مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی | 7 مورد مهم برای بیزینس‌ها

بهتر است قبل از توضیح راجع به اصل موضوع این مقاله که مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی است، کمی از این دورانی که در حال گذران عمر در آن هستیم، جدا شویم و به گذشته سفر کنیم.

قطعا شما هم به یاد می‌آورید. در گذشته، یعنی در زمانی که شبکه‌های اجتماعی مختلف به تازگی بین مردم جا باز کرده بودند، اغلب افراد بر این باور بودند که این شبکه‌های اجتماعی بیش از هر چیزی، مناسب برای جوانان است و به آن‌ها در روند اجتماعی شدن کمک می‌کند و بستری جهت برقراری ارتباط بین آن‌هاست.

آن هم نه به عنوان فعالیت در زمینه‌ی جدی و مهمی مانند کسب و کار و بیزینس. بلکه آن‌ها بر این عقیده بودند که سوشال مدیا (یا همان فضای مجازی و شبکه اجتماعی)، به عنوان یک محیطی است که در آن می‌شود با افراد دیگر از سرتاسر جهان دوست شد و زندگی آن‌ها را پیگیری کرد.

البته به درستی فکر می‌کردند زیرا تقریبا هدف همه‌ی کاربران شبکه‌های اجتماعی این بود که دوستان خود را پیدا کنند و عکس‌ها و ویدئوهای آن‌ها را مشاهده کنند و ارتباطات‌شان را از این طریق، پایدار سازند.

شاید با خودتان بگویید امروزه هم تعداد زیادی از افراد در شبکه‌های اجتماعی با همین هدف فعالیت می‌کنند و به دنبال انتشار پست‌هایی از زندگی شخصی و هم‌چنین، زیر نظر قرار دادن زندگی دیگران هستند.

درست است. با این موضوع کاملا موافق هستم حتی می‌توانم بگویم در این دوره علاوه بر جوانان، افراد مسن و از طرفی افرادی با سن خیلی کم هم مشغول این مدل فعالیت‌ها هستند و وقت گذراندن و حضور دائم در شبکه‌های اجتماعی، تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین سرگرمی‌ها و هم‌چنین دغدغه‌های آن‌ها شده است.

تفاوتی که بین فعالیت کردن در شبکه‌های اجتماعی در دنیای امروز و گذشته قابل مشاهده است، نحوه‌ی استفاده‌ی افراد باهوش و دغدغه‌مند از این فضاها است.

چند سال پیش در زمانی که سوشال مدیا به تازگی بین مردمان مختلف به عنوان بستری برای تفریح و وقت گذرانی شناخته شده بود، کمتر کسی وجود داشت که فکر گسترش کسب و کار خود در این فضاها مانند اینستاگرام را در سر بپروراند و از مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی با خبر باشد. شاید اگر یک نفر هم این ایده را با فرد دیگری مطرح می‌کرد، مورد تمسخر قرار می‌گرفت زیرا این محیط‌ها در ذهن افراد مختلف جهت فعالیت جدی و کسب درآمد نقش نبسته بودند و در نتیجه، حرف آن فرد عجیب به نظر می‌رسید.

اما حالا، دورانی که ما در حال گذر عمر در آن هستیم، پس از گذراندن روزهایی آمیخته به فاجعه‌ای به نام کرونا، بیش از پیش خودش را در زمینه‌ی سوشال مدیا متحول ساخته است.

با بسته شدن مغازه‌ها، بوتیک‌ها، فروشگاه‌ها و … به دلیل همه‌گیر شدن ویروس کرونا، بسیاری از افرادی که کسب و کارشان با ضرر مواجه شد، به شبکه‌های اجتماعی روی آوردند و سعی کردند کالاها و اجناس خود را در بستر آنلاین به فروش برسانند و گویی در این نقطه به مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی پی بردند و آن را مفید و کمک‌کننده شمردند.

قطعا بهترین کار هم این بود که کسب و کار خود را در شبکه‌های اجتماعی زنده نگه دارند زیرا مشتری‌ها هم در اوایل دوران کرونا ترجیح می‌دادند برای حفظ سلامتی خود و اطرافیان‌شان، در منزل بمانند و بدون نیاز به این که از محیط خانه جدا شوند، کالاهای مورد نیازشان را فراهم کنند. بنابراین، مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی فقط به نفع صاحبان کسب و کارها نبود. نیاز به حضور کسب و کارها در شبکه‌های اجتماعی، یک نیاز دو طرفه بین مشتری‌ها و صاحبان بیزینس‌ها شده بود.

البته قابل ذکر است که قبل از حضور ویروس کرونا هم افراد زیادی کسب و کار خود را با استفاده از بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی ارتقا داده بودند و خود را در بین مخاطب‌ها مورد شناسایی قرار داده بودند ولی با حضور کرونا، این فکر به ذهن افراد بیشتری خطور کرد.

نه تنها برخی از افراد کسب و کار قبلی خود را به صورت آنلاین ادامه دادند، بلکه در ذهن خیلی افراد دیگر که کسب و کار و بیزینسی از پیش نداشتند هم جرقه‌ای زده شد تا با یادگیری مهارت‌های مختلف، جذاب و پرکاربرد، وارد بازار کار آنلاین شوند و با کسب درآمد از این طریق، مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی را شامل حال خود کنند.

چه چیزی بهتر از این. نه؟

بعد از مدتی، ما شاهد رشد شدید و روز افزون فود بلاگری، بیوتی بلاگری، فروشگاه‌های آنلاین، تدریس آنلاین و … شدیم.

در واقع اکثر این کسب و کارها با استفاده از مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی توانستند خودشان را به درجات بالایی از کسب درآمد و شناخته شدن برسانند.

خوب است در ادامه اندکی راجع به این که کسب و کارهای بزرگ و کوچک با کمک مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی به چه نکات مثبتی رسیدند، صحبت کنیم.

مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها

از دید من، کسب و کار و بیزینسی که خودش را با هر پیشینه‌ای که دارد (سنتی باشد یا مدرن)، به بازار آنلاین روانه نکند، آن کسب و کار یک کسب و کار عقب افتاده محسوب می‌شود.

دلیل حرفی که زدم چیست؟ با مثالی توضیح می‌دهم.

کسب و کار یک فروشنده را تصور کنید. پُر واضح است که کار یک فروشنده، توسط مشتری‌هایی که دارد، می‌تواند او را به عرش و یا به فرش کشاند.

زمانی که شما یک مغازه‌ای در یک شهر کوچک دارید و در آن مشغول فروش کالاهایی هستید، مشتری‌های شما محدود به اهالی همان شهر و یا بدتر، اهالی همان محله‌ای که مغازه‌تان در آن واقع است، می‌شوند.

از این فاجعه‌تر، دورانی است که ما در آن زندگی می‌کنیم. این روزها خیلی از افراد ترجیح می‌دهند به جای وقت گذاشتن برای گشت زدن در بازار سنتی شهر و نگاه کردن اجناس همه‌ی مغازه‌ها، به سرعت لینک چند سایت را باز کنند و یا در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام با چرخ زدن در چند پیج از سرتاسر دنیا، کالای مورد نظرشان را خریداری کنند.

در این صورت، احتمال این که آن فروشنده همان مشتری‌های گذشته‌اش را هم از دست بدهد، بالا می‌رود.

این‌ها همه در حالی است که اگر کسب و کارتان را در بستر آنلاین ارائه و پرزنت کنید، شما هم در رقابت با بقیه هم صنف‌های خود در سرتاسر دنیا قرار می‌گیرید و از مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی بهره می‌برید.

افزایش قدرت در برند شدن توسط مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی

همان‌طور که کمی قبل خدمت شما عرض کردم، بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی به افزایش شناخت و دیده شدن برند کسب و کارها کمک می‌کند.

این موضوع، به صاحبان بیزینس‌ها فرصتی می‌دهد تا هر روز برند خود را برای مشتریان جدید بازاریابی کنند. آن‌ها به جای این که همان مشتریان قدیمی را با پیام‌های بازاریابی یا تبلیغات تکراری و خسته کننده ترغیب کنند، می‌توانند با ایجاد پروفایل در تمام پلتفرم‌های اصلی رسانه‌های اجتماعی که متناسب با کسب و کارشان است، تعداد افراد بیشتری را با بیزینس خود آشنا کنند و با مشتری‌های جدیدتری وارد تعامل شوند. هم‌چنین، آن‌ها می‌توانند مشتریان و سهام‌داران وفادار خود را تشویق کنند تا صفحه و محتوای آن‌ها را به طور منظم در پلتفرم‌های اجتماعی مختلف به اشتراک بگذارند.

این کار هم به نوبه‌ی خود می‌تواند به کسب و کارها کمک کند تا با مشتریان بالقوه بیشتری ارتباط برقرار کنند و دامنه‌ی مخاطب‌هایشان را افزایش دهند.

صاحبان بیزینس‌ها قادر خواهند بود برند خود را با استفاده از کلید واژه‌ها و هشتگ‌های درست و به جا، ارتقا و ترفیع دهند و یا با دنبال کردن و پیگیری هشتگ‌های مناسب، رقبای خود را مورد بررسی قرار دهند.

در ادامه‌ی مطالعه در مورد مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی اگر به موضوع ساخت برند برای کسب و کار خود علاقه‌مند هستید، مطالعه نمودن این مقاله را پیشنهاد می‌کنیم.

Types of Brands and How to Create a Successful Brand Identity

بهبود ارتباط با مشتری توسط مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی

از دوران قدیم تا به همین حالا، ترجیح مردم این بوده است که هنگام خرید و یا تعامل با فروشنده‌ها، بتوانند به راحتی ارتباط‌شان را برقرار کنند. در دنیای امروز، رسانه‌های اجتماعی به صاحبان بیزینس‌ها و کارمندهای آن‌ها این امکان را می‌دهد تا این حس انسانی را بیش از پیش به مشتری‌های خود القا کنند و روابط راحت‌تر و نزدیک‌تری را ایجاد کنند.

دلیل این امر این است که بازاریابی در شبکه های اجتماعی به صاحبان کسب و کار فرصت پاسخ به سوالات مشتریان به صورت یک به یک و با صرف زمان دل‌خواه را می‌دهد. این در حالی است که در بازاریابی سنتی و کار کردن در محیط کار سنتی مانند فروشگاه‌ها و مغازه‌ها، ممکن است این مجال برای فروشنده‌ها پیش نیاید.

از طرفی اگر بازاریابی در شبکه های اجتماعی انتخاب کسب و کارها باشد، مشتری‌ها هم می‌توانند ساده‌تر سوالات، شکایات، رضایت و … را با آن‌ها در میان بگذارند. در صورتی که کارمندان آن کسب و کار به این نظرات به خوبی پاسخ دهند، حس مسئولیت‌پذیری خود را به مشتری‌ها نشان می‌دهند و همین که آن‌ها متوجه نگرانی و مراقبت آن‌ها از احساس رضایت‌شان می‌شوند، باعث می‌شود مشتری امنیت بیشتری را لمس کند و فکر نکند که آن بیزینس تنها برای فروش محصولات خود، آنجا است.

بهبود روند نرخ تبدیل توسط مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی

نرخ تبدیل مخاطب به مشتری در بازاریابی سنتی و بازاریابی در شبکه های اجتماعی یک تفاوت اساسی دارد. آن هم این است که زمانی که شما در مغازه‌ی خود مشغول فروش کالاهایتان هستید، هرقدر هم که خوش اخلاق باشید و مشتری‌های شما از تعاملی که با شما دارند احساس رضایت کنند، این موضوع صدایش از آن مغازه به بیرون نمی‌رسد. تنها در صورتی می‌تواند این نکته کمک کننده باشد که آن مشتری جزو دسته‌ی مشتریان پر و پا قرص شما قرار گیرد و با تعریف کردن از شما برای اطرافیانش، آن‌ها را هم جذب شما و کالاهای شما کند.

اما تا کجا این موضوع جواب می‌دهد؟

آیا آن فرد می‌تواند مشتری‌هایی از سرتاسر کشور برای شما جذب کند؟ اصلا حتی اگر برای افرادی که از شهر شما دور هستند هم تعریف کند، آیا خود شما قادر به خدمت‌رسانی به آن‌ها هستید؟

به احتمال زیاد، خیر.

حال بیایید بازاریابی در شبکه های اجتماعی را نیز در این زمینه بررسی کنیم.

در دنیای دیجیتال، هر گونه رضایت و توجهی به شما می‌تواند باعث بیشتر دیده شدن شما شود و این از جمله مهم‌ترین مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی محسوب می‌شود. مثلا اگر فروشگاه خود را در شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام در معرض دید قرار داده باشید و مشتری‌های شما از محصولات شما راضی باشند و زیر پست‌هایی که می‌گذارید کامنت بگذارند، تعاملات پیج شما بالاتر رفته و باعث دیده شدن پست‌های شما در اکسپلور می‌شود.

غیر از این، لایک کردن، ارسال کردن پست‌هایتان برای دیگران، توجه داشتن به استوری‌ها و … هم می‌تواند تاثیرات فراوانی در این مسیر داشته باشد.

در صورتی که انگیجمنت پیج شما به سطح قابل قبولی برسد و به طور منظم فعالیت داشته باشید، افراد بیشتری در هر کجای دنیا که باشند، می‌توانند محصولات شما را ببینند و به پیج شما سر بزنند و احتمال این که آن‌ها تبدیل به مشتری‌های شما بشوند، بالا و بالاتر می‌رود.

هزینه‌ی پایین، از مهم‌ترین مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی است

امروزه برای تبلیغات و بازاریابی در شبکه های اجتماعی می‌توان با هزینه‌های نسبتا به صرفه، به نتایج خوبی برسیم. این در حالی است که برای بازاریابی و تبلیغات به طور سنتی مثلا بیلبورد و …، اولا هزینه‌ها بسیار بالاست، دوما عموم آن‌ها با استفاده از کاغذ و پلاستیک است که برای محیط زیست آسیب رسان هستند، سوما توجه مردم به این سبک از تبلیغات کم شده است و نمی‌توان روی این شیوه سرمایه‌گذاری کرد.

البته کاملا قبول دارم که در روزگاری که ما در آن زندگی‌مان را پیش می‌بریم، همه‌ی هزینه‌ها بالاست و تبلیغات و بازاریابی در شبکه های اجتماعی نیز برای ما گران تمام می‌شود اما اگر در میان همکارها، بلاگرها و … با چند نفر ارتباط دوستانه‌ای برقرار کنیم و شبکه‌سازی انجام بدهیم، می‌شود با هزینه‌های کمتری خودمان را در این بازار بزرگ به درجات قابل قبولی برسانیم.

سلیقه‌ی مشتری‌ها از طریق بازاریابی در شبکه های اجتماعی بیشتر قابل درک است

بازاریابی در شبکه های اجتماعی به صاحبان کسب و کارها این امکان را می‌دهد تا بتوانند از طرق مختلف، با سلایق و نیازهای مشتریان و مخاطبان خود بیشتر آشنا شوند.

آن‌ها می‌توانند با نگاه کوتاهی به ری‌اکت‌هایی که به استوری‌ها می‌شود، تعداد لایک‌های پست‌ها، کامنت‌هایی که زیر هر پست نوشته می‌شود، سبد خرید مشتری‌ها و …، متوجه بشوند که نیاز اکثر مشتری‌ها چیست و سلیقه‌ی آن‌ها را بیشتر و بهتر بشناسند.

در آینده مطالب این مقاله را گسترش خواهم داد و موارد بیشتری از مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی را منتشر خواهم کرد.

شما هم تجربیات و دانسته‌هایتان از مزایای بازاریابی در شبکه های اجتماعی را با ما به اشتراک بگذارید.

اگر علاقه‌مند به مطالعه‌ی بیشتر راجع به موضوع بازاریابی دارید، می‌توانید مقالات وبسایت کاخن که در این باره هستند را مورد بررسی قرار دهید.

مثالی از چند مقاله راجع به بازاریابی:

 بازاریابی اپلیکیشن موبایل چیست | ۹ مرحله برای ساخت استراتژی آن

بازاریابی ایمیلی برای فریلنسرها | 10ها نکته برای بهبود ایمیل مارکتینگ (email marketing)

بازاریابی در توییتر چگونه است| به همراه ۵ نکته آموزشی

بازاریابی در فریلنسینگ به چه صورت است | همراه ۸ راه پیشنهادی

به اشتراک گذاشتن این نوشته در:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توئیتر

یوتوب

اینستا

توئیتر

یوتوب

اینستا