فریلنسینگ یا آزادکاری چیست و به چه کسانی فریلنسر میگن؟

توسط: پریا میرزائی
- 2 آذر 1399
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 176 نمایش
امروزه با پررنگتر شدن حضور تکنولوژی در زندگیمون، خیلی از نیازهای روزمرهی ما از طریق استفاده از تکنولوژی برطرف میشه. علاوه بر اینها، تکنولوژی روی شغل خیلی از افراد هم تاثیر گذاشته. حرف فریلنسر و فریلنسینگ همینجا پیش میاد.
اگه راجع به فریلنسینگ اطلاعات زیادی ندارید، الآن هم برای بالا رفتن آگاهیتون دیر نیست. شاید با شنیدن حرفهامون، تصمیم بگیرید که شما هم فریلنسر بشید.
فریلنسینگ چیست ؟
فریلنسینگ یک حرفهست مخصوص افرادی که مهارتی دارن. چه مهارتی؟ مهارتی که به صورت آنلاین هم قابلیت انجام شدن داشته باشه. مثل برنامهنویسی، طراحی گرافیک، مترجمی و … . این افراد، بدون استخدام شدن در ارگان یا شرکتی خاص، به صورت پروژهای کار میکنن.
در واقع، فعالیت به صورت فریلنسینگ یعنی دست مهارتهایی که داری رو بگیر. اونها رو در بستر آنلاین ارتقا بده و به صورت غیر حضوری و آنلاین، پروژههای کارفرماها رو قبول کن و انجام بده.
اگه یه نگاهی به آدمای اطرافمون بیندازیم، میبینیم کم نیستن افرادی که کوهی از مهارتن ولی جایی رو برای کار کردن پیدا نمیکنن. خب فریلنسینگ دقیقا مناسب همین افراده، تا بدون وابستگی به ارگان خاصی، از مهارتهایی که دارن، استفاده کنن و وارد کسب و کار آنلاین بشن. با این کار، این افراد به شغل دلخواهشون میرسن. اونم به صورت دورکاری!
فریلنسر کیست ؟
فریلنسر فردیست دارای مهارت، که ترجیح میده به جای اینکه تحت نظر ارگان خاصی باشه، طور مستقل کار کنه و پروژهی کارفرماهای مختلفی رو به صورت آنلاین به انجام برسونه. یک فریلنسر ، با استفاده از مهارتی که داره، برای کارفرماهای مختلف از سرتاسر دنیا کار میکنه. کارش وابسته به هیچ آقا بالاسری نیست و مسئولیت همهی جوانب کار و زندگیش، پای خودشه.
کسی که فریلنسر شدن رو انتخاب میکنه، یعنی آمادهست که بدون هیچ مرزی، از هرکجای دنیا کارفرماها رو پیدا کنه و به صورت پروژهای کارش رو به انجام برسونه. فریلنسرها به خوبی درک کردن که تغییر دادن سبک کاری، میتونه باعث تغییر سبک زندگی هم بشه. پس با آوردن آزادی تو کارشون، اون رو به خوشایندترین بخش زندگیشون تبدیل کردن و تاثیرش رو هم روی زندگی دیدن.
مزایای فریلنسینگ و جذابیتهاش
فریلنسرها رئیس خودشون هستن.
اونا هیچوقت تحت کنترل کسی به عنوان رئیس کار نمیکنن، بلکه خودشون مدیر و همهکارهی زندگیشونن. کسی جز اونا برای هیچ قسمتی از زندگیشون تصمیم نمیگیره.
مدیریت زمان فریلنسرها دست خودشونه.
یه لحظه زندگی خودت رو مرور کن. چقدر از زمانت رو بدون اینکه خودت کنترلش کنی، گذروندی ؟ مطمئنا زیاد افسوس خوردی که روزهای زیادی رو فقط کار کردی و به دنبال علایقت نرفتی، مهارتهایی که دوست داشتی کسب کنی رو کسب نکردی، کتابهایی که باید میخوندی رو نخوندی و … چرا ؟ چون وقت نداشتی. ببخشید بهتره اینطوری بگم که وقت داشتی ولی وقتت برای خودت نبود، مدیریتش دست خودت نبود. حالا تصور اینکه روزی فریلنسر بشی و برای تک تک دقایقت خودت تصمیم بگیری، با خودت.
انتخاب محیط کار فریلنسرها دست خودشونه :
همونطور که فریلنسینگ هرگز فریلنسرها رو محدود به زمان خاصی برای کار نمیکنه، دست اونها رو تو انتخاب محل کار هم باز میذاره و اونها رو محدود به یه چهاردیواری نمیکنه.
در واقع اگر فریلنسری بخواد یک محل رو برای کارش مشخص کنه، فقط کافیه که از یه جایی خوشش بیاد و توش احساس راحتی کنه، اونوقت به سادگی میتونه همونجا رو تبدیل به محل کار کنه.از کافه و کتابخونه گرفته تا پارک و حتی فضای اشتراکی. همهی اینها میتونن محل کار فریلنسرها باشن. البته این مثالها برای کسایی بود که دوست دارن تو شلوغی کار کنن و از اینکه هرروز آدمای مختلفی رو ببینن، لذت میبرن.
خیلیها هم هستن که ترجیح میدن جایی به دور از دیگران کار کنن تا تمرکز بیشتری داشته باشن. خب این افراد هم دستشون بسته نیست. میتونن همون گوشهای از خونهشون که داخلش راحتن و احساس آرامش میکنن رو تبدیل به محل کار کنن، تا از کار کردن بیشتر و بیشتر لذت ببرن.
در واقع اونها با این کار، یه خونه دفتری ساختن. تازه اگه تو خونهی خودشون کار کنن، مجبور نیستن هرروز برای رفتن به محل کار، ترافیک سرسام آور رو تحمل کنن.
انتخاب نوع پوشش فریلنسرها دست خودشونه.
فریلنسینگ دقیقا دست گذاشته روی چیزای خوشایندی که هرکسی بالاخره یه روز دلش میخواد تجربش کنه. مثلا یکی از اونها همینه که به فریلنسرها تو زمینهی پوشش، حق انتخاب داده. یعنی همه رو یه جورایی دعوت به کار کردن در هر مکان، هر زمان و با هر پوششی کرده.
کارفرماها رو خود فریلنسرها انتخاب میکنن.
چی بهتر از اینکه هیچکس جلوتو نگیره که با کی کار کنی و با کی کار نکنی. بتونی خودت تصمیم بگیری که چه پروژهای رو با چه کارفرمایی انتخاب کنی تا بتونی از انجام پروژهی اون فرد لذت بیشتری ببری.
معایب فریلنسینگ و چالشهاش
فریلنسینگ ممکنه کار و زندگی ما رو یکی کنه.
یکی از مهم ترین چیزها تو دنیا به نظر من اینه که هر فردی به دور از هرگونه ترس و اضطرابی زندگی شخصی خودش رو طی کنه و هیچ چیزی مانع لذت بردنش نشه. حتی کار، که از مهمترین بخشهای زندگی هر فردیه.
فریلنسینگ این امکان رو به همهی افراد میده تا خودشون تصمیم بگیرن که چه زمانی، برای چه کسی و در چه مکانی کار کنن. این موضوع میتونه برای هرکس از ویژه ترین مزایا باشه. ولی خب اگه یه فریلنسر نتونه این شرایط رو مدیریت کنه، آیا این مورد میتونه جزو مزایا باقی بمونه؟ صد البته که نه. کسی که نتونه بین کار و زندگیش تعادل ایجاد کنه، به راحتی میتونه این دوتا رو با هم یکی کنه و به هیچکدومشون هویت لازم رو نده.
درآمد فریلنسرها همیشه ثابت نیست.
ممکنه تو برههی خاصی از کار، یک فریلنسر از شرایط اقتصادیش خیلی راضی باشه. چون با گرفتن پروژههای مناسب و بهجا، به درآمد مدنظرش رسیده.
ولی خوبه همهی فریلنسرها آگاه باشن که این شرایط مالیِ خوب، میتونه گاهی اوقات به دست خودمون تغییر کنه و حال خوبمون رو ازمون بگیره.
البته اگه مدیریت اقتصادی فریلنسرها، مدیریت پروژهها و زمانشون دقیق باشه، میتونن روز به روز اوضاع مالیشون رو رونق بدن.
خود فریلنسرها مسئول همهی کارها هستن.
از اونجایی که کسی به عنوان مدیر بالا سر فریلنسر ها نیست و خودشون همهچی رو مدیریت میکنن، پس اوضاع خیلی حساس میشه.
به این خاطر که مسئول کوچکترین کم و کاستی خودشون هستن، تموم هزینهها رو پای خودشونه و در کل همهچی چه خوب پیش بره، چه بد، کسی جز خودشون پاسخگو نیست.
فریلنسینگ مزایای کارمندی رو در بر نمیگیره.
تقریبا به همهی کارمندهایی که برای ارگان خاصی کار میکنن، مزایایی تعلق میگیره مثل بیمه. ولی فریلنسینگ چنین مزایایی رو در اختیار فریلنسرها قرار نداده.
جمع بندی
فریلنسینگ هم مانند هر شغل دیگهای نیازمند تلاش و ممارست زیاد است. فریلنسرها برای اینکه به درآمد بالایی توی این حرفه برسند باید علاوه بر تسلط بر روی مهارت اصلیشون، سایر مهارتهایی که وابسته به شغلشون هست رو هم یاد بگیرند.
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (23)
- سبک زندگی (5)
- کافه کاخُن (7)
- کتاب خونه (2)
- مهارتهای فریلنسری (8)
آخرین نوشته ها …
فریلنسر تولید محتوا | از نویسنده تا تولید کننده مستقل
11 اسفند 1399
ارسال یک پاسخ