عادات بد فریلنسرها | 7 عادت که باید در فریلنسینگ ترک شود.
- توسط: علیرضا معتمدی
- 4 اسفند 1399
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 6550 نمایش
یکسری عادات بد وجود داره که بهمرور شخص رو از محیطی که توش فعالیت میکنه دور میکنه. حالا این محیط میتونه محیط کار باشه، مدرسه، دانشگاه و حتی خانواده. عادات بد فریلنسرها نیز از این قاعده مستثنی نیست!
برخی از این عادتها برمیگرده به شخصیت ما و چیزهایی که درطول زندگیمون کسب کردیم. ممکن از تربیت نامناسب خانواده باشه. یا افرادی که باهاشون رابطه داریم. حالا به هردلیلی که هست دروجود ما نهادینه شده.
اما یکسری عادت های بد هم وجود دارن که بهمرور ایجاد میشن. طبق مطالعهای که من در این زمینه انجام دادم و بهصورت تخصصی در مورد عادات بد کاری(بیزینسی) معلوم شد که این اتفاق زمانی رخ میده که شما بهکاری که انجام میدی عادت میکنی و کمکم با وظایف و محیط کاریت پسرخاله میشی. همین موقعست که دیگه سر موقع تو محیط کاری حاضر نمیشی. خیلی بهخودت نمیرسی و …
تو این مقاله میریم سراغ بازشناسی این عادات بد که انتظار میره روایتی از این نابههنجاریها افرادی رو که هرروزشون رو با این اخلاقها میگذرونن و خیلیها رو آزردی میکنن، بهخودشون بیان.
با من با بررسی عادات بد فریلنسرها همراه باشید رفقا.
7 عادت بد در فریلنسینگ که نباید داشته باشیم :
تو این بخش از مقاله که پیرنگ اصلی این نوشته هم هست، باهمدیگه یکییکی میریم سراغ این عادات بد فریلنسرها و پیشنهاد میشه فریلنسرهای عزیز اگر گرفتارش هستن که امیدواریم نباشن سریعا به فکر تغییر دادن و حذف این اخلاقهای منفی بیفتن. بریم ببینیم چه خبره.
1.تاخیر، دشمن اصلی جذب کارفرما
تو دنیای فریلنسینگ و کار کردن بهعنوان فریلنسر، یکی از عادات بد فریلنسرها که میتونه آسیب جدیای به رزومه شما وارد کنه متاخر بودنه. بدقولی تو تحویل سفارش میتونه بهمرور شما رو از رنکینگ فریلنسرهای برتر به جدولهای پایین پرت کنه.
با داشتن این عادت حتی اگر فریلنسر حرفهای و کاربلدی باشید و همهی پروژههاتون رو باکیفیت بالا انجام بدید. اما به این نکته هم توجه داشته باشید که؛ اولا کارفرمای حرفهای هم هستش که نمیتونه عادت های بد شما رو تحمل کنه. دوما شما طبق قرارداد موظف بهتحویل پروژه تا یکزمان مشخصی بودید که تاخیر در اینمورد اصلا حرفهای نیست و خیلی هم کار ضایعیه. سوما برخی از پروژهها بهشدت زمان محدودی دارن و اصلا فرصتی برای بدقولی وجود نداره.
درآخر اینکه حواستون باشه، فریلنسرهای دیگهای هستن که بهصبرانه منتظر فرصت برای خودنمایی و نشون دادن تواناییهاشون هستن. یک ایراد ساده در شما میتونه جاتون رو به کس دیگهای بده. که ما بسیاربسیار شاهد این قضیه بودیم.
یه آمار هم این آخری بدم بهتون بلکه رستگار شوید! براساسش این آمار توسط CareerBuilder از هرپنج کارفرما، یکیشون افرادی که متاخر و بدقول هستن رو اخراج کرده. شاید شما نفر بعدی باشید!!!
2.شیک باش.
شاید پیش خودتون بگید فریلنسری که تو خونه پشت لپتاپ نشسته چه نیازی به شیک بودن داره. در این میان چندتا مسئله مطرح میشه. بریم سراغ اولیش:
محیط کار فریلنسرها
درسته که خیلی از فریلنسرها خونهدفتری دارن و بدون حضور تو محیطهای اجتماعی کارشون رو انجام میدن. اما یادمون که نرفته خیلی از فریلنسرها هم هستن که تو فضای اشتراکی و کافه و … کار میکنن. برای آشنایی بیشتر با محیطهای کار فریلنسینگ یک سری به این مقاله بزنید.
وقتشه بخونی : محیط کار فریلنسرها
برای این که بهتر متوجه بشید عادات بد فریلنسرها چطوری به روند کاری یک فریلنسر ممکنه صدمه بزنه، به مثال زیر توجه کنید:
فضای اشتراکی
خیلی از کارفرماها ترجیحشون اینهکه با فریلنسری که قراره کار کنن حضوری مصاحبه کنن . وارد قرارداد بشن. از یکطرفی هم مثلا تو کلانشهرها انقدر فضای اشتراکی و فریلنسر خوب هست که دیگه کارفرما سراغ پلتفرمهای فریلنسینگ نمیره.
پس احتمال اینکه یه کارفرما برای استخدام فریلنسر وارد فضای اشتراکی بشه بالاست. اینهم درنظر بگیرید که خیلی از فریلنسرها خودشون یهپا کارفرما هم هستن. پس شیکپوش باشید. بعضی از روابط کاری تو همون ملاقات اول شکل میگیره. بهتره که از دست نره.
جدا از این کلا شلختگی از عادت های بد اجتماعی هم هست. شما اگر بهفکر کارفرما هم نباشید باید بهفکر فریلنسرهای دیگه باشید که با شما تو یه محیط کار میکنن.
ویترین فریلنسرها
جدا از تیپ و استایل خودتون، باید حواستون به ویترین کاریتون هم باشه. یکی دیگه از عادات بد فریلنسرها اینه که اصلا به تروتمیز بودن صفحه اینستاگرامشون یا شبکههای دیگه اجتماعی که توش فعالیت دارن دقت نمیکنن.
شیک بودن ویترین یه لباسفروشی رو درنظر بگیرید؛ چقدر باعث جذب شما میشه؟ دیزاین یه کافه، طراحی یه ساختمون، اینها براساس یکسری محاسبات اجتماعی و اقتصادی انجام میشه. وگرنه کسی بیکار نیست پونصد میلیون خرج دیزاین کافهش بکنه واسه هیچوپوچ. حتما یه خروجی خوب داره.
پس شیک باشید.
3.از آدمها نترس
خیلی اوقات تو فریلنسینگ و پروژههایی که میگیرید ممکنه سر و کارتون با چندتا فریلنسر دیگههم باشه. از برقراری ارتباط فرار نکنید. حتی اگر از آدمها خوشتون نمیاد، یا با یهتیپ شخصیتی حال نمیکنید تا اتمام اون پروژه صبر کنید و بذارید روند کاریتون درست و حرفهای پیش بره. بعد از اتمام کار میتونید از عادت های بد اون افراد بهکارفرما بگید. یا حتی بهخودش. اما پس نزنید. از انجام پروژه کنار نکشید.
همیشه همهی شرایط قرار نیست وقف مراد ما باشه. صبور باشید.
4.انقدر فاصله نده.
تو این مورد یکی دیگه از عادات بد فریلنسرها رو شرح میدم که ذکر این موضوع احتمالا برای خیلی از شماها غریب نیست! شما وقتی یه پروژهای رو قبول میکنید کارفرما ازتون انتظار داره که هرچند روز پیشرفتی حاصل بشه درانجامش. اینکه هربار زنگ بزنه و جویای حال کار بشه و شما یبار بگید، خسته بودم، یبار بگید کمرم درد میومد، سیستمم خراب شد، مامان بزرگم فوت شد(یادتونه چندبار تو طول سال تحصیلی به معلمهامون اینو گفتیم؟) مریض شدم و … کارفرما رو دلسرد میکنه. حتی اگر اون پروژه هم تموم بشه احتمال اینکه برگرده سراغتون بخاطر این عادت های بد کمه.
5.کمتر شکایت کن.
بله منم مثل شما قبول دارم که بعضی از کارفرماها خیلی تو مخن، ایدههاشون ضعیفه. پروژهشون و اطلاعاتی که دراختیارتون قرار دادن ناقصه و کلی مشکل دیگه. اما اینکه شما یه پیام 500 کلمهای براشون بنویسید و از عادت های بد کاریشون بگید، دردی رو دوا نمیکنه. بهجای این کارا راه حل ارائه بدید.
مخصوصا تو پروژههایی که با فریلنسرهای دیگه کار میکنید، حواستون باشه که زیاد از کاراشون ایراد نگیرید. حتی اگر واقعا کارشون بده. این باعث میشه از شما فاصله بگیرن و تو پروژهای که شما هستید شرکت نکنن. بهجای اینکار باهاشون درمورد کار صحبت بکنید. ایرادشونو بگید و درکنار ایراد راهحل ارائه کنید. این میشه یه حرکت حرفهای.
6.مراقب گوش اطرافیانت باش!
بعضی اوقات دیدید یکی زیاد حرف میزنه رفیقش میگه:
– خب بابا یه نفس بکش نمیری!
اون آدمی نباشید که این حرف رو میشنوه. زیاد حرف زدن جدا از اینکه یکی از عادات بد فریلنسرها محسوب میشه بخاطر تو مخ بودنش خیلی هم جلوی پیشرفت کار رو میگیره.
و جالب اینهکه تو دوطرف کار مشاهده میشه. یعنی ما هم فریلنسر پرحرف داریم هم کارفرما. که زنگ میزنن و ساعتها واقعا میگم، ساعتها حرف میزنن. آخرش هم میبینی مجموع خروجی اون تماس سه دقیقه هم نبوده. همش تکرار مکررات، خاطرههای بیدلیل، هجوگویی و … .
این باعث میشه ازتون فرار کنن. من تجربه نزدیکشو داشتم که کارفرما صرفا بخاطر حرف زدن زیاد فریلنسرش بعد از پروژه اول رفت سراغ یکی دیگه. بااینکه بهشدت کار اون فریلنسر خوب بود. تو حوزه برنامهنویسی هم بود. اسمش … بود.(نقطهچین را پر کنید.)
7.گوشی رو خاموش کن.
حتما براتون پیش اومده بهبهونه دیدن یه استوری وارد اینستاگرام شدید و بعد از یکساعت بهزور کتک گذاشتیدش کنار. بهنظرم یکی از مخربترین عادت های بد برای هرشخصی اعم از فریلنسر، کارمند، کارگر، ورزشکار و … اینهکه بهجای گذرانوقت تو دنیای واقعی، همش سرش تو گوشی باشه.
حواسمون هست دیگه؟ ماقراره تا یه زمانی پروژه رو تحویل بدیم. پس بذار کنار اون ماسماسکو.
کلام نهچندان آخر برای عادات بد فریلنسرها
برای این میگم نهچندان آخر، چون قراره این مقاله آپدیت بشه و کلی از عادات بد فریلنسرها بهش اضافه بشه.اگر از این موردهایی که گفتم دارید که دمتون گرم برید سراغ برطرف کردنش(خودم موقع نوشتن این موضوع و مطالعه منابعش بهیکی از اونایی که قشنگ توصیف کننده من بود برخوردم و الان ریا نباشه دو هفتهست دارم روش کار میکنم.) اگرم نبوده که باز دمتون گرم یا ا این عادت های بد ندارید، یا دارید و فک میکنید ندارید، یا دارید و میخواید بگید که ندارم. دومی قابل حله ولی اگر سومی باشید اصلا کاری نمیشه کرد.
همین دیگه. امیدوارم که کارآمد بوده باشه براتون.
مخلص
منابع
مقاله “عادات بد کاری که باید همین حالا تغییر دهید“از از سایت cheatsheet.com
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (57)
- سبک زندگی (6)
- کافه کاخُن (16)
- کتاب خونه (3)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
متن بیو برای کسب و کار فریلنسرها چرا و چقدر مهم است؟
29 خرداد 1402اخطارهای فریلنسری | 11 هشدار برای فریلنسرها
21 خرداد 1402
ارسال یک پاسخ