فراز و نشیب های فریلنسینگ چیست و فریلنسرها با چه چالشهایی رو به رو هستند؟

توسط: علیرضا معتمدی
- 5 آذر 1399
- 0 نظر
- لایکبرخلاف1
- 143 نمایش
ورود به هر حرفهای اعم از ورزشی، علمی، نظری و ….. بدون دست انداز و سختی و آسونی نمیشه! موندن تو اون حرفه هم از این قائده مستثناء نیست و باز هم بالا و پایینهای خودشو داره و با فراز و نشیبهایی در فریلنسری مواجه میشوند. فریلنسینگ هم به عنوان یک حرفه و شغل مشمول این قائده میشه. همین هم باعث شده من این متن رو تحت عنوان ”فراز و نشیب های فریلنسینگ” بنویسم.
وقتی اسم فراز و نشیب های فریلنسینگ میاد ناخودآگاه یه آهی توسط فریلنسرها کشیده میشه که یادآور مسیریه که طی کردن و قراره طی کنن. حالا این مسیر چه سختی و آسونیهایی برای فریلنسرها داره دقیقا بحث این مقالست.
شروع مسیر فریلنسینگ
شما از زمانی که تصمیم میگیرید فریلنسری رو به عنوان شغلتون انتخاب کنید، تا زمانی که به درآمد برسید و به قولی دستتون به دهنتون برسه درگیر فراز و نشیب های فریلنسینگ میشید که تقریبا همهی فریلنسرها درگیرش بودن. شما فرض کنید یکی ازتون بپرسه:” شغلت چیه؟” بگی “فریلنسر”، طرف برگاش میریزه! طبیعیه البته. خیلیها اسم این حرفه رو نشنیدن، و تا حدودی اون رو با مترادفهاش، یعنی؛ دورکاری و کار آنلاین میشناسن. ولی جدا از آشنا کردن اطرافیان با اسم این شغل، فراز و فرود فریلنسرها از جایی شروع میشه که بخوان قید کارهای دیگهرو بزنن و سفت بچسبن به فریلنسینگ. برای خانوادههایی که شاغل رو فقط کارمند و دکتر و مهندس میدونن کمی سخته که با فریلنسینگ کنار بیان و بخوان اجازه بدن مثلا بچهشون حتی اطرافیانشون به این حرفه مشغول باشن. توضیح این حرفه به دیگران و سر و کله زدن با بزرگترها میتونه اساسیترین چالش ورود به فریلنسینگ باشه. که البته از اون فراز و نشیب های فریلنسینگ به صورت دائمی نیست و شما از زمانی که به درآمد برسید و نشون بدید که این کار هم مثل همهی کارهای دیگه هم درآمد داره هم جدیت، کار تمومه.
لازمه که این مقاله رو هم بخونی : ورود به فریلنسینگ
فریلنسر تازه وارد
برای کسایی که اوایل کارشون به عنوان فریلنسر هست، شاید پیدا کردن پروژه از چالشهای مهم باشه، که به مرور هم تبدیل به فراز و نشیبهایی همیشگی در فریلنسینگ براشون میشه. مثلا فرض کنید که روی درآمدتون حساب باز کردید و برای ساخت خونه دفتریتون از کسی پول قرض گرفتید، حالا دو ماه از قضیه گذشته و شما نتونستید پروژهای بگیرید. البته پیدا کردن کارفرما تقریبا تا انتهای مسیر کاریتون جز فراز و نشیب های فریلنسینگ به حساب میاد، ولی من برای اینکه؛ تازه واردها بیشتر درگیر این قضیه هستن و شاید اون همه تجربه لازمو برای کنترل این چالش ندارن، پیدا کردن پروژه رو جز فراز و فرودهای فریلنسرهای تازه وارد قرار دادم.
میدونید که فریلنسرها از دو مسیر معمولا پروژه میگیرن؛ پلتفرمهای فریلنسینگ و شبکههای اجتماعی(سوشال مدیا). اما این بسترها همیشه بسترهای مطمئن و ثابتی نیستن. تقریبا اگر شناخته شده نباشید و اوایل کارتون باشه باید صبوری کنید و همه چیزو بسپرید به شانس. البته این دلیل نمیشه که بیکار بشینید و کاری نکنید. همزمان باید درحال ارتقاء خودتون و به اشتراک گذاشتن نمونهکار باشد. فراز و نشیب فریلنسرها در این مورد، در شرایطی اتفاق میافته؛ مثلا: دغدغه مالی داشته باشید و گرفتن پروژه براتون ضروری باشه، با چالشی سخت روبهرو میشید که البته گذراست. یا مثلا اگر صبور نباشید و عجول باشید، این قضیه به لحاظ ذهنی ممکنه روتون تاثیر منفی بذاره. برای این موضوع هم در دو حالتش فقط صبر مهمه. باید به خودتونو و حرفهتون زمان بدید.
در فریلنسینگ امکان انزوا وجود داره! به گفتهی اکثر فریلنسرها بزرگترین فراز و نشیب در فریلنسینگ، همین مسئلهست.
فریلنسر کار کشته
فرض کنید پول لازمید و برای یک دو ماه چهار، پنج تا پروژه سنگین برداشتید، صبح تا ظهر کار، ظهر تا شب کار، حتی بعضی اوقات شب تا صبح هم مشغول انجام دادن پروژههاتون هستید. نه خانواده میبینید، نه دوست و آشنا. نه به ورزش میرسید، نه به تفریح. نه وقت سفر دارید، نه وقت استراحت. حتی زمان ندارید که تخصصتونو ارتقاء بدید و چندتا چیز جدید یاد بگیرید. به عبارتی میشه گفت که دچار انزوا فریلنسینگ میشید که به گفته اکثر فریلنسرها بزرگترین فراز و نشیب های فریلنسینگ، همین مسئلهست. یعنی از دست دادن تعادل بین کار و زندگی. تفاوت این مورد با بقیه فراز و فرودها اینه که، تمومی نداره و هروقت حواستون به خودتون نباشه و برنامهریزی دقیق برای کارتون نداشته باشید گرفتارش میشید. پس حتما یه نظم دقیق به کارتون بدید که گرفتار این چالش نشید.
همهی این فراز و نشیب های فریلنسینگ، نسبت به هر فرد میتونه سختی و آسونی خاص خودشو داشته باشه. اما فراز و فرود فریلنسرها به این چند مورد خلاصه نمیشه، مثلا بحث یادگیری چالشیه که تا عمر دارید همراهتونه. از زمان تصمیم گیری برای ورود به فریلنسینگ تا زمانی که اسم فریلنسرو یدک میکشید، یادگیری جزء اصلیترین کارهاتونه. اگر شما هم درگیر فراز و نشیب خاصی هستید، برامون کامنتش کنید تا راه حل مناسبی براش پیدا کنیم که هم شما هم فریلنسرهای دیگه ازش استفاده کنن.
راستی، برای مدیریت این چالشها میتونید یه سری به بقیه مقالهها بزنید و جواب خیلی سوالاتون هم بگیرید. منم سعی میکنم به زودی این مقاله رو آپدیت کنم و موارد بیشتری از این فراز و فرودهای فریلنسینگ رو براتون به رشتهی تحریر دربیارم.
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (23)
- سبک زندگی (5)
- کافه کاخُن (8)
- کتاب خونه (2)
- مهارتهای فریلنسری (7)
ارسال یک پاسخ