رزومه کاری خودمون رو با این 10 نکته حرفهای بسازیم
- توسط: پریا میرزائی
- 28 تیر 1400
- 0 نظر
- لایکبرخلاف1
- 6891 نمایش
ساختن یک رزومه کاری جذاب و حرفهای میتونه برای افرادی که میخوان به تازگی وارد کاری بشن،چالشبرانگیز باشه. اما رعایت کردن چند استراتژی به شما کمک میکنه از رزومه کاری خودتون چیزی بسازید که براتون بهترین ویترین باشه و شما رو به خوبی معرفی کنه. شما با یادگیری اینکه چه چیزهایی رو باید در رزومه کاری بگنجونید، میتونید سندی جذاب و حرفهای ایجاد کنید که بتونه مدیران و کارفرمایان رو تحت تأثیر قرار بده. در این مقاله، ما 10 مرحله عملی برای ساخت یک رزومه کاری رو شرح میدیم که میتونه به کارفرمایان نشون بده شما مناسبترین موقعیت برای اونها هستید.
چطوری رزومه کاری خودمون رو بسازیم
برای ساختن رزومه کاری خود میتونید این مراحل رو دنبال کنید:
1- اطلاعات تماس خودتون رو به رزومه کاری اضافه کنید
اولین مورد در رزومه کاری شما باید نام و نام خانوادگی، شماره تلفن و آدرس ایمیل شما باشه. همچنین درج اطلاعات تماس اضافی رو در نظر بگیرید تا کارفرمایان بالقوه راههای مختلفی برای دسترسی به شما داشته باشن. به عنوان مثال میتونید صفحه شبکه اجتماعی حرفهای خود یا لینک نمونه کارهای آنلاین رو داخل اون قرار بدید. همچنین میتونید آدرس خودتون رو وارد کنید. فرقی هم نمیکنه این آدرس پستی کامل باشه یا فقط شهر و ایالت شما رو نشون بده. بسیاری از شرکتهایی که قصد دارن نیروها رو به صورت سنتی ( نه به صورت فریلنسری )جذب کنن، ترجیح میدن کارمندان محلی رو برای کاهش زمان جابهجایی و هزینهها استخدام کنن.
2- خلاصهای از اهداف رو در رزومه کاری وارد کنید
از اونجا که کارفرماها ممکنه فقط مدت کوتاهی رو برای مرور رزومه کاری شما بذارن، شما باید ویژگیهای مثبت خودتون رو به طور خلاصه نمایش بدید. این جملات باید به طور خلاصه خصوصیاتی از شما رو توصیف کنه که بتونید توسط اونها به عنوان یکی از کاندیداهای جذاب معرفی بشید و در عین حال حرفهای که میتونید به محیط کار بیارید رو توصیف کنه.
بیانیه خلاصه شما باید شامل یک مرور مختصر از تجربه کاری شما باشه. سعی کنید بر تجربه کاری خودتون که مربوط به نقشی هست که تو همون زمینه درخواست میکنید، متمرکز بشید تا بیشتر تو ذهن مدیران بمونید.
در ادامه، شما باید مختصری از مهارتها و مدارک خودتون رو ارائه بدید چون اونها مربوط به موقعیت خاص شما هستن. هرچند مانند هر چیزی که در رزومه کاری شماست، این مهارتها و کیفیتها باید عینی و در صورت امکان کمی باشن.
3- تجربه کاری خودتون رو اضافه کنید
قسمت تجربه کاری رزومه کاری شما باید بیش از یک لیست ساده از موقعیت های قبلی شما باشه. همچنین باید به طور موثر، تجربه کاری شما رو توصیف کنه تا امکان اینکه شما رو انتخاب کنن، افزایش پیدا کنه. بعضی از اطلاعاتی که در این بخش ارائه خواهید کرد، مانند عنوان شغل، محل شرکت و تاریخ استخدام، کاملاً قابل توضیح هست. جایی که میتونید در این بخش خود را متمایز کنید، شرح موقعیتهای قبلی شماست.
در هر شرح موقعیت، شما باید مسئولیتهای قبلی خودتون، دستاوردهای قابل توجه و کلمات کلیدی که باعث میشن شما برای کار مناسب ظاهر بشید رو توضیح بدید. مثل بیانیه یا هدف خلاصه خود، هم درمورد مسئولیتها و هم درمورد موفقیتهای خود قاطع باشید و بر مواردی که مربوط به کارفرمای احتمالی هست، تأکید کنید.
به جای اینکه بگید “شما در یک تیم کار کردید” ، توصیف کنید که چطوری “برای ایجاد بیش از 30 به روزرسانی نرم افزار متناسب با نیازهای مصرفکننده، با اعضای تیم هماهنگ شدید”.
بسیاری از شرکتها با استفاده از نرم افزار تعداد زیادی رزومه کاری رو مرتب میکنن و متقاضیان آینده دار بیشتری رو با استفاده از الگوریتمهای کلمات کلیدی شناسایی میکنن. میتونید رزومه کاری خودتون رو با کلمات کلیدی در شرح وظایف تکمیل کنید.
اگر شرکتی به دنبال شخصی هست که بتونه محصولی تولید کنه که بازدهی بالایی از سرمایه رو تضمین کنه، میتونید در خلاصه کار قبلی ذکر کنید که “با تضمین بهره وری بالا در تیم من، ROI را به طور مداوم افزایش می دهید”.
اینکه شما چقدر تجربه کاری رو جدی بگیرید، به موقعیت احتمالی شما بستگی داره. به عنوان مثال اگر به دنبال اولین شغل خود هستید ، ممکنه هیچ تجربه حرفهای قبلی برای اضافه کردن نداشته باشید، اما میتونید دورههای کارآموزی یا کار داوطلبانه مربوطه رو داخل اون بگنجونید. اگر شما یک متقاضی سطح متوسط هستید، ممکن هستش ترکیبی از تجربه هم مرتبط و هم غیرمرتبط با موقعیت رو داشته باشید.
4- تحصیلات خودتون رو وارد کنید
بیشتر مشاغل حداقل به مقداری تحصیل نیاز دارن و کارفرمایان این اطلاعات رو داخل رزومه کاری شما جستجو می کنن. ابتدا بالاترین سطح تحصیلات خود رو ذکر کنید، سپس مدارک بعدی رو ذکر کنید. شما همچنین میتونید مجوزهای فعال یا گواهینامههایی رو که در این قسمت دارید درج کنید. هنگام ورود به مدرکی که در حال تکمیلش هستید، تاریخی رو که شروع به تحصیل کردید رو اضافه کنید و تاریخ پایان رو خالی بذارید.
علاوه بر لیست مدارک تحصیلی، میتونید اطلاعات مربوط به افتخارات یا جوایز علمی و مربوط رو ذکر کنید. اگر پروژههای دوره خودتون رو مطابق با تخصص خاصی تنظیم کردید، حتی ممکنه مناسب باشه برخی از دورههای آموزشی مربوط به این موقعیت احتمالی رو هم در نظر بگیرید. به طور معمول، بهتره معدل خودتون رو اضافه نکنید، مگر اینکه کارفرما به طور اختصاصی اون رو درخواست کنه.
5- مهارتهای مربوطه رو لیست کنید
در نزدیکی پایان رزومه کاری خودتون، باید بخشی رو برای هرگونه مهارت مرتبط با موقعیت و یا جذابیت شما به عنوان یک نامزد در نظر بگیرید. هنگام وارد کردن مهارتهاتون، مهارتهای سخت و نرم که مربوط به کارتون هست رو انتخاب کنید.
مهارت نرم ممکنه تواناییهایی مثل ارتباطات یا رهبری باشه، در حالی که مهارتهای سخت میتونه برنامههای رایانهای یا دانش فنی باشه که در صنعت شناخته شده هستن. برای ارتقا بیشتر ، میتونید استعداد خودتون رو به توصیف مهارتتون اضافه کنید.
6- درباره دستاوردها و جوایز خودتون توضیح بدید
اگر اثبات کنید تواناییهای خودتون رو آزمایش کردهاید و با وجود چالشها، موفقیت کسب کردهاید، کارفرمایان بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرند. شما میتونید با درج یک بخش کوتاه در رزومه کاری خود که به طور خلاصه دستاوردها و جوایز مربوط به شماست، احتمال پیروزی خودتون رو بالاتر ببرید.
ممکنه شما یک جایزه برای بیشترین فروش تیم خودتون در فرصت سه ماهه دریافت کرده باشید. این جوایز میتونن شما رو از سایر نامزدهای با تجربه مشابه متمایز کنن.
7- از قالب تجاری استفاده کنید
قالب رزومه کاری شما به سرعت به کارفرما میگه که آیا میتونید دستورالعملها رو دنبال کنید و به طور موثر و مختصر ارتباط برقرار کنید یا نه. به نوعی، قالب رزومه کاری شما اولین آزمایش از تجربه شما هست که قبل از نگاه یک کارفرمای بالقوه به کلمه اول سند شما اتفاق میافته. مانند هر ژانر نوشتاری، قالب رزومه کاری شما باید انتظارات مخاطبان شما رو نشون بده. به عنوان مثال ، بیشتر کارفرمایان انتظار دارند رزومه کاری شما یک صفحه باشه.
به یاد داشته باشید که وقتی کارفرمایان بالقوه رزومه کاری شما رو مرور میکنن، اغلب به دنبال این هستن که هرچه سریعتر به دید کلی نسبت به شما برسن. این به این معنی هست که شما باید اطلاعات مهم رو برجسته کنید. بسیاری از داوطلبان برای پذیرفته شدن در موقعیتهای شغلی، از عناوین پررنگ استفاده میکنن.
8- کلمات کلیدی رو داخل رزومه کاری وارد کنید
داخل رزومه کاری خودتون از کلماتی استفاده کنید که مستقیماً به موقعیتی که در اون درخواست میکنید، مربوط باشه. بررسی شغل برای کلمات کلیدی رو در نظر بگیرید و اونها رو داخل رزومه کاری خودتون وارد کنید.
به عنوان مثال ، اگر در ارسال پیام نیاز به مهارتهای عالی مدیریت زمان وجود داره، میتونید مدیریت زمان رو در بخش مهارتها و قسمت سابقه کار رزومه کاری خودتون بنویسید.
استفاده از کلمات کلیدی درج آگهی استخدام میتونه به شما کمک کنه مستقیماً با مدیر استخدام ارتباط برقرار کنید و این احتمال رو داره که اونها به مرور سایر مطالب درخواست شما ادامه بدن.
9- نمونههایی از رزومه کاری رو مرور کنید
مرور سایر رزومه کاری های موفق میتونه به شما کمک کنه تا با قالب، زبان و بخشهای یک رزومه کاری حرفهای آشنا بشید. هنگام جستجوی نمونههای رزومه کاری ، دو روش متفاوت رو در پیش بگیرید.
در ابتدا به نمونهها نگاه کنید تا خصوصیات عمومی که اکثر رزومه کاری ها مثل قالب و بخشهای استاندارد به اشتراک میذارن رو یاد بگیرید. بعد از اون، نمونههایی از رزومه کاری ها رو در زمینه خاص خودتون پیدا کنید.
این مثالها ممکنه دارای بخشهای اختیاری باشه که سایر رزومه کاری ها از اون صرف نظر کرده باشن، یا ممکنه از زبان خاصی استفاده کنن یا شامل مهارتهای مشابهی باشن که میخواید داخل رزومه کاری خودتون بگنجونید.
10- الگویی از رزومه کاری انتخاب کنید
شما مطمئناً میتونید رزومه کاری خودتون رو با استفاده از یک پردازشگر متن تهیه کنید، اما علاوه بر این، میتونید با استفاده از یک الگو رزومه کاری ساخت رزومه را ساده کنید. خب طبیعتا این کار بهتره و خیلی میتونه بهتون کمک کنه.
این الگوها به شما این امکان رو میده با ارائه یک سند کامل و با قالب حرفهای، جاهای خالی رو با اطلاعات مربوطه پر کنید. در واقع مجموعهای از الگوها رو ارائه میده که میتونید اونها رو برای صنعت و انتظارات از کارفرمای بالقوه خودتون شخصی سازی کنید.
شاید نیاز باشه مقالهای راجع به نکات و دلایلی برای ساخت نمونه کار هم مطالعه کنید. این مقاله میتونه بهتون کمک کنه : نمونه کار فریلنسرها چه تاثیری در ورودشان به بازار کار آنلاین دارد ؟
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (57)
- سبک زندگی (6)
- کافه کاخُن (16)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
متن بیو برای کسب و کار فریلنسرها چرا و چقدر مهم است؟
29 خرداد 1402اخطارهای فریلنسری | 11 هشدار برای فریلنسرها
21 خرداد 1402
ارسال یک پاسخ