار معلولین تو حیطه‌ی کشاورزی، دامداری، نجاری، معماری و امثال این مشاغل باشه هم سخته.

البته افرادی هم بودن که به خاطر شرایط سخت زندگی یا علاقه‌ای که به این کارها داشتن، به هر نحوی مشغول انجام همین کارها می‌شدن.

ولی عموم اون‌ها، دور کار کردن رو خط می‌کشیدن. بهتره بگم : شرایط زندگی باعث می‌شد که کار معلولین تو ذهن‌ها جا نیفته و خود افراد دارای ناتوانی هم سمت کار کردن نرن.

حالا که گذشته‌ها گذشته. بریم در ادامه‌ی این مقاله ببینیم که تو این دوره از زندگی، کار معلولین چطوریاست.

کار معلولین در دنیای امروز

امروزه داستان زندگی ما آدما در مقایسه با گذشته دچار تغییرات اساسی شده.

تو این دوره و زمونه‌ای که ما توش در حال گذران زندگی هستیم، مثل گذشته هنوز هم مشاغلی هستن که نیاز به فعالیت فیزیکی دارن. ولی تفاوت شرایط زندگی ما با اجدادمون اینه که با خیلی شغل‌های دیگه رو به رو هستیم و تنوع کارهایی که بشه ازشون درآمد کسب کنیم، بیشتره.

تازه، کارهایی که بدون وارد کردن کوچک‌ترین زحمتی به جسم‌مون اون‌ها رو می‌تونیم انجام بدیم.

امروزه دیگه فرقی نداره که دست و پای کاملا سالمی داریم یا نه. فرقی نداره که توسط پاهامون راه می‌ریم، یا به کمک ویلچیر و … .

چیزی که مهمه، اینه که آیا ما مهارتی رو بلدیم و فکرمون درست کار می‌کنه؟

درست خوندید.

باید خط بطلانی روی تموم افکار اشتباهی که تو ذهن‌مون نقش بستن بکشیم و ایمان بیاریم که امروزه با هر محدودیتی که داریم، می‌تونیم کار کنیم و توش موفق هم بشیم.

کار معلولین این روزها مثل گذشته سخت و نشدنی نیست.

چرا ؟

چون با گسترش تکنولوژی و رواج یافتن دورکاری، دیگه قرار نیست مدیر یک ارگانی تصمیم بگیره که شما رو استخدام کنه یا نه.

شما با هر شرایطی که دارید، می‌تونید مهارت‌هاتون رو به کار بگیرید و ازش درآمد کسب کنید.

نیازی هم نیست جایی برای کار کردن برید یا تحت نظر فرد دیگه‌ای کار کنید.

می‌تونید هرجا که راحتید کار کنید. از خونه بگیر تا کافه و کتاب‌خونه و فضا اشتراکی و … . حتی برای هر فردی که که دل‌تون می‌خواد.

چند پیشنهاد برای کسب درآمد افراد معلول از منزل

شاید خیلی از افراد، معلولیت رو به عنوان یک ضعف و ناتوانی در نظر بگیرن ولی از دید خیلی‌های دیگه، معلولیت یک چالش بزرگ به حساب میاد که ممکنه با محدودیت یکه ایجاد می‌کنه، اون‌ها رو به سمت مسیر جدیدتری روانه کنه.کم نیستن افراد دارای معلولیتی که امروزه اسم‌شون در صدر جدول افراد موفق جهان هست. اون‌ها معلولیت رو به چشم یک نشونه دیدن و از فرصتی که ناخواسته در اختیارشون قرار گرفته، نهایت استفاده رو بردن و به جایی رسیدن که معلولیت، به خودشون و کارشون هویت داده.

اگه شما هم مشتاقی راجع به کار معلولین اطلاعات بیشتری کسب کنی و این چالش رو با موفقیت پشت سر بذاری، تا انتهای این مقاله همراه من باش.

1- دورکاری

شاید یکی از دلایلی که باعث میشه خیلی از افراد دارای معلولیت ترجیح بدن کار نکنن، این باشه که از حضور در کنار دیگران خجالت میکشن. (البته نظر شخصی من اینه که هیچ‌وقت از چیزی که هستید خجالت نکشید، بلکه اون موقعی شرمسار بشید که دست از تلاش می‌کشید و تن به ناامیدی میدید.)

دورکاری یکی از کارهای متناسب با شرایط کار معلولین است.

ولی حالا از این ها گذشته، کار معلولین می‌تونه به این صورت باشه که افراد دارای معلولیت از مدیر ارگان‌ها بخوان تا کارهایی رو بهشون بسپرن که می‌شه در منزل هم انجام بدن. این موضوع در بعضی کشورهای اروپایی تحت عنوان ” کار معلولین” در قوانین‌شون تعریف شده!

با این کار، دیگه نیاز نیست برای کار کردن حتما در شرکت حضور داشته باشن و به هر دلیلی تحت فشار جسمی و روحی قرار بگیرن. اوایل دورانی که کرونا خیلی داشت ما رو می‌ترسوند، خیلی از شرکت‌ها برای این که جلوی شیوع این ویروس در بین کارمندها رو بگیرن، تصمیم گرفتن نیروها رو به خونه‌شون بفرستن و ازشون خواستن که وظایف‌شون رو به صورت خارج از محل کار و در منزل به انجام برسونن.

می‌بینید؟ دورکاری به همین سادگی بین ما موضوعی عادی و جا افتاده شد. کار معلولین به این شیوه هم میتونه به همین راحتی برای همه قابل درک واقع بشه. گرچه سختی‌ها و چالش‌های خاص خودش رو داره ولی ارزشش رو داره که کمی سختی بکشیم و بعد به نتیجه‌ی شیرین برسیم. چون دورکاری و به خصوص کار از منزل برای همه مزایای خاصی رو به همراه داره. مثلا آزادی در انتخاب نوع پوشش، آزادی در مدیریت زمان، داشتن حس راحتی حین کار، کم شدن هزینه‌ی رفت و آمد و اجاره، رهن یا خرید محیط کار و … .

2- راه انداختن فروشگاه اینترنتی (online shop)

تو عصر ما افراد زیادی برای خریدن کوچک‌ترین اجناس و محصولات، به سایت‌ها سر می‌زنن. این دسته از افراد که تعدادشون هم کم نیست، ترجیح می‌دن به جای صرف وقت و انرژی برای بیرون رفتن و گشتن از این مغازه به اون مغازه، با اندکی سرچ و چند کلیک ساده محصول رو درب منزل تحویل بگیرن. اینطور که مشخصه، شاهد تغییر و تحول جدی‌ای تو شیوه‌ی خرید کردن مردم سرتاسر دنیا هستیم.

خیلی از افراد هم با آگاهی نسبت به این اوضاع، به جای خرید یا اجاره‌ی مغازه، محصولات‌شون رو به صورت آنلاین به فروش می‌رسونن تا هم هزینه‌ی زیادی برای مغازه نپردازن و هم مشتری‌های بیشتری داشته باشن. اگه فردی مثلا تو شهر شیراز مغازه‌ای اختیار کنه و محصولاتی رو داخلش بفروشه، نهایتا مشتری‌هاش ساکنین شیراز و روستاهای اطرافش هستن ولی اگه بستر فروشش رو اینترنت و فضای آنلاین قرار بده، کل کشور میتونن جامعه‌ی هدفش بشن و راحت‌تر به مشتری تبدیل بشن.

کار معلولین هم می‌تونه به این شیوه باشه و کسب درآمد افراد معلول به این شیوه، هم به خوبی جا بیفته و هم نتایج مثبتی رو برای خود این افراد و خانواده‌هاشون به همراه داشته باشه.

تازه شروع کسب درآمد افراد معلول ، حتما نیاز به این نداره که محصولی رو خریداری کنن و تو بستر آنلاین بفروشن، این دسته از افراد و حتی افرادی که معلولیت خاصی ندارن می‌تونن از استعدادها و توانایی‌های خودشون استفاده کنن و خودشون محصولی رو خلق کنن.

چند مثال ساده از محصولاتی که فروش‌شون می‌تونه راهی برای کسب درآمد افراد معلول باشه رو همین‌جا بهتون می‌گم :

2-1 غذا

چه غذاهای سنتی و چه فست فود و فینگر فود و غیره، همگی هواداران خودشون رو دارن و با زیاد شدن مشغله‌های افراد، خیلی‌ها تصمیم می‌گیرن بعضی از وعده‌های غذایی‌شون، به خصوص وقتی مهمونی دارن رو به صورت اینترنتی سفارش بدن.

فقط کمی نبوغ لازمه تا بتونید ایده‌های جدیدی بدید و با کیفیت عمل کنید تا تو رقابت با بقیه افرادی که وارد این عرصه شدن، موفق بشید.

اگه کیفیت غذاها بالا باشه و قیمتش هم مناسب باشه، مشتری‌های زیادی پایه ثابت می‌شن و شما رو به بقیه هم معرفی می‌کنن و…

دیگه خودتون ته ماجرا رو تصور کنید که چقدر میشه از همین طریق به درآمد رسید.

کسب درآمد افراد معلول امروزه اصلا کار سخت و عجیبی نیست. چون مثال‌هایی که تو این مقاله زده می‌شه رو خیلی از افراد فاقد معلولیت هم انجام می‌دن و از کارشون راضی هستن.

2-2 شیرینی

احتمالا کم نیستن افرادی که از بچگی پیش مامان و مامان‌بزرگ‌شون نشستن و شیرینی پختن‌شون رو از نزدیک دیدن. ( ماشالا ایران عزیزمون هم که هر نقطه‌اش شیرینی‌ها و کلوچه‌های مخصوص خودش رو داره و خیلی از اهالی اون منطقه استاد درست کردنش هستن در حالی که خیلی از افرادی که بومی اون منطقه نیستن، از وجود اون شیرینی‌های خوش مزه بی خبرن.)

بگذریم، داشتم اینو می‌گفتم: کاری که بارها جلو چشم‌مون انجام شده و به نتیجه رسیدنش رو دیدیم، می‌تونه ما رو تو اون مسیر به موفقیت نزدیک کنه چون از نزدیک اون رو لمس کردیم.

شیرینی هم که امروزه مثل قدیم کم خاطر خواه نداره.

اکثرمون در اعیاد مختلف حضور شیرینی‌های مختلف رو واجب می‌دونیم. برای عصرونه به همراه چای، هوس شیرینی می‌کنیم. حین انجام کار و وقت استراحت و فکر می‌کنم در اکثر مواقع، شیرینی می‌تونه حس و حال‌مون رو عوض کنه و حسابی بهمون انرژی بده.

چرا کسب درآمد افراد معلول به این صورت نباشه که شیرینی‌های مختلف رو آنلاین به فروش برسونن و کام افراد زیادی رو شیرین کنن؟

2-3 دست سازه‌های تزئینی

تو خونه‌ی هر کسی، لوازم تزئینی ویژه‌ای هستن که به فضای خونه روح خاصی داده و موجب افزایش زیبایی اون خونه شده.

خیلی از خانم‌ها و آقایون با انداختن دستبند و گردن‌بند و … وجودشون رو زیباتر می‌کنن و با این کار، به خودشون و دیگران انرژی می‌دن. خیلی وقت‌ها به هم‌دیگه این‌ها رو هدیه هم می‌دن.

خلاصه بگم، از جا کلیدی بگیر تا مکرومه‌هایی که تن گلدون‌هامون می‌کنیم و سنجاق سر و خیلی چیزهای دیگه می‌تونن توسط افرادی که معلولیتی دارن، ساخته بشن و به دست همه‌ی ماها برسن.

کار معلولین مثل این‌که کم جذاب نیستا. تازه این روزها تو شبکه‌های اجتماعی مختلف می‌بینیم که خیلی از افراد با وجود این که توانایی انجام کارهای دیگه رو دارن، ولی اون‌ها هم به کسب درآمد از این طریق پرداختن. یا در کنار کار اصلی‌شون، مشغول این فعالیت‌های جذاب و لذت‌بخش میشن.

3- بازاریابی واسطه‌ای (affiliate marketing)

بازاریابی واسطه‌ای یعنی به یک کسب و کار دیگه کمک کنیم تا محصولاتش به فروش بیشتری برسه و یا خدماتش شامل حال افراد بیشتری بشه. در واقع، بازاریابی واسطه‌ای یا افیلییت مارکتینگ یعنی این که ما واسطی می‌شیم بین یک کسب و کار و جامعه‌ی هدفش. ما باید با تاثیرگذاری روی افراد مختلف (مشتری‌های آینده)، اون‌ها رو ترغیب کنیم که محصولات یا خدمات اون بیزینس رو خریداری کنن و در نتیجه، میزان فروش به حد بالایی برسه.

این کار، می‌تونه از طریق سایت، شبکه‌های اجتماعی مختلف، وبلاگ و هر شیوه‌ی بازاریابی دیگه‌ای انجام بشه. ما می‌تونیم در قبال این کار، کمیسیونی از اون کسب و کار دریافت کنیم و بعد از به ثمر نشستنش، سود بر اساس توافق به هر دو طرف برسه.

بازاریابی واسطه‌ای نیازی به فعالیت شدید جسمی نداره و از این بابت می‌تونه گزینه‌ی مناسبی برای خیلی از معلولین محسوب بشه.

کار معلولین به همین‌جا ختم نمی‌شه.

قسمت جذابش مونده.

4- فریلنسینگ (Freelancing)

رسیدیم به موضوعی که حرف راجع بهش زیاد دارم. به نظر خود من، یکی از بهترین گزینه‌ها برای کار معلولین همین زمینه هست.

تصور کنید مهارتی دارید و علاقه مندید که با اون مهارت و حرفه‌ای که داخلش متخصص هستید، درآمد کسب کنید. تو همین شرایط به این فکر می‌افتید که داخل یک شرکت یا ارگان و اداره‌ای استخدام بشید و به عنوان یک متخصص تو اون حیطه‌ای که مد نظرتون هست، فعالیت داشته باشید.

شما تلاش‌شون رو می‌کنید و با مدیر اون مجموعه صحبت می‌کنید تا شما رو به عنوان یک نیرو انتخاب و استخدام کنه ولی مشکل این‌جاست که استخدام شدن در ارگان‌ها به این سادگی‌ها نیست. شما باید رزومه‌ی قوی‌ای داشته باشید، سابقه کار پر و پیمونی داشته باشید، بند پ داشته باشید و … .

ممکنه تو این مسیر دلسرد بشید و راه برای رسیدن به اون نقطه هموار به نظر نیاد. اصلا شاید بعد از این که این مسیر رو با موفقیت سپری کردید و استخدام هم شدید، باز نتیجه براتون رضایت‌بخش نباشه و با خودتون بگید: زیر بار حرف زور مدیر قرار می‌گیریم، همکارها دید از بالا به پایین و ترحم آمیزی به من دارن، این چهار دیواری محیط کار جذابی برام نیست و خسته‌کننده هست، استقلال ندارم، ساعات کاری اینجا اصلا مناسب من نیست و … .

هیچ جای نگرانی نیست. تو پاراگراف پایین، راجع به شیوه‌ی جدید و جالب توجهی از کار کردن صحبت می‌کنم که توجه کردن بهش خالی از لطف نیست.

شیوه‌ای از کار کردن به نام ” فریلنسینگ “. اگه تا به حال با این واژه رو به رو نشدی، ادامه‌ی مطلبم رو از دست نده. شاید با مطالعه راجع به اون، مسیرت عوض بشه و تصمیم بگیری این شیوه از کار کردن رو انتخاب کنی.

فریلنسینگ و فریلنسر یعنی چی ؟

فریلنسینگ، شیوه‌ای از کار کردن هست که افراد به جای این‌که تحت نظر ارگان خاصی باشن، با استفاده از مهارت‌هاشون کارفرماهایی رو جذب می‌کنن و باهشون به صورت پروژه‌ای مشغول کار میشن.

یعنی مهارت‌هایی که دارن رو ارتقا میدن و به حدی می‌رسونن که بتونن نیاز کارفرماهای مختلف رو برطرف کنن تا باز هم پروژه‌هاشون رو به اون ها برون‌سپاری کنن. البته منظورمون از مهارت، هر مهارتی نیست. مهارت‌هایی می‌تونن داخل فریلنسینگ قرار بگیرن که محصول و خدمت نهایی‌شون، یک کالای فیزیکی نباشه و بشه به صورت آنلاین به دست کارفرما برسه.

افرادی که مهارت دارن (مهارتی که محصول نهایی‌اش خدمتی غیر فیزیکی باشه) و تصمیم گرفتن به جای کار کردن تحت نظر ارگان یا شرکتی خاص، با استفاده از مهارت‌شون به صورت پروژه‌ای و برای کارفرماهای مختلفی کار کنن، فریلنسر نامیده میشن.

یک گزینه‌ی مناسب برای کار معلولین و کسب درآمد افراد معلول می‌تونه همین باشه. اون ها مهارت‌هایی که دارن رو ارتقا بدن و وارد بازار کار بشن و از سراسر دنیا پروژه بگیرن و بدون این که نیاز باشه به صورت حضوری کار کنن، فقط نتیجه رو برای کارفرما ارسال کنن و ارتباطشون به صورت مجازی باشه.

مهارت های فریلنسری :

هر مهارتی که این قابلیت رو داشته باشه که نتیجه‌ی نهایی‌اش به صورت آنلاین به دست کارفرما برسه، می‌تونه یکی از مهارت‌های فریلنسری باشه.

کار معلولین می‌تونه به این مهارت‌ها گره خورده باشه و بتونن با تسلط روی این‌ها، به بهترین درجات برسن.

برای درک بهتر، این‌طور می‌گن :

محصولی که یک فریلنسر به دست کارفرما می‌رسونه، این قابلیت رو نداره که از دستش به روی پاهاش بیوفته. این به خوبی مفهوم فریلنسین رو می‌رسونه. میگه که محصول نهایی فریلنسرها، یک جسم و کالای فیزیکی نیست.

همین‌جا چند مثال از این مهارت‌ها رو براتون میارم.

طراحی

زیر شاخه‌های طراحی عبارت اند از :

طراحی گرافیک
طراحی رابط کاربری سایت
طراحی دوخت
نویسندگی

زیر شاخه‌های نویسندگی عبارت‌اند از :

نویسنده وبلاگ
ژورنالیست برند
کپی رایتینگ (تبلیغ نویسی)
نویسنده فنی
نویسنده شبکه اجتماعی

و …

اگه می‌خواید با مشاغل و مهارت‌های فریلنسری بیشتری آشنا بشید، روی لینک کلیک کنید.

تعمیرات الکترونیکی و غیر الکترونیکی

اگه تو تعمیر کردن هر وسیله‌ای از جاروبرقی، سشوار و ساعت گرفته تا لپتاپ و موبایل و کامپیوتر و … تخصص دارید، می‌تونید به راحتی داخل منزل این کار رو انجام بدید.

من خودم خیلی از افراد رو دیدم که حتی معلولیت هم ندارن ولی برای این‌که از زمان‌شون به طور مفیدی استفاده کنن و کمک مالی داشته باشن، این کار رو انجام میدن. خیلی‌های دیگه هم هستن که به تعمیر سخت افزار و نرم افزار و در کل هر چیز دیگه‌ای علاقه دارن ولی سرمایه‌ای برای اختیار کردن مکان مناسبی ندارن، پس تصمیم می‌گیرن داخل خونه این کار رو انجام بدن. (خیلی از این پیشنهادهایی که میدیم، لزوما به عنوان کار معلولین نیست و هر فرد دیگه‌ای هم میتونه مشغولش بشه.)

شما می‌تونید در ابتدا این کار رو برای آشنایان و اطرافیان انجام بدید و به صورت دهان به دهان تبلیغات انجام بگیره، غیر از این می‌تونید از طریق شبکه‌های اجتماعی هم کسب و کارتون رو گسترش بدید.

مشاوره دادن

این روزا خداااروشکر خیلی از افراد به این نتیجه رسیدن که برای بهبود عملکردشون تو زندگی، تغییر سبک زندگی، حل کردن مشکلات روحی، کسب موفقیت، یادگیری مهارت‌های زندگی و … نیاز به حضور یک مشاور تو این زمینه دارن.

تا همین چند سال پیش اکثر آدما بر این عقیده بودن که فقط در صورت بروز بیماری‌های جسمی باید به پزشک معالج مربوطه رجوع کنن و کمتر کسی بود که به فکر حفظ سلامت روح باشه. خیلی خوشحالیم که این روزا اوضاع بهتر شده و مردم نیاز به مشاورها رو حس می‌کنن.

یکی از گزینه‌ها برای کار معلولین ، مشاوره دادن هست. اگه علاقه به رشته‌های روانشناسی، مشاوره خانواده، مشاوره تحصیلی و … دارید، می‌تونید با مطالعه‌ی بیشتر و ارتقا سطح دانایی‌تون، به صورت غیر حضوری و داخل شبکه‌های اجتماعی به طیف وسیعی از مردم مشاوره بدید و به این شیوه بیشتر شناخته بشید. اینطوری ممکنه از شما تقاضا کنن که مشاوره حضوری هم باهتون داشته باشن. کسب درآمد شما می‌تونه از این طریق باشه که به انتخاب خودتون در هر محیط مناسبی که صلاح می‌دونید، افرادی که نیاز به مشاوره دارن رو ملاقات کنید.

البته کار معلولین به این شیوه، محدود به مشاوره دادن تو این زمینه‌هایی که نام بردم نیست. چیزی که این روزها زیاد دیده میشه، مشاورین کسب و کارها هستن که بعضا بهشون منتور هم گفته میشه. مشاورین کسب و کار، افرادی هستن که برای رشد و ارتقا استارت‌آپ‌ها و کسب و کارهای مختلف، ایده پردازی می‌کنن و مسیر رو برای صاحبین اون بیزینس روشن می‌کنن. اون‌ها با این کار، هم بیزینس‌ها رو به چیزی که می‌خواستن، میرسونن و هم خودشون در نتیجه‌ی به دست اومده سهیم میشن.

یکی دیگه از ایده‌ها برای کار معلولین و کسب درآمد افراد معلول میتونه همین باشه. هم شغل به روز و جذابی هست، هم طرفدار زیادی داره، هم درآمدش عالیه. (البته اگه بتونید درجه یک عمل کنید.)

تدریس خصوصی یا آنلاین

دیگه گذشت اون زمانی که تا می‌گفتن طرف تدریس میکنه همه فکر می‌کردن اون فرد معلمه و داخل مدرسه یا ته تهش تو آموزشگاه مشغول آموزشه. این روزا وقتی میگن یک فردی تدریس میکنه (فارغ از هر رشته‌ای که آموزش میده)، دیگه ذهن ما فقط سمت مدرسه نمیره بلکه تو فکرمون می‌گذره که شاید به صورت آنلاین و با فروش دوره‌های آموزشی این کار رو انجام میده، یا شاید داخل یوتوب کانالی رو دست و پا کرده و اونجا فعالیت میکنه، شایدم کلاس‌های خصوصی داره. البته قطعا راه‌های دیگه‌ای هم برای تدریس هست.

اگه شما فردی هستید که مدتی روی یادگیری یک مهارتی کار کردید یا اصلا در گذشته (یا حتی در حال حاضر) مشغول فعالیت با مهارت و حرفه‌ی خاصی هستید، می‌تونید کمی به اون مهارت و چیزی که بلدید شاخ و برگ بدید و اون علم‌تون رو آپدیت کنید و سپس شروع کنید به آموزش به صورت غیر حضوری.

شما می‌تونید آموزش رو به صورت دوره جمع آوری کنید و با دریافت مبلغ مشخصی از افراد، اون رو به فروش برسونید. یا حتی با افراد دیگه‌ای که تو همون زمینه مشغول فعالیت هستن، وارد تعامل بشید و با هم همکاری کنید.

اگه در جست و جوی کسب درآمد افراد معلول هستید، می‌تونید با توجه به مهارت و علاقه‌ای که دارید تصمیم بگیرید که شیوه‌های مختلف تدریس رو امتحان کنید.

این گزینه‌ به عنوان کار معلولین می‌تونه خیلی مناسب باشه چون با این کار شما می‌تونید به راحتی با افراد زیادی ارتباط برقرار کنید و با آموزش دادن مهارتی که دارید، افراد زیادی رو تو اون زمینه پرورش بدید.

خیاطی

رشته‌ی خیاطی و طراحی دوخت یکی از مهارت‌هاییه که خیلی از افراد، از دوره‌ی نوجوانی و جوانی شروع به یادگیری اون کردن. این رشته علاوه بر این که درآمد خوبی داره، می‌تونه به تقویت قدرت خلاقیت شما هم کمک کنه و کار متنوعی براتون به حساب بیاد.

از طرفی، تهیه‌ی لوازم و تجهیزات مورد نیاز اولیه‌ی اون هم کار سختی نیست. سنگین‌ترینش (از نظر قیمت) خریدن چرخ خیاطیه که شما قطعا موقع یادگیری باید چرخ خیاطی داشته باشید. پس برای شروع کار، این وسیله‌ی مورد نیازتون آماده‌ست. بقیه لوازم هم که یک بار مصرف نیستن و با یک بار خرید اون‌ها، می‌تونید تا مدت‌ها ازشون استفاده کنید.

تهیه پارچه و دکمه و بقیه لوازم هم روی دستمزدی که می‌گیرید حساب میشه حتی ممکنه بعضی از مشتری‌ها خودشون پارچه و بقیه وسایل رو داشته باشن.

تنها چیزی که شما باید خرج کنید: خلاقیت، دقت، کیفیت، خوش قولی، خوش رفتاری و چیزهایی از این قبیل هستن.

کار معلولین می‌تونه به همین شیرینی باشه و خیلی از افراد می‌تونن در صورت داشتن استعداد و علاقه، به این سمت حرکت کنن و از مسیر لذت ببرن.

شما می‌تونید نمونه کارهاتون رو داخل شبکه‌های اجتماعی مختلف به اشتراک بذارید، سایت شخصی داشته باشید و با اندکی تلاش برای بازاریابی، به بهترین نقاط برسید.

از اون‌جایی که خیاطی یک کار کم تحرک هست و عموما به صورت نشسته انجام میشه، افرادی که دچار معلولیت در قسمت پا هستن این شغل رو انتخاب کنن. یکی دیگه از مزایاش اینه که نیازی به داشتن محیط کار خاص و گران قیمت هم نداره. با این حساب، میتونه گزینه‌ی خوبی به عنوان کار معلولین در نظر گرفته بشه.

عکاسی

عکاسی یکی از مهارت‌هاییه که تنوع زیرشاخه‌هایی که داره زیاده. ممکنه بعضی از افراد فکر کنن که عکاسی یعنی فقط بری تو طبیعت از گل و گیاه و غروب خورشید عکس بگیری یا تو آتلیه کار کنی. اما واقعیت اینه که عکاسی در خیلی از شاخه‌های دیگه هم استفاده میشه مثلا عکاسی تبلیغاتی، عکاسی مطبوعات، عکاسی محصولات، عکاسی مدلینگ و … .

حالا چرا رشته‌ی عکاسی رو جزو پیشنهاداتی برای کار معلولین در نظر گرفتیم ؟ چون کار کردن در شاخه‌های مختلفی از این رشته، میتونه به عنوان کار در منزل به حساب بیاد و افراد دارای معلولیت بدون اینکه فعالیت جسمی شدیدی داشته باشن، می‌تونن این کار رو انجام بدن.

مثال‌هایی که تو دو پاراگراف قبلی زدم همگی از این دسته هستن و شما می‌تونید داخل منزل تجهیزات عکاسی رو قرار بدید کار خودتون رو انجام بدید.

وبلاگ نویسی

امروزه تقریبا همه‌ی کسب و کارهای حرفه‌ای برای رسیدن به یک مارکتینگ عالی، به فکر راه انداختن یک وبسایت و وبلاگ قوی هستن تا از این طریق بتونن به خوبی بازاریابی کنن.

افرادی که علاقه به نویسندگی دارن و استعداد این کار درون اون‌ها نهفته‌ست، می‌تونن برای شرکت‌های مختلف مقاله بنویسن و از این طریق، به درآمد برسن. یکی از گزینه‌های خوب برای کار معلولین میتونه همین مورد باشه چون فرد نویسنده‌ی وبلاگ نیاز به تحرک جسمی نداره، بلکه نیازمند  به کار انداختن ذهن و به کار انداختن اونه.

لازمه‌ی ورود به این رشته، داشتن علاقه و استعداد نویسندگی هست و این که اون فرد بتونه تو زمینه‌های مختلف حرفی برای گفتن داشته باشه و اهل مطالعه باشه تا بتونه با ترکیب کردن اطلاعات خودش و مطالبی که مطالعه کرده، مقاله و پست وبلاگ خوبی رو منتشر کنه.

البته غیر از این‌ها، سئو هم موضوع ضروری و پراهمیتیه که بدون یادگیری اون، عملا وبلاگ‌نویسی بی معنا میشه.

البته نویسندگی و متخصص سئو بودن از جمله مهارت‌هایی هستن که داخل مهارت‌های فریلنسینگ جای می‌گیرن ولی به خاطر اهمیت اون‌ها و پررنگ شدن نیاز کسب و کارها به این دو رشته، تصمیم گرفتم به طور خاص تو یک مورد جداگونه بهشون بپردازم.

اگه حس می‌کنید به نویسندگی تمایل دارید و یکی از انتخاب‌های شماست، راجع به سئو هم مطالعه کنید و دوره ببینید تا بتونید مقالات ثمربخشی رو به انتشار برسونید. توضیح سئو تو این مقاله نمی‌گنجه، برای کسب اطلاعات و یادگیری سئو به سایت‌های معتبری که تو این رشته در حال فعالیت و تولید محتوا هستن ارجاع میدم. از جمله وبسایت وبسیما و نیو سئو.

بهمون بگید که چقدر به این شغل به عنوان کار معلولین علاقه دارید.

رونویسی از صدا

دیدید جدیدا گوش سپردن به پادکست‌ها و فایل‌های صوتی چقدر بورس شده و بیش از پیش داره تو دل ما آدما جا باز می‌کنه ؟ هزاران پادکستر وجود دارن که ماهانه چندین اپیسود از حرف‌ها، تجربه‌ها، تخصص‌شون و … منتشر میکنن و به دنبال کسی می‌گردن که به این پادکست‌ها گوش بسپره و همه‌ی حرف‌ها رو به صورت متنی براشون دربیاره.

اگه علاقه به گوش دادن به پادکست دارید و مشکل حاد شنوایی ندارید، می‌تونید این گزینه رو به عنوان یکی از گزینه‌های جذاب برا یکار معلولین در نظر بگیرید. چون اگه علاقه داشته باشید که وقت‌تون رو با پادکست گوش کردن سپری کنید و از این کار لذت ببرید، می‌تونید در کنار استفاده کردن از صحبت‌هاشون درآمد هم کسب کنید.

این مورد ممکنه به عنوان یک شغل ثابت و همیشگی، خیلی مناسب نباشه ولی به هر حال یکی از پیشنهادات برای کار معلولین به حساب میاد.

پرورش گل و گیاه

قلبم تپید…

خیلی دلم خواست تو خونه‌مون محیطی رو داشته باشم که بتونم اون رو تبدیل به یک گل‌خونه‌ی جذاب و انرژی‌بخش کنم. شما چنین فضایی رو داخل خونه‌تون دارید ؟

اگه داشته باشید عالی میشه. می‌تونید با یادگیری نحوه‌ی پرورش گل و گیاه‌های مختلف، مقدار کمی هزینه‌ی اولیه کنید و بعد از حرفه‌ای شدن تو اون زمینه، کلی ثمره و نتیجه‌ی مثبت بگیرید و بتونید اون گل و گیاه‌های رشد یافته رو به فروش برسونید.

اینطوری علاوه بر کار کردن و کسب درآمد، میتونید با تک تک دقایق‌تون کیف کنید. البته قطعا اولش سختی‌های خودش رو داره و باید مدتی رو سپری کنید تا بتونید به طور کامل راه و چاه این حرفه رو به خوبی یاد بگیرید ولی به نظر من هم به عنوان کار معلولین و هم کار برای افراد غیر معلول، میتونه گزینه‌ی مناسب و جذابی باشه.

شاید خودمم در کنار کار اصلیم، چنین فعالیت باحالی رو هم راه بندازم.

بلاگری

اگه چند دقیقه‌ی خیلی کوتاه تو اکسپلور اینستاگرام گشتی بزنید، می‌بینید از هر 10 پستی که به چشم‌تون میخوره، 7تاش پست‌هاییه که بلاگرها منتشر کردن.

بلاگری خیلی وقته که زیاد شده ولی با شیوع ویروس کرونا (لعنت خدا بر او باد) این حرفه پررنگ‌تر از قبل شد و خیلی از افراد تصمیم گرفتن با این شیوه خودشون رو به درجات خوبی برسونن.

شواهد نشون میده که خیلی از اون‌ها تو این مسیر موفق بودن و از کارشون خیلی راضی هستن.

بلاگرها میتونن افرادی باشن که کسب و کاری دارن و خودشون هم به طور شخصی با مخاطب‌هاشون ارتباط صمیمی و نزدیکی برقرار میکنن و از سبک زندگی و کار و … خودشون صحبت میکنن. این قضیه برای مخاطب‌های این افراد خیلی جذابه و از یک جایی به بعد، اون‌ها ازشون می‌خوان که بیشتر فعالیت کنن و فالوئرها رو با خودشون به اعماق زندگی شخصی و کاری‌شون ببرن.

دسته‌ی بعدی، افرادی هستن که صاحب کسب و کار جدی‌ای نیستن ولی به هر نحوی که شده، افرادی رو جذب خودشون کردن و در کل حرفی برای گفتن دارن. (البته متاسفانه بعضی از اون‌ها حرف خاصی برای گفتن ندارن ولی به هر حال اون ها هم مخاطب‌های خاص خودشون رو جذب میکنن.)

سرتون رو درد نیارم، بلاگرها به دلیل این که عموما فالوئر یا همون دنبال کننده‌ی زیادی دارن و باهشون ارتباط نزدیکی برقرار می‌کنن، می‌تونن به خوبی روشون تاثیر بذارن و کاری کنن که اعتماد مخاطب‌ها جلب بشه. بنابراین، بقیه کسب و کارها برای بازاریابی و فعال شدن سیستم فروش‌شون به این بلاگرها روی میارن و ازشون می‌خوان که تبلیغات انجام بدن.

چون می‌دونن که بلاگرها می‌تونن به خوبی روی مخاطب‌هایی که دارن، تاثیر بذارن و اون ها رو روانه‌ی خرید محصول کنن.

شما هم به عنوان فردی که سبک خاص و متفاوتی از زندگی داره، می‌تونید بلاگر محبوبی بشید و بین خیلی از افراد شناخته بشید و از این طریق، بعد از مدتی به درآمد برسید. حتی فراتر از این. شما می‌تونید محصولی که خودتون خلق می‌کنید رو به کمک بلاگری به فروش برسونید. اینطوری برای مخاطب‌هاتون جذاب‌تر و گیراتر هم هست.

چرا که نه ؟

راه‌اندازی استارت‌آپ

استارت‌آپ همونطور که از اسمش پیداست، کسب و کاری هست که افراد اون رو به وجود میارن و خودشون با تلاش و یادگیری مسیر رشد و توسعه‌ی کسب و کار، اون رو به نتیجه می‌رسونن. استارت‌آپ‌ها اغلب به صورت گروهی و تیمی شکل می‌گیرن. از این نکته میشه اینطور استنباط کرد که به ثمر نشستن یا شکست خوردن یک استارت‌آپ، بسته به نوع فعالیت تک تک اعضای تیم هست.

برای این که یک فرد استارت‌آپی رو راه‌اندازی کنه، نیازه که ایده‌ی اولیه داشته باشه و بدونه که مسیر این کسب و کار به چه مهارت‌ها و نیروهایی نیاز داره.

علاوه بر این، کسی که به اصطلاح مدیر یک استارت‌آپ هست، باید درباره‌ی همه‌ی مهارت‌ها و حرفه‌هایی که تو کسب و کارشون مورد استفاده قرار می‌گیره، اطلاعات کافی داشته باشه و به طور سطحی متوجه کار همه‌ی نیروهای تیم باشه.

این شغل، از این جهت یک گزینه جهت کار معلولین به حساب میاد که هم نیاز به فعالیت شدید جسمی نداره، هم این که کار به صورت تیمی انجام میشه و فشار روی یک فرد نیست و غیر از این، اگر یک فرد بتونه تیم خوب و مسئولیت پذیری رو تشکیل بده، مسیر رسیدن به نتیجه‌ی نهایی بسیار شیرین میشه.

اگر ایده‌ی این فرد جهت راه اندازی استارت‌آپ، قوی و آینده‌دار باشه، احتمال این که به درآمد بالایی برسه هم زیاده.

گره خوردن کار معلولین با رئیس خود بودن

تو مثال‌هایی که برای کار معلولین زدیم، دیدید که تقریبا همه‌ی اون‌ها یک وجه مشترک داشتن و اون این بود که اکثر گزینه‌ها، افراد دارای معلولیت رو به سمت “رئیس خود بودن” هدایت میکردن.

شاید وسوسه انگیز باشه و با خودتون بگید هم این ایده‌های کار معلولین، جذاب هستن و هم باعث میشن تحت نظر فرد دیگه‌ای کار نکنیم و آزادی بیشتری داشته باشیم.

اما نظر من اینه که نه تنها کار معلولین، بلکه شغل هر فرد دیگه‌ای اگه با رئیس خود بودن آمیخته بشه و افراد به صورت انفرادی مشغول کار باشن، مسیر یکمی سخت‌تر میشه.

چرا ؟ چون به مراتب رئیس بودن، فشار مدیریت رو بیشتر میکنه و مسئولیت‌های بیشتری رو روی افراد وارد میکنه و شرایط پایداری رو رقم نمیزنه.

البته وجود آزادی در کسب و کار معلولین میتونه به این دسته از افراد کمک کنه که با استرس کمتری مشغول کار بشن و بتونن مشاغل مختلفی رو امتحان کنن.

هدف من از ذکر کردن این نکته این بود که به افراد دارای معلولیت یک دید بدم که اگر مدیریت کار براشون ممکن نیست، در ابتدا سعی کنن تحت نظر افراد دیگه‌ای مشغول بشن و بعد در صورت آمادگی و کسب تجربه، به بقیه گزینه‌هایی که به عنوان کار معلولین گفتیم فکر کنن.

سخن نهایی درباره‌ی کار معلولین

در نهایت، کار معلولین باید به طوری انتخاب بشه که دربرگیرنده‌ی علاقه و استعداد و توان این دسته از افراد باشه. ممکنه من بتونم تا صبح برای شما پیشنهادات و گزینه‌هایی از کار معلولین بیارم ولی قطعا همه‌ی اون‌ها برای همه‌ی افراد مناسب نیستن. شما باید در نظر بگیرید که ایده‌های ساده، ارزان و انعطاف‌پذیری رو انتخاب کنید و علاوه بر این، توجه کنید که آیا اون کار نیاز روز بازار هست یا خیر.

شما هم نظرات و ایده‌هاتون درباره‌ی راه اندازی کسب و کار معلولین رو با ما به اشتراک بذارید.

منابع :

مقاله‌ی Work from Home Jobs for the Disabled و 5 Online Work Ideas for Stay-At-Home Moms از سایت thebalancesmb

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا