با این 8 راه، کارفرمای بهتری برای فریلنسرها باشیم

تا به حال کارفرما بودن رو تجربه کردید؟ اگه تجربه کردید، اطلاع دارید که چطور می‌تونیم کارفرمای بهتری برای فریلنسرها باشیم؟

البته شاید خیلی از شماها هنوز لذت کارفرما بودن و برون‌سپاری پروژه‌هاتون رو لمس نکرده باشید.

پس خوبه همین‌جا گریزی به برون سپاری کردن و دنیای خودش بزنیم و بعد راجع به این‌که بهتره چه‌جور کارفرمایی برای فریلنسرها باشیم، صحبت کنیم.

چرا یک کارفرما پروژه‌اش رو به فریلنسر می‌سپره ؟

لحظه‌ای به روزهای زندگی‌تون فکر کنید؛ شاید خیلی از شماها تو شرایطی قرار گرفتید که مجبور بودید کار بزرگ یا حتی کوچکی رو به نتیجه برسونید. کاری که نیاز به تخصص ویژه‌ای داشته ولی شما خیلی تو اون زمینه حرفه‌ای نبودید.

تو این شرایط که نیاز به یک فرد متخصص کاملا حس می‌شه، انجام کدوم یک از کارهایی که در ادامه بهتون میگم، معقول تره؟ این که خودمون بریم سراغ یادگیری سطحی اون مهارت و دست و پا شکسته اون کار تخصصی رو انجام بدیم؟ یا مثلا بسپریمش به یکی از اطرافیان‌مون که خیلی هم ازحرفه‌ای عمل کردنش مطمئن نیستیم و چون صرفا مجبوریم، این کار رو بکنیم؟ یا نه … تو شهر خودمون بگردیم ببینیم کسی هست که مهارت مورد نیاز پروژه‌مون رو داشته باشه؟

من اگه کارفرما باشم و پروژه‌ای تو دست داشته باشم، هیچ‌کدوم این راه‌ها رو انتخاب نمیکنم. به خصوص تو این دوره و زمونه که انجام هر کاری راحت شده و میزان ریسک پایین‌تر اومده.

اگه ما برای کارمون ارزش قائل باشیم، هیچ‌وقت این راه‌هایی که گفته شد رو انتخاب نمی‌کنیم و بی برو برگشت می‌ریم سراغ کار بلدها. تازه اون هم بدون در نظر گرفتن موقعیت مکانی‌شون.

این کاربلدها یا بهتره بگم فریلنسرها که به مهارت‌های خاصی اشراف دارن، می‌تونن ما رو به خواسته‌ی اصلی‌مون برسونن؛ چون تخصص‌شون همینه و تو این مسیر کلی تجربه کسب کردن.

پس دیگه سوالی تحت عنوان : چرا برون سپاری ؟ ذهن ما رو درگیر نمی‌کنه؛ چون حتما تا الآن همه‌تون به مزایای برون سپاری برای کارفرماها پی بردید.

اگه مدیر شرکتی هستید، بهتون پیشنهاد می‌کنیم مقاله‎‌های مزایای برون سپاری شرکت‌ها به فریلنسرها و Why Hire Freelancers: The Benefits of Outsourcing for Small Businesses رو هم مطالعه کنید تا نسبت به نکات مثبت بیشتری آگاهی پیدا کنید.

اکثر ما مقالات و پست‌هایی راجع به فریلنسرها مطالعه کردیم یا حداقل به چشم‌مون خورده. ما از این موضوع دلخوریم چون همه دارن به فریلنسرها یاد میدن که چطوری باشن تا تعامل بهتری داشته باشن ولی کمتر کسی محتوا راجع به کارفرماها تولید میکنه. کارفرماها هم به اندازه‌ی فریلنسرها تو روند انجام پروژه و تعاملی که شکل می‌گیره، تاثیرگذار هستن.

چگونه کارفرمای بهتری برای فریلنسرها باشیم

حالا بیاید با هم مرور کنیم که به عنوان یک کارفرما، چطور باید باشیم تا روی روند کاری فریلنسرها تاثیر مثبتی بذاریم و در پایان، به نتیجه‌ی خوبی برسیم.

1. بدونیم که دقیقا چی می‌خوایم

این‌که کارفرما بدونه خواسته‌اش چیه و دقیقا از فریلنسر چی می‌خواد، می‌تونه کمک بزرگی به تسریع انجام پروژه‌اش بکنه؛ چون با این کار، پیاده سازی برای فریلنسر راحت‌تر می‌شه و احتمال اینکه هر دو طرف به نتیجه‌ی دل‌خواهش‌شون برسن هم بالاتر میره.

متاسفانه مشکل اساسی خیلی از کارفرماها اینه که دقیقا نمیدونن چی می‌خوان و هدف‌شون مشخص نیست. اگه یک فریلنسر تو چنین شرایطی قرر بگیره و کارفرما راه رو براش روشن نکنه، باید زمان بیشتری رو صرف کنه تا بتونه نیاز کارفرما رو به طور دقیق براورده کنه.

به این صورت که فریلنسر باید کار رو انجام بده و انرژی رو بذاره ولی بعد با نظر منفی مواجه میشه. این روند به همین شکل ادامه پیدا میکنه تا جایی که بالاخره بعد از مدت طولانی به نتیجه میرسن. (البته اگه برسن)

دلیل این طولانی شدن مسیر و صرف انرژی زیاد چیه؟ اینه که کارفرما خودش هدف رو نمی‌دونسته و فریلنسر هم متوجه نیازش نمی‌شده. نتیجه این میشه که فریلنسر هربار کار رو انجام میده و براش ارسال میکنه تا به روش آزمون و خطا متوجه بشه چی تو ذهن کارفرما می‌گذره.

اگه کارفرما هستیم، باید سعی کنیم اهداف‌مون رو در درجه‌ی اول بدونیم و بتونیم به خوبی برای فریلنسر بیانش کنیم. مثلا اگه یک استارت آپ هستیم و برای فعالیت در شبکه‌های اجتماعی نیاز به طراح گرافیک داریم، باید خودمون ترسیمی از فعالیت‌مون تو شبکه‌های مجازی رو تو ذهن داشته باشیم و استراتژی‌های مورد نیاز رو بدونیم و خواسته‌هامون رو به خوبی بشناسیم و به فریلنسر منتقل کنیم.

2. مسیر انجام پروژه رو به اندازه کافی روشن کنیم

فریلنسرها پا تو زندگی‌مون می‌ذارن تا بهترین راه‌ها رو برای انجام پروژه‌مون پیش بگیرن. هرچی نباشه، اون‌ها تو این رشته حرفه‌ای و متخصص هستن و کلی تجربه کسب کردن. اما خوبه ما هم به عنوان کارفرما، مسیر رو به اندازه کافی روشن کنیم تا فریلنسر به درک دقیق‌تر و واضح‌تری از خواسته‌هامون برسه.

ولی نکته قابل توجه اینه که باید مسیر رو به اندازه­‌ی کافی روشن و مشخص کنیم. نه این­که با پافشاری­‌های بی‌جامون، باعث بشیم که فریلنسر نتونه تصمیمات درست و تخصصی‌اش رو بگیره.

مثلا اگه با فریلنسر طراحی لوگو در تعامل هستیم، بهتره زمینه‌ی فعالیت‌مون رو به خوبی توضیح بدیم و بگیم که لوگو رو برای چه کسب و کاری نیاز داریم. جا داره تا حدودی هم نظرات شخصی‌مون رو وارد کنیم تا فریلنسر طراح با سلیقه‌مون بیشتر آشنایی پیدا کنه.

ولی وقتی نظرمون رو می‌دیم، دیگه از دخالت تو کار فریلنسر خودداری کنیم و بهش اجازه بدیم به خوبی از تخصص و خلاقیتی که داره استفاده کنه تا بهترین نتیجه رو به دست‌مون برسونه.

اگه بیش از حد نظر بدیم و فریلنسرها رو مجبور کنیم که حرف و خواسته‌های ما رو عملی کنن، در واقع خودمون ضرر می‌کنیم.

3. بهتره در حد لزوم پیگیر باشیم

همیشه فریلنسرهای کار درست، برنامه ریزی مناسبی برای انجام هر پروژه‌های تو دست‌شون دارن. هرچی باشه، اون‌ها مناسب‌ترین فرد برای انجام این کار هستن. پس ممکنه پیگیری بیش از حد ما موجب شلوغی افکارشون بشه و به جای تاثیر مثبت گذاشتن روی روند کار کردن‌شون، تاثیر منفی بذاریم.

از طرفی ممکنه بیخیال بودن بیش از حدمون هم فریلنسرها رو دل‌سرد کنه و فکر کنن پروژه‌ای که بهشون سپردیم، برامون اهمیت زیادی نداره. حرفه‌ای ترین کار به عنوان یک کارفرما اینه که به اندازه‌ی کافی و در حد لزوم پیگیر احوال پروژه‌مون باشیم.

4. بهتره نظرات با پایه و اساس بدیم

حق هر کارفرماست که نظرات و ایده‌هاش رو با فریلنسر در میون بذاره. ولی باید توجه داشته باشه که ایده‌های توی ذهنش دارای پایه و اساس باشن تا بتونن مفید واقع بشن.

و در آخر هم اگر نظر فریلنسر متفاوت بود، ایده‌ی اون رو اولویت قرار بدن. چون همون‌طور که خودتون هم می‌دونید، تخصص فریلنسرها تو همین زمینه‌ست.

مثلا اگه با یک فریلنسر طراحی لوگو در تعامل هستیم، نظرات‌مون رو در ابتدا بیان کنیم و بعد اجازه بدیم فریلنسر با توجه به هویت کسب و کارمون و تجربه و خلاقیتی که داره، کار رو به انجام برسونه.

این که ما بهش بگیم: لوگو حتما باید شلوغ باشه و رنگاش به چشم بیاد، ممکنه از دید خودمون حرف درستی باشه چون سلیقه‌مون به عنوان یک فرد غیر حرفه‌ای و معمولی اینه.ولی از دید فریلنسر طراحی لوگو این ایده‌ی ما بی پایه و اساس هست و عملی کردنش باعث افت کیفیت و کلاس کار میشه.

5. باید در مواقعی از چونه زدن سر قیمت خودداری کنیم

اگه کمی از سبک زندگی فریلنسرها باخبر باشیم، می‌تونیم راحت‌تر باهشون کنار بیایم. مثلا تو همین زمینه‌ی قیمت.

آیا ما می‌دونیم که سختی انجام پروژه‌مون چقدره ؟ آیا می‌دونیم که پشت هر پروژه‌ی به ثمر رسیده‌مون چه مقدار زمان و تلاش صرف شده ؟ آیا می‌دونیم که فریلنسرها وابسته به ارگان خاصی کار نمی‌کنن و به همین خاطر تموم مخارج تو زمینه‌ی کارشون رو خودشون می‌پردازن ؟

با این‌همه، که البته تنها بخشی از قسمت‌های کمتر دیده شده از زندگی فریلنسرهاست، چطور خیلی از ما آدما می‌تونیم باز هم سر قیمت چونه بزنیم و با فریلنسر بحث کنیم؟

غیر از همه‌ی این‌ها، متاسفانه بعضی از ما آدما یک دید خیلی اشتباه داریم و مثل این که دلمون هم نمی‌خواد عوضش کنیم. اون دید و عقیده اینه که مثلا اگه بهمون بگن فلان کتونی که برند هم هست، 7 میلیون تومن ارزش داره واقعا تعجب نمی‌کنیم و با دل و جون پولش رو میدیم چون به نظرمون می‌ارزه. بعد وقتی که برای کسب و کارمون می‌خوایم لوگوی شایسته‌ای طراحی کنیم تا هویت کارمون بهتر بشه، می‌گیم بیشتر از 200 هزار تومن نمی‌ارزه، این فریلنسره که کاری نکرده، خودمم بلد بودم این طرح رو بزنم و … .

همینقدر ناجور در برابر قیمت جبهه می‌گیریم و خب این یک اشتباه بزرگیه که تو تعامل با کارفرماهای غیر حرفه‌ای خیلی به چشم می‌خوره.

6. باید فریلنسرها رو درک کنیم

اگه یه روز بخوایم کمکی به فریلنسرها بکنیم، بهترین کار اینه که عمیقا اون‌ها رو درک کنیم. همون‌طور که چند سطر قبل گفتم.

شاید وقتی از دور به زندگی فریلنسرها نگاه می‌کنیم، اینطور به نظرمون برسه که خب اون‌ها کار خاصی نمی‌کنن. راحت تو خونه‌شون می‌شینن و گهگاهی کار ما رو هم انجام می‌دن. کارشونم که خیلی سخت نیست، پشت سیستم می‌شینن و کلی پروژه رو سریع انجام میدن. در صورتی که داستان اصلا اینطوری که ما فکر می‌کنیم نیست و ما تنها زمانی شرایط کار و زندگی یک فریلنسر رو درک می‌کنیم که خودمون کار کردن به شیوه‌ی فریلنسینگ رو تجربه کنیم.

بهتره به عنوان یک کارفرما، راجع به فریلنسرها و سبک زندگی‌شون کمی بیشتر بدونیم تا با درک کردنشون، بتونیم تعامل‌مون رو دل‌نشین تر کنیم و به فریلنسرها حس خوبی رو هدیه کنیم. این که ما فریلنسرها رو درک کنیم و باهشون راه بیایم، فقط به نفع اون‌ها نیست.

ما اگه در فریلنسرها این حس رو ایجاد کنیم که شرایط‌شون برامون کاملا قابل درکه، خودمون هم سود می‌بریم چون فریلنسر با روحیه‌ی بهتری به کار کردن ادامه میده و می‌تونه تموم انرژی‌اش رو پای پروژه‌مون بذاره.

7. بهتره خوش‌برخورد باشیم

درسته که فریلنسرها و کارفرماها با هم ارتباط حضوری و رو در رو ندارن و هم‌دیگه رو نمی‌بینن، ولی این باعث نمی‌شه رفتارشون طوری باشه که باعث دلسردی دو طرف بشه.

خودتون رو جای فریلنسرها بذارید و تصور کنید که زمان‌تون رو صرف انجام پروژه‌ی یک کارفرما می‌کنید.

اگه این فرد با شما برخورد مناسبی نداشته باشه و به طور ناشایستی با شما رفتار کنه، آیا باز برای ادامه دادن به انجام کارش انرژی کافی رو دارید؟  من که فکر می­کنم جواب­تون “نه” هست. چون مهم‌ترین چیز تو ایجاد روحیه و انرژی، گرفتن واکنش خوب و دلچسب از مخاطبت هست.

بیاید به عنوان یک کارفرما، برای رعایت احترام فریلنسرها و به خوبی پیش رفتن پروژه‌‌مون ، پسندیده‌تر رفتار کنیم.

البته اگه فریلنسر هستید و در حال مطالعه‌ی این پاراگراف هستید، جا داره به شما هم بگم که این قضیه کاملا دو طرفه‌است و باید رفتار مناسب از هر دو طرف به یکدیگر تزریق بشه تا در پایان تعامل، شاهد بهترین اتفاقات باشید.

8. بهتره روی صبور بودن‌مون کار کنیم

چیزی که یک فریلنسر خیلی بهش احتیاج داره، اینه که وقت و انرژی‌اش رو برای کارفرماهای صبور بذاره.

وقتی با صبر و شکیبایی‌تون به فریلنسری که داره روی پروژه‌تون کار می‌کنه دلگرمی می‌دید، اون فرد با آرامش و تمرکز بیشتری پروژه رو به ثمر می‌رسونه. در صورتی که اگر به فریلنسر اعتماد کامل نداشته باشید و تا به نتیجه رسیدن پروژه صبوری نکنید، بیشتر از هرچیز دیگه‌­ای به پروژه‌­ی خودتون آسیب می‌­زنید.

فریلنسرها به قدر کافی پروژه‌های مختلفی رو انجام دادن و تجربه کسب کردن. پس بیشتر از ما حواس‌شون به پروژه‌مون هست و نیازی نیست که ما برای گرفتن نتیجه، بی‌صبر و کم طاقت باشیم.

کلام آخر برای کارفرمای حرفه‌ای

برون­‌سپاری پروژه نیازمند یک تعامل دوطرفه‌­ست. پس برای این­که هر دو طرف تعامل از همه­‌چی راضی باشن، خود ما چه به عنوان فریلنسر و چه به عنوان کارفرما باید نکاتی رو در نظر بگیریم و اون­‌ها رو رعایت کنیم.

امروزه فریلنسینگ بین اکثر کشورهای جهان جا افتاده و افراد زیادی هستن که مشغول کار به شیوه‌ی فریلنسینگ هستن و هم‌چنین، خیلی از افراد هم برای انجام پروژه‌هاشون به فریلنسرها رو میارن و به اصطلاح، پروژه‌شون رو به فریلنسرها برون سپاری می‌کنن.

بیاید با رعایت نکات ضروری، فرهنگ فریلنسینگ و برون سپاری پروژه رو به شیوه‌ی درستی جا بیندازیم و کیفیت تعاملات‌مون رو بالاتر ببریم.

ارادت‌مند شما، پریا میرزائی.

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا