معایب فریلنسینگ چیست ؟ چه چیزهایی چالشهای فریلنسینگ محسوب میشوند ؟

توسط: پریا میرزائی
- 7 آذر 1399
- 0 نظر
- لایکبرخلافلایک
- 120 نمایش
ندونستن معایب فریلنسینگ ممکنه باعث بشه که به اشتباه این حرفه رو انتخاب کنیم و یا اگه یقین داریم که بهترین راه برای ما، ورود به فریلنسینگ هست، شاید حین کار دچار چالشهایی بشیم.
هدف من از نوشتن این مقاله این بود که دید شما رو نسبت به فریلنسینگ بازتر کنم، تا با آگاهی کامل وارد این حرفه بشید. پس بیاید روراست باشیم و علاوه بر دیدن نیمهی پر لیوان، یه نگاهی هم به نیمهی خالیاش بیندازیم.
جا داره در همین ابتدا بهتون بگم که خیلی از مزایای فریلنسینگ میتونن به دست خود ما فریلنسرها، به معایب فریلنسینگ تبدیل بشن. تو مثالهایی که کمی پایینتر زدم، میتونید به وضوح ببینید که داخل اکثر این معایب، نکات مثبت فریلنسینگ نهفته هستن.
از جمله معایب فریلنسینگ میتونم به این موارد اشاره کنم:
1. با فریلنسر شدن ممکنه تعادل بین کار و زندگیمون به هم بخوره.
میدونیم که فریلنسرها تو کارشون کاملا آزادی دارن و میتونن هر موقع و هرجایی که تمایل دارن ، کار کنن. چون تحت نظر ارگان خاصی نیستن و کسی به جای اونها تصمیم نمیگیره. این مورد میتونه به نظرمون خیلی جذاب باشه ، چون حس میکنیم کنترل همه چی دست خودمونه و کسی زور نمیکنه که چه ساعتی ، کجا و چقدر کار کنیم و … .
ولی همین نکتهی مثبت میتونه با مدیریت اشتباه ما ، به عنوان یکی از معایب فریلنسینگ به شمار بره. میپرسی چطور ممکنه ؟ بیا تصور کن هرچقدر که بخوای، میتونی کار کنی . اینطوری شاید برای اینکه درآمد بیشتری داشته باشی ، اکثر ساعات روز و شب رو کار کنی . با این کار رسما خانواده و تفریح و در کل زندگی شخصیات رو فدای کار کردی و یه جورایی اینها رو با هم یکی کردی .
برعکسش هم وجود داره ، ممکنه پروژه بگیری و به خاطر اینکه دست خودته چه ساعاتی کار کنی ، تا مدتها کار کردن رو پشت گوش بندازی و در آخر به نتیجهی دلخواهت نرسی .
2. میزان درآمد در فریلنسینگ ثابت و پایدار نیست .
این مورد از معایب فریلنسینگ هم باز به دست خود ما صورت میگیره . ما وقتی شروع به فعالیت فریلنسری میکنیم ، باید بدونیم فریلنسینگ مثل کارمندی نیست که درآمد ثابتی داشته باشه و مقدارش رو افراد دیگهای تعیین کنن . میزان درآمد ما کاملا بستگی به مقدار انرژیای داره که صرف کار کردن میکنیم . ساده بگم ، هرچی بیشتر تلاش کنیم ، پروژهها رو با کیفیت بهتری به سرانجام میرسونیم و این موضوع باعث میشه کارفرماهای بیشتری رو به سمت خودمون جذب کنیم . پس به درآمد بالایی میرسیم .
در این بین ، اگر اهمالکاری کنیم و برای کارهامون برنامهریزی نداشته باشیم ، عملا پروژهها رو نمیتونیم به نتیجهی دلخواه خودمون و کارفرما برسونیم . اینجاست که ثابت نبودن درآمد فریلنسرها به ضررمون تموم میشه.
3. مسئول همه چیز در فریلنسینگ ، کسی جز خود فریلنسرها نیست .
مدیر نداشتن فریلنسرها یکی از نکات مثبت این حرفه به حساب میاد ، به همون دلیلی که در چند سطر قبل گفتم . یعنی از نظر آزادیای که به هر فریلنسری میده . ولی برای اون دسته از افراد که علاقهی ویژهای به مقصر دونستن بقیه در هر شرایطی دارن ، میتونه از جمله معایب فریلنسینگ شمرده بشه .
هر فریلنسر باید بدونه که تو این کسب و کار فقط و فقط خودش مسئول همهی تغییراتی هست که به وجود اومده و هیچ فرد دیگهای نمیتونه مسئولیت اتفاقات بدی که رخ داده رو گردن بگیره . مثلا اگه سیستم یک فریلنسر دچار مشکل بشه ، طبیعتا کسی وظیفه نداره که هزینهی تعمیر یا خرید مجددش رو بپردازه . یا مثلا اینکه درآمدش در یک بازهی زمانی کمتر از حد انتظارش بشه ، مقصر خود فریلنسره . چون میزان درآمد فریلنسرها رابطهی مستقیمی با میزان تلاش و وقت مفیدی که برای انجام پروژهها صرف میکنن ، داره .
4. فریلنسرها از مزایای کارمندی بهرهای نمیبرن .
به اکثر کارمندهایی که در شرکت یا ارگان خاصی کار میکنن ، مزایای کارمندی ویژهای تعلق میگیره . در بین این مزایا ، میتونیم به بیمه اشاره کنیم .
در حالی که فریلنسرها به دلیل این که آزادکار هستن و برای خودشون کار میکنن ، از این مزیت کارمندی بیبهره میمونن . البته کار کردن از راه دور یا همون دورکاری به قدری به زندگی فریلنسرها بها داده که باعث میشه اینطور موارد رو از معایب فریلنسینگ ندونیم .
5. فریلنسرها بعد از مدتی ممکنه دچار انزوا بشن .
خیلی از فریلنسرها با شروع فعالیت فریلنسریشون ، به قدری مشغول کار میشن که میتونیم بگیم در راه کار کردن خودشون رو تموم میکنن و بدون توجه به بقیه ابعاد زندگیشون ، اکثر لحظهها رو با کار کردن سپری میکنن . اونها با پیروی کردن از این روش ، خیال میکنن کار کردن بیش از حد ، اونها رو به ایدهآلی که تو ذهن دارن میرسونه .
در حالی که وقف کردن خودمون برای کار، ممکنه مدت کوتاهی ما رو به نتیجهی مطلوب برسونه ولی بعد از مدتی کار کردن با همین شیوه ، احساس افسردگی و پوچی میکنیم و خستگی میاد سراغمون . شاید خیلی ها رو دیده باشیم که بعد از این همه کار کردن ، تا مدتها از کار فاصله گرفتن و سمتش نرفتن .
اینجاست که فریلنسرها به خاطر دور بودن از خانواده و تفریح و زندگی عادی ، دچار انزوا میشن و با کار کردن بیش از حد معقول ، سلامت روح و حتی جسمشون رو به خطر میاندازن.
6. بقا در فریلنسینگ نیاز به به روز بودن داره .
فریلنسینگ ، حرفهای نیست که امروز یادش بگیریم و فکر کنیم که دیگه کار تمومه و برای همیشه تو این راه موفق خواهیم بود . شرط پایدار موندن تو فریلنسینگ اینه که علاوهبر تسلط روی مهارت اصلیمون ، باید وقت برای آپدیت کردن اطلاعات و دانستههامون هم بذاریم . چون رقابت بین فریلنسرها زیاده و اگه کسی نتونه نیازهای یک کارفرما رو به طور کامل براورده کنه ، رقبا جای اون رو میگیرن .
البته به نظر من این قضیه اونقدر مهمه که باید جزو مزایا باشه ، نه معایب فریلنسینگ . ولی برای بعضی از فریلنسرهایی که میخوان بخشی از وقتشون رو صرف کار کنن و بقیهی اوقات فراغتشون رو به تفریح بگذرونن ، هضم این موضوع سخته و اون رو به عنوان یک نکتهی منفی تو ذهنشون پرورش میدن .
کلام آخر دربارهی معایب فریلنسینگ
با همهی این مواردی که گفتیم ، خوبه این رو بهتون بگم که خیلی از این موارد میتونن به دست خود ما به نکات مفید و مثبت تبدیل بشن .
پس بهتره به جای اینکه صرفا بهشون دید منفی داشته باشیم، روی خودمون و سبک کار و زندگیمون کار کنیم تا بتونیم به بهترین نحو از همهی شرایط این حرفه استفاده کنیم .
جیم ران”، کارآفرین ، نویسنده و سخنران انگیزشی آمریکایی ، میگه : “
آرزو نکن که زندگی آسانتر باشد ، آرزو کن که خودت بهتر باشی .
برای مشکلات کمتر آرزو نکن ، برای مهارتهای بیشتر آرزو کن . برای چالشهای کمتر آرزو نکن ، برای خردمندی بیشتر آرزو کن .
جست و جو کنید …
دستهبندی مقالات
- آموزش فریلنسینگ (23)
- سبک زندگی (5)
- کافه کاخُن (8)
- کتاب خونه (2)
- مهارتهای فریلنسری (7)
ارسال یک پاسخ